TUZLARIJE - KULTURA

26.10.2022.
Film ˝Balada˝ rediteljice Aide Begić pobjednik Tuzla Film Festivala

Tuzlarije


Dodjelom priznanja i projekcijom filma “Neretva” sinoć je u Narodnom pozorištu Tuzla završen 11. Tuzla Film Festival. Pobjednik Tuzlanskog Film Festivala je film “Balada” rediteljice Aide Begić.

– Radujem se dolasku u Tuzlu. Bila je divna projekcija… Javili su nam da smo dobili nagradu i ponosna sam što je prva nagrada za ovaj film došla iz Tuzle – izjavila je rediteljica Aida Begić. Okončan je i 24. Festival dokumentarnog filma.



Najboljim dokumentarnim filmom na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma, proglašen je film Srđana Perkića „Svjetla Sarajeva“. U dokumentrarnom programu TFF-a, najboljim je filmom proglašen „Skroz Sarajevo“ Nenada Đurića.



– Nagrada za produkciju je otišla u ruke Milana Stojanovića za film “Leto kada sam naučila da letim”, Stefan Arsenijević je dobio nagradu za scenario, a ovogodišnji pobjednik je film “Balada” rediteljice Aide Begić – istakao je Boris Balta, direktor Tuzla Film Festivala.

Organizator je u pet festivalskih dana uspio vratiti publiku u kino-dvorane, a uspjelo se u namjeri reafirmacije Festivala dokumentarnog filma.

Priredio(la): RTV7/RTVTK                


Osmrtnicama ba smrtovnice