Info: Ako imate neke nejasnoće, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Zdravlje : SJEME ZLA
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Fini
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 29-10-2006
Lokacija: Pogodi
Odgovori: 539
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon SJEME ZLA

SJEME ZLA

Monsanto je američka multinacionalna kompanija, koja se u prošlosti bavila proizvodnjom hemijskog oružja, a sada se najviše bavi biotehnologijom. Monsanto je najveći proizvođač herbicida glifosata, poznatog kao Raundap i najveći proizvođač genetički modifikovanog sjemena. Među najpoznatijim proizvodima je Raundap Redi sjeme soje. Kao glavni eksponent genetički modifikovane hrane Monsanto je u fokusu mnogih antiglobalističkih i ekoloških kampanja, posebno zbog sjemena soje i hormona rasta za govedinu. Dokazano je da proizvodi ove kompanije truju i izazivaju razne bolesti kod ljudi, što se vješto prikriva. Jedan od problema s GMO sjemenom, koje proizvodi Monsanto, jeste to što, kada se zasije genetički modifikovano sjeme, na takvom zemljištu više ništa ne može rasti, a vlasnik sjemena, kompanija Monsanto, postaje "gospodar života". Konzumiranjem GMO hrane u tijelo unosimo vještačke genetske informacije, koje kroz varenje hrane dospijevaju u krv, a zatim u organe. S obzirom da su vještačke, mogu uticati na komunikaciju između ćelija i prouzrokovati stvaranje tumora i ometati rad jetre, mozga, reproduktivnih organa, bubrega i srca. Monsanto uništava živote širom svijeta, a u proteklo vrijeme najviše je pogođena Argentina koju je Monsanto doslovno u potpunosti oprašio kontaminirajući kuće, dvorišta, škole, pitku vodu i čovjeka. Obični ljudi potpuno su nemoćni s obzirom da ova zločinačka i monstruozna korporacija u dogovoru sa svjetskim vladama vrši depopulaciju stanovništva i prilagođava planetu svojim GMO proizvodima koji doslovno uništavaju sve živo i neživo na Zemlji. Među važnijim proizvodima Monsanta su pesticid i insekticid DDT, te herbicid Agens Oranž, koji se u vrijeme Vijetnamskog rata upotrebljavao kao bojni otrov. Američka vojska izbacila je više od 45 miliona litara ovog herbicida na vijetnamske šume, što je imalo direktan uticaj na živote 3 miliona ljudi, od kojih su mnogi umrli od posljedica trovanja. 40 godina nakon Vijetnamskog rata, oko 800.000 Vijetnamaca ima ozbiljnih zdravstvenih problema. Prvo su nastradali oni koji su direktno trovani iz zraka. Pojavile su se kožne bolesti, opadanja kože, lezije, tumori, rak, deformiteti kostiju, retardiranost, mutacije svih vrsta, nenormalan rast i fizički deformiteti.

Polako, ali sigurno, Monsanto stiže i na ove prostore. Za vrijeme poplava, u maju 2014. godine, Monsanto je donirao 445.000 eura vrijedno sjeme kukuruza poljoprivrednicima u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Monsanto je donirao sjeme paradajza, krastavaca i kupusa. Javnost na ovim prostorima, inače potpuno neobaviještena o radu i djelovanju ove fašističko-zločinačke organizacije, dočekala je njihovu donaciju raširenih ruku iako se zapravo radi o poznatoj paroli: Čuvaj se Danajaca i kad poklone nose. Ovom donacijom, korporacija je iskoristila najgore poplave u proteklih 120 godina i u tajnosti, pod maskom humanosti i solidarnosti, na polja BiH, Srbije i Hrvatske uvela GMO sjeme, koje zbog zastrašujućih posljedica rizikuje plodnost zemlje godinama. 2009. godine, 17.683 farmera iz Indije izvršila su samoubistvo nakon što su im žetve propale zbog korištenja insekticida Monsanta. U aprilu 2012., grupa farmera tužila je Monsanto za „svjesno trovanje“ radnika koje je rezultiralo razornim urođenim manama. Monsanto je jedna od najbogatijih i najnemilosrdnijih multinacionalnih korporacija svijeta. Iza lažne fasade nevinosti, koju su stvorili njihovi operativci i advokati, krije se zastrašujuća i zla kompanija. Protiv njih je u svijetu podignuto hiljade tužbi, ali Monsanto se uvijek izvlačio izvansudskom nagodbom, isplatio velike sume novca i podmitio medije kako se njihovi zločini ne bi otkrili. Monsanto je direktno prijetio državama koje bi odbile GMO hranu i tražio od američke vlade da ekonomski kazni države koje bi odbile saradnju. Ipak, 14. oktobra ove godine, u sudu u Hagu započelo je suđenje Monsantu zbog “zločina protiv čovječnosti“. Međutim, teško je reći da li će neko biti optužen s obzirom da je Monsanto velika i moćna kompanija koja je usko povezana s mnogim državama svijeta. Vojskom advokata, naučnika, birokrata i privatnih paravojnih jedinica prijetiaaktivistima koji su digli glas u odbrani prava čovjeka i prava Planete.

goo.gl/ZwZoye
goo.gl/uC5EG8
goo.gl/hqbpzz
goo.gl/WQJBC4

[Edited by Fini on 03-05-2017 at 09:51 GMT]

03-05-2017 at 16:39 | Uključi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 10
Skriveni clanovi: 1
Aktivni članovi: 0
Sretan rođendan: argente73, danio, elko_ikan, haki66, Kurta_TZ, menso, mini moris, mrdugi, x.c., zvjezdana
FORUM : Zdravlje : SJEME ZLA New Topic Post ReplyNiste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright © 2001 STRING