TUZLARIJE - SAOPŠTENJA

25.09.2010.
Veličanstven predizborni skup HDZBiH u Mejdanu


Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i nositelj liste HDZ BiH za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH prof. dr. sc. Dragan Čović, kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto te nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu Tuzlanske županije Mijo Krešić, predvodili su uvaženo stranačko izaslanstvo koje je nazočilo predizbornom skupu HDZ BiH u Tuzli, održanom u petak, 24. rujna 2010. godine, u Maloj dvorani Mejdana.



Radit ću na stranačkim i nacionalnim programima

Kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto na veličanstvenom skupu u dvorani Mejdan mnogobrojne Tuzlanke i Tuzlake nazvala je snagom hrvatskog naroda te se zahvalila na velikoj podršci Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) BiH, istinskoj političkoj snazi Hrvata u Bosni i Hercegovini.

- I u Tuzli želim istaknuti da ću se zalagati za BiH u kojoj će biti osigurana sva nacionalna prava hrvatskog naroda, jer to je moj program i političko opredjeljenje kojeg ću se uvijek držati. Želim raditi na svim programima, i stranačkim i nacionalnim, počevši od gospodarske politike, socijalnog programa i socijalne odgovornosti, izgradnje pravne države i vladavine zakona, čuvanja istine i vrijednosti o Domovinskom ratu. Zalagat ću se također i za načelo mira, slobode, kulture dijaloga, političke kulture i drugih civilizacijskih vrijednosti koji uistinu počivaju na demokršćanskim vrijednostima na kojima je utemeljena Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, kazala je Krišto.

Odgovornost je na svakom čovjeku

Kako bi HDZ BiH i Borjana Krišto kao njegova kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH realno mogli ostvariti svoj program i zacrtane ciljeve, pojasnila je Krišto, potreban im je mandat kako bi se kroz institucije sustava mogli boriti za prava hrvatskog naroda. Naglasila je kako u ovom povijesnom vremenu odgovornost nosi svaki čovjek te kako je važno jedinstvo hrvatskog naroda u punom kapacitetu kako bi se ostvario zacrtani cilj – pobjeda na svim razinama vlasti što će HDZ-u BiH, između ostalog, omogućiti zalaganje za apsolutnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda.

- Nalazimo se na pragu šestih, povijesnih, prevažnih izbora u BiH i ne smijemo dopustiti da 3. listopada ne obavimo svoju građansku dužnost. Ne smijemo dopustiti da nam toga dana, kada budemo prebrojavani, jer smo najmalobrojniji narod, još kažu i kako nas nema. Napose, ne dopustimo da nam bošnjački narod ponovno bira hrvatskog člana Predsjedništva BiH, istaknula je Borjana Krišto te poručila kako je funkcija člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda od iznimnog značaja kako bi Hrvati, ali i svi narodi i građani u Bosni i Hercegovini imali prosperitetnu budućnost te političku, gospodarsku, ekonomsku i svaku drugu stabilnost koja je danas potrebna svakom, a posebno mladom čovjeku.

Socijalna pravda i jednakost

Predsjednik HDZ BiH i nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH prof. dr. sc. Dragan Čović, obraćajući se mnoštvu, pozdravio je sve koji prepoznaju HDZ BiH kao stožernu stranku hrvatskog naroda.

- Kroz proteklih šest mjeseci organiziramo aktivnosti s jasno definiranom strategijom kako bi poslali jasnu poruku: služiti hrvatskom narodu u BiH. Uz vašu potporu se želimo izboriti za socijalnu pravdu i jednakost, ekonomske reforme kao i pravnu državu s naglaskom na borbu protiv korupcije i kriminala. Posjećujemo gradove i mjesta u BiH u kojima su Hrvati manjina čime želimo pokazati brigu za svoj narod od Brčkog, preko Posavine, Tuzle pa sve do Hercegovine. Kako u Tuzli i cijeloj županiji, tako ćemo rješavati probleme Hrvata i u ostalim dijelovima BiH, rekao je Čović pri čemu je istaknuo potrebu izlaska na predstojeće izbore u što većem broju.

Hrvati trebaju izabrati svog predstavnika

- Prevažno je ostvariti 130 tisuća glasova koliko nam je potrebno da bi dobili svoju predsjednicu iz reda hrvatskog naroda u BiH, u liku Borjane Krišto. Također je potrebno imati svoje ljude iz Tuzle na ostalim razinama vlasti koji će govoriti u ime Hrvata kako bi poslali jasnu poruku Bošnjacima da nas ima, te da nema vlasti u BiH bez hrvatskog naroda. Oko sedam tisuća glasova će biti dovoljno kako bi pokazali što Hrvati Tuzle žele za bolje sutra sebe i svoje djece, naglasio je Čović te je poručio kako je sramotno što se bošnjačkom narodu nudi Hrvat kao njihov predstavnik u Predsjedništvu BiH.

- Ovom prilikom pozivam Bošnjake da se ovoga puta odreknu svog prava da biraju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Željko Komšić je podvala SDP-a u kojoj ima 99 posto Bošnjaka. Došlo je vrijeme za Hrvate, jer se vrijednost BiH ogleda kroz uvjete u kojima žive najmalobrojniji, zaključio je predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović.



Mijo Krešić, nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu Tuzlanske županije i predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Soli, rekao je kako je HDZ BiH posjetio preko sto naseljenih mjesta Tuzlanske županije i uvjerio se u poziciju koju ova stranka ima kao stožerna stranka hrvatskog naroda.

Na svome, u domovini BiH

- Danas je ovdje pred vama transformirani HDZ BiH ojačan Mladeži HDZ BiH i Zajednicom žena HDZ BiH koji predstavljaju novu snagu hrvatskog naroda. Oni su potvrda opredjeljenja hrvatskog naroda da želi ostati ovdje na svojim ognjištima i graditi budućnost u svojoj domovini BiH. Ovo dodatno potvrđuje da su Hrvati garant multietničnosti na ovom prostoru. Želimo ustavnu multietničnost s jednakim pravima kao i ostali narodi, kazao je Krešić.

Također je naglasio kako je godišnji proračun Tuzlanske županije 400 milijuna maraka u čijoj raspodjeli Hrvati nemaju pravo glasa.

- Tome želimo stati u kraj. Proračun županije pune hrvatski gospodarstvenici, a imaju ga pravo i trošiti. HDZ BiH će se zalagati i za ravnopravno zapošljavanje, uvjete upisa na fakultete kao i za preduvjete normalnog života hrvatskog naroda u ovoj županiji. Cilj nam je ulazak Hrvata na pozicije na kojima nemamo svoje ljude. A 3. listopada je biti ili ne biti za hrvatski narod u ovoj županiji, poručio je Krešić.

Krešić je ustvrdio da nisu sve političke stranke iste i nisu oni koji ih predstavljaju svi isti.

Cilj je realan

- Mi smo s vama i kada obnavljate i kada gradite, i na krštenjima i na vjenčanjima. Došli smo i u Gradačac, Lukavac, Srebrenik i Živinice, ali i u Drijenču. Bili smo u Gornjoj Maloj, Tramošnici, u Straži i na Berati. Kročili smo u svaki naš zaselak. Ponosan sam na vas!!! Ponosan sam na sve nas, jer smo sebi postavili visoki cilj: ulazak u Skupštinu Tuzlanske županije u kojoj nemamo svoje predstavnike već osam godina. Ali cilj koji smo postavili je proizišao iz prijeke potrebe… zato je za nas njegovo ostvarenje sasvim realno, poručio je Krešić.

Slavko Matić, nositelj liste HDZ BiH za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, rekao je kako bez rješavanja nacionalnog pitanja Hrvata nema ni Bosne i Hercegovine.



Tuzlaci uz Borjanu Krišto

- Zadnjih godina mnogi su nas htjeli dijeliti, oslabiti snagu Hrvata baziranu oko HDZ BiH, htjeli su podijeliti i narod i samu stranku, kako radi svojih tako i radi tuđih interesa. Ali im nećemo dopustiti. Svoju snagu ćemo pokazati odmah nakon izbora kada započinjemo priču o reformi Ustava u korist hrvatskog naroda, istaknuo je Matić pri čemu je također naglasio kako će se izboriti za gospodarski razvoj, ulazak BiH u NATO i EU, za pravnu i socijalno osjetljivu državu na čelu s Borjanom Krišto, kandidatkinjom HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

- Hrvatski narod ponovno prepoznaje snagu u HDZ-u BiH i ne da se prevariti. Siguran sam kako će Borjana Krišto na ovim izborima dobiti povjerenje dvije trećine hrvatskih birača u Tuzlanskoj županiji, rekao je Matić u želju da sa Tuzlacima u listopadu zajedno proslavi pobjedu HDZ BiH.

CDU podupire HDZBiH

Važno za istaknuti je kako je HDZ BiH dobio potporu za svoju kandidaturu na predstojećim izborima od predsjednika okružnog saveza CDU-a (Kršćanske demokratske unije) Böblingen u Baden Württenmbergu SR Njemačke Wolfganga Heubacha. U njegovo ime, pismo potpore HDZ BiH uručio je njegov izaslanik Ivo Wratschko.

- Želimo Vas ohrabriti ka zajedničkoj budućnosti u miru, slobodi, toleranciji i socijalnoj pravednosti u jednoj demokratsko pravnoj državi pod krovom kuće Europa. To je naša zajednička kuća. Stoga, dragi prijatelji iz HDZ BIH, dajte da zajedno sa CDU-om i dalje radimo na tome. Iako to povremeno izgleda teško: ali put i zajednički cilj se isplate, kako za ljude u Vašoj zemlji, tako i za cijelu Europsku uniju, stoji u pismu Wolfganga Heubacha, predsjednika okružnog saveza CDU-a Böblingen u Baden Württenmbergu SR Njemačke.

SPONZORIRANI TEKST
















OSTALE VIJESTI
Džakarta više neće biti glavni grad Indonezije
Francuska tuži učenicu jer je lažno optužila ravnatelja da ju je udario zbog hidžaba
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu nakon Ukrajine su potpuna besmislica
Iračanin koji je spalio Kuran u Švedskoj otišao u Norvešku. Tražit će azil
Wall Street porastao nakon tri dana pada
Novi ruski napad na Harkiv, ubijen dječak (12). "Možda su koristili novi tip bombe"
Pronađena tijela dvojice radnika s mosta u Baltimoreu, bili su u kamionu
VIDEO Španjolska vojska iz aviona ispustila 26 tona hrane u Pojas Gaze, pogledajte
Izrael traži sastanak s SAD-om zbog planiranog napada na Rafah
AUDIO Objavljen razgovor prometne policije: "Ima li na mostu radnika? Neka se maknu"
Rusi brutalno uništavaju pogranična sela. To je Putinova "sanitarna zona" u Ukrajini
Otapanje ledenjaka usporilo Zemljinu rotaciju. Utječe na mjerenje vremena
Aktivistica Pussy Riota u Rusiji dobila šest godina zatvora zbog objava Ukrajini
Macron s brazilskim predsjednikom porinuo podmornicu vrijednu 10 milijardi dolara
Analiza CNN-a: U par mjeseci, tri broda udarila u most. Trebamo li se brinuti?
Kanada premašila 40 milijuna stanovnika. Gotovo četvrtina nisu Kanađani
VIDEO Divovska anakonda pronađena mrtva. Biolog koji je plivao s njom: Ubili su je
Europska komisija želi uvesti europsku diplomu
Cijene nafte iznad 86 dolara
Kako mala europska država spašava Ukrajinu u ključnom trenutku







SVASTARIJE

Poletjeli posljednji avioni s poštom u Njemačkoj, prevoze 53 tone pisama

Treći dan nema malene Danke, evo što se sad provjerava. Policija poslala apel

Klimatske promjene su usporile rotaciju Zemlje: ˝Živimo u neobična vremena˝

U par mjeseci, tri broda udarila u most: ˝Vremena se mijenjaju, brodovi su sada veći˝

Kreće nova potraga u Baltimoreu. ˝Ne vjerujem da ćemo ikoga naći živog˝

Još uvijek se traga za curicom (2) u Srbiji. Nenad Periš: Dani iščekivanja su najteži

Iz Europola nestali tajni dokumenti: ˝Ovo je ozbiljan incident˝

Izrael u noći snažno bombardirao Gazu. ˝Ljudi umiru od želje za konzervom tune˝

Demografska katastrofa: Japanska firma s pelena za bebe prelazi na pelene za odrasle

Umrla je Slađana Milošević





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi