Info: Ako imate neke nejasnoće, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Zdravlje : EMOCIONALNI VLAK SMRT
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Fini
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 29-10-2006
Lokacija: Pogodi
Odgovori: 539
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon EMOCIONALNI VLAK SMRT

EMOCIONALNI VLAK SMRT

https://www.facebook.com/BosnianIslamicAssociationGaziHusrevBeg/photos/a.258953654216059.53003.201093503335408/753220408122712/?type=1&theater

Svaka neugodnost, bilo od strane ljudi bilo događaja, simbolički nam ukazuje na nešto što bismo trebali promijeniti u životu, na neku životnu lekciju, na nešto što u nama nije u skladu, na neku vlastitu slabost koju bismo trebali preobraziti...
Zapamtimo da mi imamo svu moć koja je potrebna da se uspješno nosimo sa svime što nam život donese. Umjesto da definiramo iskustva kao pozitivna i negativna, sagledajmo širu sliku. Upitajmo se kako nam ovo iskustvo može pomoći da nešto naučimo. Mogu li promijeniti svoju percepciju? Mogu li očistiti svoje emocije? Što god da je u pitanju, umjesto da samo reagiramo, usporimo i promatrajmo. Shvatit ćemo da imamo dovoljno snage da procesuiramo te emocije i shvatimo zašto je do njih došlo....

U dubini duše trebamo znati i vjerovati da naš život ima smisla, sa svim svojim pozitivnostima i negativnostima, da je svako zlo za neko dobro, i da će se, ako zadržimo svoj pozitivni duh prilikom teških situacija, sve posložiti na svoje mjesto. Analiziraj sam svoj zivot...
Negativna razmišljanja i burna reagiranja štete našem organizmu...Evo kako...
1. Ljutnja slabi vašu jetru
Vremenom ta osjećanja ljutnje i bijesa mogu da imaju drastične negativne efekte na vašu jetru. Oslabljena jetra može da dovede vaše tijelo do toga da bude sklono mnogim negativnim uslovima kao što je rak, jer ne funkcionira pravilno i ostavlja vaše tijelo otvoreno za mnoge druge bolesti koje su pogođene oslabljenjem jetre.
Umjesto da se ljutite na nekoga, pokušajte da pogledate na drugu stranu i da dovite kako biste ostali mirni.

2. Stres slabi vaše srce i mozak
Poznato je da stres nije dobar za stanje uma. Ako ste stalno pod stresom može doći do oštećenja srca i mozga. Ako se ne liječite može doći do srčanog udara, moždanog udara ili nekih drugih poremećaja. Riješite se stresa.

3. Tuga ili bol slabi vaša pluća
Ekstremna tuga i bol može da dovede do mnogo kroničnih problema koji utiču na pluća, uključujući nedostatak daha i umor. Pored ovih problema postoje i ozbiljni problemi mentalnog zdravlja koji mogu da nastanu, kao što su produženi naleti plača i depresija.
Ako ste vi ili nekoga koga volite u bilo kojoj vrsti ovog stanja tuge i žalosti, preporučuje se da potraže profesionalnu pomoć prije nego što stanje ozbiljno počne da utiče na druge dijelove tijela.

4. Strah slabi bubrege
Strah dovodi do anksioznosti koja može da iscrpi vaše bubrege. Kad god se osjećate uplašeno ili anksiozno najbolji savet je da na papiru napišete šta je to zbog čega ste zabrinuti i pokušajte da se pozabavite ovim pitanjem.
Na primjer, ako se plašite novog posla pokušajte da napišete 10 stvari kojih se najviše plašite vezano za posao. Kada budete imali jasnu predstavu o tome šta je to što vas najviše plaši, pokušajte da se borite protiv ovoga pravljenjem jednostavnog plana za rješavanje zabrinutosti.
Ako u bilo kojem trenutku osjećate da ste se zaglavili ili da niste sigurni u kom smjeru da idete, pokušajte da se konsultirate sa terapeutom.

5. Šok može da izazove ozbiljne posljedice na vaše srce i bubrege
Većinom svi u životu dožive šok. Ono što je bitno da ne smijemo ostati u stanju šoka jer to ima negativne efekte na srce i bubrege.
Ako ste dugo u stanju šoka i niste u stanju da ga se riješite potražite medicinsku pomoć.

http://islam-iman.com/obuzdavanje-emocija/
https://www.youtube.com/watch?v=nzRQAbkKTg8

24-08-2015 at 02:35 | Uključi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 1
Aktivni članovi: 0
Sretan rođendan: argente73, danio, elko_ikan, haki66, Kurta_TZ, menso, mini moris, mrdugi, x.c., zvjezdana
FORUM : Zdravlje : EMOCIONALNI VLAK SMRT New Topic Post ReplyNiste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright © 2001 STRING