|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: MODERNO ROPSTVO
Pametan insan je davno reko da je najskuplje biti siromah.
Na zapadu (a koliko vidim u Tuzli ce za koju godinu biti jos i gore) si gubitnik ako u pemziju nisi otiso s parama, kakvim- takvim.
Rijetki mogu ustediti tako sto ce ostavljati komad plate, a zivjeti pod kiriju cijeli zivot.
Jedini posten nacin, (cast izuzetcima kojima je upala sikira u med pa da su si nasli poso gdje razvaljuju s parama), da se dodje do kakve takve imovine je kredit.
Naki to urade polako i po redu: djacka soba, stan, kuca, stan, staracki dom, a neki odmah kupe kucu.
Banka ti uzmi vise nego zelenasi, al ako sve bude u redu, za 30-ak godina imas kucu skoro, ili skroz otplacenu, pa kad odes u penziju, prodas je, za razliku kupis stan i ostane ti malo kesa da se zajebavas u sledecih 10-ak godinica, naravno pod uslovom da ne obolis il te onaj svabo ne stigne
|
|
13-12-2010 at 14:50 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Re: MODERNO ROPSTVO
citat: MelMel wrote:
Sve je to tacno. I sta je poenta tvog posta, s obzirom da si zapoceo post sa "na zapadu"? E de nam sada objasni kako sve to funkcionise na istoku da uporedimo da li je njima ljepse.
Njima je lijepo, oni samo yebu i kahvu piju, i to samo arabicu 100%.
I po rodjenju dobiju stan, kucu, kamion, kako ko, i 100 000 albanskih dolara da imaju trosit u Japanu.
Doduse Kinezi ne idu u Japan, oni u Cevljanovicima na koridi probbivstvuju (jel se vako pise, nek ovi pismeniji odgovore) vecinu vijeka.
Za rumune ne znam, al oni ko i mi Bosanci samo na Havajima budu.
|
|
13-12-2010 at 14:59 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
Re: MODERNO ROPSTVO
potpuno se slazem s abulafijom...
iskreno, ne vidim nista lose u uzimanju kredita, ali vidim lose u tome kada ljudi uzimaju kredit bez da to promisle...
iskreno, ja sam konstantno duzna i pod kreditom, ali sve vrlo smisljeno i bez da se zaduzim vise nego sto mogu da pokrijem... nema uzimanja kredita na kredit i tako to...
ne zalim se... ako me zdravlje posluzi, ovako jos jedno 10-12 godina i ja odoh u penziju rahat... imat cu dovoljno prihoda od nekretnina, da mogu da se bavim hobijima, sto onim za svoju dusu, sto onim za pare...
iskreno, ja jos uvijek nisam upoznala osobu (ne u bosni, nego bilo gdje) koja je kupila stan bez kredita, osim ako nije iracanin ili slicno... cak ljudi s kojima sam radila u diplomatiji - i pored plata koje su bile vece od 10-12 hiljada eura, oni su uzimali stanove i kuce na kredite, jer im se dugorocno to vise dopadalo...
kako neko rece na nekoj drugoj temi, ima tome vremena, nas svijet ce radije davati ratu kredita, nego sto ce stedjeti...
to je u ljudskom kodu... kad imas obavezu spram nekog drugog, ponasas se potpuno drugacije nego kad imas obavezu prema sebi...
ja ne znam da ustedim, ja jedino znam kako da investiram kroz kredit... kako god ja gledam tu racunicu, ja vidim da cu ja dobro proc...
ne zamaram se uopce parama koje ce banka zaraditi preko mojih ledja... to je meni tako nebitno, da mi je glupo sto uopce pisem na ovu temu...
|
|
13-12-2010 at 15:01 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|