TUZLARIJE - KULTURA

29.10.2022.
Sinoć u Jazz Cafeu Tuzla:
Deseta ˝Riverijada˝ obojena emocijama

Jubilarno deseto umjetničko druženje pod nazivom Riverijada, održano je petak 28.10..2022. u Jazz Cafeu Tuzla. U emotivnoj atmosferi smjenjivale su se suze i smijeh izazvane odličnim nastupima redovitih sudionika i posebnih gostiju. Stihove su čitali, uz domaćina Nihada Mešića Rivera, Tatjana Tomić, Ljubica Hodžič, Selma Kopić, Mario Vranješ, Alma Tursunović, Vesna Mešić i Gabriela Spahić.

Tuzlarije


Poseban dio programa bio je posvećen stvaralaštvu dragih gostiju: Ružice Todorović iz Slavonskog Broda, Hrvatska, te Jasmine Hanjalić i Šefika Daupovića iz Sarajeva koji su sjajnim nastupima oduševili brojnu tuzlansku publiku.

Tuzlarije


Tuzlarije


Iznenađenje je bilo nenajavljeno gostovanje Nele Kačmarčik Maduna čiji rad je predstavila Sanja Hajdukov. još jedan poklon publici bilo je Ružičino čitanje pjesme slikarke Vesne Novačić koja iz Slavonskog Broda došla da podrži prijateljicu na nastupu u Tuzli.

Tuzlarije


Tuzlarije


Do kraja godine očekuje nas još najmanje jedna Riverijada, kao i tradicionalni program "Pjesničkom riječju protiv nasilja nad ženama".

Osmrtnicama ba smrtovnice