Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da potuju forumska pravila.


FORUM : Domae vijesti : Tajanstveni direktori Aerodroma
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
admin
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 10-09-2000
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 1966
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Tajanstveni direktori Aerodroma

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je 30.12.2019. dala saglasnosti za imenovanje direktora JP "Meunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o., izvrnog direktora za saobraaj i tehniku JP "Meunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o, izvrnog direktora za marketing i razvoj JP "Meunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o i izvrnog direktora za finansijsko komercijalne poslove JP "Meunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o.

Zanimljivo, jos niko nije saopstio ni objavio ko su ti direktori.

03-02-2020 at 10:49 | Ukljui u odgovor
admin
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 10-09-2000
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 1966
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Tajanstveni direktori Aerodroma

Nisu vise tajanstveni, bar ne onaj glavni:

Predstavljamo novog starog direktora Aerodroma Tuzla

Tuzlarije
Foto: wikimedia.org


Ako ste pomislili da je novi stari direktor Rifet Karasalihovi, pogrijeili ste, novi direktor Aerodroma Tuzla je jo stariji. Rije je o Esedu Mujaiu koji je bio direktor prije Karasalihovia. Zamjena Eseda Rifetom bila je prilino buna, zamjena Rifeta Esedom bila je tiha, moda i previe.

Rifeta je postavila plenumska Vlada "revolucionarne" 2014. godine. Esed je tada presavio tabak, podnio tubu sudu zbog nezakonite smjene, i dobio, ak tri presude. Prva je bila ve nakon nekoliko dana, vraanje na poziciju direktora kao privremena mjera osiguranja donesena od Opinskog suda Tuzla, zatim rjeenje i zakljuak o izvrenju doneen od Opinskog suda u ivinicama, po kojima je trebalo smijenjenog direktora Mujaia odmah vratiti na poziciju sa koje je nezakonito smijenjen i to pod prijetnjom prinudnog izvrenja.

Tuzlarije
Bivi (Karasalihovi) i sadanji direktor (Mujai)


Presude, naravno, nisu izvrene pa je Esedov predmet stigao i do Kantonalnog suda koji je u oktobru 2017. godine donio pravosnanu i izvrnu sudsku presudu kojom se ponitava odluka Nadzornog odbora JP "Meunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o. od 23.07.2014. godine o smjeni direktora Aerodroma gosp. Mujai Eseda te da isti mora biti vraen na mjesto direktora u roku od petnaest dana od dana preuzimanja presude.

Tuzlarije
Esed Mujai


Prola je cijela 2018-ta, onda i 2019-ta da bi 2 dana do konca godine bila objavljena tura informacija u kojoj se kae da je u okviru kadrovskih pitanja Vlada TK 30.12.2019. dala saglasnosti za imenovanje direktora JP "Meunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o., izvrnog direktora za saobraaj i tehniku JP "Meunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o, izvrnog direktora za marketing i razvoj JP "Meunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o i izvrnog direktora za finansijsko komercijalne poslove JP "Meunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o.

Imena nisu spomenuta i sve do juer nije nigdje zvanino objavljeno ko je taj novoimenovani direktor Aerodroma Tuzla. Uinila je to Kantonalna TV u prilogu pod naslovom "Najavljena nova infrastrukturna i kapitalna ulaganja u Meunarodni aerodrom Tuzla".Uz pretpostavku da ste pogledali prilog nema potrebe da ponavljamo ta je u njemu reeno ali smetaju nepotrebne nepreciznosti. Na primjer, nije tano da se sa Aerodroma Tuzla moe letjeti na esnaest destinacija u sedam evropskih zemalja. Trenutno ih je dvanaest u pet drava, a od aprila e ih biti 15 u est drava.

Priu kako e vrlo brzo biti rijeeni imovinsko pravni odnosi pa e prilazna svjetla biti produena sa 700 na 900 metara, pet godina je priao i Mujaiev prethodnik Karasalihovi pa je to bolje i ne spominjati.

Najvanija je pria o produenju ugovora sa Wizz Airom koji istie u junu. Sluajnost je bila da je Mujai bio direktor i 2014. godine kada su pregovori sa Wizz Airom umalo propali jer je tadanja Vlada TK od Wizz Aira traila da plaa puno skuplju naknadu po odlazeem putniku.

Bitno je da pregovori oko novog ugovora budu okonani nastavkom letova Wizz Airovih aviona, a to se Mujaia tie ve smo mu jednom poeljeli sreu 2013. godine, istina, ne zbog njega ve zbog Aerodroma jer je ba tad Wizz Air poeo da leti sa naeg Aerodroma.

Na prvi pogled bi se moglo rei da naa tadanja elja nije pomogla Mujaiu jer je smijenjen 2014. godine ali to je samo na prvi pogled. Presuda o nezakonitoj smjeni podrazumijeva i obeteenje za neisplaene plate pa e to biti znaajan iznos za godine koje nije radio.

Inae, neki mediji uz Mujaievo ime su pisali "perspektivni kadar Stranke za BiH" aludirajui na injenicu da je na direktorsko mjesto doao kao penzioner. U to vrijeme Mujai je dao izjavu koja odslikava svu bijedu stranakog kadriranja rekavi "Stranka jeste dobila taj mandat, tu poziciju. Procijenili da ja kao diplomirani inenjer saobraaja mogu najvie odgovoriti toj poziciji. Nisam ja jedini penzioner koji je umirovio svoju penziju i poeo neto raditi".

Gotovo da se mogu zamisliti stranaki kadrovici kako za kafanskim, ili nekim drugim stolom, kontaju: "Dobili smo i onaj Aerodrom. Imamo li koga tamo za direktora? Mogli bi onog Mujaia, inenjer je saobraaja, istina eljeznikog ali saobraaj je saobraaj."

A.M.

Vezani tekstovi:

15.12.2013.
Esed Mujai, direktor Meunarodnog aerodroma Tuzla:
MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zrana luka u BiH


21.04.2014.
Ministar Mustafa Isabegovi posjetio Meunarodni aerodrom Tuzla


23.04.2014.
Wizz Air i zvanino objavio:
Od juna se iz Tuzle avionom moe u pet gradova u etiri drave


18.07.2014.
Vlada od Wizz Aira trai poveanje prihoda za Aerodrom Tuzla
Mogunosti za cargo saobraaj Aerodroma Tuzla


02.08.2014.
Esed Mujai, direktor Aerodroma Tuzla:
Dravu sam branio pukom, a Aerodrom u svim pravnim sredstvima


30.08.2014.
Esed Mujai vraen na mjesto direktora aerodroma Tuzla
Karasalihovi ne da peat


28.11.2017.
Saoptenje Kantonalne organizacije Stranke za BiH TK:
Sudska presuda, vraanje Eseda Mujaia na mjesto direktora aerodroma, nije izvrena


31.01.2018.
Direktor Aerodroma Tuzla podnio ostavku, Nadzorni odbor je prihvatio:
Vlada TK nije dala saglasnost na odluku Nadzornog odbora


30.12.2019.
Vlada TK, kadrovska pitanja:
Data saglasnost za imenovanje direktora Aerodroma Tuzla


07-02-2020 at 23:10 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 5
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: boss86, colabm, filip, sevinc
FORUM : Domae vijesti : Tajanstveni direktori Aerodroma New Topic Post ReplyNiste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice