Info: Ako imate neke nejasnoe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima


FORUM : Gastronomija : GASTRONOMSKI HITNO :D
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20623
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon GASTRONOMSKI HITNO :D

Ima li ko dobar recept za tijesto za pizzu?

20-12-2013 at 22:23 | Ukljui u odgovor
cica
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 12-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 18418
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: GASTRONOMSKI HITNO :D

ja nemam neki poseban, ja to onako od oka, u kriglu od pola litra naspem pola mlijeko pola voda, rastopim germu, tuknem jedno jaje, sve zakuham da bude tvra jufka. kad nadoe razvaljam tanko. naspem u zdjelicu keapa ( moe se malo i vode sipnuti ), dodam onaj kotayni zain za picu i onda etkicom premaem preko jufke. nabacam parizer, zapeem malo, a onda dodam ostalo, sir, ampinjoni, masline...

21-12-2013 at 00:26 | Ukljui u odgovor
Shiva
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 08-12-2006
Odgovori: 5859
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: GASTRONOMSKI HITNO :D

Imam, zove se ludo tijesto a ja sam ga preimenovala u pametno tijesto...i meni do sada najbolje tjesto za picu koje pravim godinama.

Kada peces u rerni ne nadolazi nego ostane tanko onoliko koliko si razvukla.
Jednom ga napravis i drzis u plasticnoj kutiji u frizideru do sedam dana! Od tjesta pravis po volji pizu, kiflice a kad je pri kraju tjesto ja napravim jutrom ustipke...

Tijesto

pola litre mlijeka
1 kasikica secera
1 kocka svjezeg kvasca ili dvije kesice suhog

2 jaja
2 jogurta (po 150 gr.)
3 kasike secera
1 dl ulja
1 kasika soli
1 prasak za pecivo
1kg do 1.300gr. brasna (po potrebi)

Ja stavljam suhi kvasac, na kilogram brasna dvije kesice, nikada frisak!!!

Po tijestu mazem pasirani paradajz iz kutije u koje prethodno umijesam dosta oregana. A zatim sta ti je volja, gljivice, salamu ili prsut i dosta naribanog sira...kako ko i sta voli.

21-12-2013 at 11:29 | Ukljui u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20623
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: GASTRONOMSKI HITNO :D

Ja sam sinoc nasla kamaru recepata i na kraju je bilo...

kasicica kvasca
kasicica secera
preliti mlakom vodom da odstoji

odokativno brasna
kasicica soli
u to dodati kvasac i secer
kasika ulja
zamijesiti tvrdju jufku sa mlakom vodom.

Trebali smo manje tijesta, to jest, trebali smo vise razvaljati, ali de, jedan komad i puhces

21-12-2013 at 18:16 | Ukljui u odgovor
hurija
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 02-03-2004
Lokacija: tuzla
Odgovori: 15602
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: GASTRONOMSKI HITNO :D


mislila sam da se pria..o dostavi

22-12-2013 at 09:31 | Ukljui u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20623
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: GASTRONOMSKI HITNO :D

Ma ja, ko je lud da to jos i pravi

22-12-2013 at 12:26 | Ukljui u odgovor
cica
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 12-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 18418
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: GASTRONOMSKI HITNO :D

citat:
Bambi wrote:
Ja sam sinoc nasla kamaru recepata i na kraju je bilo...

kasicica kvasca
kasicica secera
preliti mlakom vodom da odstoji

odokativno brasna
kasicica soli
u to dodati kvasac i secer
kasika ulja
zamijesiti tvrdju jufku sa mlakom vodom.

Trebali smo manje tijesta, to jest, trebali smo vise razvaljati, ali de, jedan komad i puhces



e, moj brat to zove pogaa pica
22-12-2013 at 12:44 | Ukljui u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20623
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: GASTRONOMSKI HITNO :D

citat:
cica wrote:



e, moj brat to zove pogaa pica


Omaklo nam se Drugi put cemo pametnije, k'o Giboni
22-12-2013 at 12:48 | Ukljui u odgovor
cica
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 12-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 18418
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: GASTRONOMSKI HITNO :D

citat:
Bambi wrote:


Omaklo nam se Drugi put cemo pametnije, k'o Giboni


na svojim se grekama najbolje ui
22-12-2013 at 12:49 | Ukljui u odgovor
Denci
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 28-08-2006
Lokacija: daleko
Odgovori: 24424
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: GASTRONOMSKI HITNO :D

9 dl brasna
3 dl vode
1 dl ulja i
1 kasicica soli
Suhi kvasac.

Pomijesati suhe sastojke i zamijesiti sa mlakom vodom. Ostaviti da nadodje ( duplo)

Ovo je dovoljno za dvije velike okrugle pizze. Najbolje tijesto ikad

[Edited by Denci on 09-01-2014 at 18:54 GMT] 


Keep your eyes on the stars and your feet on the ground.
09-01-2014 at 18:52 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 5
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: davor.tz, Greben, Medi_01, sasab, sova_92
FORUM : Gastronomija : GASTRONOMSKI HITNO :D New Topic Post Reply



Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice