Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Tiburon Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 22-08-2006 Lokacija: Sweet home Tz Odgovori: 2033 IP: Maskiran
|
Re: Re: VJERONAUKA za djecu...da ili ne ?
citat: Abulafija wrote:
Vala ja sto sam problema imo, sto se tice ulicnih razbojstava, imo sam prije rata, ja i jos jedan jaran dva puta opljackani u sred carsije prije rata. Ko je smio otici curu kaku otpratiti na vrh Mosnika il kake druge zajebane mahale. Malo je takvih bilo, mozete vi pricati sta hocete. Sad je to ko biva romanticna proslost.Hebes romantiku kad ljudi bubrege odbiju. Drogiralo se i prije rata, samo drukcije nego sad, slazem se da se sad vise drogira po gradu.
Kurvi je bilo i prije rata, i to onih najgorih, ne znam Tiburone sjecas li se ti Lole i matere joj (iz mog ulaza). Ove sadasnje makar lice na nesto, i nisu 200maraka znam ja, prico mi cojk sto je gledo O muriji koja je marisala bez potrebe, ne bih uopste pocinjao raspravu, jer to je prica za sebe, sjeca li se ko AS-a i slike guzice prebijene, drskom od zastave. I tuzbe, kurci, palci, nikom nista, ko ni danas. Ko se drzo glavnih ulica, i na vrijeme iso kuci njemu je sve bila idila, ko je malo volio skrenuti po sporednim i vidjo je svega i svacega. Ja brate sad kad dodjem u Tuzlu, odmorim se i ne vidim stvari o kojima vi, sto tu zivite pricate. Znace sve je to pomalo subjektivno i idealizirano.
E pa druže, problem je što ne živiš ovdje, pa ne znaš kakva je situacija;) The only way to get rid of a temptation, is to yield to it..
|
18-03-2008 at 15:45 |
|
|
laf Nivo: Forumski vuk Registriran(a): 10-02-2007 Lokacija: ovdje Odgovori: 932 IP: Maskiran
|
citat: Abulafija wrote:
Vala ja sto sam problema imo, sto se tice ulicnih razbojstava, imo sam prije rata, ja i jos jedan jaran dva puta opljackani u sred carsije prije rata. Ko je smio otici curu kaku otpratiti na vrh Mosnika il kake druge zajebane mahale. Malo je takvih bilo, mozete vi pricati sta hocete. Sad je to ko biva romanticna proslost.Hebes romantiku kad ljudi bubrege odbiju. Drogiralo se i prije rata, samo drukcije nego sad, slazem se da se sad vise drogira po gradu.
Kurvi je bilo i prije rata, i to onih najgorih, ne znam Tiburone sjecas li se ti Lole i matere joj (iz mog ulaza). Ove sadasnje makar lice na nesto, i nisu 200maraka znam ja, prico mi cojk sto je gledo O muriji koja je marisala bez potrebe, ne bih uopste pocinjao raspravu, jer to je prica za sebe, sjeca li se ko AS-a i slike guzice prebijene, drskom od zastave. I tuzbe, kurci, palci, nikom nista, ko ni danas. Ko se drzo glavnih ulica, i na vrijeme iso kuci njemu je sve bila idila, ko je malo volio skrenuti po sporednim i vidjo je svega i svacega. Ja brate sad kad dodjem u Tuzlu, odmorim se i ne vidim stvari o kojima vi, sto tu zivite pricate. Znace sve je to pomalo subjektivno i idealizirano.
Nemaju ovi klinci pojma kako se nekad gazilo. Ako si imao curu iz neke od tih mahala morao si prvo da budeš dobar jaran sa nekoliko glavnih faca u mahali pa tek onda da je pješke otpratiš kuæi. A u Omladinskom i Partizanu ako ne bude bar dvije tuèe za veèe , bude nešto neobièno. A bile moderne one cipele sa špicevima pa ti sad vidi kad njih desetak samo makar jednom svaki (a to je bio minimum) udari po onom obièno jednom ko je predmet gaženja. Droge nije bilo, ali tuèa svakako jeste puno više nego danas. Kakva milicija, kakvi sudovi, ako si fasovo gledaj kako æeš vratiti ili se poklopi ušima. Ni ocu i materi nisi smio prièat da si fasovo.
|
18-03-2008 at 19:57 |
|
|
Avalon Nivo: Forumski vuk Obican momak
Registriran(a): 08-07-2006 Lokacija: Dolina Avalona Odgovori: 403 IP: Maskiran
|
citat: oktobar91 wrote:
Apsolutno sam protiv uvoðenja vjeronauke u škole, a pogotovo vrtiæe, moj sin je peti razred i od prvom ide na religiju (tako se zove predmet), pa to je za plakati, daju djeci ocjene na lijepe oèi samo da im poprave prosjek, a to što ni ja ni suprug ne znamo odgovore na pitanja kada dobije zadaæu iz tog predmeta to je posebna prièa, Uglavnom optereæuju djecu bespotrebno umjesto da ih uèe drugim stvarima jezici, raèunari i sl. i da ih edukuju kakva ih sve zla mogu snaæi na ulici poèevši od trave pa nadalje
Ako niste ateisti, u cemu je problem ako bi vas sin isao na vjeronauku? Zar nije bolje da dijete nesto nauci o svojoj vjeri u skoli, kad vec ne uci kod kuce...?
Od moje rodice sin, naucio Fatihu tek u skoli na casu vjeronauke, pa to je srasno, gdje su roditelji... Sve je tako stvarno, sve tako realno..., a ipak je sve tako prolazno...!!
|
18-03-2008 at 23:57 |
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 28
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: amela324, ANABELA, damir_1, dijana k, dondzi, fanciulla, loveTZ, mamuza, rozalin, Sicki4ever, Simulakroid3, slaven2020, zexon
|
FORUM : Politika : VJERONAUKA za djecu...da ili ne ?  |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|