Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Zdravlje : DIJETA
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
halosvabija
Nivo: Forumski doajen
nisam pri sebi

Registriran(a): 24-03-2006
Odgovori: 7386
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: DIJETA

citat:
suada wrote:
imam i ja jednu dijetu skida 3g za 7 dana prvo pozdrav svima koji su na dijeti skuhaj caj od persuna nije bitno da li je sirov ili kupovni i pi ga mijesto vode bez secera neces ni osijetiti a kile odose same a prociscava i zenske organe a jedi normalno to sam ja isprobala imala sam 64kg za 7 dana skinula sam 3 kg super se osijecam sada imam 61kg i idem jos 3 kg toliko od mene pa ako hocete probajte sretnoooooooo ;hanka

de bona napisi kako se pravi taj caj.koliko persuna na koliko vode.ako hocu vise kila da skinem,mogu li staviti kilu persuna na litar vode ;hanka i takve detalje..
osim toga,kako to prociscava zenske organe?hocu li malo pit,a malo se perkat s cajem ili cu vise piskit?
infos,girl! 

a sad nosim kako mi ga skroje,<br /><br />

po meni se nista nece zvati
24-12-2008 at 11:16 | Ukljuèi u odgovor
madam

Registriran(a): 08-12-2007
Odgovori: 4023

citat:
halosvabija wrote:

de bona napisi kako se pravi taj caj.koliko persuna na koliko vode.ako hocu vise kila da skinem,mogu li staviti kilu persuna na litar vode ;hanka i takve detalje..
osim toga,kako to prociscava zenske organe?hocu li malo pit,a malo se perkat s cajem ili cu vise piskit?
infos,girl!

He draga, nemoj ti ni kremom se mazat bez ljekarskog uputstva ...Suada sve fino objasnila...staviš peršuna kao i za svaki drugi èaj, piješ umjesto vode i to je to...
I ni sluèajno kilu peršuna na litar vode velike koncentracije remete krvnu sliku
24-12-2008 at 16:31 | Ukljuèi u odgovor
Trucker
azrail bosanski
Registriran(a): 07-11-2005
Odgovori: 10159

citat:
suada wrote:

eh eto obijasnjeno prije mene probaj pa ces vidijeti

moras dati malo precizniji recept

i obavezno napomeni da sam JA taj koji prociscava mokracne kanale
24-12-2008 at 16:44 | Ukljuèi u odgovor
Rodjeni

Registriran(a): 30-11-2006
Odgovori: 8284

icon Re: DIJETA

Kiwi dieta je najbolja

24-12-2008 at 21:01 | Ukljuèi u odgovor
tuba
Registriran(a): 02-06-2006
Odgovori: 17436

Najbolja kombinacija, odesh u restoran i naruchish kilu pecenja i porciju kupus salate i zovnesh mene , ja dodjem smazhem kilu pechenja a ti pojedi kupus.

26-12-2008 at 11:22 | Ukljuèi u odgovor
marika
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 24-02-2009
Odgovori: 75

ima li neko jos kakvu efikasnu dijetu

03-04-2009 at 11:11 | Ukljuèi u odgovor
Tanitha
1971

Registriran(a): 07-07-2004
Odgovori: 16483

Gotovo je, blizi se ljeto, suknjice, majice, kostimchichi ...danas sam bila kod Dr dijetologa...
mogu vam samo rec (jer necu nikog na savjesti ako odapne, dijeta je striktno individualna ) ...laze ba...nije individualna ...pocetak je isti,razlike su vrlo male ...znam par ljudi koji su isli kod njega i bogami...
...i sto je najvaznije , vec nakon 10-tak dana se vide rezultati, tako da mu ga to dodje kao input da ides dalje
...jedino me malo brine sto cika doktor ima min. kvintal i po ali mozda se njemu tako svidja...
pocinjem nakon ovdasnjih uskrsnjih praznika...nisam bas toliki mazohista jbg da gledam a oni da jedu ...
Dijeta mi je poznata...ali nije tipicna hiperproteinska, bazira se na "shokiranju" i ubrzanju metabolizma , tako da i je reko da kad odlucim , nema nazad...
jah...ahahahah...u medjuvremenu zvoni njemu mobilni..."evo" kaze " jedna od mojih pacijenata" ...i dere se covjek NOOOOO, NO, NO ,MA REKO SAM TI NOOOOOOOOOOO... NE SMIJES PIZZU SAD...MA NEMA VEZE STO JE BEZ ICEG...
...kad ne krepah od smijeha ...necu valjda i ja tako...
Elem , reko, kad pocnem, valja mi se striktno pridrzavat njegovih savjeta i zvat ga ili mu pisat na mail raport svaki drugi dan, nakon cega ce mi(u zavisnosti valjda od rezultata)reci sta da jedem sljedeca 2 dana i sve tako...
joj mi uzine paz vam te neke stvari vaze tokom citavog tog procesa) - NEZASLADJENI ZELENI CAJ I 1 LIMUN(da ga ogulim i pojedem ko jabuku ) ...probala ja to danas i bogami funkcionise...prosla glad a dje i nece -pozlilo mi hebote

04-04-2009 at 01:39 | Ukljuèi u odgovor
Lida

Registriran(a): 12-06-2008
Odgovori: 7274

citat:
Rodjeni wrote:
Kiwi dieta je najbolja

a još kad se tome doda sabahile dvije-tri narandže i tri-èetiri èaše vode, pravo funkcioniše stvarno, nezezam se  

Priroda je najbolji dizajner.
18-04-2009 at 14:30 | Ukljuèi u odgovor
andjela
Ljubav se zove imenom mojim!!

Registriran(a): 27-01-2004
Odgovori: 13230

citat:
Lida wrote:

a još kad se tome doda sabahile dvije-tri narandže i tri-èetiri èaše vode, pravo funkcioniše stvarno, nezezam se

e to kad bi me prostrugalo na sabahu , ja ne bi mogla ustat na noge
Sve je to u redu , ljeto i tako to ... ali bas za dorucak narandze i voda to kod mene ne bi sljakalo...za veceru inekako (al bez vode) ,a ostalo nema sanse

btw..ima jedna zena u mojoj firmi koju ja pamtim kao "jako" debelu ...i nakon nekoliko godina , vidim ja nju i ne mogu da vjerujem bukvalno zene pola nema...Kazu bila na nekakvoj "americkoj dijeti" (ili tako nekako) i stvarno za ne povjerovat....medjutim prodje jedna godina , kad , zena opet u svom "starom" izdanju vratile se kile!! Koji je to fazon , gdje je ona pogrijesila , nemam pojma...ali ocigledno da je dijeta bila kratkotrajna i bezuspjesna!!

[Edited by andjela on 18-04-2009 at 23:17 GMT]
18-04-2009 at 23:16 | Ukljuèi u odgovor
Tanitha
1971

Registriran(a): 07-07-2004
Odgovori: 16483

Problem je u tome sto nakon dijete i skinutih kila rijetko ko uspije da odrzi toliko zeljeni izgled...a odgovor je jednostavan, ustvari rjesenja su 2:
- edukacija na pravilnu ishranu(od strane dijetologa)
- dijeta za "odrzavanje" posignute tezine

NAZALOST , NEMA VISE makljanja svega i svacega, cinjenica je da se s godinama metabolizam usporava i sve se fino talozi
...pojedes kesicu chipsa(100g ! -sutra se izvagas kad ono + 2kg pa po kojem to zakonu fizike u 3pm?!

19-04-2009 at 00:17 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: 100ka, alma_tz_33, babyblue, blekideks, hmirma95, hux, None, sama
FORUM : Zdravlje : DIJETA New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net