Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Tuzlarije : Pitanja za vijecnike
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
vijecnik
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 15-09-2005
Lokacija: tuzla
Odgovori: 345
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Pitanja za vijecnike
Bez chatanja molim

citat:

citat:
--------------------------------------------------------------------------------
Nadimak wrote:
Ima li novosti vezano za stadion "Tušanj"
--------------------------------------------------------------------------------
Stadion ce se praviti, ta Odluka je usvojena, e sad, dok se to sve slegne, legne, udje u proceduru,odnosno zavrsi projektovanje ....bar par mjeseci ce proci. Svoje pitanje ponovi u aprilu 2008. da dobijes dogovor.
-------------------------------

Nadimak wrote
:
Hvala sunce,
u pravu si ,iz tvojih usta u božije uši.
Samo nije mi jasno to "slegne",pa ne radi se o baklavi ili kadaifu.


Termin "slijeganje" treba da se upotrijebi tak nakon 3-4 mjeseca, u toku kojih ce se odvijati zive aktivnosti i koristiti propisane procedure.
Koliko cujem, ovih dana ce se otvoriti ponude sa idejnim rjesenjima za izradu glavnog projekta, za narednu sjednicu OV dolazi prijedlog budzeta, sa rjesenjima i prijedlozima za finansiranje nove firme i gradnju stadiona, mislim da je i federalna vlada raspisala neki konkurs za sufinansiranje slicnih projekata u FBiH. Dakle, zna se da gradimo stadion, ali se brojni bitni detalji jos rjesavaju. Nemam predstavu koliko dugo bi trebalo trajati projektovanje, ali sam siguran da, paralelno s njim, treba rjesavati jos puno problema i skupiti puno novca.
03-12-2007 at 14:33 | Ukljuèi u odgovor
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Lokacija: NORVEŠKA
Odgovori: 35281
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Pitanja za vijecnike
Bez chatanja molim

Nemoj te mi zamjeriti ali ponekad mi se èini da Vi u svojim postovima pokušavate svesti mjesto i ulogu Naèelnika na ulogu "fikusa" koji ni za šta nije odgovoran.Naravno da dozvoljavam da ovakvo moje mišljenje predstavlja moj subjektivni stav i da možda i nisam u pravu ali jednostavno sam stekao takav dojam.
Neosporno stoji Vaša ocjena da naši graðani nisu dovoljno upuæeni o naèinu na koji funkcioniše vlast, odnosno da ne shvataju u dovoljnoj mjeri šta su èije ingerencije ali "zasluge" za to u najveæoj mjeri imaju sve stranke koje participiraju u vlasti.Smatram da je i ovo jedan od naèina da se naši graðani na neki naèin educiraju po tom pitanju te zbog toga smatram da je ocjena click_me kako je tema "glupa" predstavlja malo pregrubu kvalifikaciju.Vaša tvrdnja kako na ovoj temi raspravlja samo nas 5-6 na prvi pogled mogla bi iæi u prilog takvoj kvalifikaciji ali iznijeæu neke svoje stavove zbog kojih smatram da ova tema ima itekakvog smisla.

Nisam sam se baš zahmetio da precizno povadim podatke koliko je forumaša do sada postavilo konkretna pitanja ali 150 postova te prije svega èinjenica da je tema do sada pogledana preko 5000 puta dovoljno govori o smislu njenog postojanja.To što nas nekoliko možda malo èešæe postavlja pitanja i iskazuje interes za ovu temu ne znaèi da i ostali forumaši ne prate ovu temu.Neki možda ne žele da se ponavljaju sa pitanjima,drugi opet možda zbog skepticizma prema riješavanju odreðenih pitanja ne žele da ih postavljaju,treæi... i da ne nabrajam dalje.
Nadalje,dobar dio èlanova na ovom forumu je tzv dijaspora koja možda i nije u toku sa trenutnim problemima iz domena komunalne infrastrukture tako da je i to jedan od razloga možda nedovoljnog broja konkretnih pitanja.
Ono što ja svakako vidim kao kljuèni problem kada je ova tema u pitanju jeste svakako nedovoljna zainteresovanost kako vijeænika tako i ostalih pjedinaca koji su involvirani prije svega u izvršne organe vlasti, za ovakvom vrstom komunikacije sa graðanima, zbog kojih oni na kraju krajeva i postoje i zbog èega i primaju platu iz Budžeta koji upravo pune ti isti graðani.

I na kraju što se tièe same WEB stranice opæine Tuzla smatram da je pored postojanja ove stranice otvaranje nove apsolutno bespotrebno, da ne iskoristim kakav teži izraz.Svako onaj dobronamjeran koji prati ovu stranicu jasno može uoèiti da se na istoj nalaze sve relevantne informacije kada je u pitanju kako rad OV-a tako i ostalih opæinskih službi.Naravno da se neki i neæe složiti sa ovakvom mojom ocjenom ali volio bih da kada se bude eventualno raspravljalo o ovoj temi, svi oni koji možda imaju suprotno mišljenje argumentovano pokušaju osporiti moj stav.
Dakle da rezimiram,mislim da bi na sjednici OV-a trebala biti razmotrena i ova ideja kao jedno od alternativnih rješenja.

PS "prelistao" sam sve postove od poèetka do kraja i došao do podatka da je postove "ostavilo" 28 forumaša

[Edited by yugi on 03-12-2007 at 15:37 GMT] 


<br /><br /><br /><br />

03-12-2007 at 14:52 | Ukljuèi u odgovor
sretno dijete
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 09-11-2005
Odgovori: 3393
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Pitanja za vijecnike
Bez chatanja molim

Evo da i ja "ostavim" jedan komentar (Yugi, sad nas je 29).
Ne ukljucujem se u pitanja vijecniku, ali volim citati. Razlog mog ne ukljucivanja je jednostavan. Ne zivim u Tuzli i nemam relevantan prikaz rada opstinskog vijeca i svega sto ide uz to.
Ne mogu da baratam cinjenicama, samim time nisam direktno upoznat sta se desava u gradu Tuzli. Moja poenta, nastavite sa pitanjima, kao sto vijecniku zahvaljujem na odgovorima.
Eto, ja nesto rekoh...

03-12-2007 at 16:25 | Ukljuèi u odgovor
vijecnik
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 15-09-2005
Lokacija: tuzla
Odgovori: 345
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Pitanja za vijecnike
Bez chatanja molim

citat:
yugi wrote:
...moje mišljenje predstavlja moj subjektivni stav i ... možda i nisam u pravu ali jednostavno sam stekao takav dojam.
...ne shvataju u dovoljnoj mjeri šta su èije ingerencije ali "zasluge" za to u najveæoj mjeri imaju sve stranke koje participiraju u vlasti.Smatram da je i ovo jedan od naèina da se naši graðani na neki naèin educiraju po tom pitanju te zbog toga smatram da je ocjena click_me kako je tema "glupa" predstavlja malo pregrubu kvalifikaciju.Vaša tvrdnja kako na ovoj temi raspravlja samo nas 5-6 na prvi pogled mogla bi iæi u prilog takvoj kvalifikaciji ali iznijeæu neke svoje stavove zbog kojih smatram da ova tema ima itekakvog smisla.
Nisam se baš zahmetio da precizno povadim podatke koliko je forumaša do sada postavilo konkretna pitanja ali 150 postova te prije svega èinjenica da je tema do sada pogledana preko 5000 puta dovoljno govori o smislu njenog postojanja.To što nas nekoliko možda malo èešæe postavlja pitanja i iskazuje interes za ovu temu ne znaèi da i ostali forumaši ne prate ovu temu.Neki možda ne žele da se ponavljaju sa pitanjima,drugi opet možda zbog skepticizma prema riješavanju odreðenih pitanja ne žele da ih postavljaju,treæi... i da ne nabrajam dalje...
Ono što ja svakako vidim kao kljuèni problem kada je ova tema u pitanju jeste svakako nedovoljna zainteresovanost kako vijeænika tako i ostalih pojedinaca koji su involvirani prije svega u izvršne organe vlasti, za ovakvom vrstom komunikacije sa graðanima, zbog kojih oni na kraju krajeva i postoje i zbog èega i primaju platu iz Budžeta koji upravo pune ti isti graðani.
[Edited by yugi on 03-12-2007 at 15:37 GMT]

Yugi, mozda malo pretjerah, subjektivno, a vjerovatno razocaran tim, sto i ti navodis, odnosom vijecnika i predstavnika vlasti prema javnosti, pogotovo, njenom najpismenijem i najotvorenijem dijelu.
Dugo pratim Tuzlarije i svjestan znacaja 10.000 njihovih posjetilaca, iz svih dijelova svijeta, kao i obaveza vlasti prema gradjanima, ne mogu da shvatim taj indolentni odnos. Tako mislim i o web stranici Tuzle, ona mora biti mnogo bolja, a znam da tako misli mali dio opcinskih funkcionera. I nacelnik, koji je takodjer nezadovoljan oficijelnom stranicom, a znam da uvazava Tuzlarije.
Tvoj dojam da Nacelniku ne pridajem prevelik znacaj mozda je i tacan kod pitanja informiranja i web-prezentacije, ali kod vecine drugih stvari ne mislim tako.
Da je htio, Imamovic je mogao potaknuti izradu bolje stranice, jos ranije. No, nije. Za to pitanje (kao i brojna druga) ocekuje rjesenje od saradnika, koji su stranicu kako-tako pokrenuli, vidjeli da bez plana i akata ne ide, pa predlozili odluku. Zakljucio sam da nacelnik dosad nije puno ni insistirao na razvoju stranice, a sigurno je nije ni kocio. Vidimo rezultat. Isto kao sto vidimo brojne druge projekte, u koje se nacelnik vise ili manje ukljucio, za koje mu odajemo, i mi i drugi, priznanja, a upucujemo i kritike.
Slazem se, zasluge su i do nas - vijecnika i politickih stranaka, ali i do javnosti, koja nije pretjerano zahtjevna.
Vezano za komentar "glupe teme", neko nas je drugi kandidovao, a ne Click_me; ali on, a vidim i ti, smatrate da su Tuzlarije nadomjestak oficijelnoj stranici. Ne mislim tako; o tome mogu posvjedociti primjeri nekih dobrih stranica (varazdin, rijeka, novi sad...), koje nude prije svega dobre servise gradjanima, iz svih oblasti. Tako se mora racunati sa uvodjenjem elektronske salter sale, na pocetku, preko postavljanja svih opcinskih akata, vijecnickih pitanja i odgovora nadleznih, podataka o radu sluzbi, o JKP i mjesnim zajednicama, sve do uvida u zemljisne knjige, akobogda inshalah. Forum moze, a i ne mora, ali se gradjaninu mora omoguciti stvarni, a ne samo deklarativni pristup informacijama.
A forum tuzlarija i prilozi nase S.M, u pravu ste, tesko mogu biti nadmaseni. U to racunam komentare i pitanja vas 5-6 (na koje sam ustvari mislio), posebno tvoje. Koliko god se vi branili od politike, cesto su vasi komentari, i politicki i moralno i komunalno, veoma relevantni.
03-12-2007 at 18:48 | Ukljuèi u odgovor
vijecnik
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 15-09-2005
Lokacija: tuzla
Odgovori: 345
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Pitanja za vijecnike
Bez chatanja molim

citat:
sretno dijete wrote:
Evo da i ja "ostavim" jedan komentar (Yugi, sad nas je 29).
Ne ukljucujem se u pitanja vijecniku, ali volim citati. Razlog mog ne ukljucivanja je jednostavan. Ne zivim u Tuzli i nemam relevantan prikaz rada opstinskog vijeca i svega sto ide uz to.
Ne mogu da baratam cinjenicama, samim time nisam direktno upoznat sta se desava u gradu Tuzli. Moja poenta, nastavite sa pitanjima, kao sto vijecniku zahvaljujem na odgovorima.
Eto, ja nesto rekoh...



Hvala na podrsci, SD !
03-12-2007 at 18:51 | Ukljuèi u odgovor
vijecnik
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 15-09-2005
Lokacija: tuzla
Odgovori: 345
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Pitanja za vijecnike
Bez chatanja molim

citat:
yugi wrote:
I na kraju što se tièe same WEB stranice opæine Tuzla smatram da je pored postojanja ove stranice otvaranje nove apsolutno bespotrebno, da ne iskoristim kakav teži izraz.Svako onaj dobronamjeran koji prati ovu stranicu jasno može uoèiti da se na istoj nalaze sve relevantne informacije kada je u pitanju kako rad OV-a tako i ostalih opæinskih službi. Naravno da se neki i neæe složiti sa ovakvom mojom ocjenom ali volio bih da kada se bude eventualno raspravljalo o ovoj temi, svi oni koji možda imaju suprotno mišljenje argumentovano pokušaju osporiti moj stav.
Dakle da rezimiram,mislim da bi na sjednici OV-a trebala biti razmotrena i ova ideja kao jedno od alternativnih rješenja.
[Edited by yugi on 03-12-2007 at 15:37 GMT]

Hajd´ da ovo pitanje ostavimo do sjednice kad budemo usvajali odluku, a da dotle jos malo pogledamo koju oficijelnu stranicu i medjusobno se poducavamo.
U medjuvremenu ce Tuzlarije i dalje napredovat´ u svakom pogledu. Mozda i ja promijenim stav, ali bih vise volio da Tuzlarije ostanu neovisne i kriticne, a da OV, putem drugih sredstava i projekata nadje nacina da ih zadrzi i ukljuci u pojedine nove segmente informiranja, dokumentaristike, ljeta u tuzli etc...
03-12-2007 at 19:02 | Ukljuèi u odgovor
laf
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 10-02-2007
Lokacija: ovdje
Odgovori: 932
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Pitanja za vijecnike
Bez chatanja molim

citat:
vijecnik wrote:

Yugi, mozda malo pretjerah, subjektivno, a vjerovatno razocaran tim, sto i ti navodis, odnosom vijecnika i predstavnika vlasti prema javnosti, pogotovo, njenom najpismenijem i najotvorenijem dijelu.
Dugo pratim Tuzlarije i svjestan znacaja 10.000 njihovih posjetilaca, iz svih dijelova svijeta, kao i obaveza vlasti prema gradjanima, ne mogu da shvatim taj indolentni odnos. Tako mislim i o web stranici Tuzle, ona mora biti mnogo bolja, a znam da tako misli mali dio opcinskih funkcionera. I nacelnik, koji je takodjer nezadovoljan oficijelnom stranicom, a znam da uvazava Tuzlarije.
Tvoj dojam da Nacelniku ne pridajem prevelik znacaj mozda je i tacan kod pitanja informiranja i web-prezentacije, ali kod vecine drugih stvari ne mislim tako.
Da je htio, Imamovic je mogao potaknuti izradu bolje stranice, jos ranije. No, nije. Za to pitanje (kao i brojna druga) ocekuje rjesenje od saradnika, koji su stranicu kako-tako pokrenuli, vidjeli da bez plana i akata ne ide, pa predlozili odluku. Zakljucio sam da nacelnik dosad nije puno ni insistirao na razvoju stranice, a sigurno je nije ni kocio. Vidimo rezultat. Isto kao sto vidimo brojne druge projekte, u koje se nacelnik vise ili manje ukljucio, za koje mu odajemo, i mi i drugi, priznanja, a upucujemo i kritike.
Slazem se, zasluge su i do nas - vijecnika i politickih stranaka, ali i do javnosti, koja nije pretjerano zahtjevna.
Vezano za komentar "glupe teme", neko nas je drugi kandidovao, a ne Click_me; ali on, a vidim i ti, smatrate da su Tuzlarije nadomjestak oficijelnoj stranici. Ne mislim tako; o tome mogu posvjedociti primjeri nekih dobrih stranica (varazdin, rijeka, novi sad...), koje nude prije svega dobre servise gradjanima, iz svih oblasti. Tako se mora racunati sa uvodjenjem elektronske salter sale, na pocetku, preko postavljanja svih opcinskih akata, vijecnickih pitanja i odgovora nadleznih, podataka o radu sluzbi, o JKP i mjesnim zajednicama, sve do uvida u zemljisne knjige, akobogda inshalah. Forum moze, a i ne mora, ali se gradjaninu mora omoguciti stvarni, a ne samo deklarativni pristup informacijama.
A forum tuzlarija i prilozi nase S.M, u pravu ste, tesko mogu biti nadmaseni. U to racunam komentare i pitanja vas 5-6 (na koje sam ustvari mislio), posebno tvoje. Koliko god se vi branili od politike, cesto su vasi komentari, i politicki i moralno i komunalno, veoma relevantni.



Bravo. Stranica sa pravim informacijama treba. I zašto je tako teško napraviti mapu grada sa svim ulicama i kvartovima, koja bi se ažurirala onako kako se stanje mijenja, uz prikaz važnijih objekata, i možda uz saradnju telekoma i pošte, pretraživaè po ulicama i brojevima, kako to odavno u nekim gradovima postoji.
03-12-2007 at 19:10 | Ukljuèi u odgovor
sretno dijete
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 09-11-2005
Odgovori: 3393
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Re: Pitanja za vijecnike
Bez chatanja molim

citat:
vijecnik wrote:


Hvala na podrsci, SD !


Citajuci komentare ljudi, dolazim do zakljucka da se, uglavnom, rasprava vodi o prioritetima i budzetu. Sto je sasvim i razumljivo, jer gradjanin, kao porezni obveznik(i platisa) zeli da zna gjde ide njegov novac.

Moje je pitanje u vezi centralnog grijanja. Iz razgovora sa mamom, saznajem da grijanje ove godine nije zadovoljavajuce, a naplacuju se redovno i to dobro. Postoji li neka kontrola, odnosno kako se regulise,koji dijelovi su grada zakinuti uslugom centralnog grijanja da bi ujedno i naplacivanje bilo u skladu sa istom. Plati onoliko koliko si imao normalnih grejnih dana. Da ne napominjem da je zena penzioner , ujedno i najuredniji platisa u zgradi.
03-12-2007 at 19:17 | Ukljuèi u odgovor
Bosnjo
Nivo: Forumski doajen
Seljacina

Registriran(a): 26-03-2004
Lokacija: G. Dubrave
Odgovori: 17480
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Pitanja za vijecnike
Bez chatanja molim

citat:
sretno dijete wrote:


Citajuci komentare ljudi, dolazim do zakljucka da se, uglavnom, rasprava vodi o prioritetima i budzetu. Sto je sasvim i razumljivo, jer gradjanin, kao porezni obveznik(i platisa) zeli da zna gjde ide njegov novac.

Moje je pitanje u vezi centralnog grijanja. Iz razgovora sa mamom, saznajem da grijanje ove godine nije zadovoljavajuce, a naplacuju se redovno i to dobro. Postoji li neka kontrola, odnosno kako se regulise,koji dijelovi su grada zakinuti uslugom centralnog grijanja da bi ujedno i naplacivanje bilo u skladu sa istom. Plati onoliko koliko si imao normalnih grejnih dana. Da ne napominjem da je zena penzioner , ujedno i najuredniji platisa u zgradi.


Postoji li ikakav legalni nacin prinudne naplate, btw?
Jer, svake godine centralno istakne spisak duznika, koji "prezivi" neka dva dana na tabli, i svake godine isti ljudi, samo se cifre mijenjaju...
Zanimljivo je da ti isti ljudi ne spadaju u kategoriju penzionera ili onih sa jako slabim primanjima... 


Pravim musku djecu, 200 maraka komad. Ako bude zensko, vracam pare...
03-12-2007 at 19:38 | Ukljuèi u odgovor
vijecnik
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 15-09-2005
Lokacija: tuzla
Odgovori: 345
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Pitanja za vijecnike
Bez chatanja molim

citat:
Bosnjo wrote:
Postoji li ikakav legalni nacin prinudne naplate, btw?
Jer, svake godine centralno istakne spisak duznika, koji "prezivi" neka dva dana na tabli, i svake godine isti ljudi, samo se cifre mijenjaju...
Zanimljivo je da ti isti ljudi ne spadaju u kategoriju penzionera ili onih sa jako slabim primanjima...


sretno dijete wrote:
----------------------
Moje je pitanje u vezi centralnog grijanja. Iz razgovora sa mamom, saznajem da grijanje ove godine nije zadovoljavajuce, a naplacuju se redovno i to dobro. Postoji li neka kontrola, odnosno kako se regulise,koji dijelovi su grada zakinuti uslugom centralnog grijanja da bi ujedno i naplacivanje bilo u skladu sa istom. Plati onoliko koliko si imao normalnih grejnih dana. Da ne napominjem da je zena penzioner , ujedno i najuredniji platisa u zgradi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ova pitanja bismo morali postaviti Centralnom grijanju, a kako oni imaju web-stranicu, hajde da ih malo testiramo. Nece vam biti tesko?
Ako oni ne odgovore stojim na raspolaganju da, sa konkretnim podacima, prosetam do CG. Znam direktora i nekoliko cimbenika, koji mogu odgovoriti, a i pomoci u okvirima moguceg. Btw, i moja zena stalno ukljucuje dodatnu grijalicu.
Koliko znam, poslije Telekoma i EPBiH, CG medju gradjanima ima najbolju naplatu, nesto slabije stoji kod pravnih lica. A takodjer znam da u gradu ima par zgrada, pa i naselja, sa losim grijanjem, nesto zbog lose gradnje, nesto zbog sirenja mreze... Cak i stanari u tim losije grijanim stanovima bolje placaju od nekih notornih, cesto uglednih, neplatisa. Dok je izlazio Front slobode CG je u nastavcima objavljivalo... Mogli bismo to traziti kao dobro stivo za Tuzlarije... Zasad je jedina pomoc sud, a znamo koliko su oni efikasni.
Postoji nacin da se faktura umanji, ali za to treba dobro znati pravila, voditi evidenciju o mjerenim temperaturama, ali su kriteriji nepovoljni za gradjane. Dok ne dobijemo kalorimetre valja biti glasan i boriti se za svoja prava, medju kojima je osnovno pravo da placamo robe i usluge, onoliko koliko smo kupili i prema kvalitetu kojeg smo dobili.
03-12-2007 at 20:48 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 49
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: *touch*, Aci, andjapuppy, bosanka_no1, clippoutline, iskreni tuzlak, Oblakovich, sabko, ziga_zage
FORUM : Tuzlarije : Pitanja za vijecnike New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice