Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)


Focaci pasose vade u "srbinju" sa pecatom "srpskog Sarajeva"

Vlasti u Republici Šumskoj ne postuju Odluku Ustavnog suda BiH iz 2002.godine o vracanju prijeratnih naziva nekim bh.opstinama i ukidanju odrednice «srpski». Samim tim pokazuju da ne postuju najvisu sudsku instancu u drzavi upozorava Remzija Kadric predsedavajuci Vijeca naroda Republike Šumske.

Licna dokumenta

Svi Bosnjaci koji su krajem 2005. godine dosli u rodnu Focu da bi izvadili licna dokumenta imali su priliku uvjeriti se da vlasti Republike Šumske ignoriraju sudsku odluku o kojima Kadric govori:

Na pasosu koji je Dzevad Lojo trenutno nastanjen u inostranstvu, izvadio u tamosnjoj policiji stoji da je mjesto izdavanja putne isprave «srbinje». Datum izdavanja pasosa je 30.decembar 2005.godine rok vazenja do 2010.a izdat je u nepostojecem CJB «srbinje». Prema unutrasnjoj organizaciji MUP-a Republike Šumske, postoji Stanica javne bezbjednosti Foèa u okviru Centa javne bezjebjednosti istoèno Sarajevo

Zanimljivo je da Loji pise da je rodjen u Foci, sto su podaci CIPS-a, a pasos prema pecatima policije vadi u «srbinju»? Takodjer u pecatu organa koji je izdao ovaj dokumenat stoji CJB «srpsko Sarajevo» sto je neustavan naziv.

Ocit primjer

-Bili su duzni promjenit naziv «srbinje» u prijeratni Foca. To im je nalozeno prije cetiri godine ali ne postuju odluku. Vijece naroda Republike Šumske ukazalo je na ovaj problem ali naravno oni i to ignorisu – istice Kadric.

Naglasava da je to ocit primjer da se ustavnim uredjenjem BiH kakvo trenutno imamo i kakvo se zagovara u pojedinim politickim krugovima pod plastom price o ustavnim promjenama ne moze raditi niti drzava moze funkcionirati kako treba.








[Edited by cupo on 17-12-2007 at 16:35 GMT]

[Edited by yugi on 06-03-2008 at 23:01 GMT]

[Edited by yugi on 06-03-2008 at 23:54 GMT]

[Edited by cupo on 07-03-2008 at 00:00 GMT]

[Edited by cupo on 05-06-2008 at 15:55 GMT]

[Edited by cupo on 02-07-2008 at 23:04 GMT]

[Edited by cupo on 02-07-2008 at 23:05 GMT]

[Edited by cupo on 31-01-2009 at 13:40 GMT]

[Edited by cupo on 22-05-2009 at 01:37 GMT]

12-02-2006 at 19:57 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vlasti Republike Šumske ne postuju odluku Usta

Zašto Paravcu nije žao zastave BiH

Posljednje paljenje državne zastave na osnovnoj školi u Brèkom samo je vrh onoga što politièari u RS veoma èesto iznose u svojim istupima, a to je negativan odnos prema svemu što se tièe državnosti, jedinstva i suverenosti BiH, pa i njenih obilježja.
Zaista je teško za paljenje ove zastave optužiti samo neposredne izvršioce tog vandalizma. Jer, na to nedjelo, bez ikakavih sumnji, mogli su biti inspirisani i izjavom èlana Predsjedništva BiH Borislava Paravca.
Paravac je pred novinarima izjavio da ga je strah da se ljubav prema simbolima RS, zbog njihovog ukidanja, ne pretvori u mržnju prema državnim simbolima. A u Brèkom je neko, oèito, samo želio da odmah odagna sve te strahove.
Ali, da ovoga puta zanemarimo èinjenicu da Paravac ne želi prihvatiti odluku Ustavnog suda BiH, koja se èak ne bi trebala komentirati, pa i to da ne želi promijeniti nacionalnu segregaciju konstitutivnih naroda u vidu entitetskih simbola... Ono što je ovoga puta izašlo navidjelo jeste i njegov stvarni odnos prema obilježjima države, na èijem je èelu, a prema kojima, oèito, ima itekako velike rezerve.

Da je tako, pokazao je i izjavom da ukidanje ocila i dvoglavog orla sa grba RS doživljava kao da mu "kidaju živo meso". Kod paljenja bh. zastave nije pokazao ni blizu takve osjeæaje. Naprotiv, nije se udostojio ni oglasiti o tome. Jasno, graðani mogu voljeti ili ne voljeti sadašnja državna obilježja, mogu im se sviðati ili ne, ali svi ih, bez izuzetka, moraju poštovati.
To bi se pogotovo trebalo odnositi na one koji predstavljaju vlast ove države, dakle i èlanove Predsjedništva, koji u svakom trenutku trebaju brinuti o ugledu i promociji svoje zemlje. Svako drugaèije ponašanje ravno je prvorazrednom skandalu koji se ne može tolerirati ni u ovako ureðenoj BiH.

Piše: Admir MALAGIÆ(Avaz)





[Edited by cupo on 17-12-2007 at 16:36 GMT]

08-04-2006 at 00:52 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vlasti Republike Šumske (genocidne tvorevine)

BOŠNJACI DIVIÈA TRAŽE IZMJEŠTANJE PRAVOSLAVNE CRKVE

TUZLA, 12. aprila (FENA) – Bošnjaci zvornièke Mjesne zajednice Diviè uputili su otvoreno pismo premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku u kojem traže da pomogne u izmještanju pravoslavne crkve, koja je neposredno nakon rata izgraðena na temeljima džamije.

"Nadamo se da æete pomoæi u rješavanju ovog problema na zadovoljstvo 210 bošnjaèkih povratnièkih porodica u Diviè kako bi na toj lokaciji, odnosno na temeljima džamije koja je porušena 1992. godine, ponovno bila izgraðena džamija", navodi se u pismu koje su premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku uputili povratnici u zvornièkoj Mjesnoj zajednici Diviè.

Nekad



Sad








[Edited by cupo on 17-12-2007 at 16:36 GMT]

12-04-2006 at 19:10 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vlasti Republike Šumske (genocidne tvorevine)

Bošnjaèki povratnici u Konjeviæ-Polje tvrde

Napali su nas pripadnici specijalne jedinice Zvornik

Sukob pripadnika specijalne policije iz Zvornika i policije Policijske stanice Bratunac sa bošnjaèkim povratnicima u Konjeviæ-Polje, koji preksinoæ umalo da nije poprimio tragièan ishod, po svoj prilici uvod je u novo sijanje straha i nepovjerenja meðu stanovnicima.

Udarac u prsa

- Bilo je strašno! Sjedili smo u kafani na benzinskoj pumpi, gdje mi mlaði sjedimo svaku noæ, prièali, smijali se... Za susjednim stolovima sjedila je policija... Negdje iza 23 sata iz parkiranog vozila èula se muzika i jedan od policajaca mi je prišao zahtijevajuæi da ugasim radio. Rekao sam mu da nije vozilo moje i da ne mogu gasiti radio, ali on me udario u prsa, oborio na zemlju, a onda su pritrèali i ostali policajci i poèeli me udarati palicama, nogama... - kazao nam je Džemail Husejinoviæ, koji je preksinoæ, umjesto da mu se ukaže ljekarska pomoæ, odmah odveden u Policijsku stanicu u Bratunac na saslušanje.
Prema tvrdnjama nekoliko desetina mještana koji su se juèer okupili pred zgradom Mjesne zajednice, policajci koji su preksinoæ nasrnuli na njih nisu birali sredstva.

Gašenje svjetla

- Krenuli smo da spasimo Džemaila kojeg su bacili pod noge. Ali, samo što su ovi krenuli da nas udaraju, na benzinskoj stanici je ugašeno svjetlo. Stiglo im je i policijsko pojaèanje iz Zvornika i Bratunca - govore Ramo Bajriæ i Bajazit Husejinoviæ, kojem je razbijena vilica.

Ponosan što je èetnik

- Niko od njih nije imao policijsku akreditaciju na uniformi, a jedan od njih, èuli smo da ga zovu Škiljo, psujuæi nam balijsku majku i prijeteæi da nas sve treba pobiti, kazao je da je ponosan što je èetnik - isprièali su nam Ramo Bajriæ i Bajazit Husejinoviæ.

Bilo jasno da se nešto planira

Mještani tvrde da su policajci došli oko 18 sati i da je svima bilo jasno da nešto planiraju. Tvrde da su, prije nego što su krenuli u tuèu sa Bošnjacima, svi graðani srpske nacionalnosti koji su sjedili u kafani, osim konobara, "odjednom nestali".
Traže smjenu Zdravka Uzelca

Prema navodima Æazima Jusufoviæa, na juèerašnjem sastanku u Opæini Bratunaczatraženo je da se s mjesta šefa sektora policije iz Konjeviæ-Polja smijenipolicajac Zdravko Uzelac, kao i da se zatraži odgovornost pripadnika Jedinice za podršku iz Zvornika koji je, ponoseæi se svojom èetnièkom tradicijom, pozivao Bošnjake da doðu u Zvornik kako bi tamo nastavili tuèu.

CJB Bijeljina: Lica bošnjaèke nacionalnosti izazvala incident

Prema saopæenju CJB Bijeljina, do narušavanja javnog reda i mira na benzinskoj stanici "SS-Petrol" došlo je kada su se "lica bošnjaèke nacionalnosti s inicijalima DŽ. H., H. A. i B. H., automobilom marke "pasat" naglo startajuæi zaustavili pred pripadnicima Jedinice za podršku CJB Zvornik provocirajuæi i vrijeðajuæi, kako pripadnike policije, tako i zaposleno osoblje i goste ugostiteljskog objekta koji se nalazi u sklopu benzinske pumpe".
- Lica u automobilu do maksimuma su pojaèala muziku i otvorila vrata, a na intervenciju policije odgovorili su pogrdnim rijeèima i uvredama na nacionalnoj osnovi. Jedan od njih je uhvatio jednog policajca rukama za uniformu u predjelu grudi - navodi se, izmeðu ostalog, u saopæenju za javnost CJB Bijeljina.

Laž je da su specijalci sluèajno naišli!

- Kada sam saznao šta se dogaða na benzinskoj pumpi, došao sam i imao šta vidjeti. Na 35 Bošnjaka koji ovdje žive, krenulo je 47 srpskih policajaca - kazao nam je Æazim Jusufoviæ, predsjednik Mjesne zajednice Konjeviæ-Polje i jedan od prvih povratnika u ovo naselje.
Navodi da je "èista laž" informacija plasirana juèer iz CJB Bijeljina da se tim Jedinice za podršku "vraæao s redovnih aktivnosti", pa se tako našao na mjestu incidenta.
- Ta informacija je lažna, jer nam je danas prvi èovjek bratunaèke policije Marko Davidoviæ, na sastanku kojem su prisustvovali naèelnik opæine, predstavnici OHR-a, EUFOR-a, EUPM-a i drugi, priznao da je on još u toku dana pozvao Jedinicu za podršku iz Zvornika, jer je, kako je kazao, navodno, imao indicije da æe se ovdje dogoditi nekakav incident. Meðu onima koji su sinoæ tukli Bošnjake bio je veliki broj onih koji se nalaze na spisku Komisije za Srebrenicu - navodi Jusufoviæ


http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer.asp?a=17059&z=7&isasp=

26-07-2006 at 00:18 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vlasti Republike Šumske (genocidne tvorevine)

Nakon sve èešæih napada na bošnjaèke povratnike

Sadoviæ: Politièka, a ne predizborna pozadina

Sukob policije i bošnjaèkih civila, koji se u ponedjeljak uveèer dogodio u Konjeviæ Polju, prema mišljenju mnogih koji su svoj život vezali za manji bh. entitet, ne predstavljasmišljenu predizbornu provokaciju nego se radi o još jednom dogaðaju kontinuitetakojim se realizira Karadžiæeva vizija ureðenja BiH.
Traže zaštitu

- Smatram da je ovo što se dogodilo u Konjeviæ-Polju osmišljeno u visokim policijskimkrugovima i da sa predstojeæim izborima nema nikakve veze. Ovakvim tuèama, napadima, pojedinaènim privoðenjima u policiju u Bratunac cilj je zaplašiti ovdašnje povratnike, posebno što je ovo najveæa povratnièka mjesna zajednica u Podrinju. Mi insistiramo na zaštiti od legalnih organa, ali, nažalost, dok god u policiji rade oni koji su od 1992. do 1995. godine ubijali i progonili oèeve i braæu onih koji su i prije dvije noæi napadnuti, to neæe biti moguæe - izjavio je Ramiz Salkiæ, poslanik u Vijeæu naroda RS.
Nedavni napad na kuæu Izeta Arnautoviæa, jednog od prvih povratnika u Lastvu kod Trebinja, te napadi na džamije i kuæe povratnika oko Banje Luke, za Tarika Sadoviæa, predsjednika Kluba poslanika SDA u NSRS, bez dileme, imaju politièku, a ne predizbornu pozadinu.
Karadžiæev plan

- U pozadini svih takozvanih spontanih incidenata niskog i srednjeg intenziteta, kako ih zovu u RS, stoji jedna politièka ideja. Postoje krugovi koji to sve skupa osmišljavaju i realiziraju preko ljudi problematiènog ponašanja. Cilj je da se ono što je u ratu uraðeno dovede do kraja, ustvari da se realizira Karadžiæev plan od maksimalnih 10 posto nesrpskog stanovništva u ovom entitetu - navodi Sadoviæ.

A. HADŽIÆ

Opomena da se ne vraæaju

Sadoviæ istièe da se ekscesi u Trebinju dogaðaju baš u vrijeme kada u taj grad na odmor dolaze njegovi prijašnji žitelji.
Sve ovo pokazuje da njima po svaku cijenu treba pokazati da u svom gradu nisu sigurni, kako se ne bi usudili vratiti u svoje domove.
Husein ef. Kavazoviæ, muftija tuzlanski

Koje je ubistvo Bošnjaka u RS rasvijetljeno?

Pucanje u džamije je pucanje u srca muslimanskih vjernika

- Mi ovakvih napada imamo tokom cijele godine, svejedno da li se radi o skrnavljenju vjerskih objekata, njihovih kuæa ili napadu na život povratnika. Ovo je metoda tihog, ali ustrajnog zastrašivanja ljudi. Pucanje u džamije, kao što se to nedavno desilo u okolini Banje Luke, pucanje je u srca muslimanskih vjernika. Smatram da organi vlasti na nivou BiH moraju naæi zakonski odgovor za one koji žele destabilizirati situaciju u našoj zemlji, posebno u mjestima povratka.
Ovo traje godinama. Više niko ne spominje koliko je nerasvijetljenih ubistava Bošnjaka u RS. Volio bih da me neko demantira, a najbolji demanti je da državni organi izaðu s podatkom ko je to procesuiran za, naprimjer, ubistvo Mehmeda Arnautoviæa u Koraju, Muradifa Aliæa u Mahali, Melihe Duriæ u Vlasenici, za ono u Banjoj Luci, i mnoga druga ubistva - reagirao je juèer muftija tuzlanski Husein ef. Kavazoviæ, podsjeæajuæi na višegodišnje maltretiranje i provokacije povratnice Fate Orloviæ u èijem je dvorištu sagraðena pravoslavna crkva.


http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer.asp?a=17078&z=7&isasp=

27-07-2006 at 00:16 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Republike Šumska (genocidna tvorevine), sabrani primitivizmi

Dok je Mustafa ef. Ceriæ obilazio ruševine džamije u Bileæi, iz kafane odjekivali zvuci gusala

Reisu-l-ulema Mustafa ef. Ceriæ, nakon Trebinja, u petak kasno popodne, zajedno sa muftijom mostarskim Seidom ef. Smajkiæem i glavnim imamom ovog kraja Huseinom ef. Hodžiæem, posjetioje Bileæu, Gacko i Fazlagiæa Kulu.

Ostala pustoš

U Bileæi, gdje se od prijeratnih 2.500 vratilo samo 11 Bošnjaka, ef. Ceriæ praktièno nije imao koga posjetiti. Obišao je preostale zidine Obradoviæa ili Carske džamije.U 19. stoljeæu dao ju je sagraditi znameniti Franjo Josip, a èetnici su je minirali u julu 1993. godine.
- Srušili su munaru. Džamiju nisu mogli rušiti. Navodno nisu imali dovoljno eksploziva. Zato su je zapalili. Sve je izgorjelo. Ostala je pustoš - kaže nam muftija Smajkiæ.
Baš u trenutku kada je ef. Ceriæ dodirnuo mjesto gdje je nekad bio mihrab, iz obližnje kafane, koja je okiæena velikom kokardom i drugim èetnièkim ikonama, gosti su zasvirali gusle i zapjevali neku od "junaèkih pjesama".
Neko od njih, vidjevši reisa Ceriæa, povikao je: "Eno Turèina!" U trenutku kad je delegacija Islamske zajednice BiH napuštala Bileæu, prošla je pored te kafane iz koje su se èule psovke. Reisu-l-ulema i njegovi saradnici posjetili su i ostatke džamije Hasan-paše Predojeviæa u bileækom mjestu Polje. Džamija je sagraðena u 16. stoljeæu, a karakteristièna je zbog èetvrtastog oblika munare.

Prouèili dovu

Prizor u Gacku bio je zastrašujuæi. Na mjestu gdje je nekada bila Zvizdiæa džamija, sada je deponija smeæa. Džamija je minirana, a njeni ostaci odvezeni.
Mekteb, koji nije bio završen prije rata,pretvoren je u javni WC. Delegaciju su tamo zatekle gomile izmeta i nepodnošljiv smrad.
Na mjestu gdje je bila džamija reis Ceriæ i muftija mostarski prouèili su dovu.

F. VELE



Povratak u Fazlagiæa Kulu

Delegaciju je u Fazlagiæa Kuli kod Gacka doèekala grupa mještana. Tuživi veæina od 50 Bošnjaka koji su se vratili u Gacko. Prije rata ih je bilo 3.500.
Reisu-l-ulema pozvao je Bošnjake da se vraæaju i da èuvaju svoju Fazlagiæa Kulu i svoje Gacko.

Reis bio vidno potresen

Mustafa ef. Ceriæ bio je vidno potresen onim što je vidio u Gacku.
- Odmah zatražite od gradskih vlasti da oèiste divlju deponiju na džamijskom mjestu. Ako to ne urade, mi æemo oèistiti ovo mjesto - rekao je efendija Ceriæ svojim saradnicima.

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer.asp?a=17133&z=7&isasp=

30-07-2006 at 00:04 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Republika Šumska (genocidna tvorevina) sabrani primitivizmi

Novogodisnji koncert Nede Ukraden u Prijedoru

Novogodišnji šou prijeratne sarajke Nede Ukraden poput soli na svježe rane opekao je ovdašnje nesrbe koji su u malom broju došli na glavni Gradski trg kako bi proslavili dolazak Nove godine. I kada su se najmanje nadali ovdje prisutni Bošnjaci i Hrvati bili su krajnje neprijatno iznenaðeni od strane ove zabavljaèice koja je dvadesetak minuta pred ponoæ uputila poziv slavljenicima na pripravnost s rijeèimasprem´te se, sprem´te. Hladan tuš je uslijedio i nešto iza ponoæi. Izmeðu dva refrena pjesme Nema raja bez svog rodnog kraja razdrmavala je Neda prisutne sa prozivkama Ajmo Omarska, ajmo Kozarac, ajmo Manjaèa. Veæinu je i uspjela razdrmati dok se drugima ledila krv u žilama od prisjeæanja na ova zloglasna mjesta èak i u najluðoj noæi kada su se najmanje nadali.

Dio teksta, preuzet od novinarke Besime Kahrimanovic

08-01-2007 at 09:43 | Ukljuèi u odgovor
lea_omeragic
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 18-05-2006
Lokacija: BiH
Odgovori: 222
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Republika Šumska (genocidna tvorevina) sabrani primitivizmi

Voljeh, voljeh, jednom davno..


 


Kako, bolan, nema Bosne, a Neretva huci..!
09-01-2007 at 22:49 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Republika Šumska (genocidna tvorevina) sabrani primitivizmi

Iz Vlade RS-a od danas nema izjava za BHT1

Predstavnici Vlade Republike Srpske više neæe davati izjave Javnom radio-televizijskom servisu BiH (BHT1) zbog odnosa prema Vladi RS-a, te zbog izvještavanja i koncipiranja progama te medijske kuæe, saopæio je danas potpredsjednik Vlade Anton Kasipoviæ.

On je nakon sjednice Vlade RS-a kazao na pres-konferenciji da je Vlada donijela ovu odluku na temelju niza sugestija, primjedbi, negodovanja i insistiranja pojedinaca, istitucija, te organizacija prema Vladi RS-a, kao i zbog naèina na koji BHT 1 u nekim svojim emisijama koncipira odnos prema Vladi RS-a, dogaðajima u RS-u, pa i prema nekim pojedincima.

"Tražilo se i da Vlada RS-a uskrati moguænost ulaska novinarima BHTV u institucije i prostor Vlade, ali Vlada nije prihvatila takve inicijative, jer je jedinstven stav Vlade da omoguæimo nesmetano izvještavanje novinarima i zaposlenim na BHT 1, ali Vlada, èlanovi Vlade i vladine institucije do daljnjeg neæe davati izjave za BHT1", kazao je Kasipoviæ.

Kao neke od primjedbi na rad BHT1, Kasipoviæ je naveo da je ta medijska kuæa informaciju o obiljževanju Dana RS-a, 9.januara, plasirala u dvadesetom minutu informativne emisije.

"Vlada RS-a potpuno razumije da Dan RS-a u BiH slavi i obilježava jedan dio graðana RS-a, ali smještanjem informacije o tom dogaðaju u 20-tom minutu dnevnika, Vlada smatra da se ureðivaèkom konceptu BHT1 uspostavlja politièki, a ne informativni i profesionalni stav prema jednom takvom dogaðaju", kazao je potpredsjednik entitetske Vlade.

On je kazao da Vlada ima zamjerke i na emisiju "Pošteno govoreæi" emitovanu u utorak, u kojoj se na "nekorektan naèin postupalo prema uèesnicima u emisiji".

Naveo je i da su pojedini ministri danas informirali Vladu da "su obmanjivani vezano za gostovanja u pojedinim emisijama".

Kasipoviæ je dodao da je za Vladu RS-a veoma važno da BHT1 "na nivou profesionalnih standarda dostigne onu funkciju i onaj cilj, koji je proklamovan uspostavom BHT1".

On nije iskljuèio moguænost i da æe slièan potez uskoro povuæi i predstavnici nekih drugih institucija u BiH.

(FENA)



12-01-2007 at 13:19 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Republika Šumska (genocidna tvorevina) sabrani




Srbi prijetili Bosnjacima da ce ih poklati


OSMORICA mladica srpske nacionalnosti 1. svibnja u ranim vecernjim satima napali su Bosnjake povratnike u zaseoku Branilovici u Fazlagica Kuli, u opcini Gacko, u istocnoj Hercegovini. Iako je i sama policija u prvim izjavama spominjala da su u incidentu sudjelovala osmorica mladica, kako su potvrdili i mjestani, privedena su samo trojica.

"Bilo je uzasno. Skupina pijanih mladica usla je u selo s dva automobila i s uzdignuta tri prsta poceli su vikati:"Ovo je Srbija", "Ovo je nasa zemlja", "Balije j..... vam tursku majku", "Izlazite da vas koljemo"... Ostala sam izvan sebe. Evo jos drhtim - ispricala je novinarima "Dnevnog avaza" 80-godisnja mjestanka.

Mjestani - povratnici smatraju da je sreca sto su ostali smireni inace bi izbio incident sirih razmjera. Vjeruju da je rijec o pokusaju zastrasivanja povratnika.

"Ali, mi necemo napustiti ovu zemlju nikada, do zadnjega. Neka nam RS i premijer Milorad Dodik napisu da se iselimo kada nam ne mogu jamciti sigurnost ili neka nas puste da zivimo kao ljudi. On kaze da smo svi sigurni u njegovom entitetu, pa neka nam dokaze ili neka pusti da nas stiti policija iz FBiH" - kazao je jedan mjestanin Branilovica pribojavajuci se da bi provociranje mladica moglo biti uvod u nove incidente.

U policiji u Trebinju potvrdili su da su uhiceni N. S. (21), D. T. (21) i B. V. (19), svi iz Gacka, zbog sumnje da su prijetili i psovali mjestanima bosnjacke nacionalnosti u Branilovicima. Glasnogovornica tamosnje policije nije imala odgovor na pitanje zasto su uhicena samo trojica od osmorice sudionika incidenta.




[Edited by cupo on 04-01-2012 at 23:41 GMT]

03-05-2007 at 18:22 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 24
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: elvis-deba, emir76, emiray, melek_cuvar, nerko, slim, tuzlic
FORUM : Politika : RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi) New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice