TUZLARIJE - KULTURA

19.05.2010.
Večeras u Međunarodnoj galeriji portreta
Održan solistički koncert Šejle Glinac i Monike Tadić
Foto / Video


Večeras je u Galeriji “Ismet Mujezinović” održan solistički koncert Šejle Glinac (violina) i Monike Tadić (klavir), učenica Srednje muzičke škole iz Tuzle.



Na koncertu su izvedena djela: Schubert - Sonata D Dur, Bartok - Sonatina I, II, III stav, Anton Rubinstein - Melodie op.3 no.1, John Williams - theme from " Schindles´s list ", Komarovski - Varijacije g mol, F:Chopin - Nocturne cis mol op.27 no.1, Fchopin - Etida f mol op.posth. i Bah - a mol koncert za violinu i orkestar I stav.



Monika Tadić je rođena u Tuzli 21.05.1993.godine, nastanjena je u Živinicama. Nižu muzičku skolu završila je u Živinicama u klasi prof.Slađane Vlačić-Dedić. Pohađa drugi razred Srednje muzičke škole u Tuzli i to dva odsijeka: Muzičar opšteg smjera (MOS) i instrumentalni odsijek klavir, u klasi prof.Nedžmije Omerčehajić . Klavir je počela svirati sa četiri godine, a tokom školovanja u Nižoj i Srednjoj muzičkoj školi stekla je mnoga priznanja, pohvale, diplome i pehare na mnogobrojnim takmičenjima.





Šejla Glinac, rođena je u Gračanici 3.11.1993.godine, nastanjena je u Tuzli. Nižu muzičku školu završava u Tuzli u klasi prof.Ivane Arnold. Violinu je počela svirati sa sedam godina i učestvovala je na mnogim takmičenjima, predstavama i seminarima, među kojima je i seminar prof.Stefana Milenkovića. Srednju muzičku školu pohađa u klasi prof. Maje Cakić.

Kao gost na koncertu nastupio je Vedad Zulić (harmonika), učenik Srednje muzicke skole u Tuzli u klasi prof.Miradeta Zulića.



Uspješnim izborom kompozicija i svojim muziciranjem, mlade učenice Srednje muzičke škole, uspjele su da zadovolje ukuse ljubitelja klasične muzike, te su u više navrata nagrađene i dugotrajnim aplauzom.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice