Info: Ako imate neke nejasnoće, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi
Strana: 1 2 3 4
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

Delegacija Udruženja generala Armije RBiH kod Izetbegovića

"Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović održao je danas sastanak s delegacijom Udruženja generala BiH, na kojem je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sve učestalijem procesuiranju pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine za navodne ratne zločine, kao i o ostvarivanju prava pripadnika braniteljske populacije."

(1) Značajno i njihovom zaslugom, ovoj gospodi, u penzionim papirima piše da su "od 18.09.1991. do 22.12.1995. godine staž ostvarili u Oružanim snagama Federacije Bosne i Hercegovine". Što, onda, oni brinu za BiH-u, kada ih je zbrinula FBiH-e?!

(2) A o "sve učestalijem procesuiranju pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine za navodne ratne zločine" predmetna gospoda se izjasnila, uglavnom, najkonkretnije:

"Dobro je pod bh-nebom i vrabac preživio. Komandant Generalštaba Armije Republike Bosne i Hercegovine, general pukovnik Rasim Delić, ratni je zločinac. Pa zašto to ne bi bio i njegov načelnik štaba, general Sefer Halilović? - pitaju se Izetbegovićeve generalštablije, među kojima je i Sefer Halilović, neizostavno.

Evo, šta o sebi samima misle Izetbegovićevi generali:
Izdaja Hercegovine
ZLOTVOR - 1
ZLOTVOR - 2
ZLOTVOR - 3
ZLOTVOR - 4

I šta, onda, reći za komandante i štabove taktičkih jedinica - koji, de jure i de facto, ni za što nisu ni pitali? I šta, onda, reći za potpuno obespravljene i sotonizirane hrabre i časne borce? Ništa, što već nije rečeno. I zašto je, značajno, zaslužna predmetna gospoda - uporno je na strani kvislinga, (po)ratnih profitera i kriminalaca. Naravno, interes je obostran - bez jednih ne bi bilo ni drugih, u pročelju i pročeljima.

(3) O "ostvarivanju prava pripadnika braniteljske populacije": "Generali su informisali Izetbegovića o problemima s kojima se oni i drugi pripadnici boračke populacije susreću u ostvarivanju prava na pravičnu penziju, naglasivši da žele donošenje kvalitetnijih zakonskih rješenja koja se tiču prava iz ove oblasti u Federaciji BiH."

Generalski, nema šta - rat "odbrambenooslobodilački", a populacija "braniteljska" - tačno onako, kako to odgovara Izetbegovićevom Lagumdžiji, tj. njegovim šegrtima, Neki i Zlukanu.

"Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je da podržava iznalaženje pravičnog rješenja u ovoj oblasti, u skladu s odredbama Ustava BiH koje ne dopuštaju bilo koju vrstu nejednakosti i diskriminacije."

Pravo na penziju je radno pravo i, konkretno, kada su u pitanju profesionalna vojna lica - poslodavac je ministarstvo odbrane. Pravo na boračku nagradu je posebno pravo i, kao akt milosrđa, realizira se preko ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata. Pritom, iz milosrđa je izuzet poseban ratni (radni!) staž, pošto su (Izetbegovićevi) borci bili plaćeni sa po 400/500 DM mjesečno.

S isključivom namjerom da sotonizira ratne komandante i potčinjene im, koji su profesionalno, hrabro i časno izvršavali ratne i radne obaveze, Izetbegovićev najodaniji šegrt, slučajnoprolazeći Zlatko Lagumdžija, radnu kategoriju "poseban" (posebno zahtjevna profesija) zamijenio je kategorijom "povoljan" (politički) i sve - kvislinge, (po)ratne profitere i kriminalce - po skraćenom postupku strpao u jedan, Lagumdžijin "JEDINSTVEN ZAKON O POVOLJNIJEM PENZIONISANJU BRANILACA ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA" (znači, bh-državljani su branili rat, a ne RBiH-u) Zakon mu je prošao u dogovoru sa generalima i nosiocima ratnih priznanja, nakon što su isti u njemu posebno povoljnije tretirani.

Izetbegovićev najodaniji šegrt, slučajnoprolazeći Zlatko Lagumdžija isto je pokušao i u vrijeme Alijanse (kada nije bilo MMF-ovih tranši), ali je uspio samo sotonizirati ratne komandante i potčinjene im, koji su profesionalno, hrabro i časno izvršavali ratne i radne obaveze - ograničivši im penzije na 520 KM. Naravno, neustavno i nezakonito. I prije toga, 1993. godine, kao potpredsjednik Izetbegovićeve vlaade, sudjelovao je u umanjenje već ostvarenih penzija vojnim penzionerima na 50%. Ta uredba je i danas na snazi.

Po kakvom osnovu i u čije ime generali informiraju "Izetbegovića o problemima s kojima se oni i drugi pripadnici boračke populacije susreću u ostvarivanju prava na pravičnu penziju?"

Kakva je, to, pravična penzija? Je li to ona, s kojom će ih obradovati Izetbegovićev novi premijer FBiH-e, Novacić? Čovjek je potpuno jasan: “Sve te konvencije koje obrađuju, Ženevska i tako dalje, kažu da su rješenja o penzionom sistemu konačna i da se ne može govoriti o vraćanju nazad." Znači, treba omogućiti penzionerima - kao što je omogućeno, npr, ratnim zločincima - da biraju povoljniji im zakon, tj. zakon po kojem su prvi put penzionisani, ili retroaktivni Lagumdžjin zakon, kojeg su podržali generali i nosioci ratnih priznanja.

U penziju se ide iz radnog, a ne iz ratnog statusa. Naravno, na zarađenu penziju može se dodati borački dodatak, srazmjerno ratnim mjesecima - plaćenim po 400/500 DM. Svaki drugi pristup je diskriminirajući. A postboračke probleme neka rješava socijalno ministarstvo. Izostavljeno je boračko, zato što su, ono i izbjegličko, najkriminaliziranija ministarstva i treba ih ukinuti.

24-01-2016 at 15:14 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudiDanas, prvi put da se jedinstveno krenulo prema kvislinško-kriminalnim vlastima, dajući im do znanja da novca može nestati, ali na zakonit način i ni na čiju štetu materijalizirana prava su neupitna.

Inače, cilj kvislinško-kriminalnih vlasti, koji od strane Velekvislinga bio dodijeljen Lagumdžiji Izetbegoviću Drakonu, jeste da sistemom "zavadi, pa vladaj" unese razdor među one, koji su se samoorganizirali i uspjeli odbraniti državu Bosnu i Hercegovinu, kupujući (njegovim jedinstvenim boračkim zakonom) pojedine nesretnike među njima i huškajući ih na suborce koji su konkurisali i bili primljeni u aktivnu vojnu službu u VFBiH i, potom, iz radnog statusa (a ne iz boračkog kako to divani Drakon) otišli u penziju.

Cilj kvislinško-kriminalne vlasti je podjela BiH, po modelu iz 1993. godine. Smetnja k tome su pripadnici OS RBiH, te ih treba uništiti na način da im se sataniziraju komande i štabovi, tj. glava, nakon čega će tijelo samo odumrijeti.

Najbolji metod je podmićivanje najpodmitljivijih uz, istovremeno, iznalaženje krivca za katastrofalan status boraca za RBiH-u u "izdaji interesa demobiliziranih boraca" od strane njihovih komandanata i komandira i, potom, generala, oficira i podoficira. Takvim činjenjem, kvislinško-kriminalne vlasti nastoje satanizirati nepodmitljive komandanate i komandire i, potom, generale, oficire i podoficire te i borce, što će im omogućiti što duži ostanak na vlasti i, istovremeno, produžavanje agonije bh-građana, bh-društva i bh-države.

Do sada su to ostvarivali zahvaljujući, uglavnom, svojim boračkim ministarstvima i svojim boračkim udruženjima. Današnji protest je – prvi put! – pokazao da kvislinško-kriminalne vlasti više neće moći manipulirati „demobiliziranim borcima“ i ostalim „boračkim kategorijama“ i, ukoliko se ispoljeno jedinstvo održi, očekivati je radikalne promjene u odnosu vlasti prema bh-građanima, bh-društvu i bh-državi.

Međutim, sva obećanja su novo bacanje genocidne prašine u oči bh-građanima, bh-društvu i bh-državi, samo bolje kurtonizirano od strane Novacića, novog premijera Prica Kuge:

Dolje Princ Kuga!

citat:
"Nakon ovoga Vlada Federacije će početi sveobuhvatnu i brzu reformu ove oblasti, uspostavljanjem Jedinstvenog registra boračke populacije koji će sadržavati sve potrebne podatke o ovoj kategoriji, jer pojedinci ostvaruju primanja po različitim osnovama iz više izvora, dok su najvećem broju pripadnika boračke populacije uskraćena osnovna prava. Namjera je Vlade Federacije BiH da na ovaj način prava boračke populacije moraju biti jasna, pravedna i pravična", kaže se na kraju saopćenja.
[Edited by oddodood on 16-12-2016 at 08:14 GMT]
16-12-2016 at 08:13 | Uključi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 22
Skriveni clanovi: 0
Aktivni članovi: 0
Sretan rođendan: Behar1, djurdja1963, huska74, lav76, Mr Lion, Rufous, Soljanin
FORUM : Politika : Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright © 2001 STRING