Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.


FORUM : Vijesti iz svijeta : Re: U ¨Mozaiku¨ akcijske cijene za posjetioce
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: U ¨Mozaiku¨ akcijske cijene za posjetioce

Pridruži se najboljoj ponudi u grad:

U "Mozaiku" akcijske cijene za posjetioce

Lanac ugostiteljskih objekata "Mozaik" za posjetioce je pripremio akcijske cijene za svoje proizvode. Uz svaku naruèenu JUMBO PIZZU na poklon dobijate dva mini bageta, a druga akcija je umjesto dosadašnjih 6KM za tri vrste pizza plaæate 5KM, a na poklon dobijate prirodni sok po vašem izboru. Ova ponuda vrijedi u objektu u centru grada i Merkator centru.



Kada je u pitanju prva akcija, ponuda vrijedi za sve narudžbe putem kuæne dostave ili ukoliko naruèite u MOZAIK-u 4 jumbo pizzu "za ponijeti".



Kuæna dostava vam je i dalje na raspolaganju svaki dan od 8 do 22h - a nedjeljom od 10 do 22h



[Edited by cupo on 10-10-2018 at 14:14 GMT]

[Edited by cupo on 10-10-2018 at 14:15 GMT]

10-10-2018 at 14:13 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: U ¨Mozaiku¨ akcijske cijene za posjetioce

Islamska vjerska tradicija u Koraju ima svoje korijene od prvih koraka prihvatanja islama od strane starosjedilaèkog stanovništva, o èemu svjedoèe brojne vjersko prosvjetne ustanove, džamije, medresa, mektebi, a prva takva je Atik (stara) džamija sagraðena
1516. godine.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini i Koraj od danas su bogatiji za još jedan mekteb i tekijski kompleks koji su uvakufili hadži Džemil Karamoviæ i njegova supruga Seida iz Koraja.

Sveèanosi u ovom mjestu prisustvovali su naèelnik opæine Èeliæ Sead Muminoviæ, Sead-ef. Seljubac, izaslanik muftije tuzlanskog, šejh Asim-ef. Èakar, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Èeliæ Džemal-ef. Šadiæ, zatim predstavnici opštine Lopare, brojni imami kao i gosti koji su pristigli iz svih krajeva da uvelièaju ovu sveèanost.

Dobrodošlicu svim prisutnima poželio je Mersudin Nakièeviæ, glavni imam u džematu Koraj.

- Otvaranje ovog mekteba i tekijskog kompleksa je velika èast za naš džemat. Jedan djeèak od 6 godina prije 77 godina gledao je kako se ruši i gori posljednji mekteb u Koraju tzv. Begov han. I veæ tada se zarekao da æe napraviti novi mekteb, ako mu Allah dž.š. podari života. Upravo danas mu se ta zakletva ispunila i taj djeèak, sada veæ èovjek u poznim godinama, sa svojom hanumom Seidom nam predaje kljuèeve ovog kompleksa i mekteba. Allahu smo zahvalni što nam je saèuvao našeg vakifa hadži Džemila u njegovu hanumu, kazao je Nakièeviæ u obraæanju prisutnima.

Novootvoreni kompleks vakufa sadržava: vakufsku kuæu, musafirhanu, tekiju, mekteb i voænjak.








[Edited by cupo on 13-10-2018 at 19:22 GMT]

13-10-2018 at 18:56 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sajam domaæih proizvoda na Trgu slobode

Sajam domaæih proizvoda na Trgu slobode:

Žene sa sela zadovoljne kupcima

Tuzlaci i svi prolaznici danas su na Trgu slobode mogli po veoma povoljnim cijenama kupiti domaæe proizvode iz Tuzle, Cerske, Konjeviæ Polja, Srebrenice, Bratunca, Vlasenice i drugih mjesta.

- Sada veæ tradicionalni sajam organizuje se u povodu Meðunarodnog dana žena na selu koji se obilježava svakog 15. oktobra. Sajam organizujemo treæu godinu za redom, a na ovogodišnjem uèestvuje sedam udruženja graðana sa podruèja Podrinja – kaže Mirna Dahiæ, koordinatorica projekta iz Udruženja “Vive žene” u Tuzli dodajuæi da je glavni cilj sajma je da se široj javnosti predstavi èime se bave žene u ruralnim sredinama i kako one doprinose zajednici i svojim porodicama.

Razne vrste džemova, meda, pekmeza, vina, rakije, prirodnih sokova, ali i odjevnih predmeta i ukrasa, krasili su štandove kojima se teško mogli priæi zbog velikog broja graðana koji su razgledali, razgovarali sa proizvoðaèima, ali i kupovali domaæu hranu sebi i svojoj porodici.

U domu Nezire Sejmenoviæ iz mjesta Cerska svaka jesen posveæena je tradicionalnoj pripremi zimnice. Ajvar, pekmez, kiseli kupus i krastavci, šarena salata i punjene paprike samo su dio zimske ponude iz njenog špajza.

Proizvodi od aronije, kupine i male nastali su u domaæinstvu Mevlide Mehanoviæ iz srebrenièkoh sela Daljegošta, koja se prije šest godina vratila na svoje ognjište. Kako nam je kazala, upravo tu se i najbolje osjeæa.

Inaèe, današnji sajam uprilièen je pod okriljem projekta "Osnaživanje žena u ruralnim zajednicama", a za èiju je implementaciju zaduženo tuzlansko Udruženje graðana Vive Žene.

Nakon sajma u restoranu Little Italy u Tuzli organiziran je zajednièki ruèak sa uèesnicima sajma. Sudeæi prema komentarima, sve žene koje su izlagale na današnjem sajmu kazale su da su zadovoljne prodajom.



[Edited by cupo on 14-10-2018 at 16:57 GMT]

14-10-2018 at 16:52 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 40
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Adnan_, Adnan_ IRAQ, Ajvi, antepavelic, goca, Herodot.H, joskobra, Lastavica, LilyL, nele73, Pasha_car_aga, rafa, SEMY_, Tuc-Muc-SRB, zaza
FORUM : Vijesti iz svijeta : Re: U ¨Mozaiku¨ akcijske cijene za posjetioce New Topic Post Reply



Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice