TUZLARIJE - KULTURA

07.09.2023.
˝BIKE FEST PANONIKA 2023˝
Preko 4.000 motorista dolazi u Tuzlu
Nastupaju Amel Ćurić, Van Gogh, Lavirint, Infuzija, Killer Face i Generacija bez kompasa


Od 08. do 10. septembra 2023. godine, svi ljubitelji motociklizma, dobre zabave i dobre muzike, moći će uživati u jednoj od najvećih tradicionalnih turističkih manifestacija našeg grada, internacionalnim moto susretima "BIKE FEST PANONIKA 2023", koji se organizuju na Komplesu Panonike.

Tuzlarije
Porobić, Toromanović


Direktor Panonike Majid Porobić najavio je još jedne susrete:



Manifestacija je značajna za Tuzlu, prije svega za razvoj turizma. U četiri hotela više nema mjesta, a u periodu odžavanja Festa teško je naći slobodan i "stan na dan". Ovakvo nešto nemaju ni veći gradovi u okruženju, rekao je Almir Toromanović predsjednik UG Moto klub "TUZLA".



Na ovogodišnjim susretima očekuje se posjeta od preko 4.000 motorista, članova preko 400 klubova iz cijele BiH, regiona i Europe, čime se Bike Fest Panonika u Tuzli svrstava u jedne od najvećih moto susreta u našoj zemlji i regiji. Nagradu za one koji dolaze sa najudaljenije destinacije dobijaju motoristi iz Holandije, kazao je Toromanović:



Uz brojne sadržaje, mnogima su posebno zanimljivi koncerti koji će se održati u petak i subotu. Amel Ćurić, Lavirint i Infuzija, zabaaljaju goste u petak, a u subotu nastupaju Killer Face, Van Gogh i Generacija bez kompasa.

U dane održavanje Festa Panonika normalno radi, te se očekuje veliki broj gostiju. Najvaljeno je lijepo vrijeme, tako da su uslovi za dobru zabavu ispunjeni.


Organizatori susreta su UG Moto klub "TUZLA" i JKP Pannonica doo Tuzla, uz podršku Grada Tuzle i Turističke zajednice Grada Tuzle.

Sabina Mešić


Osmrtnicama ba smrtovnice