TUZLARIJE - KULTURA

06.07.2023.
Prijem za članove Pozorišta mladih Tuzle

Tuzlarije


Gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sa saradnicima, upriličio je danas, 06.07.2023. godine, prijem za članove Pozorišta mladih Tuzle.

Povod za današnji susret je nedavno učešće Pozorišta mladih Tuzle na Festivalu “Dani Balkana” u Njemačkoj, na kojem su u GESTEIG centru odigrali predstavu “Hoću kući” kao zvanični predstavnici Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


Članovi Pozorišta mladih Tuzle ovom prilikom su gradonačelniku Grada Tuzle prezentovali svoj veliki uspjeh, te su razgovarali o nastavku saradnje vezano za Festival „Dani Balkana“ i planiranu posjetu organizatora Festivala „Dani Balkana“ iz Njemačke Tuzli, u mjesecu septembru. Cilj Festivala” Dani Balkana” je da kroz koncerte, filmove, panel disusije i bazare promoviše kulturu i tradiciju Balkana.

Gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, čestitao je članovima Pozorišta mladih Tuzle i svim drugim učesnicima u predstavi na postignutom uspjehu u Minhenu, a naročito na tome što su na pravi način predstavili život i kulturu grada Tuzle i Bosne i Hercegovine. Također, gradonačelnik dr.sc. Zijad Lugavić je istakao da je Grad Tuzla dugi niz godina partner Pozorištu mladih Tuzle u realizaciji njihovih aktivnosti na području grada Tuzle, a koje su vezane za razvoj mladih, kulture i umjetnosti.

Priredio(la): Grad Tuzla/RTV7                


Osmrtnicama ba smrtovnice