Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Zdravlje : A H1N1
Strana: 1 2 3 4 5 6 7
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Shiva
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 08-12-2006
Odgovori: 5859
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: A H1N1

citat:
Aidatuzla wrote:
Ja sam valjda rizicna grupa ali vakcinu ne bih smjela primiti

Preventiva pa sta bude

Ispiranje grla i nosa toplom slanom otopinom, navodno, pomaze pa to praktikujem Joj kad udahnes onu slanu vodu, imas osjecaj da ti do mozga dodje

Cesto pranje ruku se, i bez ove gripe, podrazumjeva i najbolja je preventiva




Da te malo utjesim. Od moje drugarice/komsinice kcerka, 7 god. obolila od svninjske gripe. Laksi oblik, gripa kao i svaka druga, djevojcica je bila kod kuce a roditelji nisu oboljeli. Mama je trudna sedmi mjesec i sve je ok.
Jedino sta joj zamjerim setala je sa malom po gradu vec cetvri dan od saznanja za s. gripu. Veoma neodgovorno sa njene strane. Srele smo se, odmakla sam se koliko sam mogla ali eto jos sam zdrava.

Znaci nastavi tako da jacas imuni sistem.


[Edited by Shiva on 21-11-2009 at 20:11 GMT]
21-11-2009 at 20:03 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: A H1N1

Pogresih, pa postavih ovo na zanimljivosti. Nije zgoreg i ovde.
Poznato je da je luk (i beli i crni) zdrav, ali ovi su bas otkacili!


Zanimljivosti
Èarobni bijeli luk i H1N1



Ekonomski izgledi mnogo su bolji ako gajite bijeli luk u Kini, piše u petak londonski Daily Telegraph.

Kinezi prave rezerve bijelog luka zbog straha od svinjske gripe, što je dovelo do nestašica i do petnaestostrukog poveæanja njegove cijene u posljednjih godinu dana.

Daily Telegraph objašnjava da je to zato što investitori u Kini nastoje stvoriti umjetnu nestašicu i tako podignuti cijene.

List piše kako su glasine da ova zaèinsko biljka štiti od virusa H1N1 pridonijele inflaciji cijena i da je jedna škola u Hangdžuu, na istoku Kine, nabavila više od 200 kilograma bijelog luka koje uèenici moraju jesti svakoga dana.

Analitièari, ipak, smatraju da je ogroman skok cijena posljedica tržišnih manipulacija, piše Daily Telegraph.

(Sarajevo-x.com)
http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti/clanak/091127080

27-11-2009 at 21:47 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: A H1N1

Novac, mafija, novac, mafija... sve u krug...



"Dnevni avaz", 28.11.2009.godine

28-11-2009 at 17:22 | Ukljuèi u odgovor
kinderlada
Nivo: Forumas sa iskustvom
SLATKA KO ÈOKOLADA

Registriran(a): 01-12-2009
Odgovori: 68
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: A H1N1

Evo, jedan stari recept protiv gripe, koji možda djeluje, tko zna, vrijedi probati. Godine 1919., kad je od gripe umrlo više od 40 miljuna ljudi, neki je doktor obilazio više obitelji, u sluèaju da trebaju pomoæ kod gripe.
Mnogo njih veæ je bilo zaraženo, mnogo veæ je umrlo. Doktror sretne nekog seljaka i na njegovo iznenaðenje svi u njegovoj obitelji su bili zdravi. Kad ih je pitao što rade drukèije, rekli su mu da u zdjelicama po sobama drže neoguljeni luk.

Doktor im naravno nije vjerovao, pa ih zamoli da mu daju jedan luk da ga pregledaju mikroskopom.
Dali su mu luk i kad ga je pregledao, ne njemu je pronašao viruse gripe. Luk je oèito upio sve viruse i tako saèuvao obitelj od bolesti!
Ovaj stari recept je bio kasnije isproban. Meðu ostalim, neka frizerka držala je u svom lokalu par zdjelica s neoguljenim lukom i nitko od osoblja nije dobio gripu, iako su bili stalno u kontaktu sa zaraženim strankama.
Ova prièa kruži po Sloveniji. Prosljeðena je od onih koji su u proteklim godinama tako postupili, a nisu dobili gripu.
Neka proba tko hoæe

Èudesna je moæ kapule

01-12-2009 at 10:58 | Ukljuèi u odgovor
kinderlada
Nivo: Forumas sa iskustvom
SLATKA KO ÈOKOLADA

Registriran(a): 01-12-2009
Odgovori: 68
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: A H1N1

TRAVAR s Romanije Nenad Gavriloviæ objavio je kako se radi biljni pripravak koji svinjsku gripu lijeèi u roku 24 sata.



Gavriloviæ tvrdi kako je u borbi protiv virusa H1N1 najvažnije podiæi imunološki sustav, a za tu svrhu preporuèuje korištenje ribljeg ulja. Odrasli trebaju piti jednu žlicu ribljeg ulja dnevno, a djeca dvije žlice. Èudotvorni biljni lijek za prevenciju od svinjske gripe sadrži 500 grama meda, 100 grama svježeg korijena hrena i 20 grama samljevene kadulje, piše Press.

Travar kaže kako se lijek priprema tako da se hren pomiješa sa medom pa se sve to zaèini sa 20 grama kadulje. Kako ne bi dobili svinjsku gripu odrasli trebaju uzimati jednu žlicu pripravka ujutro i jednu naveèer i to tijekom 20 dana. Djeca uzimaju istu dozu, ali koriste žlicu za kavu. Gavriloviæ tvrdi kako uz taj pripravak èovjek neæe oboljeti èak i ako bude u dodiru sa virusom.

I crno vino lijeèi svinjsku gripu

Za one koji veæ boluju od svinjske gripe travar savjetuje pijenje èetiri grama vitamina C u roku 24 sata i to tako da se popije gram svakih šest sati. Vitamin C treba razmrviti i popiti ga s vodom. Gavriloviæ je izmislio i èaj za one koji veæ imaju svinjsku gripu.

On se radi tako da se u dvije litre hladne vode stave èetiri oguljena limuna koji se prethodno isjeckaju. Voda i limun se poklope te kuhaju 20 minuta. Tada se u vodu ubaci žlica mljevenog cimeta, žlica mljevenog muškatnog orašèiæa te pola žlice za kavu klinèiæa. Na kraju se stavi i dva decilitra crnog vina te se ostavi kuhati još pet minuta. Tu kolièinu èaja treba popiti u 24 sata te proceduru ponavljati èetiri dana.

02-12-2009 at 14:47 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: A H1N1

Po izboru i na vlastitu odgovornost. Farmaceutska mafija je inace novija na spisku svih mogucih mafija.

Nova gripa H1N1 bolest ili zavjera?



Novinar: Dragana Slepèeviæ, Datum objave: 03.12.2009

Svijet svakodnevno potresaju informacije o širenju nove gripe. Ipak, svakodnevno se pojavljuju i razlièite kontroverze o tome da je virus namjerno emitiran kako bi se ostvario ekstra profit te preuzela vodeæa uloga u globalnom upravljanju. Pored problema koji nas svakodnevno okupiraju jedna od top tema ovih dana svakako je i nova gripa. Koliko samo vremena provedemo razgovarajuæi o broju oboljelih, vakcinaciji, pa èak i o smrtnim sluèajevima.
Priznali ili ne, bojimo se i s pažnjom slušamo savjete ljekara. No da li smo se zapitali da li je cijela ova prièa posljedica nekog stvarnog smrtonosnog virusa, politike, ekstraprofita pojedinih farmaceutskih kompanija ili je ipak u pitanju nešto treæe. Kako je moguæe da nas svake godine doèeka neka nova gripa, servirana na globalnom nivou? Evo jednog objašnjenja.

Austrijska novinarka Jane Burgermeister podnijela 8. aprila državnom tužilaštvu u Beèu kaznenu prijavu protiv jedne velike farmaceutske kompanije zbog razvijanja, proizvodnje i oslobaðanja biološkog oružja za masovno uništenje u Austriji izmeðu decembra 2008. i januara 2009. godine, s namjerom izazivanja globalne pandemije virusa ptièje gripe, te namjerom profitiranja od te pandemije. Novinarka tvrdi da se radilo o 72 kilograma opasnog materijala za koji se sumnja da ga je Svjetska zdravstvena organizacija i dostavila jednoj od kompanija iz koje su kasnije tvrdili da je u pitanju pogreška. „Moje su prvobitne optužbe bile za pokušaj masovnog ubistva i profitiranje od tog masovnog ubistva“, kazala je Burgermeister. Nakon podnesenih prijava FBI-ju dobila je i otkaz. Austrijsko državno tužilaštvo još uvijek ispituje cijeli sluèaj no kako su èelni ljudi kompanije osobe od iznimnog uticaja, još uvijek niko nije uhapšen.

Ista je istuacija i sa virusom gripe H1N1 za koji se tvrdi da je namjerno osloboðen. Nakon što proðe dovoljno vremena i nakon što se uspostavi stanje epidemije poèeæe se sa distribucijom vakcina, baš kao što se to trenutno dešava. Novinarka Burgermeister mišljenja je da æe se u obavezne vakcine ubrizgavati i razne smrtonosne bolesti kako bi se dovelo do prorjeðenja svjetske populacije èime bi se uništila jedna cijela naredna generacija buduæi da je istaknuto da su djeca i trudnice rizièna skupina.

Svjetske farmaceutske kompanije, zadužene za proizvodnju vakcina, njihov sadržaj drže u tajnosti istièuæi da je to poslovna tajna. Pored ko zna kojeg virusa koji se ubacuje u vakcinu, jedan od elemenata je i živa koja kod djece izaziva autizam. Vakcina sadrži i tzv. skvalen, opasnu supstancu koja je odgovorna za pojavu sindroma Zaljevskog rata. Od amerièkih sudova novinarka Burgermeister zatražiæe zabranu obavezne vakcinacije tvrdeæi da bi to bilo masovno ubistvo. „Ako pogledate šta se sada zbiva zakljuèite æete da je njihov cilj uspostaviti svjetsku vladu. Ako se proglasi svjetska pandemija Svjetska zdravstvena organizacija može preuzeti kontrolu nad svim vladama u Evropi i SAD-u, mislim da to može uèiniti u 194 zemlje. Preuzet æe kontrolu nad zdravstvom, vojskom i policijom“, kazala je. Burgermeister tvrdi da su pojedine vlade kao što su one u SAD-u i Velikoj Britaniji u sluèaju pandemije odluèile u potpunosti vakcinisati cijelo stanovništvo iskljuèivo s razlogom kako bi u svakog èovjeka bio ubaèen mikroèip što bi omoguæilo potpuno kontrolu nad ljudima, njihovim naèinom razmišljanja i emocijama.

Podršku ovakvoj teoriji pruža i kanadski lijeènik Ghislaine Lanctôt, autor knjige Medicinska mafija. On je mišljenja da æe se pandemija iskoristiti za smanjivanje graðanskih prava i uvoðenje veæih ovlasti države a sve bi moglo kulminirati uvoðenjem koncentracijskih kampova za oboljele i omoguæavanjem stvaranje svjetske vlade kako bi se ispunio podmukli plan o globalnom upravljanju.

Sumnja se u podatke koje svakodnevno plasira Svjetska zdravstvena organizacija zahvaljujuæi manipulaciji medijskog prostora. Globalni mediji èesto prenose informacije o broju smrtnih sluèajeva u kojima se kao glavni razlog smrti navodi virus nove gripe, ustvari, èinjenica je da oni koji imaju oslabljen imunitet umiru od posljedica hroniènih bolesti, malformacija organizma ili zbog starije životne dobi. Lokalni mediji takve informacije preuzimaju i stvara se zaèarani krug. „Znate, nije zapravo gripa ono što je opasno veæ je to vakcina, jer ona nije samo svinjski virus nego i ljudski virus pomiješan sa ptièijim. I naravno krajnji cilje svega toga je smanjiti populaciju i zaraditi milijarde, jer je vakcina vrlo toksièna“, pojašnjava Lukamen Kilde – bivši medicinski naèelnik iz Finska.

Jane Burgermeister tvrdi da je nova gripa vrlo blaga te dodaje da se u 90 % sluèajeva kada se dijagnosticira ovakvo oboljenje zapravo radi o obiènoj sezonskoj gripi.

Ruske novine „Novije Izvestija“ prenose da su Danski novinari utvrdili da su struènjaci Svjetske zdravstvene organizacije dobijali novac od spornih farmaceutskih kompanija te kako su iste zaradile oko sedam milijardi dolara od prodaje antivirusnih preparata. Takoðer je poznato da su njihovi predstavnici stalni gosti na sastancima Svjetske zdravstvene organizacije na kojim se sve i dogovara.

Ista stvar se u SAD-u pokušala sprovesti 70-tih godina prošlog vijeka no kompanijama nije pošlo za rukom buduæi da je veliki broj ljudi nakon vakcine imao vidljive posljedice na koži. Ovoga puta zakonima su se ogradili da oni koji prime vakcinu nemaju pravo na oštetu ma šta im se dogodilo, bilo da neko umre ili ostane bolestan cijeloga života.
Najnoviji primjer dolazi nam iz susjedne Hrvatske. Vlada je obezbijedila kupovinu 140.000 vakcina no nakon što je graðanima ponuðen dokument u kojem trebaju potpisati da sami snose odgovornost za vakcinaciju, istu je primilo svega stotinjak ljudi. Iste vakcine u BiH biæe distribuirane poèetkom naredne godine.

Postoje i oni koji su mišljenja da se širenjem panike žele prisiliti graðani da u strahu sami uzimaju antiviralne lijekove i vakcine. Evo i zašto. Britanski lijeènik Tom Jefferson tvrdi da jedna doza vakcine u fabrici košta 1 dolar dok æe u trgovinama koštati 6 dolara, stoga se lako da zakljuèiti kako se dolazi do ekstra profita proizvoðaèa. Nakon svega iznesenog na svakom pojedincu je da odluèi kome i koliko vjerovati. Jedno je sigurno, jaèanje imuniteta omoguæava zaštitu od svakog oblika gripe. Savjeti lijeènika su jednostavni i ne bio nam trebala predstavljati problem upotreba standardnih vitamina i svakodnevna higijena.

(RTV Slon)
http://www.rtvslon.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=13080&Itemid=51

03-12-2009 at 19:44 | Ukljuèi u odgovor
XMRVICAxTZ
Nivo: Forumski doajen
sitna al dinamitna

Registriran(a): 05-01-2006
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 9833
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: A H1N1

hebiga sad...ovo je sad protiv mesne industrije ako jos kazu da krenula kokosja, crnci ce se ubit ovdje

ja sam prestala vjerovat u ove gripe...

14-12-2009 at 00:13 | Ukljuèi u odgovor
djecko
Nivo: Forumski doajen
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Lokacija: SFRJMAKEDONIJA
Odgovori: 13657
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: A H1N1

malarija ,sida,ebola,sars
svinjska(kravlja,ptièja,kokošija,maèija, paèija ,pseæija,
zeèija,ovèija,kozija,vjeverièja,medvjeða,tigarska,lavlja)
gripa
pa ima zmijska,gušterska ,krokodilska, aligatorska,pa onda žablja,zaboravio sam onu kako se kaže za kornjaèe i drugi vodozemci.
Onda slijede ribe i vodeni sisari.
Ova riblja æe potrfiti sve oni koji se budu planirali naredne godine odmarati na moru.
Zato oprez.
Provedite sljedeæi ljetnji godišnji odmor u stanu,kupajte se prokuhalom vodom i govorite da je hladna i nema zime

14-12-2009 at 00:45 | Ukljuèi u odgovor
sejla
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 04-05-2007
Lokacija: Svedska
Odgovori: 801
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: A H1N1

Mi smo primili vakcine prije mjesec dana sve je dobro proslo. Nismo nista potpisivali da nemamo pravo na oštetu u slucaju da se sta dogodi.  


9.mart.2008
15-12-2009 at 21:29 | Ukljuèi u odgovor
Shaban
Nivo: Forumski doajen
Taxirat

Registriran(a): 17-01-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 12510
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: A H1N1

SAD: POVUÈENO 800.000 DOZA VAKCINA PROTIV GRIPE H1N1
00:08 / 16.12.2009.

Amerièke zdravstvene vlasti povukle su u utorak iz upotrebe na stotine hiljada doza vakcina protiv gripe A H1N1, koje je proizvela francuska farmaceutska kompanija Sanofi Pasteur poslije testova, koji su nagovjestili da vakcine nisu dovoljno snažne da ljude zaštite od virusa.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti obavjestili su o povlaèenju blizu 800.000 doza vakcine.

Vakcina je bila namijenjena djeci od šest mjeseci do tri godine starosti, a zvaniènici zdravstvenih vlasti rekli su da za sada nije jasno koliko doza je veæ ubrizgano, ali su dodali da smatraju da djeca ne moraju da budu ponovo vakcinisana.

Serija vakcina je prošla testove djelotvornosti kada je prvi put dopremljena, ali testovi pokazuju da je njena djelotvornost kasnije oslabila, javio je Radio Slobodna Evropa.

Biznis.ba / Fena

16-12-2009 at 10:15 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 36
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: beba24, cheguedoeNo2, dr.devilito, lilly, malimeho, mikooo, neko_bezveze, onlyyou, uprava, victorius
FORUM : Zdravlje : A H1N1 New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice