sunce Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 23-01-2002 Lokacija: Tuzla Odgovori: 19786 IP: Maskiran
|
Vremeplov Tuzle
Uz topic fotografije Tuzle moze i vremeplov Tuzle nas forumasa. (forumasi kao Dragisa Trifkovic ) .
Slijeganjem terena u TZ mnogi objekti nestaju a meni je nekih bas zao .
Sjeca li se neko zgrade koju su zvali Barok ?
Pisite bilo sta iz proslosti TZ ,gdje su nekad bili neki objekti ,kako su ih Tuzlaci zvali (znate ono nase Lovac ,Podvoznjak ,Samacka ,Gimnazija , a nista nije na tom mjestu ),gdje se izlazilo ,sta se oblacilo ,sta se pricalo ,bilo sta sto vam padne na pamet vezano za nas grad .
|
|
04-05-2003 at 11:53 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
rafo Nivo: Forumski vuk Registriran(a): 25-04-2001 Odgovori: 428 IP: Maskiran
|
Re: Vremeplov Tuzle
Veliki broj danasnjih zgrada, ulica i pojmova centralnog dijela Tuzle ostace samo u sjecanju i na fotografijama.
One jako stare tesko je evocirati, pogotovo sto smo raznih godina, pa ce se neki sjetiti samo svog djetinjstva ili mladosti, a to nama starijim ne ide u prilog, ili svoje mahale...
A ovi s pazara jedva cekaju, ocito ih je najvise na ovom forumu.
Uz cestitku za ovaj, kao i za 1. i 3000. posjetu topicu Fotografije.., evo, za sunce, 2 slicice prostora Baroka:

|
|
04-05-2003 at 18:48 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
mima Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 14-08-2002 Odgovori: 785 IP: Maskiran
|
Re: Vremeplov Tuzle
Iako ja uglavnom dosaðujem sjeæanjima, evo još jedog flashback-a: Kasarna na mjestu današnjeg Doma zdravlja u Rudarskoj ulici (Poèetak Slatine). Zvuk prave trube ujutro i u poveèerje. I Pazar, a na Pazaru u sajmeni dan, šarenilo naroda, od dimija do šokaèkih suknji i marama ... Ostala mi u sjeæanju snježno bijela boja ženskih košulja i jak kontrast crnim povezima oko struka ... Pa nene u dimijama ... divota šarenila i dovikivanje, blejanje ovaca (?!!)... Anto olovka ispred kina Mladost, prebire po džepovima ... Crne ðaèke kecelje što promièu do osnovne škole na Pazaru i srednje kraj kina ...Pa autobusi na sprat, broj 12 (?) za Slavinoviæe, davno ... Nosim neni torbe s pijace, Jala, pekara i mesar kod Kipova, imao je sve zube srebrne i pitao nenu - šta æeš danas snaha, jesu l´ došli tvoji iz Zg? Kao dijete znala sam blenuti u njega širom otvorenih usta i oèiju ... Tuzla ... stara samoposluga, prepukla od tonjenja, put na Banju i zelena kuæa koje davno nema a pamtim kad su na nju postavili mjernu letvu i pratli njeno tonuæe... Banja, pala s klackalice, razbila glavu pa mi ošišali dugu kosu ... u zoološkom vrtu mali medo (uvijek neki moj medo iz TZ?! ) ... boza i bostan, brda bostana na pijaci, slastièarna kod Iljazoviæa, i stadion Slobode ...
.. ma volim Tuzlu i Njega ... Mima
|
|
05-05-2003 at 13:57 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
| Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 5
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
|
| FORUM : Vjeène teme : Vremeplov Tuzle |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|