URL=https://ip.index.hr/remote/bucket.index.hr/b/index/2fa4052c-0662-4915-8db8-1c3e0ef9e5bd.jpg?width=600 Tate dao intervju iz kućnog pritvora: Djelujem prema Božjim uputama BBC zanijekao po"/> BBC zanijekao po"/> BBC zanijekao po"/>TUZLARIJE - OSTALE VIJESTI

Tate dao intervju iz kućnog pritvora: Djelujem prema Božjim uputama

Tate dao intervju iz kućnog pritvora: Djelujem prema Božjim uputama Tate dao intervju iz kućnog pritvora: Djelujem prema Božjim uputama
Screenshot: BBC

KONTROVERZNI influencer Andrew Tate je u intervjuu za BBC zanijekao poticanje kulture mizoginije. Rumunjsko tužiteljstvo istražuje Tatea zbog silovanja, trgovine ljudima i iskorištavanja žena, ali on tvrdi kako je nevin. Osvrnuo se na tezu da su njegovi stavovi o ženama naškodili mladima, istaknuvši da "djeluje prema Božjim uputama da čini dobre stvari".

Ovo je bio prvi Tateov televizijski intervju za neku veću televiziju otkako se pušten iz policijskog u kućni pritvor u travnju. Iako je Tate u više navrata izrazio svoje nepovjerenje prema tradicionalnim medijima i ima ogroman broj sljedbenika na internetu, BBC piše kako je na ovaj intervju pristao bez ikakvih uvjeta. 

Odbacio je iskaze pojedinih žena uključenih u aktualnu istragu koje su ga optužile za silovanje i iskorištavanje. Komentirao je i BBC-jevu priču o ženi koja je navodno pratila Tatea u Rumunjsku vjerujući da je zaljubljen u nju. Žena, koja je predstavljena pod pseudonimom Sophie, ispričala je kako ju je Tate natjerao da se snima preko web kamere i da si tetovira njegovo ime. 

"Nikada nisam poticao napade na učiteljice"

"Činim vam uslugu kao starom mediju, dajući vam relevantnost, razgovarajući s vama. I sada vam kažem, ova Sophie, koju je BBC izmislio, koja nema lice - nitko ne zna tko je ona", poručio je. Inače, Sophie trenutno pomaže rumunjskim tužiteljima u istrazi.

Komentirao je i zabrinutost učitelja, policije i boraca za ljudska prava zbog njegovih stavova. Izvršna direktorica udruge Rape Crisis u Engleskoj i Walesu je primjerice rekla kako je "duboko zabrinuta opasnom ideologijom mizogine kulture silovanja koju širi Tate".

Tate je odgovorio da su te optužbe "apsolutno smeće". Dodao je kako je "potpuno neiskreno pretvarati se" da šteti mladima. Osvrnuo se i na organizacije koje su ga okrivile za sve češće napade na djevojčice i uznemiravanje učiteljica. "Nikada, baš nikada nisam poticao učenika da napadne učitelja ili učiteljicu", istaknuo je. 

"Ne znam razumijete li što je sarkazam"

"Propovijedam naporan rad, disciplinu. Ja sam sportaš, propovijedam borbu protiv droga, propovijedam religiju, propovijedam da nema alkohola, propovijedam da nema zločina nožem. Protivim se svakom problemu modernog društva", nastavio je. Sugerirao je da su neki od njegovih komentara izvučeni iz konteksta ili zamišljeni kao "šala", uključujući videoraspravu u kojoj je rekao da intimni dijelovi žene pripadaju njezinom muškom partneru.

"Ne znam razumijete li što je sarkazam. Ne znam razumijete li što je kontekst. Ne znam razumijete li što je satiričan sadržaj", kazao je. Također je zanijekao da emocionalno manipulira ženama, unatoč komentarima koji su bili sadržani u prethodnoj verziji njegovog online tečaja. 

"Zovem se Andrew Tate... i ja sam najkompetentnija osoba na cijelom planetu da vas naučim o muško-ženskim interakcijama", stajalo je u uvodu te stranice. Dalje se navodi kako je Tateov posao bio "upoznati djevojku, otići na nekoliko spojeva, spavati s njom, navesti je da se zaljubi u njega do te mjere da će učiniti sve što joj kaže, a zatim je natjerati da se snima web kamerom kako bi se zajedno obogatili".

Objavio vlastitu verziju intervjua

Stranica je u međuvremenu uklonjena. Tate tvrdi kako "nikad nije rekao" to što je pisalo na stranici. "Ja sam istinska sila dobra u svijetu. Možda to još ne razumijete, ali ćete na kraju. I iskreno vjerujem da djelujem prema Božjim uputama da činim dobre stvari, i želim učiniti svijet boljim mjestom", naglasio je. 

Zbog Tateovog nepovjerenja prema tradicionalnim medijima, intervju je snimao i njegov tim za vlastitu upotrebu. BBC navodi kako su prije razgovora predstavili teme o kojima će se razgovarati, ali nisu unaprijed dogovorili pitanja koja će postaviti. BBC tvrdi da je Tate na društvenim mrežama obećao da će objaviti vlastitu verziju intervjua, što je ubrzo i učinio. 
OBNOVI SADRŽAJ

IZVORNI LINK

INDEX.HROSTALE VIJESTI
Počinje suđenje Trumpu zbog napuhavanja vrijednosti imovine
Ukrajina: Uništili smo 4 od sedam ruskih dronova tijekom noći
Crkvu u Poljskoj potresa skandal zbog zabave s muškom prostitutkom
Počinje dodjela Nobelovih nagrada. Prvu će dodijeliti za medicinu
Japanski start-up razvija robota iz popularnog crtića. Koštat će tri milijuna dolara
Cijene nafte u trećem kvartalu porasle više od 25 posto
VIDEO U Meksiku se za vrijeme mise urušio krov crkve, najmanje je sedmero mrtvih
Grizli ubio dvoje izletnika u kanadskoj Alberti
Deset ljudi poginulo u prometnoj nesreći u Meksiku, vozač kamiona jurio pa pobjegao
Zelenski: Ništa neće oslabiti ukrajinsku hrabrost protiv Rusije
Novi ogroman val migranata mogao bi promijeniti Europu
Stižu detalji o žrtvama u španjolskom noćnom klubu. "Mama, volim te, umrijet ću"
Diljem Rusije se okupljaju Prigožinovi simpatizeri. NATO šalje avione u Litvu
Biden republikancima: Ne tratite vrijeme. Moramo nastaviti pomagati Ukrajini
Šef EU diplomacije u Kijevu: Moramo Ukrajini dati bolje i veće oružje
Teroristi u Turskoj prije napada ubili čovjeka i ukrali mu auto. Obojica su ubijena
Psihijatar tvrdi da je opasan fentanil stigao u Hrvatsku. Što je to uopće?
Masovni pomor dupina u Amazoniji
Fico: Postavit ćemo kontrole zbog migranata. To neće biti lijepa slika
Mađarska vlada oduševljena pobjedom putinovca u Slovačkoj: "Dijeli naša stajališta"SVASTARIJE

Rekordan septembar diljem Europe. ˝Vrućine će se nastaviti, ovo nikad nismo doživjeli˝

Erdogan: Turska više ništa ne očekuje od Europske unije

Drastično porastao broj mrtvih u požaru kluba u Španjolskoj. Najmanje 13 poginulih

Putinovac je pobjednik izbora u Slovačkoj

SAD u zadnji tren izbjegao ˝zatvaranje˝ savezne vlade

VIDEO Dva napadača aktivirala bombu pred turskim MUP-om. ˝Ovo je teroristički napad˝

Više od 100.000 Armenaca pobjeglo iz Nagorno-Karabaha

Njemačka uvodi mjere i kontrole zbog ogromnog broja migranata. ˝Ne možemo više ovako˝

Dodik nakon što je opet izabran za šefa stranke: Idemo u razlaz s ostatkom BiH

VIDEO Izvanredno stanje u New Yorku. Oluja izazvala kolaps, stižu dramatične snimke


osmrtnicama basmrtovnice