TUZLARIJE - SHOWBUSINESS

03.05.2005.
Charlize, kako se Penelope ljubi?
Transformacija od čudovišta do prelijepe femme fatale i više nego uspješno izvršena. Pitanje glasi: tko se bolje ljubi u filmu ´Glava u oblacima´ - Charlizein dečko Stuart Townsend ili Penelope Cruz?



Slučaj ili sudbina? Za četrnaestogodišnu Gildu Bessé će to prije biti šok kada joj proročica kaže da ju u 34. godini čeka velika opasnost. Devet godina kasnije ljepotica s Cambridgea slučajno će dospjeti u sobu studenta Guya Malyona budući da ju ne smiju uloviti u krevetu profesora. Nekoliko dana kasnije Gilda će ga povaliti i to na stolu za bilijar na jednom orgija-partyju.



Otada do 1936., kada će se ponovo sresti u Parizu, Gilda će svim snagama pokušati uloviti dan i svakog frajera koji joj prođe ispred nosa, a Guy će sliniti nad njenim pismima i filmovima u kojima se njegova opsesija pojavljuje kao seksi statistica. Naravno da je ona sada otkačena umjetnica, fotografkinja koja živi na Montmartreu i naravno da ima jednu seksi Španjolku za internacionalni menage a trois. Kupanje u kadi sa šeširom i kravatama, sado-mazo bičevanje, lezbijski ples i privatni striptiz uračunati.



Tko zna koliko bi daleko otišli ti avangardni umjetnički happeningzi s golim ženama da se nad Europu nisu nadvili tamni oblaci... Ako je vjerovati filmovima ( a tko to danas ne radi?!), onda se nikada nije tako strastveno ljubilo kao u tridesetim i četrdesetim godinama prošlog stoljeća. Milijunima ubijenih Hollywood je uporno nametao mit o besmrtnoj ljubavi (od ˝Casablance˝ do ˝Engleskog pacijenta˝). Negdje između je i film ˝Glava u oblacima˝. Britanac John Duigan (˝Sirene˝) rado se pokorio američkom pogledu na staru Europu, a Charlize Theron se konačno ostvarila davna želja da zaigra u europskom filmu.



U filmu ´Glava u oblacima˝ igrate s vašim dečkom Stuartom Townsendom. Još od vremena Jennifer Lopez i Bena Afflecka takvi projekti slove kao jako riskantni.

Baš naprotiv! Stuart i ja smo dugo razmatrali takvu mogućnost. A da je film čista ljubavna priča, vjerojatno ne bismo nikada pristali na to. Ukoliko ste to smetnuli s uma, ovdje se u prvom redu radi o razaranju osjećaja koji ponekad mogu postati presnažni i neizdrživi.



A to vas je kao ljubavni par strašno zanimalo?

Naravno. Budući da smo već četiri godine zajedno i da se tako dobro poznajemo, mogu od njega očekivati da će mi podariti svoje najdublje osjećaje i misli. Scenarij je, recimo, očekivao da mu slomim srce. Znate li možda nekoga tko bi to bolje učinio od žene koju voli?



U filmu je vaš dečko opsjednut vama i zaljubljen već od prvog susreta. A kako je bilo u stvarnom životu?

Nemojte biti baš tako indiskretni. Reći ću vam samo to da je Stuart nešto posve drugačije od Guya. Ja sam, naprotiv, u fatalnoj Gildi znala otkriti tu i tamo neku poznatu crtu. Više ne želim odati.



Možda samo to kako ste se upoznali?

Na snimanju filma ˝U zamci˝. Imali smo samo dvije zajedničke scene, no baš je u njima zaiskrilo. Kasnije smo se dogovorili za ručak i sve je štimalo.



A kako je štimala kemija između vas i Penelope Cruz, budući da ste s njom imali nekoliko strastvenih scena?

Penelope je veličanstvena glumica i ima te vruće španjolske vene. Stuarta i mene je odmah privukla.



I za kraj, tko se ljubi bolje, vaš dečko Stuart ili Penelope?

Prava dama nikad ne priča o tome...

Priredio(la): tuzlarije / klik