Info: Ako imate neke nejasnoće, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Tuzlarije : Nase humanitarne akcije (video fajlovi) This topic has been locked
Strana: 1 2 3 4 5
New Topic
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Radost za mališane Podrinja

Školski pribor i ruksaci za učenike u selu Osmače

U organizaciji forumaša Tuzlarija i članica Udruženja žena „Hedija“, podružnica Tuzla, uručeni su ruksaci i školski pribor djeci koja pohađaju područnu školu u selu Osmače, nadomak Srebrenice.- Da se dobra djela reprodukuju svjedoči i ova posjeta, koja je realizovana skupa sa našim prijateljicama iz Udruženja žena „Hedija“ iz Tuzle. Iako se bliži kraj školske godine, odlučili smo da na vrijeme obradujemo ovu djecu kako bi njihovi roditelji imali jednu brigu manje kada krene nova školska godina, izjavio je forumaš Čupo.Djeca su bila uzbuđena i naravno sretna, a pravo zadovoljstvo je uslijedilo nakon što su otvorili ruksake i vidjeli njihov sadržaj.

- Vidjevši sa koliko radosti i oduševljenja otvaraju ruksake i otkrivaju njegov sadržaj, mogu samo reći hvala svima koji su uzeli učešće u realizaciji ove akcije, kazala je Emina Tufekčić, članica Udruženja žena „Hedija“ iz Tuzle.

Donacijom ruksaka i školskog pribora, osim malim đacima pomogli smo i roditeljima koji ionako jedva uspjevaju sastaviti kraj sa krajem sa oskudnim kućnim budžetom.

Područnu školu u selu Osmače trenutno pohađa ukupno 14 učenika, od prvog do petog razreda, a nakon toga djeca školovanje nastavljaju u Srebrenici. Nastavnici razredne nastave Alma Garagić i Edin Selimović vode brigu o ovim mališanima, kao i dobri ljudi koji ih povremeno posjećuju.- Ovakve akcije zaista znače mnogo našim učenicima, ali i njihovim roditeljima. Većina povratnika u ovom mjestu je nezaposlena, a tokom jedne školske godine potrebno je obezbijediti djeci od školskog pribora, odjeće i obuće, užine do svih ostalih stvari potrebnih za jednog osnovca. Pitanje prevoza je riješeno i za to se brine Opština Srebrenica. Najveći problem nam predstavlja nedostatak vode za piće. Škola naime od februara nema vode – kazao je Selimović.Bez obzira na sve potoškoće sa kojima se susreću učenici i nastavnici u ovoj školi, entuzijazma ne manjka. Već u narednom periodu, tokom ljetnjeg raspusta, uslijedit će krečenje škole kako bi prostor u kojem djeca svakodnevno borave, s početkom nove školske godine bio što ugodniji.

(Tuzlarije.net)

05-05-2013 at 12:33
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Tuzlarije i prijatelji portala i ove godine dočekali učesnike Marša mira Srebrenica 2013

Učesnici Marša mira Srebrenica 2013 danas u kasnim popodnevnim satima stigli su u kamp u mjestu Mravinjci, gdje će prenoćiti i sutra u jutarnjim satima krenuti put konačne destinacije - Potočara, gdje bi trebali stići oko 17 sati. Nakon dva dana hoda na većini učesnika Marša vidan je umor, a otežavajuća okolnost bila je i kiša koja je počela da pada.Ekipa našeg portala, u saradnji sa Udruženjem „Jadar“ iz Konjević Polja i Udruženjem građana „Vive Žene“ četvrtu godinom zaredom je organizovala doček učesnika Marša. Danima prikupljana materijalna sredstva utrošena su u kupovinu prehrambenih namirnica: hrane, prijeko potrebnog voća i osvježavajućih napitaka.- Drugi dan Marša mira zaista je naporan. Prelazi se zahtjevna dionica puta, ide se i preko planine Udrč, koja je imala veliki značaj prilikom proboja Bošnjaka u julu 1995. Mi se iz godine u godinu spontano organizujemo i kupimo ono što smatramo da je učesnicima najpotrebnije, hranu i piće, i to se uvijek pokaže kao odlična odluka, kazao je forumaš Čupo, koordinator ovih akcija.

Zanimljivo je da se ove akcije iz godine u godinu organizuju bez mnogo pompe. Naši prijatelji samoinicijativno pronesu glas o našoj težnji da participiramo sa učenicima Marša u njihovoj uzvišenoj misiji, a onda se početni planovi značajno uvećaju i uspjevamo skupiti sve više potrebnih namirnica.

Tako i ove godine naša akcija ne bi bila to što jeste da nije bilo naših prijatelja koji vjerno prate Tuzlarije, a to su: Forumaši Tuzlarija, UG „Vive Žene“ Tuzla, UNCRO d.o.o. Tuzla, Udruženje žena "Jadar" Konjević Polje, DINO kafa te kolege sa Tuzlainfo portala.

Posebnu zahvalnost ove godine upućujemo džematu Kevser Tulln iz Austrije koji je velikodušnim novčanim sredstvima pomogao ovogodišnju akciju.Nakon što prenoće u mjestu Mravinjci, učesnici Marša pred sobom imaju još jedan dan hoda, a potom će se pridružiti svima koji će u Potočarima odati počast onima koji su stradali od agresorske ruke, a čija su tijela danas ispraćena.

(Tuzlarije.net)

09-07-2013 at 22:45
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Tuzlaci u humanoj misiji

Čari ramazanske atmosfere ljepše su ako se podijele sa drugima

Čari ramazanske atmosfere još su ljepše ako se podijele sa drugima. Usrećiti nepoznatog, udijeliti lijepu riječ onome ko je željan razgovora, podijeliti dobro i zlo sa dragim osobama i malim darom izmamiti osmijeh neprocjenjivo je blago koje možemo darovati uvijek i bez ograničenja.Tokom vikenda podijeljenje su koverte sa novčanim iznosima povratnicima šire regije Srebrenice, a koje su na njihove adrese uputili prijatelji Tuzlarija iz cijelog svijeta.

- Uspjeli smo da prikupimo 20 koverti sa novcem kojima su naši sugrađani iz Tuzle i dijaspore željeli omogućiti muslimanima koji su siromašni da provedu Ramazan i predstojeće praznike na što ljepši način. Osim toga, sa skromnim novčanim sredstvima obradovali smo i mališane iz mjesta Pobuđe kod Bratunca - kazao je za naš portal jedan od organizatora ove akcije.

Novac je uručen povratnicima koji su u teškoj materijalnoj situaciji, a uz malu pomoć mještana sela koji itekako poznaju životne prilike svojih komšija. Nastojanja da novac dođe do najugroženijih porodica su se ostvarila jer je, nažalost, takvih porodica puno u ovom kraju. Mnogi mještani žive u neuslovnim objektima, bez dobre putne komunikacije sa drugim mjestima, ali sa pozitivnim pogledom na život što je forumaše itekako dojmilo.Forumaši Tuzlarija se zahvaljuju svima koji su pomogli da predstojeći przanici budu ljepši i radosniji za mještane Podrinja.

(Tuzlarije.net)

04-08-2013 at 19:04
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Tuzlaci u humanoj misiji

Podijeljeni bajramski paketići mališanima u selu Liplje kod Zvornika

Povodom Kurban-bajrama forumaši Tuzlarija i njihovi prijatelji realizirali su akciju podjele bajramskih paketića maloj raji iz povratničkog sela Liplje kod Zvornika. Uručeno je 25 bajramskih paketića u kojima su se nalazili slatkiši, sokovi, igračke i drugo.Akcija podjele paketića postala je tradicionalna, budući da je forumaši Tuzlarija provode zadnjih šest godina za djecu iz Liplja.

- Paketići su način da izmamimo osmijehe na licima djece, a svakako i da im uljepšamo Kurban – bajram. Zadovoljstvo je zapravo obostrano. Nadam se da ćemo i u budućnosti naći način i sredstva da nastavimo sa našim akcijama. U ime onih koje smo i ovog Bajrama obradovali i u čija smo srca unijeli osjećaj da nisu zaboravljeni zahvaljujem se svim donatorima - kazao je za naš portal jedan od organizatora akcije.

Učiteljica Elvisa Kičić istakla je da su djeca veoma sretna zbog paketića koje su dobili, te je izrazila nadu da će se ovaj vid saradnje sa humanitarcima Tuzlarija uspješno nastaviti.

- Disciplinirano čekanje u redu za bajramski dar ne može ostaviti ravnodušnim nikoga, pogotovo ako se zna da se radi o djeci čiji su roditelji nezaposleni. Stoga, ovakav znak pažnje prema našoj djeci vrijedan je svake hvale i djeca su se zaista obradovala – dodala je učiteljica Elvisa.

U čast posjete tuzlanskih humanitaraca učenici škole, zajedno sa svojim učiteljicama, priredili su bajramsku priredbu. Djeca su pjevala, recitovala, učila ilahije i zajedno sa gostima iz Tuzle i svojim roditeljima podijelila radost Kurban-bajrama. Pogledajte kako je bilo...- Pri odlasku nismo mogli a da ne primjetimo da izraz lica djece govori puno i da jedan mali gest pažnje može učiniti veliku radost i njihovu svakodnevnicu učiniti ljepšom - dodali su organizatori akcije.

(Tuzlarije.net)

14-10-2013 at 23:03
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Tuzlarije za druge u 2013.godini

Istrajni u humanoj misiji

Grupa Tuzlaka okupljena na forumu Tuzlarija, u saradnji sa brojnim prijateljima u 2013. godini realizirala je niz humanitarnih aktivnosti. Naime, od 2003.godine traju humane akcije usmjerene ka povratničkoj populaciji u Podrinju, ali mnogo lijepih stvari se učini i na području Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Usrećiti nepoznatog, udijeliti lijepu riječ onome ko je željan razgovora, podijeliti dobro i zlo sa dragim osobama i malim darom izmamiti osmijeh na dječijem licu neprocjenjivo je blago koje možemo darovati uvijek i bez ograničenja. Tokom 2013.godine forumaši Tuzlarija i naši prijatelji učinili su sve ovo i puno više.

- Cilj svih naših akcija je prije svega da se pomogne građanima, naročito onima u stanju socijalne potebe, a zadovoljstvo je tim veće što smo se sa ljudima iz Podrinja zbližili te se već odavno osjeća duh povezanosti i prijateljstva. Sada je već teško nabrojati koliko se toga uradilo jer akcije traju deset godina, ali je važno da nastavljamo i da obični ljudi, naši prijatelji i saradnici prepoznaju sve ovo što radimo, kaže forumaš Čupo, pokretač većine akcija.

Novi laptop za Elviru Muškić iz Cerske

U martu mjesecu 2013.godine kupljen je novi laptop za djevojku Elviru Muškić iz Cerske. Računar će, kako je tada kazala Elvira, koristiti i njenoj sestri Elmedini te mlađem bratu Muradifu. Treba naglasiti da ovo nije prvi računar koji je doniran povratnicima u Podrinje. Ranijih godina novi računar su dobile sestre Medina i Mediha Muškić, zatim Hariz Čeliković iz Nove Kasabe, te Hidajet Gušić iz sela Podčauš (Bratunac).

Također, u martu mjesecu uručena je vrijedna donacija učenicima koji pohađaju osnovnu školu u selu Osmače, nadomak Srebrenice. Skupa sa članovima Udruženja „Hedija“, te tima „Snaga dobra“, donirani su ruksaci i školski pribor,a osim malim đacima pomogli smo i roditeljima koji ionako jedva uspjevaju sastaviti kraj sa krajem sa oskudnim kućnim budžetom.

Područnu školu u selu Osmače pohađa ukupno 14 učenika, od prvog do petog razreda, a nakon toga djeca školovanje nastavljaju u Srebrenici. Nastavnici razredne nastave Alma Garagić i Edin Selimović vode brigu o ovim mališanima, kao i dobri ljudi koji ih povremeno posjećuju.Hrana za učesnike Marša mira

Forumaši i prijatelji Tuzlarija, kao i naša vrijedna ekipa, čine sve da učesnici Marša mira u Srebrenici budu adekvatno medijski popraćeni i da imaju barem jedan obrok. Cijeneći želju učesnika Marša, a njih je u 2013.godini bilo više od 4.000, da saznaju i šire istinu o stradanju naroda u Podrinju smatrali smo da je jedan obrok, sok, kafa, voće ili slatkiš naš najmanji doprinos koji možemo pružiti. Zanimljivo je da se ova akcija iz godine u godinu organizuju bez mnogo pompe. Naši prijatelji samoinicijativno pronesu glas o našoj težnji da participiramo sa učenicima Marša u njihovoj uzvišenoj misiji, a onda se početni planovi značajno uvećaju i uspjevamo skupiti sve više prehrambenih namirnica.

Tako i u 2013.godini akcija ne bi bila to što jeste da nije bilo naših prijatelja koji vjerno prate Tuzlarije, a to su: Forumaši Tuzlarija, UG „Vive Žene“ Tuzla, UNCRO d.o.o. Tuzla, Udruženje žena "Jadar" Konjević Polje, DINO kafa te kolege sa Tuzlainfo portala.

Posebnu zahvalnost za realizaciju ove akcije upućujemo džematu Kevser Tulln iz Austrije koji je velikodušnim novčanim sredstvima pomogao da naša akcija bude uspješna.Ramazanske aktivnosti forumaša Tuzlarija

Čari ramazanske atmosfere još su ljepše ako se podijele sa drugima. Usrećiti nepoznatog, udijeliti lijepu riječ onome ko je željan razgovora, podijeliti dobro i zlo sa dragim osobama i malim darom izmamiti osmijeh neprocjenjivo je blago koje možemo darovati uvijek i bez ograničenja.

Tokom Ramazana 2013.godine podijeljenje su koverte sa novčanim iznosima povratnicima šire regije Srebrenice, a koje su na njihove adrese uputili prijatelji Tuzlarija iz cijelog svijeta.Podjela bajramskih paketića u Liplju

Povodom Kurban-bajrama u oktobru mjesecu 2013.godine forumaši Tuzlarija i naši prijatelji realizirali su akciju podjele bajramskih paketića maloj raji iz povratničkog sela Liplje kod Zvornika. Uručeno je 25 bajramskih paketića u kojima su se nalazili slatkiši, sokovi, igračke i drugo. Akcija podjele paketića postala je tradicionalna, budući da je forumaši Tuzlarija provode zadnjih nekoliko godina za djecu iz Liplja.

Novogodišnji paketići za malu raju iz Cerske

U povodu novogodišnjih praznika forumaši i dugogodišnji prijatelji Tuzlarija posjetili su osnovnu školu u Cerskoj gdje su djeci od prvog do petog razreda uručili paketiće. Naši čitatelji već dobro poznaju humanitarni rad naših aktivista, a još jednom smo se uvjerili da humanost ne poznaje granice ni meridijane jer su se i u ovu akciju uključili ljudi dobre volje iz zemalja cijele Evrope.

Naša destinacija je ovoga puta bila škola u Cerskoj u kojoj su 34 učenika raspoređena u tri odjeljenja i gdje nova saznanja svakodnevno usvajaju od učiteljica Aleme Talović, Dušanke Gavrilović i Milene Pelemiš. Pored Cerske, paketići su podijeljeni u još nekoliko povratničkih sela u Podrinju.

Pomoć za samohranu majku iz Tuzle

Uoči Nove godine posjetili smo četveročlanu porodica Čikarić iz tuzlanske ulice Zlatana Mešića, naselje Mušinac. Samohrana majka Šemsa Čikarić i njeno troje maloljetne djece, Roberto (7), Mirsada (5) i Mirela (4), imaju krov nad glavom, ali mnogo toga nedostaje. Zahvaljujući našim sugrađanima koji žive u Hjustonu u Americi, ovoj porodici je uručen prehrambeni paket te novčana sredstva, kako bi im barem malo uljepšali novogodišnje praznike.I nismo samo praznovali i tugu dijelili sa našim prijateljima kojima pomažemo. Vrijedne povratničke ruke proizvedu dosta povrća, voća i domaćih proizvoda koje ne mogu tako lako plasirati, ali zato mi znamo kako da njihov slasni pekmez od jabuka nađe svoj put do mnogih domaćinstava. Također, ostvarili smo dobru saradnju sa Udruženjem žena "Jadar" iz Konjević Polja, putem kojih tokom godine distribuiramo odjevne predmete za porodice u Podrinju.

Hvala svima koji vjeruju nas, naša dobra djela i akcije koje organizujemo samo sa jednim ciljem: pomoći nekome u ovim teškim vremenima. I u narednoj godini nastojaćemo da na ovaj način razveselimo tužne, utješimo sve one koji smatraju da su u svom bolu sami i da pružimo otvorenu ruku za sve akcije koje se organizuju.

(Tuzlarije.net)

30-12-2013 at 17:42
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Tuzlarije i prijatelji u humanoj misiji

Svjesni činjenice da je nedavna elementarna nepogoda prouzrokovala velike materijalne štete na području čitave Bosne i Hercegovine, pa tako i Podrinja, forumaši Tuzlarija, poznati po brojnim humanitarnim aktivnostima, u saradnji sa prijateljima, organizovali su još jednu humanu akciju. Prije svega cilj je bio pokazati ljudima u Podrinju da nisu sami i zaboravljeni, a svakako, nastojati i pomoći u skladu sa mogućnostima.Ovoga puta humanitarci iz Tuzle su obradovali nekoliko porodica u Konjević Polju i Cerskoj. Fokus akcije je bio na novorođenim bebama, a uručeni su i higijenski paketi za žene te neizbježni slatki paketići za mališane. Akciju su pomogli dobri ljude iz Tuzle, te Bosanci i Hercegovci koji žive u New York-u. Zahvalanost ide i članicama Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla koje su dale nesebičnu pomoć na terenu. Recimo i to da je ovo druga po redu akcija forumaša Tuzlarija koja je realizovana nakon poplava, a u planu je još nekoliko humanitarnih aktivnosti.
31-05-2014 at 11:42
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Tuzlarije uz učesnike Marša mira Srebrenica 2014.

Zajedno možemo više!

Ekipa Tuzlarija dočekala je danas učesnike Marša mira – puta smrti Srebrenica 2014, njih više od četiri hiljade, u mjestu Đugum nadomak Konjević Polja. Praksa je to već godinama gdje Tuzlaci u saradnji sa Udruženjem žena Jadar iz Konjević Polja organizuju štand sa osvježavajućim pićem, hranom te voćem.

- To je najmanje što možemo učiniti za ove ljude koji pješače i šire istinu o stradanju naroda u Podrinju. Mi se iz godine u godinu spontano organizujemo i kupimo ono što smatramo da je učesnicima najpotrebnije, hranu i voće, i to se uvijek pokaže kao odlična odluka. Finansijsku podršku imamo od naših prijatelja širom svijeta, a tu je i nekoliko privatnika iz Tuzle koji prepoznaju naš rad te dadnu svoj doprinos – kazao je jedan od organizatora akcije.

Nakon što je kolona učesnika Marša stigla u Đugum, uslijedila je podjela hrane i kratak predah. Pogledajte kako je to sve skupa izgledalo.Naša akcija ne bi bila to što jeste da nije bilo naših prijatelja koji vjerno prate Tuzlarije a to su: UG „Vive Žene“, pekara „Kabil“ Tuzla, UNCRO d.o.o. Tuzla, d.o.o. „Tekstil“ Tuzla, Igraonica „Slatina“, pekara „Magistrala“ i „Dino“ kafa bez kojih ova akcija ne bi bila ovako uspješna. Svima jedno veliko hvala.Drugi dan Marša mira zaista je naporan. Prelazi se zahtjevna dionica puta, ide se i preko planine Udrč, koja je imala veliki značaj prilikom proboja Bošnjaka u julu 1995. Učesnici Marša mira drugi dan svog plemenitog hoda završili su u mjestu Mravinjci, gdje je večernjim satima organizovana promocija stripa pod nazivom "Prešli su", čiji su autori novinari Samir Karić i Jerome Stickman (Admir Delić). Radi se o kratkoj priči, utemeljenoj na istinitim događajima, koja na potpuno novi i do sada neviđen način govori o najvećem zločinu u Evropi poslije 2. svjetskog rata.- Priča prati 15-godišnjeg dječaka Ahmeda, koji zajedno sa ocem, i hiljadama drugih civila, kreće pješke iz Potočara prema slobodnoj teritoriji. Otac mu strada u šumi, a on zajedno sa profesorom Mustafom, preživljava strijeljanje u Kravici. Nakon nekoliko dana pješačenja podrinjskim šumama, dječak i profesor prelaze na slobodnu teritoriju. Tokom "marša smrti" oni preživljavaju granatiranja, zasjede, gledaju likvidacije civila, pljačkanje kuća, kopanje masovnih grobnica - rekao je Samir Karić.

Nakon što prenoće u Mravinjcima, učesnici ovogodišnjeg Marša pred sobom imaju još jedan dan hoda, a potom će se pridružiti svima koji će u Potočarima odati počast onima koji su stradali od agresorske ruke, a čija su tijela danas ispraćena.

Pogledajte fotografije koje smo danas zabilježili...


12-07-2014 at 17:38
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Humanost na djelu

Tuzlaci još jednom pokazali darežljivost u Ramazanu

Jedan od najupečatljivijih primjera međusobne milosti u Ramazanu, mjesecu Božije milosti i praštanja, ali i mjesecu u kojem ljudi jedni prema drugima pokazuju razne oblike humanosti, ogleda se kroz sadaku. Znaju to i prijatelji Tuzlarija iz cijelog svijeta, koji su i ove godine novčane iznose uputili povratnicima šire regije Podrinja.- Pomoć se uručuje putem forumaša Tuzlarija koji već deceniju na raznorazne načine pomažu ugroženo stanovništvo. U julu smo organizovali podjelu prehrambenih paketa porodicama koje su stradale u poplavama i klizištima, zatim smo obezbijedili hranu za učesnike Marša mira – puta smrti Srebrenica 2014, a naša posljednja aktivnost je podjela novčanih sredstava u Ramazanu. Tuzlaci rasuti širom svijeta od Beča, San Antonija, Hjustona, pa sve do Sidneja uputili su svoju pomoć, a koju smo mi podijelili u Srebrenici, Bratuncu i Novoj Kasabi. Uoči noći Lejletu-l-Kadr, mubarek noći Ramazana, planiramo da podijelimo još novca kojeg su odlučili pokloniti naši sugrađani – rekao je jedan od organizatora humanitarnih akitvnosti.

Novac je, uz malu pomoć mještana sela koji itekako poznaju životne prilike svojih komšija, uručen povratnicima koji su u teškoj materijalnoj situaciji. Iako mnogi mještani žive u neuslovnim objektima, bez dobre putne komunikacije sa drugim mjestima, nastojanja da novac dođe do najugroženijih porodica su se ostvarila.Usrećiti nepoznatog, udijeliti lijepu riječ onome ko je željan razgovora, podijeliti dobro i zlo sa dragim osobama i malim darom izmamiti osmijeh, neprocjenjivo je blago koje možemo darovati uvijek i bez ograničenja.

(Tuzlarije.net)

22-07-2014 at 02:20
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Humana misija Tuzlarija nastavlja se i dalje

Forumaši obradovali stanovnike Cerske

Humana misija Tuzlarija nastavlja se i dalje: spajamo one koji pomoć trebaju sa onima koji istu žele uputiti na pravu adresu. Tako smo po drugi put tokom mjeseca Ramazana ove godine odlučili posjetiti Podrinjce, ovaj puta u zaseoku Muškići, Mjesna zajednica Cerska.

„Godinama posjećujemo ovo udaljeno mjesto kako bi im uručili pomoć, a tako je bilo i ovog Ramazana. Novčanu pomoć za 49 stanovnika ovog sela obezbijedili su naši prijatelji iz Tuzle i New Yorka jer su svjesni njihovih teških životnih uslova“, kazao je forumaš Čupo koji je i ove godine skupa sa prijateljima iz Udruženja "Vive Žene" prešao dosta kilometara kako bi se realizirale sve humanitarne aktivnosti kojima se kao društveno angažovan portal bavimo tokom cijele godine.

U Muškićima su zaposlena tek dva mještana. Većina stanovnika živi od poljoprivrede kojoj ove godine vremenski uslovi nisu naklonjeni. Uz njih, ovo mjesto kao svoj dom odnedavno računaju i tri porodice iz naselja Čelebići, a koje su tu privremeno smještene uslijed posljedica klizišta kada su srušene dvije kuće i džamija.

S obzirom da smo posebno osjetljivi na dječiji osmijeh, nismo mogli a da za malu raju Pobuđa ne obezbijedimo slatke paketiće i tako praznične dane učinimo još dražima.
25-07-2014 at 23:04
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 17
Skriveni clanovi: 0
Aktivni članovi: 0
Sretan rođendan: admin, Daks, Little One, mace, Morton1905, Prosvjetar, sana
FORUM : Tuzlarije : Nase humanitarne akcije (video fajlovi) This topic has been locked New Topic

Strana: 1 2 3 4 5


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright © 2001 STRING