TUZLARIJE - SAOPŠTENJA

25.09.2010.
Veličanstven predizborni skup HDZBiH u Mejdanu


Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i nositelj liste HDZ BiH za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH prof. dr. sc. Dragan Čović, kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto te nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu Tuzlanske županije Mijo Krešić, predvodili su uvaženo stranačko izaslanstvo koje je nazočilo predizbornom skupu HDZ BiH u Tuzli, održanom u petak, 24. rujna 2010. godine, u Maloj dvorani Mejdana.Radit ću na stranačkim i nacionalnim programima

Kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto na veličanstvenom skupu u dvorani Mejdan mnogobrojne Tuzlanke i Tuzlake nazvala je snagom hrvatskog naroda te se zahvalila na velikoj podršci Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) BiH, istinskoj političkoj snazi Hrvata u Bosni i Hercegovini.

- I u Tuzli želim istaknuti da ću se zalagati za BiH u kojoj će biti osigurana sva nacionalna prava hrvatskog naroda, jer to je moj program i političko opredjeljenje kojeg ću se uvijek držati. Želim raditi na svim programima, i stranačkim i nacionalnim, počevši od gospodarske politike, socijalnog programa i socijalne odgovornosti, izgradnje pravne države i vladavine zakona, čuvanja istine i vrijednosti o Domovinskom ratu. Zalagat ću se također i za načelo mira, slobode, kulture dijaloga, političke kulture i drugih civilizacijskih vrijednosti koji uistinu počivaju na demokršćanskim vrijednostima na kojima je utemeljena Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, kazala je Krišto.

Odgovornost je na svakom čovjeku

Kako bi HDZ BiH i Borjana Krišto kao njegova kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH realno mogli ostvariti svoj program i zacrtane ciljeve, pojasnila je Krišto, potreban im je mandat kako bi se kroz institucije sustava mogli boriti za prava hrvatskog naroda. Naglasila je kako u ovom povijesnom vremenu odgovornost nosi svaki čovjek te kako je važno jedinstvo hrvatskog naroda u punom kapacitetu kako bi se ostvario zacrtani cilj – pobjeda na svim razinama vlasti što će HDZ-u BiH, između ostalog, omogućiti zalaganje za apsolutnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda.

- Nalazimo se na pragu šestih, povijesnih, prevažnih izbora u BiH i ne smijemo dopustiti da 3. listopada ne obavimo svoju građansku dužnost. Ne smijemo dopustiti da nam toga dana, kada budemo prebrojavani, jer smo najmalobrojniji narod, još kažu i kako nas nema. Napose, ne dopustimo da nam bošnjački narod ponovno bira hrvatskog člana Predsjedništva BiH, istaknula je Borjana Krišto te poručila kako je funkcija člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda od iznimnog značaja kako bi Hrvati, ali i svi narodi i građani u Bosni i Hercegovini imali prosperitetnu budućnost te političku, gospodarsku, ekonomsku i svaku drugu stabilnost koja je danas potrebna svakom, a posebno mladom čovjeku.

Socijalna pravda i jednakost

Predsjednik HDZ BiH i nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH prof. dr. sc. Dragan Čović, obraćajući se mnoštvu, pozdravio je sve koji prepoznaju HDZ BiH kao stožernu stranku hrvatskog naroda.

- Kroz proteklih šest mjeseci organiziramo aktivnosti s jasno definiranom strategijom kako bi poslali jasnu poruku: služiti hrvatskom narodu u BiH. Uz vašu potporu se želimo izboriti za socijalnu pravdu i jednakost, ekonomske reforme kao i pravnu državu s naglaskom na borbu protiv korupcije i kriminala. Posjećujemo gradove i mjesta u BiH u kojima su Hrvati manjina čime želimo pokazati brigu za svoj narod od Brčkog, preko Posavine, Tuzle pa sve do Hercegovine. Kako u Tuzli i cijeloj županiji, tako ćemo rješavati probleme Hrvata i u ostalim dijelovima BiH, rekao je Čović pri čemu je istaknuo potrebu izlaska na predstojeće izbore u što većem broju.

Hrvati trebaju izabrati svog predstavnika

- Prevažno je ostvariti 130 tisuća glasova koliko nam je potrebno da bi dobili svoju predsjednicu iz reda hrvatskog naroda u BiH, u liku Borjane Krišto. Također je potrebno imati svoje ljude iz Tuzle na ostalim razinama vlasti koji će govoriti u ime Hrvata kako bi poslali jasnu poruku Bošnjacima da nas ima, te da nema vlasti u BiH bez hrvatskog naroda. Oko sedam tisuća glasova će biti dovoljno kako bi pokazali što Hrvati Tuzle žele za bolje sutra sebe i svoje djece, naglasio je Čović te je poručio kako je sramotno što se bošnjačkom narodu nudi Hrvat kao njihov predstavnik u Predsjedništvu BiH.

- Ovom prilikom pozivam Bošnjake da se ovoga puta odreknu svog prava da biraju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Željko Komšić je podvala SDP-a u kojoj ima 99 posto Bošnjaka. Došlo je vrijeme za Hrvate, jer se vrijednost BiH ogleda kroz uvjete u kojima žive najmalobrojniji, zaključio je predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović.Mijo Krešić, nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu Tuzlanske županije i predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Soli, rekao je kako je HDZ BiH posjetio preko sto naseljenih mjesta Tuzlanske županije i uvjerio se u poziciju koju ova stranka ima kao stožerna stranka hrvatskog naroda.

Na svome, u domovini BiH

- Danas je ovdje pred vama transformirani HDZ BiH ojačan Mladeži HDZ BiH i Zajednicom žena HDZ BiH koji predstavljaju novu snagu hrvatskog naroda. Oni su potvrda opredjeljenja hrvatskog naroda da želi ostati ovdje na svojim ognjištima i graditi budućnost u svojoj domovini BiH. Ovo dodatno potvrđuje da su Hrvati garant multietničnosti na ovom prostoru. Želimo ustavnu multietničnost s jednakim pravima kao i ostali narodi, kazao je Krešić.

Također je naglasio kako je godišnji proračun Tuzlanske županije 400 milijuna maraka u čijoj raspodjeli Hrvati nemaju pravo glasa.

- Tome želimo stati u kraj. Proračun županije pune hrvatski gospodarstvenici, a imaju ga pravo i trošiti. HDZ BiH će se zalagati i za ravnopravno zapošljavanje, uvjete upisa na fakultete kao i za preduvjete normalnog života hrvatskog naroda u ovoj županiji. Cilj nam je ulazak Hrvata na pozicije na kojima nemamo svoje ljude. A 3. listopada je biti ili ne biti za hrvatski narod u ovoj županiji, poručio je Krešić.

Krešić je ustvrdio da nisu sve političke stranke iste i nisu oni koji ih predstavljaju svi isti.

Cilj je realan

- Mi smo s vama i kada obnavljate i kada gradite, i na krštenjima i na vjenčanjima. Došli smo i u Gradačac, Lukavac, Srebrenik i Živinice, ali i u Drijenču. Bili smo u Gornjoj Maloj, Tramošnici, u Straži i na Berati. Kročili smo u svaki naš zaselak. Ponosan sam na vas!!! Ponosan sam na sve nas, jer smo sebi postavili visoki cilj: ulazak u Skupštinu Tuzlanske županije u kojoj nemamo svoje predstavnike već osam godina. Ali cilj koji smo postavili je proizišao iz prijeke potrebe… zato je za nas njegovo ostvarenje sasvim realno, poručio je Krešić.

Slavko Matić, nositelj liste HDZ BiH za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, rekao je kako bez rješavanja nacionalnog pitanja Hrvata nema ni Bosne i Hercegovine.Tuzlaci uz Borjanu Krišto

- Zadnjih godina mnogi su nas htjeli dijeliti, oslabiti snagu Hrvata baziranu oko HDZ BiH, htjeli su podijeliti i narod i samu stranku, kako radi svojih tako i radi tuđih interesa. Ali im nećemo dopustiti. Svoju snagu ćemo pokazati odmah nakon izbora kada započinjemo priču o reformi Ustava u korist hrvatskog naroda, istaknuo je Matić pri čemu je također naglasio kako će se izboriti za gospodarski razvoj, ulazak BiH u NATO i EU, za pravnu i socijalno osjetljivu državu na čelu s Borjanom Krišto, kandidatkinjom HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

- Hrvatski narod ponovno prepoznaje snagu u HDZ-u BiH i ne da se prevariti. Siguran sam kako će Borjana Krišto na ovim izborima dobiti povjerenje dvije trećine hrvatskih birača u Tuzlanskoj županiji, rekao je Matić u želju da sa Tuzlacima u listopadu zajedno proslavi pobjedu HDZ BiH.

CDU podupire HDZBiH

Važno za istaknuti je kako je HDZ BiH dobio potporu za svoju kandidaturu na predstojećim izborima od predsjednika okružnog saveza CDU-a (Kršćanske demokratske unije) Böblingen u Baden Württenmbergu SR Njemačke Wolfganga Heubacha. U njegovo ime, pismo potpore HDZ BiH uručio je njegov izaslanik Ivo Wratschko.

- Želimo Vas ohrabriti ka zajedničkoj budućnosti u miru, slobodi, toleranciji i socijalnoj pravednosti u jednoj demokratsko pravnoj državi pod krovom kuće Europa. To je naša zajednička kuća. Stoga, dragi prijatelji iz HDZ BIH, dajte da zajedno sa CDU-om i dalje radimo na tome. Iako to povremeno izgleda teško: ali put i zajednički cilj se isplate, kako za ljude u Vašoj zemlji, tako i za cijelu Europsku uniju, stoji u pismu Wolfganga Heubacha, predsjednika okružnog saveza CDU-a Böblingen u Baden Württenmbergu SR Njemačke.

SPONZORIRANI TEKST

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Nema mandatara Vijeća ministara bez ANP-a: Uoči sjednica Predsjedništva BiH suprotni stavovi ključnih aktera

VIDEO: Struka ne očekuje izmjene Ustava BiH: Odbacivanje načela konstitutivnosti sljedeća vruća tema?

VIDEO: Radnici negoduju: Bez novca nema ni proizvodnje ni otpremnina u Aluminiju

Nakon sastanka u mađarskom gradu Sopronu: Merkel i Orban optimistični zbog nove politike EU o migracijama

Test projektila koji je bio zabranjen sporazumom INF: Pentagon izvršio probu rakete zemlja-zrak

VIDEO: Zaplijenjen početkom jula: Iranski tanker napustio Gibraltar

Populacije slatkovodne faune od 1970. do 2012. opale za 88%: Na rubu izumiranja delfini, somovi, raže, šarani, dabrovi...

VIDEO: Četvrti dan 25. SFF-a: Svjetska premijera \'Otvorenih vrata\' o albanskom patrijarhatu

VIDEO: Utakmice se igraju 5. i 8. septembra: Prosinečki objavio spisak za Lihtenštajn i Armeniju

Drugoligaš Bregalnica pobijedila niželigaša Novo Crnilište: Rezultatski rekord u makedonskom fudbalu - 22:0

Obama je izdao Irance i Sirijce. Hoće li Trump izdati Hong Kong?
Oslobođena djevojka iz El Salvadora koju su zbog pobačaja osudili na 30 godina
Nakon smrti milijardera pedofila smijenjen savezni šef zatvora
Amerikanka otišla u šoping, kad se vratila, u prtljažniku našla mrtvo tijelo
Britanija najavila da u slučaju tvrdog Brexita odmah ukida slobodu kretanja
Kineske vlasti koristile su Twitter i Facebook protiv prosvjednika u Hong Kongu
Putin nakon tragične eksplozije u raketnoj bazi: Nema opasnosti
Putin Macronu rekao da je umjereno optimističan oko Ukrajine
Papa Franjo u studenom ide u Tajland
UZNEMIRUJUĆE Ovako izgleda lice djeteta godinu nakon zračnog napada u Siriji
U SAD-u ove godine čak 1203 osobe oboljele od ospica
Britanka ubila ženu dok joj je povećavala stražnjicu, silikone nabavila na eBayu
Izrael želi snažnije veze s Ukrajinom
VIDEO Kamion pun goriva eksplodirao i zabio se u tri auta u Ugandi, 19 mrtvih
Sirijske vladine snage napale turski konvoj, poginulo troje civila
Merkel na obljetnici pada željezne zavjese: "Europa mora imati ljudsko lice"
Tinejdžeri se u SAD-u preko Snapchata našli na zabavi, 6 ih je upucano
Grčki Paros, odakle je naseljen Hvar, želi postati prvi otok bez plastike
Kirurzi i dandanas koriste nacistički anatomski atlas
Uhićen najtraženiji australski bjegunac, osumnjičen za ubojstvo brata
SVAŠTARIJE

Kirurzi i dandanas koriste nacistički anatomski atlas

Prosinečki objavio spisak za Lihtenštajn i Armeniju

Pronašao 50 godina staru poruku u boci, ali i djeda koji ju je poslao

Iranski tanker napustio Gibraltar

Najmanje 1,7 miliona ljudi preplavilo ulice Hong Konga

Gost u Parizu ubio konobara jer je predugo čekao sendvič

Bombaš samoubojica na afganistanskom vjenčanju ubio 63 i ranio 182 osobe

U velikom požaru u Bangladešu izgorjelo 15.000 domova

VIDEO Istanbul paraliziran, cijeli je pod vodom, jedna osoba poginula

Osmero poginulo u požaru u hotelu u Odesi