TUZLARIJE - KULTURA

24.07.2022.
Sedma Riverijada u znaku sinergije slikara i pisaca

Sedmo umjetničko druženje pod nazivom Riverijada, održano je subotu 23.7.2022. u Jazz Cafeu Tuzla. Priče i pjesme su čitali, uz domaćina Nihada Mešića Rivera, Ivana Katalinić, Sanja Hajdukov, Selma Kopić, Ernad Musić, Mirela Udovičić, Tatjana Tomić, Minela Moranjkić, Ljubica Hodžić, Rabija Hamidović, Mladen Marko Tokić, Natalija Bonić, kao i sudionici sedme međunarodne umjetničke kolonije "Bistarac 2022" u organizaciji HKD Napredak, slikari Hrvoje Marko Peruzović i Aleksandar Simić.

Tuzlarije


Ana Jovanovska i Branislav Lukić Luka su su govorili o zajedničkoj makedonsko-bosanskoj knjizi Pisma.docx. koji su skupa napisali nakon jedne od likovnih kolonija koja je oržana u Makedoniji. Prvi put je javno nastupila nastupila mlada pjesnikinja Irma Hanić.

Tuzlarije


Na početku programa otvorena je izložba tuzlanskog autora Mirsada Hadžiefendića "Reminiscencije oblika". O radu autora govorio je akademski slikar Aleksa Vidaković iz Banje Luke. Hadžiefendić je ponovo obradovao publiku i svojim stihovima.

Tuzlarije


Tuzlarije

Publika je do kraja ispunila lijepu baštu Jazz Cafea u Ulici Kristijana Krekovića, čuvenog tuzlanskog slikara. Naredna Riverijada bit će održana nakon ljetnog odmora u drugoj polovini augusta 2022.

Osmrtnicama ba smrtovnice