statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
Re: Re: Ulaganja - Ideje za mali biznis
citat: Abulafija wrote: IMOBILIARE ce bit postena firma il me nema 
trazis partnera/icu?
hahahaha
sabane, dobra tema, al' daj boze da ti ko da ideju za biznis! kradu i bez foruma, iz oka ti izvadi sta si naumio, samo da ze za... , a gdje nece napisano!
al' nevermind...
kao dugogodisnja "stanoposjednica", da ti ja, moj abulafija, kazem. banka nula bodova! stan je (meni) tito! ako imas stan na bulevaru, u centru ili na slatini, hladno 300 stoje uzmes, a moze i 350.
ako hoces sta jos da ti kazem, a iskustva imam u tome kao u prici, znas gdje ces me nac
|
|
19-03-2012 at 10:01 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
tuba Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 02-06-2006 Odgovori: 17436 IP: Maskiran
|
Re: Ulaganja - Ideje za mali biznis
citat: Abulafija wrote:
Ma ja nako pitam, necu ja ulagati jos, narkotici su jos uvijek unosniji biznis 
nego evo ovako:
recimo sto hiljadica je trosoban stan, jelde? Ako uopste more.
ista suma u banci, jest jednako koliko.
Od stana moras odbit grijanje, struju, vodu, smece....
To sam ja poso poredit, al ne raspolazem informacijama....
100 hiljada orochish na vishe od 5 godina i dobijesh 5% kamate, to ti je 5000KM na godinu, podijeljeno na 12 mjeseci = 416KM mjesechno.
[Edited by tuba on 19-03-2012 at 10:08 GMT]
|
|
19-03-2012 at 10:07 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
Re: Re: Ulaganja - Ideje za mali biznis
citat: Abulafija wrote: recimo sto hiljadica je trosoban stan, jelde? Ako uopste more.
zavisi gdje, mog'o bi nac, manji trosoban. racunaj da je kvadrat jos uvijek oko 1200-1400, ali to ce biti dok je kriza, jos par godina, eventualno. al', generalno, mozes naci trosoban za te pare. ja sam platila dvosoban malo vise od toga, al' je ogroman (74 kvadrata).
od trosobnog stana, ako izdajes "po krevetu", dobivas mjesecno 600 maraka,a sami stanari placaju svoje rezije, dakle tu nemas troskova.
imas troskove na odrzavanju svake godine, tj. ako hoces biti dobar gazda. ima tu i "zaobilazni put", tj. klauzula u ugovoru da oni moraju sami da okrece prije izlaska iz stana, ali ja to ne volim, jer oni sfusere, pa onda opet moram ja 
inace, porez na izdavanje je, 10%, ako se ne varam. vecina raje sto izdaje stanove ne prijavljuje to, al' eto, ko prijavljuje, taj ode jednom u tri mjeseca, plati porez ili jednom godisnje ili whatever... uglavnom, nije to neka suma.
citat: Abulafija wrote:ista suma u banci, jest jednako koliko.
ne znam ja to u banci, nikad se nisam bavila tim stvarima.
citat: Abulafija wrote d stana moras odbit grijanje, struju, vodu, smece....
ne kontam sta znaci ovo moras odbit? ako mislis na placanje, ne placas to ti! ko iznajmi od tebe stan, taj to placa. jedino placaju ljudi koji u kucama izdaju sobe, ili u stanu gdje zivi izda jednu sobu, onda on uracuna cijenu rezija u cijenu najma.
citat: Abulafija wrote:To sam ja poso poredit, al ne raspolazem informacijama....
konkretno pitaj, da bi mog'o raspolagat
|
|
19-03-2012 at 10:12 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|