TUZLARIJE - KULTURA

19.12.2010.
Održan tradicionalni Božićni koncert
Blagdan topline i zajedništva


U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”, glavna podružnica Tuzla i Franjevačkog samostana svetih apostola Petra i Pavla večeras je u Bosanskom kulturnom centru održan tradicionalni Božićni koncert.






- Ove godine imamo čast da su sa nama članovi Simfonijskog orkestra iz Mostara, gosti iz Zagreba te zbor mladih iz Tuzle. Koncert je prilika da se čuje lijepa božićna pjesma i da ljudima pribiližimo radost Božića – kazao je fra Zdravko Anđić, gvardijan Franjevačkog samostana.



Božićnu radost za sve prisutne pronijeli su Simfonijski orkestar iz Mostara i solisti Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb, Adela Golac Rilović, Tvrko Stipić i Davor Radić, uz dirigentsku palicu Damira Bunoza. Uz njih su nastupili i zbor mladih “Iuventus Salinarum” iz Tuzle, kojim diriguje Zlatko Špoljarević. "Svim na zemlji", "Radujte se narodi", "Zvončići", "Gloria", "Tiha noć", samo su neke od božićnih pjesama koje su se našle na repertoaru.



Božićnu poruku uputio je gvardijan Franjevačkog samostana, fra Zdravko Anđić.



- Božić u sebi uključuje toplinu obiteljskoga zajedništva i među ljudima potiče osjećaj solidarnosti, pokazuje da nismo sami na ovoj zemlji, da živimo jedni s drugima. To nam svjedoči i sam Bog svojim dolaskom među ljude, poslao je svoga sina da bude jednim od nas i tako nam je pokazao da je najveća ljubav i najveće predanje Bogu upravo onoga trenutka kada čovjek ljubi i poštuje svog bližnjega, i na taj način najbolje pokazuje svu ljubav prema Bogu i svemu stvorenom. Vama svima koji slavite Božić želim Čestit i blagoslovljen Božić i sveto Isusovo porođenje - rekao je Anđić.



I na ovom koncertu pokazana je solidarnost sa našom oboljelom sugrađankom Amilom Džinović, te su prisutni svojim prilozima skupli 830 KM za njeno liječenje.



Na kraju koncerta publika je stojeći zajedno sa sudionicima otpjevala pjesmu „Narodi nam se“.



21. decembra u 19, 00 sati u Franjevačkom samostanu u Tuzli održat će se još jedan Božićni koncert. Nastupit će zbor mladih „Iuventus Salinarum“ s gostima, Ansambl "Iskre", SCPD „Njegoš“ i zbor “Slovenčice”. Ulaz je slobodan.


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice