Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Izbjeglièka kriza
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
hanumicag
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 30-10-2012
Odgovori: 296
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Izbjeglièka kriza

Budimo ljudi i pomozimo u svojim moguænostima onima kojima je pomoæ potrebna. Bilo smo u ovoj situaciji i znamo kako je. Dobro djelo je pored moralne i svake druge obaveze svakom insanu, sevap.

Kontakt informacije za donacije, možete naæi direktnim klikom na link.

citat:


Sjeæaš li se '92,hladnih noæi '93,krvave '94,a trebam li ti spomenuti '95? Tebi,koji se sjeæaš,kako je to biti i gladan i žedan,kako je to zivjeti bez svjetlosti,kako je slusati zvizduke granata,snajepera ..tebi koji se sjeæaš kako je to uzeti izbjeglicku kesu i krenuti iz doma svoga,se obraæam! Vrte mi se slike naroda moga,majke sa djecom u naruèju ,mašu kroz prozor autobusa,onima koji ostaju.. Nane i dede, kako hramlju i uzdišu, sinove Bosne sa puškom u ruci na menjiku svoje Domovine. Kao što smo bili mi,sada su oni! Bježe od istog onog od èega su bjezali mnogi Bosanci i Hercegovci,rasuti po bijelome svijetu. Izbjeglica pod nebom zemaljskim, drugo im je ime. Nemaju dom, ali imaju dostojanstvo, zato ga ne gazimo, to je sve što imaju! IML TV u suradnji sa Udruženjem "Hava", organizuje bajramsku radost za izbjeglice iz Sirije smještenih u Beogradu i Subotici. Prvobitna zamisao je bila paketiæi za djecu, meðutim stanje na terenu pokazalo je da se oni otimaju i za bananu. Prisutan je strah od gladi! Šta vi trebate uraditi? Uzeti jednu kartonsku kutiju od cipela, staviti konzerviranu hranu ili hrana za djecu, slatkiše koje se ne tope, higijenske potrepštine i po jedan odjevni predmet, kao i igraèku. (po želji)... Onda to lijepo upakujte i ukrasite, naznaèite za koga je, DJEÈAK ili DJEVOJÈICA, ukoliko su paketiæi za djecu. Ako je za odrasle, ne morate pakovati i ukrašavati. Vodite raèuna da se ne topi, zbog transporta, ukoliko stavljate odjevni predmet iskljuèivo nova garderoba...


http://islammylife.tv/vijesti/humanitarni-rad/item/10037-pomozimo-djeci-sirije-obradujmo-ih-za-bajram
11-09-2015 at 20:06 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Izbjeglièka kriza

naravno da cemo pomoci ukoliko dodju u BiH . Nekoliko akcija je u toku a jedna od njih je i od strane Vijeca ucenika Srednje medicinske skole.

Tuzla4Syria - Mladi Tuzle pomažu sirijskim izbjeglicama je humanitarni projekat kojeg je iniciralo Vijeæe uèenika Medicinske škole u Tuzli i Medicus - Udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli, a ogleda se u prikupljanju pomoæi sirijskim izbjeglicama kroz niz humanitarnih akcija koje æe se ponavljati sve do završetka ove humanitarne krize.



Lagerovat ce u skoli....

19-09-2015 at 02:32 | Ukljuèi u odgovor
hanumicag
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 30-10-2012
Odgovori: 296
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Izbjeglièka kriza

Pozdravljam projekat i trud mladih da pomognu manje sretnoj kategoriji stanovništva, kao što su izbjeglice! Nijednu noæ ne zaspem da ne pomislim na taj goloruki narod bez igdje ièeg, kao što su mnogi od nas bili nedavno u svojoj zemlji i drugim evropskim državama.

Snijeg koji je danas pao u Njemaèkoj, dodatno pogoršava situaciju izbjeglica. U Švedskoj ih smještaju u ski-centre.

Ni izbjeglicama, ni evropskim državama koje im pomažu nije lahko jer valja tolikim masama obezbijediti hranu, vodu, odjeæu, zdravstvo, krov nad glavom, školu... Puno je naroda ukljuèeno u pružanje pomoæi i nadam se da æe se to nastaviti. Nije problem s izbjeglicama prestao, a neki predviðaju da nije ni dostigao vrhunac. U svakom sluèaju, svi rade daleko više od onih kao što je Neislamska država, Nusra i drugi koji su tolike žene, djecu, odrasle muškarce, stare osobe ostavili bez ièeg.

15-10-2015 at 19:27 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 28
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: admin, Daks, Little One, mace, Morton1905, Prosvjetar, sana
FORUM : Politika : Izbjeglièka kriza New Topic Post Reply



Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice