TUZLARIJE - SHOWBUSINESS

03.05.2005.
Zec gadiš mi se
Razmišljamo o tome da negdje nabavimo motornu pilu i bacač plamena i zaputimo se do Hollywooda, u urede Warner Brothersa. Povod? Svetogrđe koje je počinjeno nad likovima legendarnog Chucka Jonesa.



Kao da nam nisu bile dosta razne travestije poput ˝Space Jama˝, iz Warnerovog animacijskog odjela će nam ove godine stići ˝Loonatics˝, izmijenjeni klasični likovi iz Looney Tunesa u novom serijalu smještenom u godinu 2772. Bugs, Duffy, Tasmanijski đavo, kojot i ptica trkačica imat će mnogo zlokobniji izgled i superherojske moći, uz nova imena poput Buzz Bunny (očito u Warner Animationu nisu čuli da se tako već zove ne samo jedna već postojeća igračka nego i V0676, iznimno popularni vibrator neobičnog oblika specijaliziran za stimuliranje klitorisa, koji se prodaje u svim boljim sex-shopovima).



˝Nova serija posjedovat će istu klasičnu duhovitost i lukavost, ali će imati mnogo više veze sa stvarima o kojima klinci danas pričaju, ˝ kaže Sander Schwartz iz Warner Bros. Animationa, a David Janollari, predsjednik Kids´ WB-a, kaže: ˝Svi smo mi poludjeli za time. Rekli smo: ´Gle, kakav sjajan način da se uzme klasična franšiza Looney Tunesa, koja je desetljećima imala ogroman uspjeh kod publike, i uvede u novi milenij.´ Ja mislim da je to naslijeđe očuvano. Ako išta, ovo je odavanje počasti tom naslijeđu, a ne njegovo uništavanje.˝ Mi iz Klika, cijela redakcija, ovako javno im poručujemo da se i oni i ti njihovi likovi gone u materinu. Jedina budućnost koja je prihvatljiva u ˝Looney Tunesima˝ je Duck Dodgers u 24. i 1/2 stoljeću, i točka.



I ne, dječice draga, ne postoji način da to makar i slučajno ispadne dobro. Da su smislili nešto zbilja privlačno i zanimljivo za gledanje, dali bi tim junacima i potpuno nova imena, a ne bi morali na to natovarivati naslijeđe klasičnih, legendarnih i općeomiljenih likova, koji su toliko dobri (i takvi kakvi su) zato što su nastali u jednom drugom vremenu i što ih je radio niz apsolutno genijalnih ljudi kao što su Jones, Freleng, McKimson... Što je sljedeće? Vađenje Humphreya Bogarta iz groba i odijevanje u tajice i plašt jer, zaboga, ˝ove današnje klince samo takve stvari zanimaju˝?

Priredio(la): tuzlarije / klik