Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
Re: Kome smetaju minareti
citat: senzualna wrote:
relativizacija ili ne,,
diskusija i kritika na osnovu ispisanog procitanog su dobre ,
ali fakt ili smjer istine se ipak time nije promijenio
,,da je svim strancima onemogucena moc kupovine zemljista ili gradnja objekata u Svicarskoj,,
ako se to ne slaze sa urbanizmom tog mjesta ..
i .ovo je bilo odgovoreno na Abulafijino pitanje kako se inace svicarci ponasaju prema drugim strancima,,
Problem i jeste u tome što se ne pitaju urbanisti,veæ se o zabrani izgradnje minareta nad džamijom exponira kao politiko pitanje i daje na referendum...Nijedan urbanista (nigdje na svijetu) neæe prekršiti pravilo struke (ukoliko mu nije naredjeno od strane politike kao u ovom sluèaju) i aminovati jednu ovakvu nebulozu... Šokantno jeste da se to dogaða (i) u jednoj Švicarskoj,koja je predstavljala simbol neutralnosti i demokatije,takoreæi etalon za mjerenje iste.. I kao što neko napomenu u Švici živi 400.000 muslimana koji rade ,žive i plaæaju porez u toj istoj zemlji...prosto je golim okom vidljivo da je na sceni kršenje svih postulata poštivanja ljudskih prava u ovom sluèaju muslimana -ukinimo im minarete,ženama pravo da pokriju glavu maramom,sunete djecu (šta li je sledeæe,što reèe onaj novinar )...ali na porez i natalitet niko nije gadljiv.
Ovo je kao kad bi ti neko dozvolio da iskopaš bunar(jer ti treba voda) ,a zabrani ti pravljenje èekrka i stavljane kante,da nemožeš doæi do vode.. i to bez obzira da li je zemljište tvoje ili ne...kratko reèeno nedam ti da se napiješ vode...Mene ovo podsjeæa na oprobani nacistièki metod kojim su se nekada služili arijevci...Rekoh samo podsjeæa...
[Edited by soraya on 04-12-2009 at 21:27 GMT]
|
04-12-2009 at 19:03 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
nopop Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 08-03-2009 Lokacija: tuzla Odgovori: 206 IP: Maskiran
|
Re: Kome smetaju minareti
Ne znam da li je istina,jer èula sam od poznanice da u Njemaèkoj u gradu Kamp-limford (da li sam gramatièki taèno upisala) ima Džamija i da stanovnici West Njemaèke,naši iz Bih,Sandžaka,Turske i dr.idu za Bajrame i da se vjenèavaju ,da nema nekih problema sem da je zabranjen Ezan sa minareta,jer ne žele da se oglašava sa puno decibela,tako da za Bajram mujezin uèi ezan bez megafona unutar Džamije "Besmrtni su smrtni,a smrtni Besmrtni,jer je život ovih Smrt onih,a smrt onih,Život ovih"
|
05-12-2009 at 13:48 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|