Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Tuzlarije : Nase humanitarne akcije (video fajlovi) This topic has been locked
Strana: 1 2 3 4 5
New Topic
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Radost za mališane Podrinja

Školski pribor i ruksaci za uèenike u selu Osmaèe

U organizaciji forumaša Tuzlarija i èlanica Udruženja žena „Hedija“, podružnica Tuzla, uruèeni su ruksaci i školski pribor djeci koja pohaðaju podruènu školu u selu Osmaèe, nadomak Srebrenice.



- Da se dobra djela reprodukuju svjedoèi i ova posjeta, koja je realizovana skupa sa našim prijateljicama iz Udruženja žena „Hedija“ iz Tuzle. Iako se bliži kraj školske godine, odluèili smo da na vrijeme obradujemo ovu djecu kako bi njihovi roditelji imali jednu brigu manje kada krene nova školska godina, izjavio je forumaš Èupo.



Djeca su bila uzbuðena i naravno sretna, a pravo zadovoljstvo je uslijedilo nakon što su otvorili ruksake i vidjeli njihov sadržaj.

- Vidjevši sa koliko radosti i oduševljenja otvaraju ruksake i otkrivaju njegov sadržaj, mogu samo reæi hvala svima koji su uzeli uèešæe u realizaciji ove akcije, kazala je Emina Tufekèiæ, èlanica Udruženja žena „Hedija“ iz Tuzle.









Donacijom ruksaka i školskog pribora, osim malim ðacima pomogli smo i roditeljima koji ionako jedva uspjevaju sastaviti kraj sa krajem sa oskudnim kuænim budžetom.

Podruènu školu u selu Osmaèe trenutno pohaða ukupno 14 uèenika, od prvog do petog razreda, a nakon toga djeca školovanje nastavljaju u Srebrenici. Nastavnici razredne nastave Alma Garagiæ i Edin Selimoviæ vode brigu o ovim mališanima, kao i dobri ljudi koji ih povremeno posjeæuju.



- Ovakve akcije zaista znaèe mnogo našim uèenicima, ali i njihovim roditeljima. Veæina povratnika u ovom mjestu je nezaposlena, a tokom jedne školske godine potrebno je obezbijediti djeci od školskog pribora, odjeæe i obuæe, užine do svih ostalih stvari potrebnih za jednog osnovca. Pitanje prevoza je riješeno i za to se brine Opština Srebrenica. Najveæi problem nam predstavlja nedostatak vode za piæe. Škola naime od februara nema vode – kazao je Selimoviæ.



Bez obzira na sve potoškoæe sa kojima se susreæu uèenici i nastavnici u ovoj školi, entuzijazma ne manjka. Veæ u narednom periodu, tokom ljetnjeg raspusta, uslijedit æe kreèenje škole kako bi prostor u kojem djeca svakodnevno borave, s poèetkom nove školske godine bio što ugodniji.

(Tuzlarije.net)

05-05-2013 at 12:33
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Tuzlarije i prijatelji portala i ove godine doèekali uèesnike Marša mira Srebrenica 2013

Uèesnici Marša mira Srebrenica 2013 danas u kasnim popodnevnim satima stigli su u kamp u mjestu Mravinjci, gdje æe prenoæiti i sutra u jutarnjim satima krenuti put konaène destinacije - Potoèara, gdje bi trebali stiæi oko 17 sati. Nakon dva dana hoda na veæini uèesnika Marša vidan je umor, a otežavajuæa okolnost bila je i kiša koja je poèela da pada.



Ekipa našeg portala, u saradnji sa Udruženjem „Jadar“ iz Konjeviæ Polja i Udruženjem graðana „Vive Žene“ èetvrtu godinom zaredom je organizovala doèek uèesnika Marša. Danima prikupljana materijalna sredstva utrošena su u kupovinu prehrambenih namirnica: hrane, prijeko potrebnog voæa i osvježavajuæih napitaka.



- Drugi dan Marša mira zaista je naporan. Prelazi se zahtjevna dionica puta, ide se i preko planine Udrè, koja je imala veliki znaèaj prilikom proboja Bošnjaka u julu 1995. Mi se iz godine u godinu spontano organizujemo i kupimo ono što smatramo da je uèesnicima najpotrebnije, hranu i piæe, i to se uvijek pokaže kao odlièna odluka, kazao je forumaš Èupo, koordinator ovih akcija.

















Zanimljivo je da se ove akcije iz godine u godinu organizuju bez mnogo pompe. Naši prijatelji samoinicijativno pronesu glas o našoj težnji da participiramo sa uèenicima Marša u njihovoj uzvišenoj misiji, a onda se poèetni planovi znaèajno uveæaju i uspjevamo skupiti sve više potrebnih namirnica.

Tako i ove godine naša akcija ne bi bila to što jeste da nije bilo naših prijatelja koji vjerno prate Tuzlarije, a to su: Forumaši Tuzlarija, UG „Vive Žene“ Tuzla, UNCRO d.o.o. Tuzla, Udruženje žena "Jadar" Konjeviæ Polje, DINO kafa te kolege sa Tuzlainfo portala.

Posebnu zahvalnost ove godine upuæujemo džematu Kevser Tulln iz Austrije koji je velikodušnim novèanim sredstvima pomogao ovogodišnju akciju.







Nakon što prenoæe u mjestu Mravinjci, uèesnici Marša pred sobom imaju još jedan dan hoda, a potom æe se pridružiti svima koji æe u Potoèarima odati poèast onima koji su stradali od agresorske ruke, a èija su tijela danas ispraæena.

(Tuzlarije.net)

09-07-2013 at 22:45
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Tuzlaci u humanoj misiji

Èari ramazanske atmosfere ljepše su ako se podijele sa drugima

Èari ramazanske atmosfere još su ljepše ako se podijele sa drugima. Usreæiti nepoznatog, udijeliti lijepu rijeè onome ko je željan razgovora, podijeliti dobro i zlo sa dragim osobama i malim darom izmamiti osmijeh neprocjenjivo je blago koje možemo darovati uvijek i bez ogranièenja.



Tokom vikenda podijeljenje su koverte sa novèanim iznosima povratnicima šire regije Srebrenice, a koje su na njihove adrese uputili prijatelji Tuzlarija iz cijelog svijeta.

- Uspjeli smo da prikupimo 20 koverti sa novcem kojima su naši sugraðani iz Tuzle i dijaspore željeli omoguæiti muslimanima koji su siromašni da provedu Ramazan i predstojeæe praznike na što ljepši naèin. Osim toga, sa skromnim novèanim sredstvima obradovali smo i mališane iz mjesta Pobuðe kod Bratunca - kazao je za naš portal jedan od organizatora ove akcije.





Novac je uruèen povratnicima koji su u teškoj materijalnoj situaciji, a uz malu pomoæ mještana sela koji itekako poznaju životne prilike svojih komšija. Nastojanja da novac doðe do najugroženijih porodica su se ostvarila jer je, nažalost, takvih porodica puno u ovom kraju. Mnogi mještani žive u neuslovnim objektima, bez dobre putne komunikacije sa drugim mjestima, ali sa pozitivnim pogledom na život što je forumaše itekako dojmilo.



Forumaši Tuzlarija se zahvaljuju svima koji su pomogli da predstojeæi przanici budu ljepši i radosniji za mještane Podrinja.

(Tuzlarije.net)

04-08-2013 at 19:04
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Tuzlaci u humanoj misiji

Podijeljeni bajramski paketiæi mališanima u selu Liplje kod Zvornika

Povodom Kurban-bajrama forumaši Tuzlarija i njihovi prijatelji realizirali su akciju podjele bajramskih paketiæa maloj raji iz povratnièkog sela Liplje kod Zvornika. Uruèeno je 25 bajramskih paketiæa u kojima su se nalazili slatkiši, sokovi, igraèke i drugo.



Akcija podjele paketiæa postala je tradicionalna, buduæi da je forumaši Tuzlarija provode zadnjih šest godina za djecu iz Liplja.

- Paketiæi su naèin da izmamimo osmijehe na licima djece, a svakako i da im uljepšamo Kurban – bajram. Zadovoljstvo je zapravo obostrano. Nadam se da æemo i u buduænosti naæi naèin i sredstva da nastavimo sa našim akcijama. U ime onih koje smo i ovog Bajrama obradovali i u èija smo srca unijeli osjeæaj da nisu zaboravljeni zahvaljujem se svim donatorima - kazao je za naš portal jedan od organizatora akcije.

Uèiteljica Elvisa Kièiæ istakla je da su djeca veoma sretna zbog paketiæa koje su dobili, te je izrazila nadu da æe se ovaj vid saradnje sa humanitarcima Tuzlarija uspješno nastaviti.

- Disciplinirano èekanje u redu za bajramski dar ne može ostaviti ravnodušnim nikoga, pogotovo ako se zna da se radi o djeci èiji su roditelji nezaposleni. Stoga, ovakav znak pažnje prema našoj djeci vrijedan je svake hvale i djeca su se zaista obradovala – dodala je uèiteljica Elvisa.

U èast posjete tuzlanskih humanitaraca uèenici škole, zajedno sa svojim uèiteljicama, priredili su bajramsku priredbu. Djeca su pjevala, recitovala, uèila ilahije i zajedno sa gostima iz Tuzle i svojim roditeljima podijelila radost Kurban-bajrama. Pogledajte kako je bilo...























- Pri odlasku nismo mogli a da ne primjetimo da izraz lica djece govori puno i da jedan mali gest pažnje može uèiniti veliku radost i njihovu svakodnevnicu uèiniti ljepšom - dodali su organizatori akcije.

(Tuzlarije.net)

14-10-2013 at 23:03
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Tuzlarije za druge u 2013.godini

Istrajni u humanoj misiji

Grupa Tuzlaka okupljena na forumu Tuzlarija, u saradnji sa brojnim prijateljima u 2013. godini realizirala je niz humanitarnih aktivnosti. Naime, od 2003.godine traju humane akcije usmjerene ka povratnièkoj populaciji u Podrinju, ali mnogo lijepih stvari se uèini i na podruèju Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Usreæiti nepoznatog, udijeliti lijepu rijeè onome ko je željan razgovora, podijeliti dobro i zlo sa dragim osobama i malim darom izmamiti osmijeh na djeèijem licu neprocjenjivo je blago koje možemo darovati uvijek i bez ogranièenja. Tokom 2013.godine forumaši Tuzlarija i naši prijatelji uèinili su sve ovo i puno više.

- Cilj svih naših akcija je prije svega da se pomogne graðanima, naroèito onima u stanju socijalne potebe, a zadovoljstvo je tim veæe što smo se sa ljudima iz Podrinja zbližili te se veæ odavno osjeæa duh povezanosti i prijateljstva. Sada je veæ teško nabrojati koliko se toga uradilo jer akcije traju deset godina, ali je važno da nastavljamo i da obièni ljudi, naši prijatelji i saradnici prepoznaju sve ovo što radimo, kaže forumaš Èupo, pokretaè veæine akcija.

Novi laptop za Elviru Muškiæ iz Cerske

U martu mjesecu 2013.godine kupljen je novi laptop za djevojku Elviru Muškiæ iz Cerske. Raèunar æe, kako je tada kazala Elvira, koristiti i njenoj sestri Elmedini te mlaðem bratu Muradifu. Treba naglasiti da ovo nije prvi raèunar koji je doniran povratnicima u Podrinje. Ranijih godina novi raèunar su dobile sestre Medina i Mediha Muškiæ, zatim Hariz Èelikoviæ iz Nove Kasabe, te Hidajet Gušiæ iz sela Podèauš (Bratunac).





Takoðer, u martu mjesecu uruèena je vrijedna donacija uèenicima koji pohaðaju osnovnu školu u selu Osmaèe, nadomak Srebrenice. Skupa sa èlanovima Udruženja „Hedija“, te tima „Snaga dobra“, donirani su ruksaci i školski pribor,a osim malim ðacima pomogli smo i roditeljima koji ionako jedva uspjevaju sastaviti kraj sa krajem sa oskudnim kuænim budžetom.

Podruènu školu u selu Osmaèe pohaða ukupno 14 uèenika, od prvog do petog razreda, a nakon toga djeca školovanje nastavljaju u Srebrenici. Nastavnici razredne nastave Alma Garagiæ i Edin Selimoviæ vode brigu o ovim mališanima, kao i dobri ljudi koji ih povremeno posjeæuju.







Hrana za uèesnike Marša mira

Forumaši i prijatelji Tuzlarija, kao i naša vrijedna ekipa, èine sve da uèesnici Marša mira u Srebrenici budu adekvatno medijski popraæeni i da imaju barem jedan obrok. Cijeneæi želju uèesnika Marša, a njih je u 2013.godini bilo više od 4.000, da saznaju i šire istinu o stradanju naroda u Podrinju smatrali smo da je jedan obrok, sok, kafa, voæe ili slatkiš naš najmanji doprinos koji možemo pružiti. Zanimljivo je da se ova akcija iz godine u godinu organizuju bez mnogo pompe. Naši prijatelji samoinicijativno pronesu glas o našoj težnji da participiramo sa uèenicima Marša u njihovoj uzvišenoj misiji, a onda se poèetni planovi znaèajno uveæaju i uspjevamo skupiti sve više prehrambenih namirnica.

Tako i u 2013.godini akcija ne bi bila to što jeste da nije bilo naših prijatelja koji vjerno prate Tuzlarije, a to su: Forumaši Tuzlarija, UG „Vive Žene“ Tuzla, UNCRO d.o.o. Tuzla, Udruženje žena "Jadar" Konjeviæ Polje, DINO kafa te kolege sa Tuzlainfo portala.

Posebnu zahvalnost za realizaciju ove akcije upuæujemo džematu Kevser Tulln iz Austrije koji je velikodušnim novèanim sredstvima pomogao da naša akcija bude uspješna.







Ramazanske aktivnosti forumaša Tuzlarija

Èari ramazanske atmosfere još su ljepše ako se podijele sa drugima. Usreæiti nepoznatog, udijeliti lijepu rijeè onome ko je željan razgovora, podijeliti dobro i zlo sa dragim osobama i malim darom izmamiti osmijeh neprocjenjivo je blago koje možemo darovati uvijek i bez ogranièenja.

Tokom Ramazana 2013.godine podijeljenje su koverte sa novèanim iznosima povratnicima šire regije Srebrenice, a koje su na njihove adrese uputili prijatelji Tuzlarija iz cijelog svijeta.



Podjela bajramskih paketiæa u Liplju

Povodom Kurban-bajrama u oktobru mjesecu 2013.godine forumaši Tuzlarija i naši prijatelji realizirali su akciju podjele bajramskih paketiæa maloj raji iz povratnièkog sela Liplje kod Zvornika. Uruèeno je 25 bajramskih paketiæa u kojima su se nalazili slatkiši, sokovi, igraèke i drugo. Akcija podjele paketiæa postala je tradicionalna, buduæi da je forumaši Tuzlarija provode zadnjih nekoliko godina za djecu iz Liplja.





Novogodišnji paketiæi za malu raju iz Cerske

U povodu novogodišnjih praznika forumaši i dugogodišnji prijatelji Tuzlarija posjetili su osnovnu školu u Cerskoj gdje su djeci od prvog do petog razreda uruèili paketiæe. Naši èitatelji veæ dobro poznaju humanitarni rad naših aktivista, a još jednom smo se uvjerili da humanost ne poznaje granice ni meridijane jer su se i u ovu akciju ukljuèili ljudi dobre volje iz zemalja cijele Evrope.

Naša destinacija je ovoga puta bila škola u Cerskoj u kojoj su 34 uèenika rasporeðena u tri odjeljenja i gdje nova saznanja svakodnevno usvajaju od uèiteljica Aleme Taloviæ, Dušanke Gavriloviæ i Milene Pelemiš. Pored Cerske, paketiæi su podijeljeni u još nekoliko povratnièkih sela u Podrinju.





Pomoæ za samohranu majku iz Tuzle

Uoèi Nove godine posjetili smo èetveroèlanu porodica Èikariæ iz tuzlanske ulice Zlatana Mešiæa, naselje Mušinac. Samohrana majka Šemsa Èikariæ i njeno troje maloljetne djece, Roberto (7), Mirsada (5) i Mirela (4), imaju krov nad glavom, ali mnogo toga nedostaje. Zahvaljujuæi našim sugraðanima koji žive u Hjustonu u Americi, ovoj porodici je uruèen prehrambeni paket te novèana sredstva, kako bi im barem malo uljepšali novogodišnje praznike.



I nismo samo praznovali i tugu dijelili sa našim prijateljima kojima pomažemo. Vrijedne povratnièke ruke proizvedu dosta povræa, voæa i domaæih proizvoda koje ne mogu tako lako plasirati, ali zato mi znamo kako da njihov slasni pekmez od jabuka naðe svoj put do mnogih domaæinstava. Takoðer, ostvarili smo dobru saradnju sa Udruženjem žena "Jadar" iz Konjeviæ Polja, putem kojih tokom godine distribuiramo odjevne predmete za porodice u Podrinju.

Hvala svima koji vjeruju nas, naša dobra djela i akcije koje organizujemo samo sa jednim ciljem: pomoæi nekome u ovim teškim vremenima. I u narednoj godini nastojaæemo da na ovaj naèin razveselimo tužne, utješimo sve one koji smatraju da su u svom bolu sami i da pružimo otvorenu ruku za sve akcije koje se organizuju.

(Tuzlarije.net)

30-12-2013 at 17:42
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Tuzlarije i prijatelji u humanoj misiji

Svjesni èinjenice da je nedavna elementarna nepogoda prouzrokovala velike materijalne štete na podruèju èitave Bosne i Hercegovine, pa tako i Podrinja, forumaši Tuzlarija, poznati po brojnim humanitarnim aktivnostima, u saradnji sa prijateljima, organizovali su još jednu humanu akciju. Prije svega cilj je bio pokazati ljudima u Podrinju da nisu sami i zaboravljeni, a svakako, nastojati i pomoæi u skladu sa moguænostima.



Ovoga puta humanitarci iz Tuzle su obradovali nekoliko porodica u Konjeviæ Polju i Cerskoj. Fokus akcije je bio na novoroðenim bebama, a uruèeni su i higijenski paketi za žene te neizbježni slatki paketiæi za mališane. Akciju su pomogli dobri ljude iz Tuzle, te Bosanci i Hercegovci koji žive u New York-u. Zahvalanost ide i èlanicama Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla koje su dale nesebiènu pomoæ na terenu. Recimo i to da je ovo druga po redu akcija forumaša Tuzlarija koja je realizovana nakon poplava, a u planu je još nekoliko humanitarnih aktivnosti.




















31-05-2014 at 11:42
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Tuzlarije uz uèesnike Marša mira Srebrenica 2014.

Zajedno možemo više!

Ekipa Tuzlarija doèekala je danas uèesnike Marša mira – puta smrti Srebrenica 2014, njih više od èetiri hiljade, u mjestu Ðugum nadomak Konjeviæ Polja. Praksa je to veæ godinama gdje Tuzlaci u saradnji sa Udruženjem žena Jadar iz Konjeviæ Polja organizuju štand sa osvježavajuæim piæem, hranom te voæem.





- To je najmanje što možemo uèiniti za ove ljude koji pješaèe i šire istinu o stradanju naroda u Podrinju. Mi se iz godine u godinu spontano organizujemo i kupimo ono što smatramo da je uèesnicima najpotrebnije, hranu i voæe, i to se uvijek pokaže kao odlièna odluka. Finansijsku podršku imamo od naših prijatelja širom svijeta, a tu je i nekoliko privatnika iz Tuzle koji prepoznaju naš rad te dadnu svoj doprinos – kazao je jedan od organizatora akcije.

Nakon što je kolona uèesnika Marša stigla u Ðugum, uslijedila je podjela hrane i kratak predah. Pogledajte kako je to sve skupa izgledalo.



Naša akcija ne bi bila to što jeste da nije bilo naših prijatelja koji vjerno prate Tuzlarije a to su: UG „Vive Žene“, pekara „Kabil“ Tuzla, UNCRO d.o.o. Tuzla, d.o.o. „Tekstil“ Tuzla, Igraonica „Slatina“, pekara „Magistrala“ i „Dino“ kafa bez kojih ova akcija ne bi bila ovako uspješna. Svima jedno veliko hvala.







Drugi dan Marša mira zaista je naporan. Prelazi se zahtjevna dionica puta, ide se i preko planine Udrè, koja je imala veliki znaèaj prilikom proboja Bošnjaka u julu 1995. Uèesnici Marša mira drugi dan svog plemenitog hoda završili su u mjestu Mravinjci, gdje je veèernjim satima organizovana promocija stripa pod nazivom "Prešli su", èiji su autori novinari Samir Kariæ i Jerome Stickman (Admir Deliæ). Radi se o kratkoj prièi, utemeljenoj na istinitim dogaðajima, koja na potpuno novi i do sada neviðen naèin govori o najveæem zloèinu u Evropi poslije 2. svjetskog rata.



- Prièa prati 15-godišnjeg djeèaka Ahmeda, koji zajedno sa ocem, i hiljadama drugih civila, kreæe pješke iz Potoèara prema slobodnoj teritoriji. Otac mu strada u šumi, a on zajedno sa profesorom Mustafom, preživljava strijeljanje u Kravici. Nakon nekoliko dana pješaèenja podrinjskim šumama, djeèak i profesor prelaze na slobodnu teritoriju. Tokom "marša smrti" oni preživljavaju granatiranja, zasjede, gledaju likvidacije civila, pljaèkanje kuæa, kopanje masovnih grobnica - rekao je Samir Kariæ.

Nakon što prenoæe u Mravinjcima, uèesnici ovogodišnjeg Marša pred sobom imaju još jedan dan hoda, a potom æe se pridružiti svima koji æe u Potoèarima odati poèast onima koji su stradali od agresorske ruke, a èija su tijela danas ispraæena.

Pogledajte fotografije koje smo danas zabilježili...














































12-07-2014 at 17:38
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Humanost na djelu

Tuzlaci još jednom pokazali darežljivost u Ramazanu

Jedan od najupeèatljivijih primjera meðusobne milosti u Ramazanu, mjesecu Božije milosti i praštanja, ali i mjesecu u kojem ljudi jedni prema drugima pokazuju razne oblike humanosti, ogleda se kroz sadaku. Znaju to i prijatelji Tuzlarija iz cijelog svijeta, koji su i ove godine novèane iznose uputili povratnicima šire regije Podrinja.



- Pomoæ se uruèuje putem forumaša Tuzlarija koji veæ deceniju na raznorazne naèine pomažu ugroženo stanovništvo. U julu smo organizovali podjelu prehrambenih paketa porodicama koje su stradale u poplavama i klizištima, zatim smo obezbijedili hranu za uèesnike Marša mira – puta smrti Srebrenica 2014, a naša posljednja aktivnost je podjela novèanih sredstava u Ramazanu. Tuzlaci rasuti širom svijeta od Beèa, San Antonija, Hjustona, pa sve do Sidneja uputili su svoju pomoæ, a koju smo mi podijelili u Srebrenici, Bratuncu i Novoj Kasabi. Uoèi noæi Lejletu-l-Kadr, mubarek noæi Ramazana, planiramo da podijelimo još novca kojeg su odluèili pokloniti naši sugraðani – rekao je jedan od organizatora humanitarnih akitvnosti.

Novac je, uz malu pomoæ mještana sela koji itekako poznaju životne prilike svojih komšija, uruèen povratnicima koji su u teškoj materijalnoj situaciji. Iako mnogi mještani žive u neuslovnim objektima, bez dobre putne komunikacije sa drugim mjestima, nastojanja da novac doðe do najugroženijih porodica su se ostvarila.







Usreæiti nepoznatog, udijeliti lijepu rijeè onome ko je željan razgovora, podijeliti dobro i zlo sa dragim osobama i malim darom izmamiti osmijeh, neprocjenjivo je blago koje možemo darovati uvijek i bez ogranièenja.

(Tuzlarije.net)

22-07-2014 at 02:20
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Nase humanitarne akcije (video fajlovi)
Bez chatanja molim

Humana misija Tuzlarija nastavlja se i dalje

Forumaši obradovali stanovnike Cerske

Humana misija Tuzlarija nastavlja se i dalje: spajamo one koji pomoæ trebaju sa onima koji istu žele uputiti na pravu adresu. Tako smo po drugi put tokom mjeseca Ramazana ove godine odluèili posjetiti Podrinjce, ovaj puta u zaseoku Muškiæi, Mjesna zajednica Cerska.

„Godinama posjeæujemo ovo udaljeno mjesto kako bi im uruèili pomoæ, a tako je bilo i ovog Ramazana. Novèanu pomoæ za 49 stanovnika ovog sela obezbijedili su naši prijatelji iz Tuzle i New Yorka jer su svjesni njihovih teških životnih uslova“, kazao je forumaš Èupo koji je i ove godine skupa sa prijateljima iz Udruženja "Vive Žene" prešao dosta kilometara kako bi se realizirale sve humanitarne aktivnosti kojima se kao društveno angažovan portal bavimo tokom cijele godine.









U Muškiæima su zaposlena tek dva mještana. Veæina stanovnika živi od poljoprivrede kojoj ove godine vremenski uslovi nisu naklonjeni. Uz njih, ovo mjesto kao svoj dom odnedavno raèunaju i tri porodice iz naselja Èelebiæi, a koje su tu privremeno smještene uslijed posljedica klizišta kada su srušene dvije kuæe i džamija.





S obzirom da smo posebno osjetljivi na djeèiji osmijeh, nismo mogli a da za malu raju Pobuða ne obezbijedimo slatke paketiæe i tako prazniène dane uèinimo još dražima.








25-07-2014 at 23:04
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 24
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: beba24, cheguedoeNo2, dr.devilito, lilly, malimeho, mikooo, neko_bezveze, onlyyou, uprava, victorius
FORUM : Tuzlarije : Nase humanitarne akcije (video fajlovi) This topic has been locked New Topic

Strana: 1 2 3 4 5


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice