TUZLARIJE - VIJESTI

26.04.2019.
OŠ ˝Sjenjak˝:
15. rođendan proslavljen u novosagrađenoj sali za tjelesni odgoj

Prošlo je 15 godina kako je u tuzlanskom naselju Sjenjak izgrađena i radi OŠ "Sjenjak". Izgrađena je donacijom Vlade Japana i japanskog naroda kao i ulaganjem grada Tuzle. Petnaesti rođendan su učenici, nastavnici i uposlenici proslavili svečanom priredbom u novosagrađenoj sali za tjelesni odgoj kojoj se svi neizmjerno raduju.

Tuzlarije


U povodu obilježavanja 15. rođendana školu su posjetili i važni gosti: gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, predstavnici ambasade Japana i predstavnici Internacionalne agencije za razvoj - JICA.

Učenici, učiteljice, nastavnici, menadžment škole i svi ostali uposlenici su se potrudili da dostojno dočekaju važne goste koji su zaslužni za postojanje škole. Osim što se mogu pohvaliti najboljim uspjesima u radu na području grada Tuzle, pripremljen je izuzetno kreativan program priredbe i sadražaja na časovima. Sve u školi "Sjenjak" danas je bilo posvećeno Japanu i prijateljskom narodu Japana.

Gost iz Japana nije krio osmijehe ni štedio dlanove da nagradi marljivost i kreativnost učenika. Naročito je bio zadovoljan izgledom škole i istakao je da je objekat održavan. Obećao je i nove donacije i ulaganja u školu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Novinarsko medijska sekcija