Info: Ako imate neke nejasnoe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Zdravlje : SJEME ZLA
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
Fini
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 29-10-2006
Lokacija: Pogodi
Odgovori: 539
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon SJEME ZLA

SJEME ZLA

Monsanto je amerika multinacionalna kompanija, koja se u prolosti bavila proizvodnjom hemijskog oruja, a sada se najvie bavi biotehnologijom. Monsanto je najvei proizvoa herbicida glifosata, poznatog kao Raundap i najvei proizvoa genetiki modifikovanog sjemena. Meu najpoznatijim proizvodima je Raundap Redi sjeme soje. Kao glavni eksponent genetiki modifikovane hrane Monsanto je u fokusu mnogih antiglobalistikih i ekolokih kampanja, posebno zbog sjemena soje i hormona rasta za govedinu. Dokazano je da proizvodi ove kompanije truju i izazivaju razne bolesti kod ljudi, to se vjeto prikriva. Jedan od problema s GMO sjemenom, koje proizvodi Monsanto, jeste to to, kada se zasije genetiki modifikovano sjeme, na takvom zemljitu vie nita ne moe rasti, a vlasnik sjemena, kompanija Monsanto, postaje "gospodar ivota". Konzumiranjem GMO hrane u tijelo unosimo vjetake genetske informacije, koje kroz varenje hrane dospijevaju u krv, a zatim u organe. S obzirom da su vjetake, mogu uticati na komunikaciju izmeu elija i prouzrokovati stvaranje tumora i ometati rad jetre, mozga, reproduktivnih organa, bubrega i srca. Monsanto unitava ivote irom svijeta, a u proteklo vrijeme najvie je pogoena Argentina koju je Monsanto doslovno u potpunosti opraio kontaminirajui kue, dvorita, kole, pitku vodu i ovjeka. Obini ljudi potpuno su nemoni s obzirom da ova zloinaka i monstruozna korporacija u dogovoru sa svjetskim vladama vri depopulaciju stanovnitva i prilagoava planetu svojim GMO proizvodima koji doslovno unitavaju sve ivo i neivo na Zemlji. Meu vanijim proizvodima Monsanta su pesticid i insekticid DDT, te herbicid Agens Oran, koji se u vrijeme Vijetnamskog rata upotrebljavao kao bojni otrov. Amerika vojska izbacila je vie od 45 miliona litara ovog herbicida na vijetnamske ume, to je imalo direktan uticaj na ivote 3 miliona ljudi, od kojih su mnogi umrli od posljedica trovanja. 40 godina nakon Vijetnamskog rata, oko 800.000 Vijetnamaca ima ozbiljnih zdravstvenih problema. Prvo su nastradali oni koji su direktno trovani iz zraka. Pojavile su se kone bolesti, opadanja koe, lezije, tumori, rak, deformiteti kostiju, retardiranost, mutacije svih vrsta, nenormalan rast i fiziki deformiteti.

Polako, ali sigurno, Monsanto stie i na ove prostore. Za vrijeme poplava, u maju 2014. godine, Monsanto je donirao 445.000 eura vrijedno sjeme kukuruza poljoprivrednicima u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Monsanto je donirao sjeme paradajza, krastavaca i kupusa. Javnost na ovim prostorima, inae potpuno neobavijetena o radu i djelovanju ove faistiko-zloinake organizacije, doekala je njihovu donaciju rairenih ruku iako se zapravo radi o poznatoj paroli: uvaj se Danajaca i kad poklone nose. Ovom donacijom, korporacija je iskoristila najgore poplave u proteklih 120 godina i u tajnosti, pod maskom humanosti i solidarnosti, na polja BiH, Srbije i Hrvatske uvela GMO sjeme, koje zbog zastraujuih posljedica rizikuje plodnost zemlje godinama. 2009. godine, 17.683 farmera iz Indije izvrila su samoubistvo nakon to su im etve propale zbog koritenja insekticida Monsanta. U aprilu 2012., grupa farmera tuila je Monsanto za svjesno trovanje radnika koje je rezultiralo razornim uroenim manama. Monsanto je jedna od najbogatijih i najnemilosrdnijih multinacionalnih korporacija svijeta. Iza lane fasade nevinosti, koju su stvorili njihovi operativci i advokati, krije se zastraujua i zla kompanija. Protiv njih je u svijetu podignuto hiljade tubi, ali Monsanto se uvijek izvlaio izvansudskom nagodbom, isplatio velike sume novca i podmitio medije kako se njihovi zloini ne bi otkrili. Monsanto je direktno prijetio dravama koje bi odbile GMO hranu i traio od amerike vlade da ekonomski kazni drave koje bi odbile saradnju. Ipak, 14. oktobra ove godine, u sudu u Hagu zapoelo je suenje Monsantu zbog zloina protiv ovjenosti. Meutim, teko je rei da li e neko biti optuen s obzirom da je Monsanto velika i mona kompanija koja je usko povezana s mnogim dravama svijeta. Vojskom advokata, naunika, birokrata i privatnih paravojnih jedinica prijetiaaktivistima koji su digli glas u odbrani prava ovjeka i prava Planete.

goo.gl/ZwZoye
goo.gl/uC5EG8
goo.gl/hqbpzz
goo.gl/WQJBC4

[Edited by Fini on 03-05-2017 at 09:51 GMT]

03-05-2017 at 16:39 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 13
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: BHForever, jaca22, marinka, rale, rocky, vojo57, wilma@tuzla
FORUM : Zdravlje : SJEME ZLA New Topic Post ReplyNiste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice