TUZLARIJE - VIJESTI

08.04.2019.
Dodijeljene nagrade za najbolje učenike, studente i sportiste

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, danas 8.4.2019. godine, upriličio je prijem za dobitnike nagrada za najbolje učenike, studente i sportiste.

Tuzlarije


Riječ je o kandidatima koji su se prijavili na “Javni poziv za dodjelu Nagrade Grada Tuzle za ostvaren natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista sa područja grada Tuzle”, i ispunili uvjete predviđene navedenim konkursom.

Prisutni dobitnici su, kroz razgovor i pojedinačno predstavljanje, upoznali gradonačelnika Imamovića sa ostvarenim rezultatima, na čemu im se zahvalio u ime svih građana Tuzle, koji mogu biti ponosni na nadolazeće generacije mladih. Sveukupni zbir rezultata učenika, studenata i sportista sa područja grada, potvrđuje činjenicu da je Tuzla sredina u kojoj mladi imaju mogućnost za razvoj i napredak.

U Budžetu Grada Tuzle za 2019. sa pozicije ” Nagrade studentima, učenicima i sportistima za natprosječan uspjeh” izdvojena su sredstva u visini od 50.000, 00 KM.

Ove godine dodijeljena je 101 Nagrada Grada Tuzle za ostvaren natprosječan uspjeh u prethodnoj kalendarskoj/školskoj godini za pet učenika generacije srednjih škola, 44 studenta sa najnižom prosječnom ocjenom 9, 50, trideset i pet učenika i studenata koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim takmičenjima i 17 sportista koji su proglašeni za najuspješnije sportiste Odlukom Sportskog saveza grada Tuzla.

Priredio(la): Grad Tuzla