Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : MODERNO ROPSTVO
Strana: 1 2 3 4 5
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
racionalna manjina
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: MODERNO ROPSTVO

citat:
MelMel wrote:

Zakon ponude i potraznje vazda fercerao. Ako ti 12% neodgovara, onda nemoj dizati kredit, nego cekaj povoljniji %. Banke se nisu osnovale da bi tebi ili meni olaksale zivot, nego da bi sebi napravile profit. Ko voli, nek izvoli.

Što ih braniš, pa nije valjda da i ti opravdavaš bogaæenje manjine siromašenjem veæine. Ko su bankari, i šta su sve spremni da urade da bi uveæali svoje enormno bogatstvo,objašnjeno je u Zetgeist -u. Spremni su èak izazvati i rat ( i izazivaju ih i danas), jer rat donosi razaranje, a popravljanjenje razorenog zahtijeva zaduživanje kod banaka.
13-12-2010 at 13:13 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

icon Re: MODERNO ROPSTVO

@Mel Mel, sad mi je laknulo Rekoh, pa nije valjda da je prestala biti objektivna, pa da proglasi bankare humanistima Ne može se ništa bez kredita, ali je nenormalno, nehumano, zloèinaèki, da kamate budu ovolike kolike su danas.

13-12-2010 at 13:50 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

citat:
MelMel wrote:

Mnogo toga se moze bez kredita, samo treba htjeti i treba smjeti i treba znati.

Jedino se za vjecno kukanje i kukumakanje netreba pomjeriti sa guice. Najlakse je filozofirati i nemati nikakvih dodirnih tacaka sa realnim zivotom. Tada nam je uvijek neko drugi kriv za vlastite neuspjehe.

Ako nisam dobio neko nasljeðe, otkud mi 100 hiljada maraka da kupim stan ili napravim kuæu ? Dok ja njih uštedim, veæ æe penzija
13-12-2010 at 14:13 | Ukljuèi u odgovor
Dilber

Registriran(a): 11-08-2010
Odgovori: 4206

citat:
djecko wrote:
Na tih 50 000 dodaš još 25 377,01 i biæe 75377
duga u startu sa 5% na 25 godina
Kupiš za 100 ,a košta te 200 hiljada ili ti tisuæa

dragi moji bankarska politika je cudna
jedna od najvecih gluposti je preracunavat na tolike godine koliko ces morat vratit....recimo,na 25 godina,sa kamatnom stopom od 5% i sa inflacijom od 7% mozes onda skontat koliko ce biti na kraju tih godina rata ;hanka

MODERNO ROPSTVO ne namecu bankari...moderno ropstvo namecu biznismeni....zamisli sad nekog bogatasa koji zaradjuje 10 miliona dolara godisnje i radnika 30 hiljada...to je za mene moderno ropstvo

13-12-2010 at 14:41 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

citat:
MelMel wrote:

Ko kaze da moras napraviti kucu ili kupiti stan. Mozes vala i placati nekom kiriju i mirna Bosna

Bolje je plaæati ratu kredita nego stanarinu, samo treba natjerati bankare da smanje kamate.
13-12-2010 at 14:43 | Ukljuèi u odgovor
Dilber

citat:
racionalna manjina wrote:

Bolje je plaæati ratu kredita nego stanarinu, samo treba natjerati bankare da smanje kamate.

...jer ta rata zna biti manja od stanarine

ljudi moji ja sam vjecito duzan bankama oko stotinjak hiljedarkica ;hanka
13-12-2010 at 14:48 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

Pametan insan je davno reko da je najskuplje biti siromah.
Na zapadu (a koliko vidim u Tuzli ce za koju godinu biti jos i gore) si gubitnik ako u pemziju nisi otiso s parama, kakvim- takvim.
Rijetki mogu ustediti tako sto ce ostavljati komad plate, a zivjeti pod kiriju cijeli zivot.
Jedini posten nacin, (cast izuzetcima kojima je upala sikira u med pa da su si nasli poso gdje razvaljuju s parama), da se dodje do kakve takve imovine je kredit.
Naki to urade polako i po redu: djacka soba, stan, kuca, stan, staracki dom, a neki odmah kupe kucu.
Banka ti uzmi vise nego zelenasi, al ako sve bude u redu, za 30-ak godina imas kucu skoro, ili skroz otplacenu, pa kad odes u penziju, prodas je, za razliku kupis stan i ostane ti malo kesa da se zajebavas u sledecih 10-ak godinica, naravno pod uslovom da ne obolis il te onaj svabo ne stigne

13-12-2010 at 14:50 | Ukljuèi u odgovor
Dilber

citat:
MelMel wrote:

Sve je to tacno. I sta je poenta tvog posta, s obzirom da si zapoceo post sa "na zapadu"? E de nam sada objasni kako sve to funkcionise na istoku da uporedimo da li je njima ljepse.

...pa' mi smo za srbiju zapad
13-12-2010 at 14:58 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

citat:
MelMel wrote:

Sve je to tacno. I sta je poenta tvog posta, s obzirom da si zapoceo post sa "na zapadu"? E de nam sada objasni kako sve to funkcionise na istoku da uporedimo da li je njima ljepse.

Njima je lijepo, oni samo yebu i kahvu piju, i to samo arabicu 100%.
I po rodjenju dobiju stan, kucu, kamion, kako ko, i 100 000 albanskih dolara da imaju trosit u Japanu.
Doduse Kinezi ne idu u Japan, oni u Cevljanovicima na koridi probbivstvuju (jel se vako pise, nek ovi pismeniji odgovore) vecinu vijeka.
Za rumune ne znam, al oni ko i mi Bosanci samo na Havajima budu.
13-12-2010 at 14:59 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Odgovori: 9876

potpuno se slazem s abulafijom...

iskreno, ne vidim nista lose u uzimanju kredita, ali vidim lose u tome kada ljudi uzimaju kredit bez da to promisle...

iskreno, ja sam konstantno duzna i pod kreditom, ali sve vrlo smisljeno i bez da se zaduzim vise nego sto mogu da pokrijem... nema uzimanja kredita na kredit i tako to...

ne zalim se... ako me zdravlje posluzi, ovako jos jedno 10-12 godina i ja odoh u penziju rahat... imat cu dovoljno prihoda od nekretnina, da mogu da se bavim hobijima, sto onim za svoju dusu, sto onim za pare...

iskreno, ja jos uvijek nisam upoznala osobu (ne u bosni, nego bilo gdje) koja je kupila stan bez kredita, osim ako nije iracanin ili slicno... cak ljudi s kojima sam radila u diplomatiji - i pored plata koje su bile vece od 10-12 hiljada eura, oni su uzimali stanove i kuce na kredite, jer im se dugorocno to vise dopadalo...

kako neko rece na nekoj drugoj temi, ima tome vremena, nas svijet ce radije davati ratu kredita, nego sto ce stedjeti...

to je u ljudskom kodu... kad imas obavezu spram nekog drugog, ponasas se potpuno drugacije nego kad imas obavezu prema sebi...

ja ne znam da ustedim, ja jedino znam kako da investiram kroz kredit... kako god ja gledam tu racunicu, ja vidim da cu ja dobro proc...

ne zamaram se uopce parama koje ce banka zaraditi preko mojih ledja... to je meni tako nebitno, da mi je glupo sto uopce pisem na ovu temu...

13-12-2010 at 15:01 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: BUCO, fahro48, harisalic, Imas po marke?, joja, korn, ljiljan, pcelica, sandra, Speirs
FORUM : Politika : MODERNO ROPSTVO New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net