Info: Ako imate neke nejasnoe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Zdravlje : EMOCIONALNI VLAK SMRT
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
Fini
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 29-10-2006
Lokacija: Pogodi
Odgovori: 539
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon EMOCIONALNI VLAK SMRT

EMOCIONALNI VLAK SMRT

https://www.facebook.com/BosnianIslamicAssociationGaziHusrevBeg/photos/a.258953654216059.53003.201093503335408/753220408122712/?type=1&theater

Svaka neugodnost, bilo od strane ljudi bilo dogaaja, simboliki nam ukazuje na neto to bismo trebali promijeniti u ivotu, na neku ivotnu lekciju, na neto to u nama nije u skladu, na neku vlastitu slabost koju bismo trebali preobraziti...
Zapamtimo da mi imamo svu mo koja je potrebna da se uspjeno nosimo sa svime to nam ivot donese. Umjesto da definiramo iskustva kao pozitivna i negativna, sagledajmo iru sliku. Upitajmo se kako nam ovo iskustvo moe pomoi da neto nauimo. Mogu li promijeniti svoju percepciju? Mogu li oistiti svoje emocije? to god da je u pitanju, umjesto da samo reagiramo, usporimo i promatrajmo. Shvatit emo da imamo dovoljno snage da procesuiramo te emocije i shvatimo zato je do njih dolo....

U dubini due trebamo znati i vjerovati da na ivot ima smisla, sa svim svojim pozitivnostima i negativnostima, da je svako zlo za neko dobro, i da e se, ako zadrimo svoj pozitivni duh prilikom tekih situacija, sve posloiti na svoje mjesto. Analiziraj sam svoj zivot...
Negativna razmiljanja i burna reagiranja tete naem organizmu...Evo kako...
1. Ljutnja slabi vau jetru
Vremenom ta osjeanja ljutnje i bijesa mogu da imaju drastine negativne efekte na vau jetru. Oslabljena jetra moe da dovede vae tijelo do toga da bude sklono mnogim negativnim uslovima kao to je rak, jer ne funkcionira pravilno i ostavlja vae tijelo otvoreno za mnoge druge bolesti koje su pogoene oslabljenjem jetre.
Umjesto da se ljutite na nekoga, pokuajte da pogledate na drugu stranu i da dovite kako biste ostali mirni.

2. Stres slabi vae srce i mozak
Poznato je da stres nije dobar za stanje uma. Ako ste stalno pod stresom moe doi do oteenja srca i mozga. Ako se ne lijeite moe doi do sranog udara, modanog udara ili nekih drugih poremeaja. Rijeite se stresa.

3. Tuga ili bol slabi vaa plua
Ekstremna tuga i bol moe da dovede do mnogo kroninih problema koji utiu na plua, ukljuujui nedostatak daha i umor. Pored ovih problema postoje i ozbiljni problemi mentalnog zdravlja koji mogu da nastanu, kao to su produeni naleti plaa i depresija.
Ako ste vi ili nekoga koga volite u bilo kojoj vrsti ovog stanja tuge i alosti, preporuuje se da potrae profesionalnu pomo prije nego to stanje ozbiljno pone da utie na druge dijelove tijela.

4. Strah slabi bubrege
Strah dovodi do anksioznosti koja moe da iscrpi vae bubrege. Kad god se osjeate uplaeno ili anksiozno najbolji savet je da na papiru napiete ta je to zbog ega ste zabrinuti i pokuajte da se pozabavite ovim pitanjem.
Na primjer, ako se plaite novog posla pokuajte da napiete 10 stvari kojih se najvie plaite vezano za posao. Kada budete imali jasnu predstavu o tome ta je to to vas najvie plai, pokuajte da se borite protiv ovoga pravljenjem jednostavnog plana za rjeavanje zabrinutosti.
Ako u bilo kojem trenutku osjeate da ste se zaglavili ili da niste sigurni u kom smjeru da idete, pokuajte da se konsultirate sa terapeutom.

5. ok moe da izazove ozbiljne posljedice na vae srce i bubrege
Veinom svi u ivotu doive ok. Ono to je bitno da ne smijemo ostati u stanju oka jer to ima negativne efekte na srce i bubrege.
Ako ste dugo u stanju oka i niste u stanju da ga se rijeite potraite medicinsku pomo.

http://islam-iman.com/obuzdavanje-emocija/
https://www.youtube.com/watch?v=nzRQAbkKTg8

24-08-2015 at 02:35 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 4
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: cati, francuz, GloriaH, Karmela, lucifer_666, Nemanja, rafting1, ThalichniTom
FORUM : Zdravlje : EMOCIONALNI VLAK SMRT New Topic Post ReplyNiste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice