TUZLARIJE - KULTURA

31.05.2016.
Najava
Izložba Srebrenica danas promovira kulturu dijaloga
U saradnji sa ERSTE Fondacijom iz Austrije i Festivalom moderne umjetnosti ArTZ, Austrijska ambasada u BiH sa zadovoljstvom objavljuje da će se otvaranje izložbe Srebrenica danas održati 01. 06. 2016. godine, u 19.30 sati, u Međunarodnoj galeriji portreta, II tuzlanske brigade 13, Tuzla. Izložbu će otvoriti ambasadora Republike Austrije u BiH, Nj.E. Martin Pammer.

Tuzlarije


Izložba SREBRENICA DANAS je dio službenog programa Godine kulture 2016 Austrija – Bosna i Hercegovina, planirana da doprinese kulturi dijaloga u Bosni i Hercegovini, ali i kao vid podrške mirenja sa prošlošću, življenja u sadašnjosti, i stvaranja budućnosti. Kao takvu, planirano je da izložba posjeti 11 gradova širom zemlje: Prijedor, Tuzlu,  Bihać, Banja Luka, Trebinje, Brčko, Bijeljinu, Foču i Zenicu.

Izložbu će biti moguće pogledati u Međunarodnoj galeriji portreta od 02. do 05. 06. 2016. godine.

Izložbu SREBRENICA DANAS je pokrenula ERSTE Fondacija povodom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici i potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma. Prvobitno je otvorena 11. 07. 2015. godine u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, kao dio službene ceremonije obilježavanja godišnjice.

S. Hrelja

Osmrtnicama ba smrtovnice