Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorkama (samo nemojte pitati kako se prave djeca)
|
besmir Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Sunecenje da ili ne i kako?
Pa kako izgleda "hašimaga" :lol :lol :lol poslije modernog suneæenja? Ne kontam koje su beneficije po dijete sa modernim suneæenjem.
EVo te Gomco clamp metode:
http://healthgate.partners.org/images/si55551204_ma.jpg
A onu drugu nisam našao, zapravo jesam, ali samo kada operacija nije uspjela.
[Edited by besmir on 30-08-2007 at 11:05 GMT]
|
30-08-2007 at 10:58 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
obièan Nivo: Forumski vuk Registriran(a): 29-07-2006 Odgovori: 578 IP: Maskiran
|
Re: Sunecenje da ili ne i kako?
citat: Avalon wrote:
Prije su se djeca sunetila po kucama i u glavnom bez anestezije, brrrr!!
Danas je situacija drugacija, a dokaz za to je skorasnji slucaj kod moje sestre.
Naime, moja sestra ima sina Ismara kojem su tri godine. Nakon mnogo dana i godina nakanjivanja, prije mjesec su ga odveli kod privatnog doktora u Tuzli da ga osunete. Tada ih je Doc upitao dali oni zele da dijete osunete standardno ili "moderno". Sestra i zet su pitali "a sta je to moderno"?
Doc je kazao da je moderno sunecenje ono koje se dosta upraznjava u USA a sve vise i kod nas, a to je da se djetetu kozica NE odsijece, vec se samo malo uzduzno rasijece(zareze) tako da kozica i dalje postoji i normalno prekriva glans samo je malo sira sto omogucava nesmetano svlacenje radi bolje higijene.
Nakon ovog njegovog objasnjenja, sestra i zet su se odlucili za ovu "moderniju" opciju, jer je bezbolnija i mnogo brze zarasta i jednako je korisna.
Doc je jos kazao da ako se roditeljima kasnije nesto ne svidi, dijete uvjek mogu ponovo podvrgnuti "standardnom" sunecenju.
Eto tako, sad je mali Ismar "moderno" osunecen ,a doc kaze da je ova nova metoda sve popularnija u Tuzli. Skoro polovinu broja djece koju je on osunetio, roditelji su izabrali ovu novu metodu.
Skoro je sestra bas govorila da je sve OK, ne skuplja se prljavstina ispod kozice, sve uredno, Ismar obrezan a i dalje ima prirodnu cunu
Eto napricah se ja vama o moim porodicnim zavrzlamama.
Sta vi mislite o ovom "modernom" obrezivanju, po meni je mozda u redu, a po vama? Jeli neko od vas imao ovu mogucnost izbora?
...Ili je ipak mozda naj bolja ona treca mogucnost -ne dirati, ne sunetiti!!
[Edited by Avalon on 08-07-2006 at 07:30 GMT]
Osuneæen sam u prvim godinama nakon roðenja i po srijedi je bila rutinska ljekarska intervencija.
Ostalo nisam kompetentan da sudim, ali èitajuæi tvoj post i postove ostalih forumaša, uživao sam zbog obilja korisnih informacija.
|
26-09-2007 at 23:54 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 29
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adnan-pixi, elio, elio, gusinje23, lejla_edib, loa, mafija, Muamer17, pixi, RPM, selmicaa
|
FORUM : Roditelji i djeca : Sunecenje da ili ne i kako? |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|