Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.


FORUM : Domaæe vijesti : Ko su migranti, nevoljnici ili avanturist
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Virus
Nivo: Novi forumaš
Registriran(a): 04-11-2018
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 5
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Ko su migranti, nevoljnici ili avanturist

Kratko i jasno. Za mene su aktuelni migranti avanturisti koji za nasu zemlju nisu humanitarni vec su bezbjedonosni problem. Svaka cast malobrojnim izbjeglicama, oni zasluzuju svu brigu ali njih je toliko malo da bi im bez problema mogli obezbjediti hotelski smjestaj do nastavka puta.

Aktuelni migranti, ovi koje vidjamo posljednje dvije godine, koje strane i domace humanitarne organizacije definisu kao osobe u stanju potrebe, nisu nista drugo do obicni avanturisti. Mladi momci, koji su se bez obzira na situaciju sa koronom i cinjenicu da im je EU zatvorila ulaz, odlucili da pokusaju da stignu do EU i zaglavili ovdje kod nas, nisu kategorija o kojoj treba da brinemo. Krenuli su na taj put svojom voljom, nije ih niko prisilio, svojom voljom mogu i da se vrate. S kojim pravom ocekuju da im neko treba da obezbjedi smjestaj, hranu, medicinsku zastitu?

I migranti i humanitarne organizacije pozivaju se na konvenciju o ljudskim pravima svjesno zanemarujuci cinjenicu da je medjunarodna pravna zastita osmisljena za izbjeglice, osobe koje bježe od oružanih sukoba ili progona od strane država u kojima su živjele. Konvencija o izbjeglicama iz 1951. godine i prateæi Protokol iz 1967. godine, kao i drugi pravni akti poput Konvencije OAU o izbjeglicama iz 1969. godine, ne odnose se na migrante koji su krenuli na put svojom voljom, ne zato što su izloženi direktnoj prijetnji od smrti ili od progona veæ zato da bi poboljšali svoj život, zbog posla, obrazovanja, spajanja sa porodicom.

Iako ih smatram avanturistima vidim i sam da aktuelnim migrantima nije lako i ljudski je da im se pomogne koliko može ali mislim da i u pomoci treba imati mjeru. U redu je nahraniti gladne, pruziti pomoc bolesnima, pomoci im da se vrate kucama ali brinuti o njihovom zimovanju i inace dugorocnom boravku u nasoj zemlji je ludost i vrhunski bezobrazluk Evropske unije koja od nas zahtijeva ono sto sama ne pruza tim istim migrantima koji su vec boravili u EU, u Grckoj ili Italiji, kojoj nimalo ne smeta sto ih iz Unije vracaju nazad (Slovenija i Hrvatska) ne postujuci njihova prava na azil niti bilo koje drugo pravo.





02-01-2021 at 23:19 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 53
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: *touch*, Aci, andjapuppy, bosanka_no1, clippoutline, iskreni tuzlak, Oblakovich, sabko, ziga_zage
FORUM : Domaæe vijesti : Ko su migranti, nevoljnici ili avanturist New Topic Post Reply



Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice