Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima

FORUM : Dijaspora : Šta imam ovdje, a u Bosni mi fali
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
senzualna
Nivo: Forumski doajen
posjed dvostrukog mira

Registriran(a): 04-11-2006
Odgovori: 10797
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Šta imam ovdje, a u Bosni mi fali
Bez chatanja molim

citat:
yugi wrote:

Ponekad zaista ne mogu da se otmem utisku da i ti sama ne znaš šta si htjela reæi Ovo što sam boldirao ne može se drugaèije okarakterisati nego kao verbalni galimatijas!

Al ovo za jaz mi je glavno Ma halooo ba, koga normalnog može zanimati dal se ti kupaš u jakuziju (jel se vako piše ) taslaèiš u svili i kadifi, voziš ovo ili ono auto etc etc
Pa ti si senzi ta koja svako malo kao sluèajno ubacuje te detalje!!Gledam evo na temi o Švicarskoj koja je politièka par exelance ti kao sluèajno ubacuješ da si zaboga imala namjeru kupiti stan u Adelbodenu Ma hajde
Trebala si prvo provjeriti jel tamo cuke zapišavaju kupus
Znamo se ba senzi mani mi te šuplje

ja ba yugi,,,
a sta to tebe bolan toliko brine kako ja zivim ...sto znaci procitao si svaku moju ispisanu poruku na forumu(a sad to mene kopka zastoo )?DA li sto me volis prezires ili mrzis ,,ajd sad priznaj to sada senzi mozes i na pp ako hoces
suplje u prazno je mozda u Bosni veca moda ,, bas me ta ljudska neimastina u Bosni dovede do granice pomucenja mozga i sa time ne mogu da izadem na kraj
(vidim ba da mi treba godisnji odmor)
poruka koju si trebao procitati glasila je da i sa njemackim drzavljanstvom (nema nikakve veze sa islamofobijom)
ne mozes na Svicarskom tlu postici sve to sto pojedinci naume ..,,

zaboravih ,,,ovu zadnju recenicu da prokomentarisem
.... tek sada znam koliko malo me poznajes,,,

[Edited by senzualna on 04-12-2009 at 14:50 GMT]
04-12-2009 at 14:44 | Ukljuèi u odgovor
yugi

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281

icon Re: Re: Šta imam ovdje, a u Bosni mi fali
Bez chatanja molim

citat:
senzualna wrote:

ja ba yugi,,,
a sta to tebe bolan toliko brine kako ja zivim ...sto znaci procitao si svaku moju ispisanu poruku na forumu(a sad to mene kopka zastoo )?DA li sto me volis prezires ili mrzis ,,ajd sad priznaj to sada senzi mozes i na pp ako hoces
suplje u prazno je mozda u Bosni veca moda ,, bas me ta ljudska neimastina u Bosni dovede do granice pomucenja mozga i sa time ne mogu da izadem na kraj
(vidim ba da mi treba godisnji odmor)
poruka koju si trebao procitati glasila je da i sa njemackim drzavljanstvom (nema nikakve veze sa islamofobijom)
ne mozes na Svicarskom tlu postici sve to sto pojedinci naume ..,,

Samo si još trebala reæi-izvoli leæi na kauè da ti teta senzi uspostavi dijagnozu
Dakle kako ti živiš me savršeno ne zanima ali teško je ne primjetiti to tvoje lijeèenje kompleksa koje se ogleda u neprestanom, kao sluèajno plasiranom iznošenju detalja iz tvog privatnog života
Ja sam to u nekoliko navrata komentarisao kros formu satiriènih komentara i to ti je dobro poznato Kao recimo za seminar u Puraèiæu
Taj tvoj cinizam iskazan kroz ovu monstruozno formulisanu reèenicu o tvojoj pomuæenosti mozga zbog neimaštine u Bosni, protkanu ironijom svojstvenoj samo pokondirenim tikvama ne bih komentarisao!
Altruizam je nešto što je nepoznanica za takve likove jer u krajnjem pa kako bi se imalo to što se sve ima zaboga da se djeli sirotinji Bosanskoj!
Al neka ba preživit æe sirotinja bosanska i bez takvih samo ti uživaj
A ta prièa o Švicarskoj je klasièan primjer pravljenja digresije kako bi se eto kao sluèajno reklo kako se imala namjera kupiti stan u tom mondenskom skijalištu Blago tebi šta svašta imaš Da je i meni tako  

<br /><br /><br /><br />

04-12-2009 at 15:02 | Ukljuèi u odgovor
Konnie
Nivo: Forumski vuk
Konnie Sue von Eulenbrunnen

Registriran(a): 19-08-2003
Odgovori: 787

Bez chatanja molim

Vere Gagonen:

Izjava

"Finska nije moja majka,
moja majka zove se Ursula"

04-12-2009 at 15:10 | Ukljuèi u odgovor
senzualna
posjed dvostrukog mira

Registriran(a): 04-11-2006
Odgovori: 10797

Bez chatanja molim

citat:
yugi wrote:

Samo si još trebala reæi-izvoli leæi na kauè da ti teta senzi uspostavi dijagnozu
Dakle kako ti živiš me savršeno ne zanima ali teško je ne primjetiti to tvoje lijeèenje kompleksa koje se ogleda u neprestanom, kao sluèajno plasiranom iznošenju detalja iz tvog privatnog života
Ja sam to u nekoliko navrata komentarisao kros formu satiriènih komentara i to ti je dobro poznato Kao recimo za seminar u Puraèiæu
Taj tvoj cinizam iskazan kroz ovu monstruozno formulisanu reèenicu o tvojoj pomuæenosti mozga zbog neimaštine u Bosni, protkanu ironijom svojstvenoj samo pokondirenim tikvama ne bih komentarisao!
Altruizam je nešto što je nepoznanica za takve likove jer u krajnjem pa kako bi se imalo to što se sve ima zaboga da se djeli sirotinji Bosanskoj!
Al neka ba preživit æe sirotinja bosanska i bez takvih samo ti uživaj
A ta prièa o Švicarskoj je klasièan primjer pravljenja digresije kako bi se eto kao sluèajno reklo kako se imala namjera kupiti stan u tom mondenskom skijalištu Blago tebi šta svašta imaš Da je i meni tako

pa ti si vec na kaucu cjelo vrijeme otkako tipkamo,,,
ali ni taj moj kauc ne moze tvoju zavist umanjiti
,,posto cu ja i dalje prezentirati onak kako zivim a ne onak kako bi se tebi naime svidjelo ....
oj tito dragi sto me nasmija,,
04-12-2009 at 15:21 | Ukljuèi u odgovor
yugi

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281

Bez chatanja molim

citat:
senzualna wrote:

pa ti si vec na kaucu cjelo vrijeme otkako tipkamo,,,
ali ni taj moj kauc ne moze tvoju zavist umanjiti
,,posto cu ja i dalje prezentirati onak kako zivim a ne onak kako bi se tebi naime svidjelo ....
oj tito dragi sto me nasmija,,

Jel kauè presvuèen kožom
De nam opet sliku sa unukom na motorima ako može ta mi je najbolja
Pucam od zavisti
Aman yugine da i tebi bi da živiš na tako visokoj nozi

[Edited by yugi on 04-12-2009 at 16:16 GMT] 

<br /><br /><br /><br />

04-12-2009 at 16:16 | Ukljuèi u odgovor
Konnie
Nivo: Forumski vuk
Konnie Sue von Eulenbrunnen

Registriran(a): 19-08-2003
Odgovori: 787

Bez chatanja molim

04-12-2009 at 17:09 | Ukljuèi u odgovor
ANABELA

Registriran(a): 30-07-2007
Odgovori: 3827

Bez chatanja molim

citat:
yugi wrote:
U par navrata je otvarana slièna rasprava i uvijek se pojavi neko ko svojim imbecilnim stavovima isprovocira malo žuènije reakcije!
Ok, meni bi bilo prihvatljivo da te neke kritike upuæuje neko ko je "plave krvi" ali da mi o Bosni i po Bosni seru oni koji su odrasli u blatu i sad se nešto malo ko doèepali rahatluka i nisu ništa drugo nego pokondirene tikve kojima praziluk još viri i virit æe im do kraja života iz guzica im njihovih, e to mi je malo previše!!!
Nije to ona fina i zdrava kritika oèiglednih devijacija koje postoje u Bosni veæ njihovo preseravanje i pokušaj da pobjegnu od neumitne istine da jesu ti skorojeviæi i prazilukoviæi!!
Napisao sam jednom da samo pravi i iskreni Bosanac može shvatiti taj naš "ciganluk" i našu situ dušu bosansku i davno sam prestao gajiti iluzije da to mogu shvatiti ovi degeni koji bježe ili barem pokušavaju pobjeæi od svoje prošlosti zaogræuæi se u te plaštove sjaja i blještavila zapada!!!
Neka ba pustite vi nas da mi jedemo naš zapišani kupus a vi jedite kavijar i ostale delicije ako æe vam to pomoæi da se osjetite malo vrijednijima!!!!!

Yugine, dusice moja...zaista ne razumijem zasto ne ostaviti svakog da se izjasni kako osjeca i vidi svoju zemlju.
Pa iako nam se to ne svidja ...volim da znam sta nasi dijasporasi misle i kako osjecaju svoju zemlju.Da li bi se vratili, sta im je bolje tamo u odnosu na ovamo..
Vrlo cesto me iznenade sa nekim svojim stavovima, takodje sam nekad sokirana detaljima koji im smetaju i kao sto ti rece onima koji su odrasli u blatu i bijedi...Neki su autobusima isli u prodavnicu da nabave nesto hrane za kuce...Pa za pretpostavit je da ce takvima biti bolje tamo gdje sad zive kao gospoda, kako nikad prije nisu zivjeli u svojoj zemlji...kao sto rekoh prije, stvar je u tome sta ko ocekuje od svoje zemlje, znaci volim domovinu ako ce me ucinit gospodinom, i samo tako...
Neki su se napatili u svojoj zemlji pa zele da to zaborave, zele da pobjegnu od proslosti na taj nacin sto joj stalno pronalaze negativnosti...
Al to je Senzin domen, pa necu dalje...

Volim da znam sta ljudi misle i kako to sve vide a na ovaj nacin kako ih sve obaspete rafalima na sve strane, niko se vise nece usudit da kaze sta zaista osjeca...
To ne znaci da nece tako osjecat, nego da se nece izjasnit...Da li ti se tako vise svidja? Znas kako se kaze " Upoznaj neprijatelja da bi ga pobjedio"... nadam se da me se nece pogresno shvatiti sa ovom izrekom.
Zasto onda otvarati takve teme?
Hajde da lijepo zamolimo moderatore da odmah izbrisu sve teme koje mogu izazvati oprecna misljenja.

P.S; Sama rijec "mahala" i mene asocira na sve najljepse...s uzivanjem je izgovaram.

Ako ti je svejedno gdje si, onda se nisi izgubio...
06-12-2009 at 08:14 | Ukljuèi u odgovor
ANABELA

Registriran(a): 30-07-2007
Odgovori: 3827

Bez chatanja molim

citat:
senzualna wrote:

da izvrgavanju,i ,podsmijavanju ,,jer drugaciji nacin komunikacije u doba interneta i ne postoji
val novostecene tehnike i internetska mahala nepoznatih jedinki razlicitih karakternih crta )kakve ovo veze sada opcenito ima sa tuzlanskom mahalom tamo vas koji zajednicki zivite i nasom rastrkanom mahalom inostranstva

,kako tko zbilja zivi iza ovog ekrana natipkanih slova e tu su stvarne zivotne razlike i nemaju nikakvu vezu sa internetskim zivotima

Ti mene Senzo podsjecas na mog bivseg direktora iz Tuzle....znao je sat vremena drzat sastanak a mi se poslije toga svi onako medjusobno pogledamo i niko nezna o cemu je bila rijec ni "sta je pisac htio da kaze"...

Znali smo saliti da je bio veoma podoban za politicara... ;hanka

Ja neznam kako tebe ti tamo tvoji pacijenti uopste razumiju.

Il' je do mene, garant ja ne kapiram najbolje...  

Ako ti je svejedno gdje si, onda se nisi izgubio...
06-12-2009 at 08:21 | Ukljuèi u odgovor
djecko
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Odgovori: 13657

Bez chatanja molim

citat:
sunce wrote:
...
"specifican smrad haka(ovo mi je najoriginalnije jer taj smrad se toliko zaroni u garderobu koju nosimo iz tz da je i to fakt ali samo iz Tz" pa ti moram reci da Hak ne radi, takodjer ti moram reci da sam u zivotu najveci smrad osjetila upravo u Njemackoj. Naime, tamo imaju obicaj da zelene povrsine prskaju stajskim gnojivom(balega). Tebi je to poznato, ali da opisem i drugima, postoje vozila , mini cisterne gdje se ta smrdljiva tekucina sipa i sprica po svim zelenim povrsinama. ...

Mala ispravka za ono stajsko gnojivo.Možda nisam u pravu ali taj "miomiris" koji se širi okolinom ne potièe iz štala(osim ako je povezan sa halom) nego iz hala halvedžija koji kad se nahališu nedovoljno prerade halvu...to tukne na šnjuru.

U tebe senzo jezik ko vrljika,a razmišljaš o drugim organima takvog oblika,na kažem da je pogrešno razmišljanje,nego treba koristiti svoje vrijednosti.Znaèi možeš i hoæeš pomoæi Bosni i Bosancima.Jako lijepo od tebe.

Šta imam ovdje, a u Bosni mi fali
Tema je jako diskutabilna.Meðutim nije loše nadopunit,ama isto šta imam u Bistarcu a u Tuzli mi fali
lijepo se igrajte i nemojte galamit

[Edited by djecko on 06-12-2009 at 19:24 GMT]
06-12-2009 at 09:54 | Ukljuèi u odgovor
diwna

Registriran(a): 17-05-2008
Odgovori: 3577

Bez chatanja molim

citat:
ANABELA wrote:

Yugine, dusice moja...zaista ne razumijem zasto ne ostaviti svakog da se izjasni kako osjeca i vidi svoju zemlju.
Pa iako nam se to ne svidja ...volim da znam sta nasi dijasporasi misle i kako osjecaju svoju zemlju.Da li bi se vratili, sta im je bolje tamo u odnosu na ovamo..
Vrlo cesto me iznenade sa nekim svojim stavovima, takodje sam nekad sokirana detaljima koji im smetaju i kao sto ti rece onima koji su odrasli u blatu i bijedi...Neki su autobusima isli u prodavnicu da nabave nesto hrane za kuce...Pa za pretpostavit je da ce takvima biti bolje tamo gdje sad zive kao gospoda, kako nikad prije nisu zivjeli u svojoj zemlji...kao sto rekoh prije, stvar je u tome sta ko ocekuje od svoje zemlje, znaci volim domovinu ako ce me ucinit gospodinom, i samo tako...
Neki su se napatili u svojoj zemlji pa zele da to zaborave, zele da pobjegnu od proslosti na taj nacin sto joj stalno pronalaze negativnosti...
Al to je Senzin domen, pa necu dalje...

Volim da znam sta ljudi misle i kako to sve vide a na ovaj nacin kako ih sve obaspete rafalima na sve strane, niko se vise nece usudit da kaze sta zaista osjeca...
To ne znaci da nece tako osjecat, nego da se nece izjasnit...Da li ti se tako vise svidja? Znas kako se kaze " Upoznaj neprijatelja da bi ga pobjedio"... nadam se da me se nece pogresno shvatiti sa ovom izrekom.
Zasto onda otvarati takve teme?
Hajde da lijepo zamolimo moderatore da odmah izbrisu sve teme koje mogu izazvati oprecna misljenja.

P.S; Sama rijec "mahala" i mene asocira na sve najljepse...s uzivanjem je izgovaram.

Ja se, naime, apsolutno slazem sa svime sto si ti rekla .
Smatram da svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i ako se ne poklapaju sa mojim razmisljanjima .
Mislim da je svrha ove teme da se iznese svoje misljenje i stav .

06-12-2009 at 12:21 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 10
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: BUCO, fahro48, harisalic, Imas po marke?, joja, korn, ljiljan, pcelica, sandra, Speirs
FORUM : Dijaspora : Šta imam ovdje, a u Bosni mi fali New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net