Abulafija Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Ulaganja - Ideje za mali biznis
Proizvodnja ekoloske hrane je pojeben poso, nema hemikalija, vjestackog djubriva, napadaju sve moguce i nemoguce bube i zivotinje, valja imati staklenike za to, najvjerovatnije.
Al je najveci problem ta prodaja.....
Jel bilo dole sta na ovoj Berzi o tome??
Inspektoreeeee, ti si bio??
Imaju i projekti za farme koza, gledo sam na HRT-u, al opet, je pitanje moze li se to "prepisati" u Bosni, da ne bi, zbog nepostojanja zakona,kojima bi bio regulisan otkup, izvoz kontrola itd., nahebali ko moj jaran sto je 70 nojeva imo, pa sve propade.
|
|
19-03-2012 at 11:05 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Shaban Nivo: Moderator podforuma Taxirat
Registriran(a): 17-01-2008 Lokacija: Tuzla Odgovori: 12510 IP: Maskiran
|
Re: Re: Ulaganja - Ideje za mali biznis
citat: Abulafija wrote:
Proizvodnja ekoloske hrane je pojeben poso, nema hemikalija, vjestackog djubriva, napadaju sve moguce i nemoguce bube i zivotinje, valja imati staklenike za to, najvjerovatnije.
Al je najveci problem ta prodaja.....
Jel bilo dole sta na ovoj Berzi o tome??
Inspektoreeeee, ti si bio??
Imaju i projekti za farme koza, gledo sam na HRT-u, al opet, je pitanje moze li se to "prepisati" u Bosni, da ne bi, zbog nepostojanja zakona,kojima bi bio regulisan otkup, izvoz kontrola itd., nahebali ko moj jaran sto je 70 nojeva imo, pa sve propade.
Mijenjaj jarane do njih je. Ne mogu svi propast. 
Ja sam i reko da ima plaho posla al' je i para dobrea. Al' daje svima vama para bez motike. Ne mere.
To moreš bit i žigolo onda to ti je lakše Malo ulaganje a i nisi gadljiv ni haterljiv tako da bi mogo babe opsluživat one što slabije vide
|
|
19-03-2012 at 11:12 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
citat: Shaban wrote:
Mijenjaj jarane do njih je. Ne mogu svi propast. 
Ja sam i reko da ima plaho posla al' je i para dobrea. Al' daje svima vama para bez motike. Ne mere.
To moreš bit i žigolo onda to ti je lakše Malo ulaganje a i nisi gadljiv ni haterljiv tako da bi mogo babe opsluživat one što slabije vide
Nemam ja protiv posla nista, naprotiv.
Ja sam kad ikad reko da bi se sutra vratio u Bosnu kad bi sebi i zeni mogo po hiljadu mjesecno obezbijediti.
(Zeni bi mozda i mogo, al ne svidja joj se nacin )
Cak bi fizicki rad preferiro, u odnosu na kancelariju.
Naravno, ne da kopam kanale, ali poljoprivreda, stocarstvo................. zasto ne?
Na zalost, opet kazem, da bi covjek mogao zivjeti zivotom dostojnim covjeka 21 vijeka, mora puno toga biti pripremljeno, od strane drzave.
Uglavnom je ona ta koja mora napraviti preduslove, inace se sav biznis njenih gradjana svodi na trgovinu, sverc i sl.....
|
|
19-03-2012 at 11:25 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Dilber Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 11-08-2010 Lokacija: u kamionu Odgovori: 4206 IP: Maskiran
|
U danskoj ima (ali ja to jos nisam uspio pronaci, jer kriju ko guja noge, i zakomplikovali su trazenje da je to prosto nemoguce naci) vjetrenjace, koje se grade tako, na principu nekoliko ljudi udruzenih u ........ nesto, nemam pojma sta.
I lijepo kupe vjetrenjacu negdje, i imaju zagarantovanu cijenu, drzava sretna, dobija ekolosku energiju, narod zaradi itd....
Samo ne znam u cemu je kvaka, zasto se to toliko krije??
ovo u vezi vjetrenjaca je izgleda najbolja ideja
ovdje imaju one mini vjetrenjace...12 000$
prikopcas je na svoj kucni sat...vjetrenjaca kad radi,strujni saat se vraca unazad,tako,kolko se vrati unazad,toliko ti oni vrate para
|
|
19-03-2012 at 11:32 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
Moras biti stalno prisutan, a ja to nisam 
Valja promijeniti plahte, izluftirati, istresti pepeljare, ukloniti fleke...... 
Al ako ja kupim, ti cistis, i milina, nece ti bit dzaba 
taman konto predlozit/nominirat se za domara,more i portira ono ko kad ulazi,vidis to bi bilo bolje od kakog podsticaja,biljezit ulaze i izlaze,nekad ce zatrebat 
|
|
19-03-2012 at 11:45 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
Nemam ja protiv posla nista, naprotiv.
Ja sam kad ikad reko da bi se sutra vratio u Bosnu kad bi sebi i zeni mogo po hiljadu mjesecno obezbijediti.
(Zeni bi mozda i mogo, al ne svidja joj se nacin )
Cak bi fizicki rad preferiro, u odnosu na kancelariju.
Naravno, ne da kopam kanale, ali poljoprivreda, stocarstvo................. zasto ne?
Na zalost, opet kazem, da bi covjek mogao zivjeti zivotom dostojnim covjeka 21 vijeka, mora puno toga biti pripremljeno, od strane drzave.
Uglavnom je ona ta koja mora napraviti preduslove, inace se sav biznis njenih gradjana svodi na trgovinu, sverc i sl.....
nije ovde puno 1000 pogotov s obavezama(finansijskim,kreditnim,racunima).
s tim da mislim da bi ti mogao,ovde radit,svoj poso bez problema(imajuci u vidu tvoje prijesnje i trenutne poslodavce)...
i to bi ti bilo i najbolje,ako imas u vidu povratak u bosnu,bez puno mozdanih vijuganja i iznimljanja,nemas ovde puno manevarskog prostora,jer je racunica jednostavna...
nameti velki,ti mal...kako god,ti propadas...
zato,najpametnija varijanta,ostat gor,i ovde dolazt na odmor...
il ako vec bas baš ne mos izdrzat gonjaj isti poso koji radis i gor...
|
|
19-03-2012 at 11:50 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
citat: primus inter pares wrote:
nije ovde puno 1000 pogotov s obavezama(finansijskim,kreditnim,racunima).
s tim da mislim da bi ti mogao,ovde radit,svoj poso bez problema(imajuci u vidu tvoje prijesnje i trenutne poslodavce)...
i to bi ti bilo i najbolje,ako imas u vidu povratak u bosnu,bez puno mozdanih vijuganja i iznimljanja,nemas ovde puno manevarskog prostora,jer je racunica jednostavna...
nameti velki,ti mal...kako god,ti propadas...
zato,najpametnija varijanta,ostat gor,i ovde dolazt na odmor...
il ako vec bas baš ne mos izdrzat gonjaj isti poso koji radis i gor...
Mislis da bih u svojoj bransi mogo napraviti 1000 mjesecno??
Interesantno.
Imam ja nekih svojih planova, ako bi sve bilo ok, za 2, max 3 godine, bi se moglo niz putic do Tuzle, a onda i zemljoradnja i moja bransa i sve sto budem mogao i zelio, al polako....
Nego da ne zachatavamo ljudima temu......
|
|
19-03-2012 at 12:23 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|