TUZLARIJE - SAOPŠTENJA

16.07.2010.
Regionalni odbor BPS - Sefer Halilović - saopštenje
Kandidati RO BPS-Sefer Halilović SI Bosna


Dana 12.07.2010. godine u hotelu "Tuzla" predstavljeni su kandidati RO BPS-Sefer Halilović SI Bosna na listama za Izbore 2010. godine i to nocioci listi za Izbornu jedinicu 5 Državnog parlamenta, skupštinu Tuzlanskog kantona, Parlament Federacije (Izborna jedinica 2, 3 i 4), Parlament Bosne i Hercegovine (Izborna jedinica RS), Narodnu skupštinu Republike Srpske, kandidat za podpredsjednika RS.



Bosanskohercegovačka patriotska stranka – Sefer Halilović na Opće izbore 2010. godine izlazi s kandidatima za sve nivoe vlasti: Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, Potpredsjednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda, Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine, Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Narodnu skupštinu Republike Srpske, Skupštinu kantona (Tuzlanskog). Ukupno 361 kandidat.

Kandidat Bosanskohercegovačke patriotske stranke – Sefer Halilović za bošnjačkog člana predsjedništva Bosne i Hercegovine je prof. dr. sc. Mujo Demirović iz Bihaća. Bio je Ministar za obrazovanje, nauku i kulturu u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, Rektor Univerziteta u Bihaću, Dekan Pravnog fakulteta u Bihaću, autor više od 15 naučnih studija, učesnik brojnih međunarodnih naučnih i stručnih konferencija, okruglih stolova, simpozija i slično na kojima je imao zapaženu ulogu. Kandidat je za člana ANU BiH. Jedini je kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine od 1990. godine koji dolazi iz Krajine.

Sa prostora Sjeveroistočne Bosne (područje nekadašnje regije 19 općina) Bosanskohercegovačka patriotska stranka – Sefer Halilović za Opće izbore 2010. godine nudi 69 kandidata (federalni dio) i 13 kandidata iz RS-a. Od toga 47% kandidata je mlađe od 35 godina; 38% kandidata su žene (među njima i dvije nosioci lista za Predstavnički dom Parlamenta BiH i Skupštinu TK); 9% kandidata su doktori nauka različitih profila; 5% kandidata su magistri nauka raznih struka; 53% kandidata imaju visoku stručnu spremu; 25% kandidata su studenti različitih fakulteta i zanimanja.

Kandidati koje nudi Bosanskohercegovačka patriotska stranka – Sefer Halilović za Opće izbore 2010. godine su: visokomoralni, obrazovani, pošteni, stručni, sposobni, pravedni, nekompromitirani, “novi na političkoj sceni”. O tome, između ostaloga, govore i biografski podaci nosilaca listi.

Predstavnički dom Parlamenta BiH-Izborna jedinica 5. Nosilac liste Prof. dr. sc. Mirsada Prašo: Živi i radi u Tuzli. Doktor medicinskih nauka. Vanredni profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Direktor klinike za anesteziju i reanimaciju na UKC u Tuzli. Humanista godine u Srbiji. Član Glavnog odbora BPS-Sefer Halilović.

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH. Izborna jedinica 2. Nosilac liste Adnan Gradaščević, diplomirani kriminalist. Živi u Gradačcu gdje je i zaposlen u Policijskoj upravi Gradačaca. Njegov slavni predhodnik iz porodice Gradaščevića Husein kapetan jedne prilike rekao je tadašnjem bosanskom beglerbegu “ima Bosne beglerbeže i Bošnjaka u njoj, bili su prije vas i ako Bog da biti će i poslije vas”. Adnan isto poručuje onima koji Bosnu i Hercegovinu urušavaju proteklih 20 godina.

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH. Izborna jedinica 3. Nosilac liste dr. Emir Arnautalić, specijalista ORTOPED. Direktor Klinike za ortopediju i traumatologiju na UKC Tuzla. Poslanik BPS-Sefer Halilović u Skupštini TK. Član Glavnog odbora BPS-Sefer Halilović i predsjednik OO BPS-Sefer Halilović Tuzla.

Predstavnički dom Parlamenta F BiH. Izborna jedinica 4. Nosilac liste doc. dr. sc. Senaid Hadžić. doktor humanističkih nauka. Oženjen je i ima jedno dijete. Bio je aktivni učesnik odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. Više puta ranjavan. Ima status RVI. Radi na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Šef je odsjeka za historiju. Voditelj više naučnih projekata. Učestvovao je u radu više stručnih i naučnih međunarodnih seminara i skupova. Na polju historijske nauke ostvario je zapažene naučne rezultate. Autor je univerzitetskog udžbenika, i više od 40 naučnih i stručnih radova. Član Glavnog odbora BPS-Sefer Halilović i predsjednik regije sjeveroistočna Bosna.

Skupština Tuzlanskog kantona. Nosilac liste prof. dr. sc. Nermina Hadžigrahić. Rođena 1962. u Loznici. Doktorirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 2004. Specijalista dermatovenerologije, vanredni profesor na predmetu dermatovenerologija na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Prodekan za kliničku nastavu i studentska pitanja na Medicinskom fakultetu u periodu 2006-2007. Autor preko 40 naučnih i stručnih radova i udžbenika za studente. Direktor Klinike za kožne bolesti UKC Tuzla i šef Katedre za dermatovenerologiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Predsjednik Udruženja dermatovenerologa u BiH. Član Komisije za stručno usavršavanje Ljekarske komore TK. Aktivno govori engleski jezik. Udata, majka dvoje djece.

Kandidat za podpredsjednika RS Agan Delibajrić rođen je 21.07.1959. u Tršiću, opština Zvornik. Nastavnički fakultet završio na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru i stekao zvanje profesor PDO. Bio je odbornik u SO Zvornik u dva mandata i obavljao funkciju predsjednika kluba vijećnika. Zaposlen je na mjestu direktora firme doo „Drina Šped“ Tuzla. Obnašao je funkciju predsjednika komisije za implementaciju prvih izbornih rezultata i uspostavu multietničke vlasti u SO Zvornik. Dobitnik visokog priznanja PL BiH za Zvornik. Oženjen otac troje djece.

Izet Nakičević nosilac liste BPS-Sefer Halilović za Narodnu skupštinu RS. Rodjen 28.02.1937. u Teočaku. Poljoprivredni fakultet odsjek Tehnologija prehranbeni smjer završio u Beogradu 1967. Član Saveza komunista nisam bio nikad. Bio delegat u SO Zvornik, Po izbijanju sukoba 8.04.1992. u Zvorniku uhapšen od Srpskih paravojnih formacija i bio u logoru dva mjeseca.13.05.1992. Od oktobra 1992. do 31.01.1996. bio predsjednik Merhameta za opštinu Zvornik. Vratio se u Zvornik 2000. gdje i sad živi.

Šemsudin Hajdarević nosilac liste BPS-Sefer Halilović za Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine iz RS-a. Rođen 19.10.1980. u Zvorniku. Završio Ekonomsku školu u Tuzli kao učenik generacije. U Banja Luci završio Ekonomski fakultet na UPS gdje je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. Na istom Univerzitetu stekao je zvanje diplomirani ekonomista specijalista (prvi ciklus postdiplomskog studija po Bolonji). Vratio se u Liplje sa porodicom i suprugom gdje i danas živi.


Nadamo se da građani Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine s pravom glasa na ovim izborima neće glasati kao do sada nego birati. Birati one koji po svojim moralnim, stručnim, obrazovni, spolnim, iskustvenim i drugim kvalitetima mogu dovesti do promjena u našem društu i učiniti život boljim svima nama koji to zaslužujemo. Također se nadamo da građani neće birati one koji 20 godina obećavaju a ni jedno obećanje ne ispoštuju, one koji jedino znaju da obmanjuju javnost a iza sebe nemaju nikakvih rezultata, moralnih vrijednosti, stručnih kvaliteta niti poštenja. Građani zaslužuju bolje. Mi im to možemo priuštiti.

U ime bolje, pravednije, prosperitetnije, moralnije Bosne i Hercegovine. Države mladosti i kreativnosti, razumijevanja i tolerancije, kompromisa i pomirenja, srdačan pozdrav.

Za pravdu i poštenje !

Predsjednik RO BPS-SH SI Bosna
doc. dr. Senaid Hadžić
















OSTALE VIJESTI
SAD uveo sankcije suradniku izraelskog ministra
Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila
Ruski projektil uništio skladište žitarica u regiji Odese u Ukrajini
Čovjek se zapalio pred sudnicom u New Yorku gdje traje suđenje Trumpu
Izrael: U Pojas Gaze je došlo 276 kamiona s pomoći
Scholz: Rat u Ukrajini mogao bi potrajati još nekoliko godina
Azerbajdžan i Armenija dogovorili povratak sela. "Ovo je prekretnica"
"I Izrael i Iran pokušavaju spasiti obraz." Iranci na ulici viču: "Smrt cionistima"
Šef NATO-a: Nitko nema koristi od rata na Bliskom istoku
Iranski ministar: Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu ili žrtve u Isfahanu
Orban vodećim dužnosnicima EU: Pokupite stvari i odlazite
Lavrov: Moskva i dalje ustraje na istinski ruskoj Ukrajini
Srpski medij: Brat osumnjičenog za ubojstvo Danke umro je nasilnom smrću
Francuska naredila trgovcima označavanje proizvoda kojima su smanjili pakiranje
Čovjek prijetio da će se raznijeti u iranskom konzulatu u Parizu
Iranske poruke spustile cijene nafte
G7: Osnažit ćemo protuzračnu obranu Ukrajine
Blinken teško optužio Kinu
Njemačka šefica diplomacije i Netanyahu se posvađali oko fotografija tržnica u Gazi
Iranski mediji umanjuju značenje izraelskog napada. "Eksplozije su bile kao petarde"







SVASTARIJE

Srpski medij: Brat osumnjičenog za ubojstvo Danke nije umro prirodnom smrću

Francuska naredila trgovcima označavanje proizvoda kojima su smanjili pakiranje

Iranski mediji umanjuju značenje izraelskog napada. ˝Eksplozije su bile kao petarde˝

Netanyahu njemačkoj ministrici pokazao fotografije punih tržnica u Gazi, naljutila se

Tri Rusa padobranima skočila iz stratosfere na Sjeverni pol, pogledajte snimku

Što se stvarno događa u sukobu Izraela i Irana? Predstava kojom se skriva ono važno

Počeli izbori u Indiji. Trajat će više od mjesec dana

Izrael napao Iran. Sastaju se čelnici G7, stižu reakcije Irana

Putnik (33) preminuo na letu Ryanaira iznad Italije, s njim bila i trudna supruga

VIDEO Katastrofalne poplave u Rusiji. Poplavljeno oko 18.000 kuća, hiljade evakuirane





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi