Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Tuzlarije : Vijesti iz Tuzle
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle

Muzièka škola i zvanièno nosi ime tuzlanskog velikana

Osim obilježavanja 60. godišnjice postojanja i rada Srednje muzièke škole Tuzla, sinoænji koncert u Bosanskom kulturnom centru imao je dodatni znaèaj jer je ovom prilikom Zlatan Muratoviæ, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, zvanièno objavio da Srednje muzièka škola Tuzla mijenja naziv u Srednja muzièka škola Èestmir Mirko Dušek.

Podsjetimo, na inicijativu menandžmenta Srednje muzièke škole Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Odluku o promjeni naziva JU Srednja muzièka škola Tuzla u JU Srednja muzièka škola “Èestmir Mirko Dušek” Tuzla.

- Jubileji kojima obilježavamo posebne datume ustanova obrazovanja prilika su da sagledamo poziciju u društvu i vremenu u kojem živimo. Stoga, osvræuæi se na prošlost spoznajemo da samo prave vrijednosti traju i vremenom povtrðuju svoj znaèaj. Od osnivanja Srednje muzièke škole 1957. godine

[Edited by cupo on 07-06-2017 at 01:44 GMT]

07-06-2017 at 01:00 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle

Koncert Škole pjevanja Lejle Teskeredžiæ:

Izvoðaèi pokazali zavidno umijeæe pjevanja

Kako bi pokazali rezultate napornog rada u proteklom periodu, sinoæ su se pred publikom u BKC-u na petom jubilarnom koncertu predstavili polaznici Škole pjevanja koju vodi profesorica Lejla Teskeredžiæ.

Lejla Teskeredžiæ je profesorica solo pjevanja u Srednjoj muzièkoj školi Tuzla i vanredni profesor tehnike glasa na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

- Oko samog sadržaja koncerta maksimalno sam se potrudila da bi publika uživa, a na koncertu su izvedene kompozicije svih žanrova, u interepretaciji izvoðaèa svih starosnih dobi. Koncert se razlikuje od svih dosadašnjih i svako je mogao da pronaðe nešto za sebe, kazala je profesorica Lejla.

Iako je mnoge danas, slobodno možemo reæi vrhunske pjevaèe tokom godina ispratila kroz svoju školu, uvijek je nesebièno nastojala tamo gdje je svojom kompetencijom prepoznala imalo talent za muziku, vokal pomoæi koliko je to maksimalno mogla.

- Na koncertu se predstavilo 20 polaznika moje škole koji dolaze iz Tuzle Tuzlanskog kantona, zatim Vlasenice, Bihaæa, Bijeljine . Svaki trenutak rada sa omladinom za mene je uživanje i uspjeli smo tu pozitivnu energiju, i ljepotu njihovih glasova, iznijeti na najbolji moguæi naèin, dodala je Teskeredžiæ za Tuzlarije.

Damir Džakiæ iza Banoviæa veæ treæu godinu za redom uèestvuje na koncertima Škole pjevanja Lejle Teskeredžiæ.



- Profesoricu Lejlu sam upoznao prije nekoliko godina, a u samoj Školi sam aktivan veæ tri godine. Mogu samo da kažem velike rijeèi hvale za sve ono što nas je nauèila. Ona nama nije samo profesorica, nego i veliki prijatelj i podrška u ovome što radimo. Savjetujem svim mladima koji se žele baviti ovim poslom da je ova Škola pravo mjesto za njih - kazao je Džakiæ za Tuzlarije koji se publici predstavio sa pjesmom "Tako lako" od Dženana Lonèareviæa.

Najmlaða uèesnica bila je Anja Buliæ koja je za pet mjeseci veæ postigla veliki napredak u pjevanju. Prisutne je oduševila izvedbom pjesme od Tajèi "Hajde da ludujemo".



- Imam osam godina i presretna sam što sam imala priliku da nastupim na ovom koncertu. Imala sam malu tremu pred sami nastup ali je na kraju sve dobro ispalo.

Osim Damira i Anje, publici su se još predstavili Sabina Arapèiæ, Amra Bratiæ, Almir Zukiæ, Irma Hasiæ, Mehdina Jakupoviæ, Nebojša Pejiæ, Marko Mirkoviæ, Enida Aljiæ, Sara Begiæ, Ilma Gutiæ, Ahmed Redžiæ, Sila Yazar, Melika Begiæ, Asja Latifagiæ, Mišo Tanasiloviæ, Belma Husejnefendiæ, Armin Jusufoviæ i Dino Mešiæ.





[Edited by cupo on 09-06-2017 at 00:10 GMT]

08-06-2017 at 23:48 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle

Turska i dalje top destinacija za ljetovanje:

Poèetak sezone:

Prvi charter let otišao put Antalije

Turistièka sezona je u svom zenitu, a da je tursko primorje i dalje atraktivna destinacija za odmor naših sugraðana, ali i graðana drugih gradova zemlje i regije najbolje pokazuje današnji primjer kada je 180 putnika sa tuzlanskog aerodroma charter letom otišlo put Antalije.

Meðu putnicima ima najviše Tuzlaka, ali ostalih graðana sa podruèja cijele BiH prema èijem mišljenju agencija Golder Tours nudi najpovojnije ljetovanje na Antalijskoj regiji.

Vjerujemo da æe i ovih 180 putnika u povratku isprièati divne utiske sa ljetovanja, baš kao što je to uèinilo više stotina gostiju koji su prošle godine koristili usluge Golden Tours-a iz Tuzle.

Na oficijelnoj web stranici agencije Goldentours.ba možete saznati više detalja o ljetovanjima u Turskoj, kao i na drugim egzotiènim destinacijama.

09-06-2017 at 12:22 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle

Tuzlarije njeguju prijateljstvo:

Uruèeni paketiæi mališnima iz Liplja kod Zvornika

U organizaciji portala Tuzlarije i uz pomoæ brojnih prijatelja danas je u Liplju realizirana akcija podjele bajramskih paketiæa za 18 mališana.

- Više od deceniju smo aktivni u raznim humanitarnim aktivnostima i u tome nas prate brojni èitaoci, stalni forumaši, sugraðani, prijatelji...Ponosni smo na sve koji vjeruju da ono što mi èinimo ima smisla. Svi naši donatori davno su se prepoznali našu iskrenu namjeru i na tome im veliko hvala. Naše paketiæe smo obogatili slatkišima ali i drugim poklonima koji æe djeci pomoæi u obrazovanju. Ove godine akciju smo realizirali nešto ranije obzirom da æe mališani ove sedmice na raspust - naveli su organizatori.

Uèiteljice Elvisa Kièiæ i Anela Gazibegoviæ su istakle da su djeca veoma sretna zbog paketiæa koje su dobili, te su izrazile nadu da æe se ovaj vid saradnje sa humanitarcima Tuzlarija uspješno nastaviti.

Osmijeh na licima djece pokazao je da i jedan mali gest pažnje može uèiniti veliku radost i njihovu svakodnevnicu uèiniti ljepšom.

12-06-2017 at 18:41 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle

Ramazan, mjesec posta, muslimani i muslimanke iz Koraja doživljavaju na poseban naèin. To ni ne èudi ako se uzme u obzir da islamska vjerska tradicija u ovom mjestu ima svoje korijene od prvih koraka prihvatanja islama od strane starosjedilaèkog stanovništva, o èemu svjedoèe brojne vjersko – prosvjetne ustanove, džamije, medresa, mekteb...

U Koraju postoje èetiri džamije u kojima se tokom ramazana intenzivnije obavljaju molitve.

– S tim što dvije funkcioniraju non-stop, odnosno aktivni imami su u dvije džamije, u Èaršijskoj džamiji i u džamiji u Kovaèeviæima. Džamija Donja Mahala koja je jedna od najstarijih džamija u BiH ne fukcionira u puno kapacitetu, veæ samo po potrebi i uz ramazan. Kao i svugdje u Bosni i Hercegovini, tradicija je ovdje zadržana, a njegujemo je posebno kroz ramazan, kazao je Mersudin ef. Nakièeviæ iz Medžlisa Islamske zajednice Èeliæ.

Kada govorimo o Èaršijskoj džamiji graditelj je izveo veoma ukusan stil i oblik ove džamije. Graðena je od lomljenog kamena i pokrivena èetverostrešnim krovom. Osnovica džamije, bez sofa, je pravougaonik sa stranicama 10,20 x 9 m, a debljina zidova je 80 cm. Imala je drvenu munaru visoku oko 15 m, koja je zamijenjena novom munarom od betona izgraðenom 1989. godine. Džamija je zapaljena u posljednjem ratu 15. juna 1992. godine. Obnovljena je u sasvim drugom arhitektonskom stilu sa dosta visokom munarom, što opet odudara od nekadašnjeg urbanog ambijenta korajske èaršije, istakao je u svom kazivanju prof. Alija Hamziæ.

– Džamije u Koraju su obnovljene nakon ratnih dejstava i to Èaršijska džamija 2002. godine, džamija u Kovaèeviæimia 2004., džamija u Donjoj Mahali ili Atik džamija 2006. godine. Atik džamija vodi porijeklo još iz turskog vakta. Za nju se veže 1516. godina i prošle godine smo obilježili petstotu godišnjicu postojanja ove džamije. Za Èaršijsku džamiju se veže 1856. godina, dok je u Kovaèeviæima dosta mlaða džamija. Èetvrta džamija je izgraðena poslije rata, ona se nalazi na Gajevima i svi ibadeti se obavljaju u njoj tokom ramazana, rekao je u izkavi za Ramazanski program ”Pred iftar” Mersudin ef. Nakièeviæ iz Medžlisa Islamske zajednice Èeliæ.

U sklopu vakufskog kompleksa u Koraju je i tekija vakifa hadži Džemila Karamoviæa. Na ovom prostoru je i musafirhana, vakufska kuæa, još neki prateæi objekti i Èaršijska džamija.

– U razgovoru sa šejhom tekije u Gornjoj Tuzli Asimom efendijom Èakalom je odluèeno da se porodièna kuæa hadži Džemila Karamoviæa pretvori u tekiju i da se pod tim nazivom uvakufi. 2012. godine je tekija i sveèano otvorena, a ovom èinu je prisustvovalo oko 300 gostiju, dodaje efendija Nakièeviæ.

17-06-2017 at 14:32 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle

Sloga kuæu gradi:

Zajednièki iftar u haremu Jalske džamije

Da sloga kuæi gradi potvrðuje i primjer koji smo zabilježili u džematu Jalske džamije u Tuzli. Vjernici u ovom džematu zajedno uèestvuju u realizaciji ramazanskih aktivnosti u džamiji. Tako su u subotu, vlastitim sredstvima, organizirali zajednièki iftar na kojem je prisustvovalo više od stotinu zvanica.



- Da je ramazan, osim za približavanje Bogu, mjesec u kojem se vjernici približavaju jedni drugima, najbolje svjedoèi primjer iz našeg džemata. Veæ treæu godinu zaredom organizujemo iftar za naše i džematlije okolnih džemata. Tako su radost ove veèeri sa nama podijelili i dragi gosti iz drugih džemata, a poèašæeni smo i prisustvom glavnog imama MIZ-a Tuzla Ahmeda-ef. Huskanoviæa - kazao je za Tuzlarije Nedim efendija Derviševiæ, imam Jalske džamije.



Tokom ovog mubarek mjeseca brojne se aktivnosti realiziraju u ovom džematu.

- Kao i svake godine redovno se klanja teravih namaz. Na praksi trenutno imamo studenta Eldara Æatibušiæa koji je završio Behram-begovu medresu, a trenutno studira na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, prièa efendija Nedim.

Novina je da se ovog ramazana u Jalskoj džamiji održava i mukabela, koju uèe polaznici mektebske nastave.

- U mjesecu aprilu 12 polaznika mekteba iz našeg džemata je završilo prvu hatmu. Djeca uèe Kur'an i mogu reæi da su dobro nauèili. Èak njih èetvoro skupa sa mnom i sa studentom na praksi uèe mukabelu - dodaje efendija Nedim.



Jalska, u narodu poznata i kao Mehmedagina džamija, izgraðena je prije 1600. godine. Godine 1878. izvršeno je preziðivanje jednog dijela džamije. Od 1890. do 1910. godine džamiju je temeljito obnovila hafiza Hanuma Tuzliæ kada je i munara iz temelja prezidana. Do 1928. godine džamija je bila potkupolna, ali se kube od cigle urušilo te je zamijenjeno ravnim stropom od trstike.

Osim više naziva (Jalska, Mehmedagina, Kizlar djevojaèka) ova džamija ima i tu tužnu specifiènost da je prva džamija u Bosni i Hercegovini koja je oskrnavljena srpsko-agresorskim rafalima iz vojne kolone koja je prolazila pored nje poèetkom 1992. godine.





























[Edited by cupo on 18-06-2017 at 03:25 GMT]

18-06-2017 at 03:23 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle

Nova era zabave:

Otvoren novi Admiral Electronic Casino u Živinicama


Behram-begova medresa:

Poèeo seminar za nastavnike engleskog jezika

U Behram-begovoj medresi u Tuzli danas je zapoèeo seminar iz engleskog jezika pod nazivom TELTS 2017 (Tuzla English Language Teaching Seminar). Radi se o trodnevnom edukativnom seminaru za 100 nastavnika engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama iz 33 grada s podruèja cijele Bosne i Hercegovine, Srbije i iz Crne Gore. Predavaèi na seminaru su amerièki profesori i struènjaci iz podruèja metodologije izvoðenja nastave engleskog kao stranog jezika.



- Rijeè o vrlo znaèajnom seminaru koji pored znanja i struke, pruža moguænost i razmijene iskustava na relaciji spoznaje kako se to radi u tri razlièite zemlje - kazala je Mersija Jahiæ, pomoænica ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Vlade Tuzlanskog kantona.



Nas raduje ozbiljnost i istrajnost koju su organizatori pokazali u proteklom periodu, sudjelujuæi u jednom ovakvom programu, kazao je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazloviæ.



- Osma je godina kako se održava ovaj seminar. Obavezuje nas funkcioniranje ovog programa. Islamska zajednica i Muftijstvo tuzlanskog pristupaju sa razumijevanjem da su svi u društvu dužni pomagati obrazovanje i znanje. Posebno smo ponosni na Behram-begovu medresu koja u ovim terminima založi sve svoje resurse da sve proteèe uspješno u organizaciji ovog seminara, kazao je muftija Fazloviæ izrazivši zahvalnosti i Ambasadi Sjedinjenih Amerièkih Država u BiH.

Ambasada USA veè osmu godinu sponzoriše ovaj seminar.



- Ponosni smo na tu èinjenicu, a zadovoljni smo i sa dobrim partnerstvom sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini, kao i sa svim ostalim institucijama koje nam pomažu pri realizaciji ovog programa. Ovaj seminar dokazuje kako je njegova važnost puno veæa obzirom da uèestvuju i nastavnici i profesori iz susjednih zemalja - kazala je Leah Pease, predstavnica Ambasade USA.

Ovo je važan regionalni program struènog usavršavanja za nastavnike engleskog jezika i jedan od njegovih ciljeva jeste jaèanje meðuentitetske saradnje u našoj zemlji i meðunacionalnih veza u okruženju naše zemlje. Do sada je ovaj vid struènog usavršavanja pohaðalo više od 300 nastavnika osnovnih i srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine i Srbije.









Seminar organiziraju Amerièka ambasada u Bosni i Hercegovini, Muftijstvo tuzlansko i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, a partneri su Pedagoški zavod TK, Udruženje profesora engleskog jezika TK i Behram-begova medresa.

19-06-2017 at 13:55 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle

Tuzlanka Jasna Momani ruæno izraðuje ukrasno-odjevne turbane

Iako nije imala iskustva u dizajnu, Jasna Momani iz Tuzle je vrlo brzo svoju ideju pretvorila u gotov proizvod. Prvi turban je, kaže, izradila gledajuæi na Youtube servisu kanal na kojem je pomno pratila uputstva izrade turbana. Staru majicu je brzo prekrojila i napravila svoj prvi turban.

Pogledajte ovu zanimljivu prièu.

Ukoliko vam se turbani sviðaju iste možete potražiti na Facebook stranici Turbani i pokrivala

[Edited by cupo on 26-06-2017 at 00:14 GMT]

25-06-2017 at 21:31 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle

Dobra djela Muse Taloviæa iz Cerske

"Srcem i dušom sam uvijek uz svoj narod"

Musa Taloviæ iz sela Taloviæi (Cerska) zadnjih 30 godina posvetio se humanitarnom radu pomažuæi sve one kojima je pomoæ potrebna, posebno u kraju iz kojeg potièe. Živi u Švicarskoj, a tokom ljetnih mjeseci boravi u svojim rodnim Taloviæima.



Posljednja akcija koju privodi kraju je asfaltiranje puta u Taloviæima u dužini od 280 metara.

- Volim naš narod, volim da pomažem i u mojim oèima Cerska je nešto posebno. Svake godine za povratnike u ceransku dolinu realziramo po dvije ili više akcija. Za izgradnju puta finansijski su mi pomogli naši ljudi koji su trenutno nastanjeni u Švicarkoj, Francuskoj i Americi - veli Musa.



Najveæa podrška su mu, kako nam je kazao, njegova žena i petero djece.

- Svi se slažemo i poštujemo, i jedni drugima smo najveæa podrška. Sa ženom Kadom sam u braku 52 godine i imamo 14 unuèadi i 6 praunuèadi. To je zaista veliko bogatstvo za mene, istièe Musa.

Sve njegove humanitarne akcije ne bi bile moguæe bez pomoæi dobrih ljudi.

- Ne radim sam nego u svim akcijama uèestvuju i Bošnjaci koji trenutno žive i rade u Iverdonu u Švicarskoj. To je naš narod iz Zvornika, Bratunca, Vlasenice, Miliæa , Srebrenice, Travnika pa èak ima i iz Makedonije. Posebno smo ponosni na akcije izgradnje džamije u Cerskoj i Rovašima, zatim na izgradnju puteva u našim zaseocima u Cerskoj. Ne mogu a da ne spomenem ljude koji su mi pomogli u realizaciji gotovo svih akcija. To su Jusic Samir iz Rovaša, Samir Hasanoviæ iz Maæeha, Mehmed Ibrahimovic i Mevludin Ibrahimoviæ iz Cerske. Svi oni se redovno odazovu kada radimo novu akciju za naš kraj, dodaje Musa.

Musa ne živi u rodnim Taloviæima, ali je, kako nam je rekao, srcem i dušom uvijek uz svoj kraj i svoj narod.









[Edited by cupo on 30-06-2017 at 19:57 GMT]

30-06-2017 at 19:51 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle

Meðunarodna likovna kolonija ”Breške”, 18. po redu, je otvorena sinoæ u župnoj crkvi u Breškama, a okupila je umjetnike iz Bosne i Hercegovine i država okruženja.

Prvog dana umjetnici su proveli radno u veoma prijatnom ambijentu dvorišta župne crkve.

Pod krošnjama višedecenijskih stabala umjetnici su slikali razlièite motive shodno svojoj inspiraciji. Meðu njima je i Slaven Juriæ iz Zagreba (Hrvatska) koji prvi put uèestvuje na ovoj koloniji.

- Kolega Boris Pejiæ iz Tuzle me je pozvao da uzmem uèešæe na ovogodišnjoj koloniji. Moram priznati da su dojmovi prvog dana same pohvale. Jako mi se sviða pejzaž u Breškama jer je mjesto odvojeno malo od grada. Prvi put sam uopšte u ovom dijelu Bosne i Hercegovine i radujem se da vidim malo i Tuzlu - kaže Juriæ.

Dodaje da prva slika koju radi nastaje po promataranju, u ovom sluèaju rijeè je o jednoj od mnogobrojnijih stabala lipe koja se mogu vidjeti u dvorištu.

- U okruženju oko crkve najviše su zastupljene lipe i odmah sam prvo to uèio, te sam odluèio da prenesem na platno. Predivan je pogled i na samo mjesto, mnoštvo je brešuljaka iz kojih se naziru krovovi kuæa. Trenutno radim sa uljanima bojama. Ulje je jedna od najstarijih slikarskih tehnika i najkvalitetnija je jer nudi velike moguænosti umjetniku, dodao j Juriæ za Tuzlarije.

Osim Juriæa, svoje mjesto pod brežaèkim lipama našla je i umjetnica Martina Andrejeviæ iz Beograda (Srbija).

- Ja takoðer prvi put uèestvujem na ovoj koloniji i moram da pohvalim organizaciju. Za sada sve protièe u najboljem redu. Mjesto je jako inspirativno tako da æe moja prva slika upravo oslikavati mjesto gdje se nalazim - istakla je Andrejeviæ.





[Edited by cupo on 03-07-2017 at 16:22 GMT]

03-07-2017 at 16:02 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 34
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: beba24, cheguedoeNo2, dr.devilito, lilly, malimeho, mikooo, neko_bezveze, onlyyou, uprava, victorius
FORUM : Tuzlarije : Vijesti iz Tuzle New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice