TUZLARIJE - KULTURA

21.05.2023.
Danas izlazi:
Drugi studijski album dua Dženana & Dženana pod nazivom Zefir

Danas će svjetlo dana ugledati drugi studijski album dua Dzenana&Dzenana pod nazivom Zefir u izdanju Hayat Production.
Tuzlarije

Moderni sevdah, po kojem su duo Dzenana i Dzenana prepoznatljive je spoj klasicne muzike i sevdalinke, spoj umjetnosti i tradicije. Dzenana i Dzenana je duo koji je sa radom poceo 2020.g., iza sebe imaju niz zajedničkih koncerata i nastupa, a svoj zajednički rad su okrunile u maju 2021. godine albumom pod nazivom "Sevdah i klasika" u izdanju Hayat produkcije.

U nedelju, 21.maja 2023.g. na svim digitalnim platformana bit ce dostupan njihov drugi studijski album "Zefir" koji su najavile prvog marta pjesmom "S one strane Plive" snimljenom sa Bosanskohercegovackom divom sevdaha Hankom Paldum. Fuzija ova dva muzicka zanra je nesto novo i nesvakidasnje, a sevdalinka je zahvaljujuci tome zazivjela i u koncertnim dvoranama na koncertima klasicne muzike.



Osim naše dive Hanke Paldum na albumu će se naći i obrada sevdalinke "Lijepi li su Mostarski dućani" na kojoj je gost harmonikaš Damir Galijasevic.
Za mix & master je zaslužan Arel Češljar.


Dzenana Huseinagić

"Jako sam sretna i ponosna sto smo moja draga kolegica Dzenana Šehanović Sarajlic i ja privele kraju i nas drugi album pod nazivom Zefir u izdanju Hayat produkcije.
Iskustvo sa ekipom iz Hayat produkcije je i ovaj put bilo sjajno uz mnogo pozitivne energije.
Posebno mi je drago sto je ovaj album najavljen sevdalinkom i spotom S one strane Plive koju smo izvele sa našom divom sevdaha Hankom Paldum.
Nadam se da će se našoj publici svidjeti i ostale pjesme koje će se naći na albumu i da će se čuti daleko bas kao i nas prvi album Sevdah i klasika."

Dzenana Šehanović Sarajlić

"Veliko mi je zadovoljstvo najaviti nas drugi album sevdaha u ruhu klasicne muzike, pod nazivom "Zefir". Na albumu ce se naci nama drage sevdalinke, uz koje smo uzivali prije svega vjezbajuci ih, zatim izvodeci i koje smo zatim sa velikim zadovoljstvom snimile u studiju Hayat produkcije. Pri izboru sevdalinki nam je pomogao nas producent gospodin Arel Cesljar, koji nam je velika podrska od samog pocetka. Takodje, veliko mi je zadovoljstvo najaviti da ce se na ovom albumu naci i saradnje sa cjenjenim kolegama, sevdalinku Lijepi li su Mostarski ducani smo snimile sa maestrom Damirom Galijasevicem, sevdalinku S one strane Plive, koju je nasa publika vec imala priliku da cuje, smo snimili sa divom sevdaha gospodjom Hankom Paldum a i na ovom, kao na prethodnom albumu, udaraljke nam je svirao g.Adnan Teskeredzić. Jedva cekamo da "Zefir" ugleda svjetlo dana i da zapocnemo nasu ljetnu mini turneju po nasoj lijepoj Bosni i Hercegovini ali i inostranstvu."

Osmrtnicama ba smrtovnice