Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Zdravlje : Nepoznate bolesti?
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Dajdza
Nivo: Forumski doajen
Nista posebno ali opet kako za
Registriran(a): 05-07-2011
Lokacija: USA
Odgovori: 1588
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Nepoznate bolesti?

Kazu nepoznate bolesti? Da li je bas tako? Nekome je to dobro poznato oboljenje, jer sva nova oboljenja-nove bolesti ili bolscine poticu iz savremenih labaratorija u farmaceutskim kucama. Svake godine puste po nesto, a onda proizvedu vakcinu i tako zaradjuju velik novac.
Dajdza.

Tajanstvena bolest u Srbiji



Misteriozno kožno oboljenje morgeloni, èiji su simptom pucanje kože i stvaranje krasta u kojima se pojavljuju belièasta vlakna, posle Novog Sada i Beograda, pojavili su se i u Somboru kod 20-godišnjeg studenta ekonomije.
„Pravda“ je prva pisala u martu ove godine o sluèaju Novosaðanke Aranke Lukaè, koja je imala simptome morgelona, a koju ljekari maltene nisu ni željeli da prime niti da odrede odgovarajuæu terapiju.
Nakon Aranke Lukaè iz Novog Sada i Milajiæa Paviæa iz Beograda, simptomi morgelona pojavili su se i kod jednog mladiæa iz Sombora koji studira u Novom Sadu i kome je prije mjesec dana koža na rukama i grudima poèela da puca i da se pojavljuju bjelièaste niti.
Izvor „Pravde“ blizak oboljelom mladiæu kaže da je njegova porodica veoma zabrinuta, buduæi da je osim vrlo neprijatnih promjena na koži i cjelokupno njegovo psihofizièko stanje narušeno, a pravog lijeka još nema.
- Vrlo je ozbiljna situacija jer veæ skoro mesec dana ima osip po koži koji se širi praæen nesnosnim svrabom, a kada je pre dve nedelje video i da se iz raspuklih krasti pojavljuju belièaste niti kao konèiæi, pao je u pravi šok a potom i u oèajanje. Ni lekari nisu ništa do sada pomogli, davali su mu neke kreme na bazi kortikosteroida i sve pripisivali alergiji na sunce, ali jasno je da je reè o neèem sasvim drugom. Na internetu smo videli slike morgelona i njihove simptome, i zaista sve je gotovo potpuno identièno te smo veoma zabrinuti jer je zbog svega što se dešava zapustio obaveze na fakultetu i u klubu u kojem trenira – kaže za „Pravdu“ roðak oboljelog studenta koji ne želi da mu se otkriva ime.
Aranka Lukaè, koja je prva za „Pravdu“ 21. marta progovorila o morgelonima i kožnoj bolesti koja ju je muèila skoro godinu dana i tako izazvala nevjerovatno interesovanje domaæih i svjetskih medija, ukljuèujuæi i HRT i kanal „Diskaveri“, kaže da joj je poznato da u Srbiji ima još mnogo sluèajeva morgelona i da je krajnje vreme da ljekari obrate pažnju na ovu nimalo naivnu bolest.
- Meni je, Bogu hvala, bolje, ali ne zato što su mi dermatolozi pomogli veæ što sam koristila savete narodne medicine i stavljala obloge od lekovitih melema. I sama sam èula za sluèaj mladiæa iz Sombora, ali verujte, nije on jedini, a svi se ponašaju kao da nije to ništa i kao da se radi o najobiènijem ekcemu, a ne o bolesti od koje strahuju Amerika i dobar deo Zapadne Evrope – kaže Aranka.
Inaèe, prema podacima Amerièke agencije za zdravstvo, od bolesti morgelona do sada je u svijetu obolelo oko 60.000 ljudi. Oboljelima se na koži se javljaju lezije vlaknaste strukture, koje su praæene jakim bolovima i oseæajem da crvi ili insekti gamižu po koži. Vlakna imaju gljivièastu strukturu, ali zbog toga što su ekstremno duga, oko 150 mikrometara u proseku, ne spadaju ni u jednu poznatu vrstu gljivica. Osim otvorenih rana, u simptome spadaju i opšti zamor, smetnje sa pamæenjem, slepilo kao i gastrointestinalni problemi, a morgeloni se povezuju i sa genetskim inženjeringom i proizvodnjom i konzumiranjem GMO hrane.


[Edited by Dajdza on 08-06-2013 at 02:49 GMT]

08-06-2013 at 02:48 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 47
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: *touch*, Aci, andjapuppy, bosanka_no1, clippoutline, iskreni tuzlak, Oblakovich, sabko, ziga_zage
FORUM : Zdravlje : Nepoznate bolesti? New Topic Post Reply



Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice