TUZLARIJE - SAOPŠTENJA

10.05.2010.
Novi ekonomski pokret u BiH (NEP) - saopćenje
Održana Izborna skupština Općinskog odbora


Novi ekonomski pokret u Bosni i Hercegovini (NEP) je proteklog vikenda održao Izbornu skupštinu Općinskog Odbora Tuzla. Od ukupno 15 kandidata podijeljenih u tri grupe: članovi, forum mladih i forum žena, izabrano je devet članova rukovodastva Općinske organizacije NEP BiH Tuzla.

Najviše glasova za Općinski Odbor dobili su kandidati Šimo Grabovičkić, Dragan Petrović i Mirza Jarović. Za Forum mladih, kandidati sa najviše glasova su bili Adnan Pirić, Tarik Hadžiibrišević i Hariz Alajbegović dok su najviše glasova za Forum žena dobile Ljubica Čelebić, Vikica Martić i Refija Selimović.

Značajno je pomenuti da je ovim izborom apsolutno zadovoljena procedura zastupljenosti mladih i žena ( po jedna trećina) što je rijetkost ili samo formalnost u drugim partijama. Predsjedništvo partije će u najskorijem periodu predložiti i raspored funkcija u Općinskom Odboru NEP-a Tuzla, uz napomenu da je za predsjednika OO NEP Tuzla izabaran Šimo Grabovičkić, privatni poduzetnik iz Tuzle.

- Ovo mi je prvi politički angažman, nemam političkih iskustava ali mislim da je krajnje vrijeme da se svi, zajedničkim naporima, uključimo u stvaranje što povoljnijeg privrednog ambijenta. Opredjelio sam se za ovu ulogu isključivo zato što živimo u turbulentnim vremenima i što će ta vremena na ovim prostorima dugo trajati. Ne očekujmo brze promjene ali budimo uporni i odgovorni, radimo i postavimo sebi kvalitetne ciljeve. To nas može dovesti do uslova u kojima možemo imati jaku ekonomiju, u kojima možemo privređivati. Ovo je partija koja uvažava sve tekovine civilizacijske Evrope. Mi moramo stvoriti uslove da privučemo strani kapital, da investiramo da napradujemo, rekao je predsjednik Grabovičkić koji se privatnim poduzetništvom bavi već 38 godina.

Simpatizere i članove partije te goste, njih oko stotinu u sali "Dramar" centra u Tuzli prije radnog dijela Izborn skupštine, pozdravio je Kasim Selimović predsjednik NEP-a u BiH. Predsjednik Selimović je predstavio novoformiranu partiju, razloge i način nastanka, iznio ciljeve i program partije koju su osnovali privrednici.

- Želim da istaknem da mi privrednici gradimo puteve, sportske terene, vjerske objekte i pokrećemo niz drugih aktivnosti zasnovanih na humanoj osnovi i našoj volji da doprinesemo boljem stanju na svakom mjestu i sredini u kojoj se nađemo. Mi želimo, hoćemo i znamo da svojim radom stvaramo novu vrijednost od koje najveću korist ima prije svega država, pa onda i sve kategorije društva. Mi jedino imamo pravo da se pozivamo na pravdu i da se legalno borimo protiv kriminala i korupcije. Nažalost, zbog vlasti ovakve kakva jeste koja nam je uskratila pravo na život i rad, mi privrednici smo primorani da se izborimo za učešće u vlasti kako bi uticali na tu istu vlast da funkcioniše i radi u interesu građana BiH, istakao je u obraćanju Kasim Selimović predsjednik NEP-a u BiH.

Fadvokat Faik Muhić, potpredsjednik NEP-a u BiH, na Izbornoj skupštini je iznio teze i njegovo viđenje ekonomske integracije Bosne i Hercegovine. Pravnica Esmeralda Isabegović.Mešanović, potpredsjednica NEP-a u BiH govorila je o položaju žena u politici i privredi. Pravnica Anita Petrović, članica Aktiva žena i Aktiva mladih NEP-a u BiH, okupljenima je govorila o viđenju Novog ekonmskog pokreta iz ugla mladih. Na kraju Izborne skupštine Općinskog odobra NEP-a Tuzla, skupu se obratio i Novalija Dedić, predsjednik kantonalnog odbora GDS BiH.

Sa skupa je upućena poruka građanima Bosne i Hercegovine da prepoznaju ciljeve, kvalitet i značaj Novogo ekonomskog pokreta, da pokažu zrelost i odlučnost u stvaranju bolje okruženja, pruže podršku novoformiranoj partiji i rezultat neće izostati. Novi ekonomski pokret je partija onih koji znaju raditi i zaraditi partija u kojoj se rezultat mjeri djelima, a ne riječima!

Novi ekonomski pokret u BiH
Ured za informisanje
















OSTALE VIJESTI
Britanija usvojila novi zakon, slat će migrante u Ruandu. Reagirali dužnosnici UN-a
Rusija upozorava Europu: Ako nam uzmete imovinu, odgovor će boljeti
Venecija počinje naplaćivati ulaz. Evo kako će to izgledati
Australski premijer: Musk je arogantni milijarder
VIDEO Predsjedavajuća na Vijeću sigurnosti pobjesnila na Vučića, lupala rukom o stol
Voyager 1 je s ruba Sunčevog sustava slao čudne podatke. NASA: Problem je riješen
Britanski parlament usvojio zakon o migrantima, slat će ih u Ruandu
SAD šalje Ukrajini ogroman paket pomoći. Uključuje i tenkove te protuzračnu obranu
Dolar blago ojačao, cijene nafte porasle
U kući u SAD-u nađeno petero mrtvih. Među njima dvoje djece
Londonska policija prijetila mu uhićenjem zbog toga što otvoreno pokazuje da je Židov
Tijekom vježbe su se sudarila i srušila dva malezijska vojna helikoptera. 10 mrtvih
Civilna obrana Gaze: U masovnoj grobnici u bolnici pronađeno gotovo 300 tijela
Započinju pregovori o povlačenju američke vojske iz Nigera
Sjeverna Koreja provela prvu vježbu koja simulira nuklearni protuudar
Vučić u UN: Odbijte rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Tajvan uzdrmala serija potresa. Najjači bio 6.3
Zelenski: Zahvalan sam Joeu Bidenu na njegovoj nepokolebljivoj podršci Ukrajini
Palestinski dužnosnik: U zadnja 3 dana ekshumirana su 283 tijela iz masovne grobnice
State Department: Rat u Pojasu Gaz je značajno narušio stanje ljudskih prava







SVASTARIJE

Civilna obrana Gaze: U grobnici nađena 283 tijela. Ne znamo jesu li zakopani živi

Britanija usvojila novi zakon, slat će migrante u Ruandu

NASA nakon 5 mjeseci primila smislene podatke s naše najudaljenije letjelice

VIDEO Predsjedavajuća na Vijeću sigurnosti ušutkala Vučića, lupala rukom o stol

U zraku se sudarila i srušila dva malezijska vojna helikoptera. Poginulo 10 ljudi

VIDEO Rusi napali Harkiv. Toranj visok 240 metara se prepolovio i srušio

U Sloveniji podržali širenje Europske unije: ˝Srbija se mora odlučiti gdje pripada˝

Europa se najbrže zagrijava. Objavljeno alarmantno izvještavanje

Spasioci hitno evakuiraju ljude zarobljene u poplavama u Kini

VIDEO Već si sada možete naručiti drugu generaciju štita nevidljivosti





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi