Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : MODERNO ROPSTVO
Strana: 1 2 3 4 5
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Dilber
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 11-08-2010
Odgovori: 4206
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: MODERNO ROPSTVO

citat:
Crvena starka wrote:

pa sto nisi otis'o tamo gdje je lijepo, gdje se samo yebu i kafe ispijaju

kafu nemora nipit
13-12-2010 at 19:21 | Ukljuèi u odgovor
Crvena starka
A woman of courage and honor

Registriran(a): 27-08-2009
Odgovori: 11207

citat:
MelMel wrote:

Ja to nisam rekla - samo da se zna.

Nisam ni ja

@abulafija
13-12-2010 at 19:22 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

citat:
Crvena starka wrote:

pa sto nisi otis'o tamo gdje je lijepo, gdje se samo yebu i kafe ispijaju

Napiso sam vec, da ne ponavljam.
13-12-2010 at 19:26 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

citat:
Crvena starka wrote:

Nisam ni ja

@abulafija

Jesi, jesi....
Itekako.
Kazna slijedi.
Samo trenutak da nadodje
I ne zachatavajte ljudima temu....
13-12-2010 at 19:29 | Ukljuèi u odgovor
Crvena starka
A woman of courage and honor

Registriran(a): 27-08-2009
Odgovori: 11207

citat:
Abulafija wrote:

Jesi, jesi....
Itekako.
Kazna slijedi.
Samo trenutak da nadodje
I ne zachatavajte ljudima temu....

Evo necu ja vise.
Odoh tamo na minder parit' oci
13-12-2010 at 19:32 | Ukljuèi u odgovor
djecko
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Odgovori: 13657

citat:
MelMel wrote:
Djecko, ja ne branim pozicije bankara, ali i ne ocekujem da mi iko ista da dzabalama. U tome i jeste sustina tvog nerazumijevanja mojih postova. ...............

Itekako dobro razumijem tvoje postove i da ljudi trebaju da rade i da se kapital obræe itd.U evropi živi preko 700 milona ljudi ...
Misliš da æe neko vozom odvuæ u grèku 120 milijardi € ili u Irsku 85 milijardi ....
Nas sad pošto su razrušili prisiljavaju da uzimamo nepovoljne kredite ili ih ne daju uopšte u okviru normale,nikakve druge logike nema Kako na državnom nivou tako i pojedinaèno
15-12-2010 at 12:10 | Ukljuèi u odgovor
djecko
nisam nehljebar

citat:
MelMel wrote:
Malo mi smeta ta rijec "prisiljavaju".

Meni rijeè "prisiljavanje" ,kao rijeè nimalo ne smeta,ali radnja koju oznaèava ta rijeè i oni koji stoje iza te radnje je baš ono što mi najviše smata,(ne pomako se ako lažem,Tita mi).
Kako ide ona teorija o zaradi,da nikada inžinjeri ne mogu zaraditi kao prodavci.
Matematska jednaèina se bazira na postulatima da je
znanje= Snaga(moæ) i da je kao što znamo
vrijeme=novac
Fizika nam govori da je
Snaga =Rad u jedinici vremena
Pa kako je znanje -Snaga a vrijeme -novac znaèi da je :
Znanje = Rad /Novac iz èega proizilazi da je ono što nas zanima :
NOVAC=Rad/Znanje (Rad kroz znanje što je i logièno)
Ako malo bolje razmislimo i uzmemo u obzir promjenljivosti znanja kod svake osobe pojedinaèno,možemo veoma brzo doæi do zakljuèka da ako znanje teži nuli,zarada ide u beskonaènost,neovisno o radu koji može biti i minimalan.
S druge strane ako znanje teži beskonaènosti,logièno da zarada teži nuli bez obzira
koliki je uložen rad i trud..

Neka (i svaka) logika govori da je najbolje ništa ne znat.

16-12-2010 at 12:57 | Ukljuèi u odgovor
Fini
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 29-10-2006
Odgovori: 539

icon Re: MODERNO ROPSTVO

djecko KAZE,
Neka (i svaka) logika govori da je najbolje ništa ne znat.

P.S.
Infantile attitude!
Znanje, inforisanos je pred uslov da èovjek nije mentalno slijep, jer ta slijepoæa je opasnija od svakog fizièkog nedostatka.

Ne provjeren život nije vrijedno živjeti - Plato

17-01-2011 at 06:49 | Ukljuèi u odgovor
Fini
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 29-10-2006
Odgovori: 539

NAŠA BUDUÆNOST

U knjizi „Istinita prièa o skupini Bilderberg"ukazuje kako su briljantno ideal demokracije nametnuli „ljudi iza zavjese“. Smatra se da bi pravilan izraz bio monopol putem socijalizma Bilderberga. No, njihov sustav socijalizma nema namjeru raspodijeliti bogatstvo, posebno ne njihovo bogatstvo, veæ kontrolirati ljude i konkurenciju. Buduæi da Rockefelleri, i ostala ekipa kontroliraju društvo, to znaèi da skupina Bilderberg ustvari kontrolira butum dunjaluk. http://www.youtube.com/watch?v=DWRJzB7IyeA&feature=related
.
P.S.
Naprimje, 2008. godine skupina Bilderberg sastala se u Chantillyju u Virginiji. Na sastanak su tada došli Barack Obama i Hillary Clinton. Tamo su bili i direktori Washington Posta, New York Timesa, Wall Street Journala, magazina Time, Financial Timesa, le Mondea, el Paisa iz Španjolske, francuskog le Figaroa, njemaèkog Die Zeita, danskog Jyllands Postena i èasopisa Ekonomist. No, niko od tih medijskih šefova nije smatrao važnim da objavi kako su buduæi predsjednik SAD-a i njegova glavna suparnica bili nazoèni na tajnom sastanku s najvažnijim svjetskim moænicima. Kao što je Estulin izjavio u mnogobrojnim radijskim intervjuima te godine, David Rockefeller i ostali amerièki predstavnici Bilderberga rekli su Obami kako je „predsjedništvo njegovo dok ga ne izgubi“. To je znaèilo da æe Obama biti predsjednik bude li radio sve kako treba. U suprotnom neko æe drugi postati predsjednik. Prava demokracija na djelu, zar ne?

Naime, Daniel Estulin piše kako je prije dvanaest godina u jednom izvještaju Bilderberga vidio izraz o „zahtjevu za uništenjem“ koji tada nije razumio. Vjerojatno o tome ne bi razmišljao detaljnije da prije èetiri godine, kada se skupina Bilderberg sastala u Njemaèkoj, nije vidio istu sintagmu. Bila je izreèena u sliènom kontekstu povezanom s krizom nedostatka energije. Pitao je svog dobrog prijatelja koji obnaša važnu poziciju u Svjetskoj banci da mi to objasni. Rekao mu je da se „uništenjem svjetske ekonomije može uništiti potražnja“. Zanimljiv koncept. Naravno, to ne znaèi da æe Rockefelleri i ekipa ostati gladni. To se odnosi na ljude koji æe ostati bez domova, novca, vlasništva i investicija. To se naziva „transformacijom bogatstva“. Upravo se to dogodilo vremenom Velike depresije koja nije bila ništa drugo nego prijenos bogatstva u ruke najmoænijih ljudi. Novac ne može jednostavno ispariti u zrak. On samo razmijeni strane. Godine 1974. Nixon i Kissinger potpisali su dokument amerièke vlade o studiji rasta stanovništva. Dokument jasno govori kako je svjetsko stanovništvo izmeðu 1974. i 2050. godine potrebno umanjiti za 3 milijarde ljudi. Posljednje procjene govore o pet milijardi ljudi, što znaèi da bi na Zemlji ostalo nešto manje od dvije milijarde ljudi. Amerièki i europski nauènici procijenili su da naš planet maksimalno može održavati dvije milijarde ljudi. (Kakva glupost.) No, neæe biti potrebno ubiti sve te ljude, kaže Estulin. Bit æe dovoljno da ih izgladnite do smrti. Izgladnjivanje je definitivno svjetska politika, kao što se vidi na primjeru Afrike.

Daniel Estulin se uspio ubaciti na sastanak skupine Bilderberg u Njemaèkoj 2005. godine. Bio je to rezulta tviše od 10 godina rada na infiltriranju u sastanke Bilderberga. Kako kaže, pomažu mu ljudi iz tajnih službi, Amerikanci, te zapadni i istoèni Europljani. Na kraju knjige priložio je nekoliko zadnjih izvještaja Bilderberga i njihove zakljuèke. Zahvaljujuæi informacijama koje je dobio s tog sastanka u Njemaèkoj iz 2005. godine predvidio je da æe nafta dosegnuti cijenu od 150 dolara po barelu. Veoma lako se te tvrdnje mogu provjeriti u raznim arhivima na internetu koji datiraju prije tih dogaðaja. Nafta je to ljeto dosegnula cijenu od 147 dolara, što je veoma dobro predviðanje, zar ne?. Otkrio je i stvari koje su bile povezane s nacionalnim izborima u Njemaèkoj. Skupina Bilderberg odabrala je Angelu Merkel kao buduæu kancelarku umjesto Gerharda Schroedera. Oèigledno, predstavnici vodeæih svjetskih medija takoðer su za to znali jer su bili tamo. Zašto to nisu objavili? Zar to ne bi trebala biti glavna vijest na prvoj stranici? Ali ne – jer medije kontroliraju najmoæniji ljudi na svijetu koji pripadaju skupini Bilderberg.

Otkrio je da je godine 2006. skupina Bilderberg raspravljala u Kanadi o uništenju amerièkog i španjolskog tržišta nekretnina.(U Detroitu kuæa košta manje nego auto. http://huff.to/hbElGc - ili http://www.youtube.com/watch?v=FLRCeHL81JI Tu je informaciju Ustulin objavio u španjolskoj verziji svoje druge knjige koja je objavljena u okt, 2007.Godinu i pola dana kasnije tržište se srušilo a ekonomija pala na koljenima........

Prvi dio
http://www.youtube.com/watch?v=JJkGnqObG84

2)
http://www.youtube.com/watch?v=N05oXrtNDc0&feature=related

3)
http://www.youtube.com/watch?v=5wTrf8Eq7lg&feature=related

4)
http://www.youtube.com/watch?v=jeUcFYbSIsc&feature=related

5)
http://www.youtube.com/watch?v=69P2tcp6xjo&feature=related

6)
http://www.youtube.com/watch?v=8WzAJV-JqM8&feature=related

24-01-2011 at 05:40 | Ukljuèi u odgovor
djecko
nisam nehljebar

Planiraju sastanak od devetog do dvanaestog juna ove godine

26-03-2011 at 01:09 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 10
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: BUCO, fahro48, harisalic, Imas po marke?, joja, korn, ljiljan, pcelica, sandra, Speirs
FORUM : Politika : MODERNO ROPSTVO New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net