Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.

FORUM : Sport : EP u Ukrajini i Poljskoj-2012
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
forever
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 16-07-2009
Odgovori: 869
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: EP u Ukrajini i Poljskoj-2012

Tanitha imaju Oni love dovoljno...Sve te vodje su glavni narkodileri u Beogradu a samo Delija ima regisrovanih oko milion,velika se tu lova vrti..Sve se svodi na to da se srusi Fudbalski savez Srbije i Tomislav Karadzic a Cigani imaju pdrsku i od Aleksandra Vucica poznatog Srpskog nacionaliste i extremiste zamjenika Tomislava Nikolica.
UEFA je najavila kazne i za Italijane jer su bili obavjesteni sta se sprema a nisu nista ucinili da sprijece i to je Platini najavio a Srbija ce izgubiti tri boda i novcano kaznjena biti kao i najvjerovatnije sve naredne utakmice igrat ce bez publikike u Srbiji ili mozda u inostranstvu.

14-10-2010 at 23:52 | Ukljuèi u odgovor
Tanitha
Nivo: Forumski doajen
1971

Registriran(a): 07-07-2004
Odgovori: 16483

Ono sto mi nije jasno je cinjenica ,koju su italiijani iz ne znam kojeg razloga "zapustili" da su na stadion unesene vrece petardi(i to onih sto ruke otkidaju)suzavaca i ostalih zapaljivih dzidza...makaza za sjecenje zica!!!
...jbg, znali su valjda ko je onaj kreten cetnicki koji je "palio masu" ...Druga stvar sto me cudi , i to ne malo, sto su istim tim autobusima dosli i "normalni" navijaci , izmedju ostalog djeca , zene... koji se nalaze medju povrijedjenim...
....a i italijani, ko da nemaju iskustvo sa Juventusom u liverpulu pa ne znaju sta se moze desiti sa ovakvom bagrom...dzaba, ima tu nesto sto ide daleko od sporta ...i s jedne i s druge strane-bice da je novac

15-10-2010 at 00:25 | Ukljuèi u odgovor
forever
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 16-07-2009
Odgovori: 869

Uploaded with ImageShack.us

15-10-2010 at 00:35 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460

icon Re: Re: EP u Ukrajini i Poljskoj-2012

citat:
Tanitha wrote:

Ivan prozvan "grozni" boss srpskih ultras...ne , nema veze s politikom,nikako!
Da mi je znat ko im je platio prevoz...8.000 heeeeeeeej! fuj
Kazu da ce biti sankcija , ali sto je najsmjesnije od svega i Italija ce navodno platit why?

talijani ce vjerovatno platit kaznu zbog slabog osiguranja,oko srbijanskih reprezentativaca,jer nije se smjelo desit da navijaci ulete u bus...
al opet je srbija kriva jer im je uopste dozvolila da idu na gostovanje...
15-10-2010 at 08:08 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

Sušiæ: Ako su dva igraèa protiv mene, odlazim
Potresen pisanjem medija Safet Sušiæ otvorio je dušu u razgovoru za Dnevni Avaz i otkrio niz zanimljivih detalja.
- Ko se razumije u fudbal, ne može od jednog korektnog rezultata napraviti katastrofu. Prije polaska u Tiranu kazao sam da idemo da pobijedimo u Albaniju, ali da neæu biti nezadovoljan ako i remiziramo. Ostvarili smo remi i nismo odstupili od zacrtanog plana - kaže Sušiæ, koji je u Tirani „propustio priliku“ da sam uðe na teren i postigne taj jedan gol koji bi nam donio pobjedu nad Albanijom.

Stekao se utisak da su naši reprezentativci previše defanzivno igrali u Tirani?

- Ekipa koju sam postavio protiv Albanije je ultra ofanzivna. Tu su Džeko i Ibiševiæ u napadu, Misimoviæ, Pjaniæ i Medunjanin kao ofanzivni u veznom redu, te Luliæ i Mujdža koji su probijali po bokovima. Praktièno sam igrao sa samo tri defanzivna igraèa Mravcem, Spahiæem i Rahimiæem.

Šta ste rekli igraèima u svlaèionici prije meèa?

- Insistirao sam da se izaðu na teren i da odmah krenu u napad, da pokušamo kao u Luksemburgu zabiti brzi gol. Èak su i moji pomoænici bili malo skeptièni kada sam im kazao koji tim namjeravam staviti. Baljiæ, koji je bio napadaè tokom svoje karijere, mi je kazao da trebamo biti malo defanzivniji. Nisam prihvatio njegovu sugestiju, jer sam želio ekipu koja æe dominirati na terenu. Nisam htio da idemo na remi, zato mi i nije jasno kada su se pojavili naslovi da sam u posljednjih 15 minuta susreta èuvao remi.

Vi hoæete da kažete da niste?

- Možda sam im kazao zadnjih pet minuta da igraju malo opreznije. To su uèinio kada sam vidio da igraèi gube strpljenje, da po svaku cijenu žele postiæi gol. Onda sam ustao i rekao da je bitno da ne izgubimo susret, da barem dva igraèa ostanu pozadi.

Da li ste tu odluku donijeli nakon što ste saznali da je Bjelorusija remizirala u Luksemburgu?

- U tom trenutku nisam znao da je 0:0 u Luksemburgu. Znao sam na našem poluvremenu da se kod njih igra 60. minuta i da nema golova, što nam je odgovaralo.

Kako su se igraèi ponašali u svlaèionici na poluvremenu?

- Nije bilo problema. Malo su bili utuèeni, jer je gol koji su primili za njih bio šokantan, ali sam bio zadovoljan da smo odigrali najbolje poluvrijeme za vrijeme mog mandata. Istina je da smo u Njemaèkoj vodili sa 1:0, ali nismo imali onako dobru igru. Isto mogu kazati i za meè u Luksemburgu, gdje smo rano postigli gol, ali od 15. minute više nismo imali igru.
-----------------------------------------
idi ba susicu u onu stvarku...

15-10-2010 at 13:08 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

II DIO
Kakve su njihove reakcije bile nakon susreta?

- U svlaèionici smo jedni drugima èestitali, pružali ruke. Igraèi su zajedno sa mnom shvatili da su igrali dobro, da smo i sa remijem ostvarili cilj. Možda drugi nisu vidjeli ono što sam ja vidio, ali to je njihov problem. Kasnije smo prošli i pored navijaèa, koji su nam dali podršku, jer su i oni skontali da samo stjecajem okolnosti nismo osvojili sva tri boda.

Smatrate li da Vas igraèi bojkotuju, jer više njih ne pruža igre u reprezentaciji kao u svojim klubovima?

- Neka se javi bilo koji od njih. Neka samo dva igraèa napišu peticiju u kojoj æe reæi da su protiv mene, iste sekunde sam spreman da idem. Sumnjam u to da nemam povjerenje igraèa. Ko ima interesa da me bojkotuje? Da smo izgubili u Albaniji, više nas niti jedan selektor ne bi mogao spasiti. Ove kvalifikacije bi odmah otpale.

U kakvim ste odnosima sa igraèima?

- Odmah æu kazati da ima igraèa koji igraju slabije, ali nema fudbalera koji je izašao na teren razmišljajuæi da me bojkutuje, mene ili reprezentaciju. Sa svim igraèima sam u dobrim odnosima. Niti sa jednim nisam bio u konfliktu, pa i meðu samim igraèima su super odnosi. Niti jedan ozbiljniji incident nije zabilježen. To vam sve govori.

Ipak, oèekivali smo tri boda protiv slabašne Albanije, a osvojili samo jedan.

- Što se tièe ove utakmice ne zamjeram im ništa. Istina je da od pojedinih oèekuju više, ali nisam taj koji æe kritikovati pojedinaèno igraèe. Ako je neko kriv za osvojena „samo“ èetiri boda, onda smo to svi mi. Pojedini novinari moraju shvatiti da mi ne možemo drugaèije igrati i da nije moja vizija da igram na „nulu“.

U zadnje vrijeme izgubili ste naklonost novinara. Koji je Vaš komentar?

- Davno su mi rekli da se treba pribojavati pojedinih novinara u BiH. Nisam ih ozbiljno shvatio, ali nakon ovih „feljtona“ mogu kazati da pojedinci kada se u školi govorilo o respektu, „nisu bili na èasu“. Izgleda da su preskoèili tu lekciju. Dodao bih još da se sada mogu pohvaliti da su poznati preko moga imena.

Šta oèekujete u nastavku kvalifikacija za Euro?

- Nama fali jedan bod, i to onaj izgubljeni protiv Francuske. Ako neko gleda, trebali smo remizirati sa Francuzima. Možda æe nekome biti smiješno, ali jedino što su planirali prije poèetka kvalifikacija su izborili Luksemburžani. Oni su se nadali jednom bodu.

Zacrtani cilj

Zar Bjelorusi nisu prebacili svoj zacrtani plan sa veæ osvojenih osam bodova?

- Nisu! Oni su se nadali da æe na kontu imati devet bodova. Šest kod kuæe i tri protiv Luksemburga, uz planirani poraz od Francuske. I oni su u minusu od jednog boda kao i mi.

Sada taj bod moramo nadoknaditi u naredna dva duela sa Rumunijom?

- Možemo i uèinit æemo sve, ali smatram da æe za nas kljuèni meè biti u Minsku protiv Bjelorusije. Šta ako sa Rumunijom, a to se može desiti, oba meèa odigramo bez pobjednika. Po meni Albanija je otpala, jer su od nas izgubili dva domaæa boda i, po meni, kljuèni duel imat æemo u Bjelorusiji. Ako taj susret dobijemo, sigurno smo drugi kazao je Sušiæ, koji æe naredne sedmice otiæi na kraæi odmor u Francusku.

Apel igraèima

Sušiæ je na kraju razgovora želio da uputi i nekoliko reèenica reprezentativcima koji æe „odmarati“ do novog novembarskog okupljanja.

- Htio bih apelirati na svoje igraèe da moraju igrati u svojim klubovima. Oni koji ne budu standardni u svom klubu, neæe ni igrati u reprezentaciji. Izuzetak je samo jedan igraè Rahimiæ. Njega jedino mogu tolerisati, jer boljeg igraèa na tom mjestu nemam - kaže Pape.

Bešiæ pod lupom

Otkrili ste Mujdžu, Luliæa, dali šansu Medunjaninu i Pjaniæu. Koji Vam je naredni zadatak?

- Pravim ekipu ne samo za ove kvalifikacije, nego i za onoga koji doðu poslije mene kao selektor ili za moje slijedeæe kvalifikacije. Uskoro æe biti novih igraèa. Ima ih dosta iz mlade selekcije koji su blizu A tima, tu je i Bešiæ iz Hamburga. Imam dovoljno vremena da ih otkrijem još - kaže Sušiæ.

O Misimoviæu i Pjaniæu

Kako ste mogli tolerisati da Misimoviæ na grub naèin uzme loptu Pjaniæu kod izvoðenja jednog slobodnog udarca?

- Bio sam daleko od lopte kada se pucao „slobodnjak“. S klupe nisam to uoèio. Inaèe, logièno je da jedan igraè ne može stalno pucati slobodne udarce. Ako dva puta ne pogodi metu, onda je red da neko drugi dobije šansu. U onoj situaciji najlogiènije je bilo da puca Medunjanin, jer je bila pozicija za igraèa koji ima dobru lijevu nogu - pojasnio je Sušiæ.
--------------------------------------
I JOPET idi ba susicu,znas vec gdje

15-10-2010 at 13:10 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

Haman cemo stvarno otici??

09-09-2011 at 14:44 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437

citat:
Abulafija wrote:

Imamo još èetiri utakmice, Luksemburg moramo pobijediti, protiv ftancuza teško da æemo izvuæi i remi, a u baražu možemo jednu i izgubiti.
09-09-2011 at 15:12 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

citat:
racionalna manjina wrote:

Imamo još èetiri utakmice, Luksemburg moramo pobijediti, protiv ftancuza teško da æemo izvuæi i remi, a u baražu možemo jednu i izgubiti.

Ma dobro.......
09-09-2011 at 21:18 | Ukljuèi u odgovor
Dilber

Registriran(a): 11-08-2010
Odgovori: 4206

citat:
Abulafija wrote:

akoBogda

a ko yebe ove negativce ono bi se odma pos'ralo na cejf
10-09-2011 at 00:50 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 10
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: BUCO, fahro48, harisalic, Imas po marke?, joja, korn, ljiljan, pcelica, sandra, Speirs
FORUM : Sport : EP u Ukrajini i Poljskoj-2012 New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net