Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Dodik predlaže demilitarizaciju
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Rodjeni
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 30-11-2006
Lokacija: Diva Grabovica
Odgovori: 8284
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik i Hrvati

samo poistiha ti onaj foreuro iliti forevr..
srbi ce i Dodiku presudit kao stu su presudili i svakom do sad,pocev od Draze do Slobe...samo srbi sebe syebedu

01-12-2009 at 15:49 | Ukljuèi u odgovor
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 30666
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Dodik i Hrvati

citat:
Rodjeni wrote:
samo poistiha ti onaj foreuro iliti forevr..
srbi ce i Dodiku presudit kao stu su presudili i svakom do sad,pocev od Draze do Slobe...samo srbi sebe syebedu

01-12-2009 at 16:06 | Ukljuèi u odgovor
XMRVICAxTZ
Nivo: Forumski doajen
sitna al dinamitna

Registriran(a): 05-01-2006
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 9833
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju



02-12-2009 at 03:10 | Ukljuèi u odgovor
Ego
Nivo: Forumski vuk
Celav, neodoljiv, (ne)osvojiv.

Registriran(a): 23-05-2008
Lokacija: Tuzla downtown
Odgovori: 756
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik i Hrvati

citat:
soraya wrote:



tako je, a vidjene serpske glave zavrse u zobnici, pa na kraju parade u epskoj pjesmi koju ce vec opjevati neki od genocidnih usmrdjelih brdjana..

[Edited by Ego on 03-12-2009 at 13:43 GMT] 


Ego: "Ni bunar zelja ne funkcionise bez love."
03-12-2009 at 13:42 | Ukljuèi u odgovor
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 30666
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

Plavenkapa


Bila jednom jedna mala slatka bucmasta devojèica. Svi koji bi je upoznali odmah bi je zavoleli. Dobro, ne baš svi, to se samo tako kaže. Nije se znalo ko je devojèicu više voleo, njen prvi komšija i brat od tetke Boki ili njena baka Plavka. Njen brat od tetke Boki voleo je da odvaja od usta svojih bližnjih i da joj daje razne poklone. Isto tako joj je i baka Plavka, dok je još bila na privremenom radu u Švedskoj, èesto slala poklone. Jednom joj je poslala divnu malu ruèno štrikanu plavu kapicu, kako je ne bi zaboravila. Pošto joj je ta kapica tako lepo stojala i po ceo dan je nosila, postala je poznata kao mala Plavenkapa.

Mala Plavenkapa i njena majka živele su u jednom nestabilnoj i oronuloj kuæi koju su delile s još nekim ljudima, s kojima nisu bile u dobrim odnosima. Jednog dana reèe joj majka, „Doði mala Plavenkapo. Tvoja baka Plavka je najzad uspela da izradi sebi invalidsku deviznu penziju i da se vrati svojoj kuæi. Evo ti ovaj kolaè i flaša vina. Odnesi to baki. Ona je dugo i naporno radila u tuðini i tamo se razbolela i veoma je slaba, tako da æe joj prijati da te vidi i da pojede parèe kolaèa i popije èašu vina. Budi fina i kulturna i nemoj da skreæeš s puta jer bi mogla da padneš i razbiješ flašu, pa æe baka, kao i svaki alkos, biti tužna". Mala Plavenkapa obeæa majci da æe biti dobra.

Baka Plavka je živela u šumi, pola sata hodanja od njihove kuæe. Mala Plavenkapa je hodala stazom i pevušila:

Dobro veèe, bakice, poslala me mama,
Da te pitam kako si, da ne budeš sama.
Da te pitam kako si, šta ti srce dira,
Došla sam ti sada ja s muzikom što svira.
Kako ti je reuma, boli li te sada?
Ja æu da je oteram da mi budeš mlada.

U jednom trenutku iz žbunja iskoèi neka žena u crnom. Mala i naivna Plavenkapa nije znala kakvo je zlo ta žena u crnom i nije bila uplašena od nje.

„Dobar dan, mala Plavenkapo."
„Pomaže Bog, ženo u crnom."
„Gde si krenula tako rano, mala Plavenkapo?"
„Kod moje bake. A šta ti radiš ženo u crnom?"
„Evo delim neke antiratne letke po šumi, pa idem na neko stajanje."
„Znaèi zaludna si od ranog jutra ženo u crnom."
„Mora neko i to da radi, jer ova mraèna šuma mora da se suoèi sa svojom mraènom i zloèinaèkom prošlošæu. A šta ti to nosiš? Jesu li to neki antiratni leci?"
„Ne. Moja baka je bolesna i slaba, i nosim joj kolaè i Kosovski rizling. To æe joj povratiti snagu. Moja baka je dugo radila u Švedskoj, gde je zdravlje izgubila, ali se na moju veliku radost najzad vratila."
„Podseti me ko beše tvoja baka?"
„Baka Plavka, najbolja baka na svetu."
„Iju, ta kuèka je tvoja tvoja baka?! Ajoj mala Plavenkapo, ona je veliki skot od žene. Ta je ovu šumu upropastila. I ne samo ona."
„Jedi g***a ženo u crnom. Nemoj da govoriš tako o mojoj baki. Ona je svetica. Èuješ, svetica."

Plavenkapa šutnu ženu u crnom u cevanicu i otrèa put bakine kuæe, dok je žena u crnom za njom vikala kako je njena baka kriva za skoro istrebljenje veverica i uništavanje životne okoline.

Žena u crnom ostade s bolom u nozi i mišlju u glavi da mora nešto da uèini: „Veštica se vratila u šumu. Neæe proæi puno vremena a da opet ne krene da vršlja po šumu. Moram što pre da obavestim ostale i da organizujemo protest." I otrèa u nepoznatom pravcu.

Mala Plavenkapa je trèala kako je noge nose, ali je nisu daleko odnele. Bucmasta kakva je jeste nije mogla da potrèi nekoliko metara a da se ne zadiše. Sela je pokraj staze da se malo odmori i okrepi. Izvadila je kolaè i vino, koje je nosila baki, i malo èalabrcnula da povrati snagu. Vino joj je udarilo u glavu, te je pokraj puta zaspala.

Za to vreme žena u crnom je uzbunila ostale i veæ uveliko planirala protest, pisala transparente i osmišljavala parole. Kad je sve bilo spremno, zajedno su krenule do Plavkine kuæe da demonstriraju. Opkolile su njenu kuæu, zapalile logorsku vatru jer je bilo veoma hladno i izvadile transparente na kojima je pisalo: „Da ne zaboravimo Plavkine zloèine", „Stop plavkizaciji", „Istina o Plavkinim zloèinima", „Daleko ti Plavkina kuæa"...

Mala Plavenkapa, koju je udarilo vino, najzad se probudila i shvatila da je pojela ceo kolaè i popila svo vino, koje je bilo namenjeno baki. Ošamarila je samu sebe i rekla: „Svinjo debela, sve si morala u dupe da nabiješ". I onda se setila žene u crnom i opasnosti koja vreba njenu baku. Opet je potrèala ka bakinoj kuæi, srce je htelo da joj eksplodira, gušila se, ali nije stajala. Kad je stigla do odredišta imala je šta da vidi. Žene u crnom kako orgijaju oko logorske vatre.

„Spaliæe mi baku, spaliæe mi baku", cièala je Plavenkapa. „Moram da spasim baku od ovih žena u crnom. Ko može da mi pomogne?! Ko?!"

I u tom trenutku panike na pamet joj je pao lovac. Njegov pokojni otac i baka Plavka su se družili u mladosti i zajedno radili u Holandiji dok baka nije prešla u Švedsku. On æe joj sigurno pomoæi da spasi baku. Potrèala je prema njegovoj kuæi koja je bila u centru šume. Kada je lovac èuo da je prijateljica njegovog oca u nevolji, zgrabio je pušku i krenuo zajedno s Plavenkapom da je spasi. Ispred bakine kuæe žene u crnom su i dalje orgijale, a logorska vatra je i dalje gorela. Kad je lovac to video skinuo je pušku s ramena i pucao u vazduh.

„Razlaz žene u crnom. Razlaz kad kažem ili æe puška da radi", vikao je lovac.

Žene u crnom nemaše kud veæ su pokupile svoje transparente, ugasile logorsku vatru i otišle u nepoznatom pravcu.

Plavenkapa je bila tako sreæna što je uspela da spasi baku. Baka Plavka kad je videla da su žene u crnom otišle, izašla je iz kuæe da se zahvali lovcu.

„Hvala ti puno. Pomislila sam da su mi svi okrenuli leða, ali sad vidim da situacija nije takva. Baš si lepo porastao, ali ostao isti onaj fini i dobri deèak kao što si bio. Samo mudriji. Dragi Ivice, tvoj otac bi bio tako ponosan".
Predrag Azdejkoviæ
+ Poklon kolumna:

Queeroslavlje: Mršavite zdravo uz Vuka i Borisa
www.e-novine.com/stav/32956-Mravite-zdravo-Vuka-Borisa.html

[Edited by soraya on 08-12-2009 at 12:42 GMT]

08-12-2009 at 12:21 | Ukljuèi u odgovor
Shaban
Nivo: Forumski doajen
Taxirat

Registriran(a): 17-01-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 12510
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

09-12-2009 at 10:20 | Ukljuèi u odgovor
Trucker
Nivo: Forumski doajen
azrail bosanski
Registriran(a): 07-11-2005
Odgovori: 10159
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

Za dodika se ipak moze reci da ima "muda"

yebo evropsku zajednicu,cojek fura po svom




Narodna skupština RS-a odbacila Inzkove odluke
Utorak, 29 Decembar 2009
Narodna skupština Republike Srpske sinoæ je, nakon cjelodnevne rasprave, odbacila nametnute odluke visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu od 14. decembra, ocijenivši ih kao neustavne i antidejtonske...




...Umjesto jedinstvenih zakljuèaka svih poslanièkih klubova, usvojeni su i zakljuèci SNSD-a i DNS-a da se raspiše referendum nakon usvajanja novog zakona o referendumu.

U zakljuècima ovih poslanièkih klubova navodi se i da Narodna skupština RS-a smatra da je neophodno obaviti odgovarajuæe pripreme za nesmetano i svrsishodno neposredno izjašnjavanje graðana u skladu s odredbama Ustava RS-a.

U tom cilju Narodna skupština RS-a zadužuje Vladu da predloži potrebne izmjene i dopune Zakona o referendumu ili tekst novog zakona kojim æe predvidjeti rješenja u skladu s evropskim standardima i praksom za lièno izjašnjavanje graðana.

Nakon što stupi na snagu novi ili izmijenjeni zakon o referendumu, Narodna skuptšina RS-a stavit æe na dnevni red raspravu o raspisivanju referenduma i moguæa referendumska pitanja.

U cilju osiguranja uvjeta za provoðenje referenduma, entitetski parlament zatražit æe od Centralne izborne komisije BiH da mu budu dostupni biraèki spiskovi graðana po opæinama u RS-u.

Ovim zakljuècima graðani RS-a izjašnjavali bi se samo o posljednjim odlukama visokog predstavnika o produženju mandata stranim sudijama i tužiocima u Sudu i Tužilaštvu BiH koji rade na predmetima ratnih zloèina, a ne, kao što je to opozicija u RS-u u svojim zakljuècima zahtijevala, i o svim dosadašnjim odlukama visokih predstavnika, koje su, smatraju, štetne po RS, o ulasku BiH u NATO i o ustavnim promjenama.

Prethodno je predsjednik Narodne skupštine RS-a saopæio da i pored skoro dvosatnih konsultacija poslanièki klubovi nisu uspjeli da usaglase zajednièke zakljuèke u vezi s današnjom taèkom posebnog skupštinskog zasjedanja.

U završnoj rijeèi potpredsjednik Vlade RS-a Anton Kasipoviæ rekao je na to da Vlada, kao predlagaè sazivanja sjednice, ostaje pri svojim stavovima.

http://dijaspora.info/index.php?option=com_content&task=view&id=19116&ac=0&Itemid=36

29-12-2009 at 14:49 | Ukljuèi u odgovor
Putnik
Nivo: Forumski doajen
Deveram, deveram...

Registriran(a): 01-02-2002
Odgovori: 26140
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

citat:
Trucker wrote:
Za dodika se ipak moze reci da ima "muda"

yebo evropsku zajednicu,cojek fura po svom
Narodna skupština RS-a odbacila Inzkove odluke
Utorak, 29 Decembar 2009
Narodna skupština Republike Srpske sinoæ je, nakon cjelodnevne rasprave, odbacila nametnute odluke visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu od 14. decembra, ocijenivši ih kao neustavne i antidejtonske...




...Umjesto jedinstvenih zakljuèaka svih poslanièkih klubova, usvojeni su i zakljuèci SNSD-a i DNS-a da se raspiše referendum nakon usvajanja novog zakona o referendumu.

U zakljuècima ovih poslanièkih klubova navodi se i da Narodna skupština RS-a smatra da je neophodno obaviti odgovarajuæe pripreme za nesmetano i svrsishodno neposredno izjašnjavanje graðana u skladu s odredbama Ustava RS-a.

U tom cilju Narodna skupština RS-a zadužuje Vladu da predloži potrebne izmjene i dopune Zakona o referendumu ili tekst novog zakona kojim æe predvidjeti rješenja u skladu s evropskim standardima i praksom za lièno izjašnjavanje graðana.

Nakon što stupi na snagu novi ili izmijenjeni zakon o referendumu, Narodna skuptšina RS-a stavit æe na dnevni red raspravu o raspisivanju referenduma i moguæa referendumska pitanja.

U cilju osiguranja uvjeta za provoðenje referenduma, entitetski parlament zatražit æe od Centralne izborne komisije BiH da mu budu dostupni biraèki spiskovi graðana po opæinama u RS-u.

Ovim zakljuècima graðani RS-a izjašnjavali bi se samo o posljednjim odlukama visokog predstavnika o produženju mandata stranim sudijama i tužiocima u Sudu i Tužilaštvu BiH koji rade na predmetima ratnih zloèina, a ne, kao što je to opozicija u RS-u u svojim zakljuècima zahtijevala, i o svim dosadašnjim odlukama visokih predstavnika, koje su, smatraju, štetne po RS, o ulasku BiH u NATO i o ustavnim promjenama.

Prethodno je predsjednik Narodne skupštine RS-a saopæio da i pored skoro dvosatnih konsultacija poslanièki klubovi nisu uspjeli da usaglase zajednièke zakljuèke u vezi s današnjom taèkom posebnog skupštinskog zasjedanja.

U završnoj rijeèi potpredsjednik Vlade RS-a Anton Kasipoviæ rekao je na to da Vlada, kao predlagaè sazivanja sjednice, ostaje pri svojim stavovima.

http://dijaspora.info/index.php?option=com_content&task=view&id=19116&ac=0&Itemid=36



Nista od njegovih muda ne bi bilo da on sve ovo sto radi ne radi pod okriljem i blagoslovom EU i EZ...Tako da to velicanje njegivh muda se moze objesiti macku o rep...Sve je to proracunato kolega...i pod kontrolom...
29-12-2009 at 15:28 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

Pritužba Grada Sarajeva protiv odluke tužilaštva u Bijeljini

Grad Sarajevo je Uredu okružnog tužioca u Bijeljini podnio pritužbu protiv odluke tužioca da odbaci provoðenje istrage protiv Milorada Dodika, premijera Republike Srpske.

Kako je saopæeno iz Odjeljenja za odnose s javnošæu Grada Sarajeva, gradonaèelnik Alija Behmen je u ime Grada Sarajeva podnio prijavu o kriviènom djelu protiv Milorada Dodika zbog postojanja osnovane sumnje da je poèinio krivièno djelo izazivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, kao i krivièna djela nasilnièkog ponašanja i povrede ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja.

Naime, premijer Republike Srpske je 11. septembra 2009. godine na javnom skupu u Bijeljini poricao dokazane ratne zloèine poèinjene na pijaci Markale u Sarajevu i na Kapiji u Tuzli.

Milorad Dodik je time uvrijedio graðane Sarajeva i Tuzle, brojne žrtve i njihove porodice, izazivajuæi i potpirujuæi razdor i netrpeljivost meðu narodima BiH.

U pritužbi Grada Sarajeva navodi se da obrazloženje tužioca ne predstavlja valjano i na zakonu utemeljeno obrazloženje za odbacivanje istrage, jer takav stav nije nièim argumentovan i može se smatrati liènim stavom tužioca.

Iz dostavljenog obavještenja jasno proizlazi da tužilac prijavu nije cijenio s aspekta Kriviènog zakona Republike Srpske.

Samim tim što Okružno tužilaštvo smatra da navedena djela nisu krivièna djela upuæuje na moguænost pravne zaštite u skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete.

S obzirom na to da je Milorad Dodik povrijedio ljudsko dostojanstvo, odnosno izazvao poniženje i uznemirenost kod brojnih graðana Sarajeva i Tuzle, Grad Sarajevo smatra da Okružno tužilaštvo u Bijeljini treba donijeti naredbu o provoðenju istrage protiv Milorada Dodika, saopæeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošæu Grada Sarajeva.

(FENA)

08-01-2010 at 16:25 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

Milorad Dodik "Mesiæeve izjave su uznemirujuæe prijetnje"

Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik danas je oštro reagirao na posljednje izjave odlazaæeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesiæa.




"Najnovije izjave još aktuelnog predsjednika Hrvatske Stjepana Mesiæa uznemirujuæe su prijetnje èovjeka koji je politièku karijeru poèeo s ratom i sada bi s ratom da je i završi", tvrdi Dodik u pisanoj izjavi.

"Ove radikalno-ekstremne izjave za koje smo mislili da se nikada više neæe èuti u našem regionu predstavljaju klasièni ratnohuškaèki zov i dramatiène su jer je Mesiæ još aktuelni predsjednik i vrhovni komandant vojske Hrvatske koja je èlanica NATO-a. Zato oèekujemo od svih politièara u regionu, predstavnika meðunarodne zajednice, èelnika NATO-a i svih miroljubivih ljudi u Hrvatskoj i šire da osude ratne prijetnje lažnog mirotvorca Stjepana Mesiæa, upuæene srpskom narodu i Republici Srpskoj", navodi, izmeðu ostalog, entitetski premijer.

I politièke stranke u RS-u oštro su osudile Mesiæeve izjave da bi, kako su prenijeli mediji, poslao hrvatsku vojsku ako bi u RS bio raspisan referendum o odcjepljenju iz BiH.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesiæ potvrdio je da je juèer u neformalnom razgovoru novinarima kazao kako je u sluèaju referenduma o odcjepljenju u Republici Srpskoj spreman vojno prekinuti koridor u bosanskoj Posavini, ali i ocijenio kako ne vjeruje da u ovom trenutku postoji neko ko æe pokušati razbiti cjelovitost BiH.

(FENA)

19-01-2010 at 17:59 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 20
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: 2zla, darijo, dijanaaa, flower2166, GT1, jomba, minka84, nea84, pickup, Stojak, Vojsek
FORUM : Politika : Dodik predlaže demilitarizaciju New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice