TUZLARIJE - VIJESTI

03.02.2023. u 16:24
Podrška promociji „Privrede TK“ na sajamskim manifestacijama

Tuzlarije


U okviru redovnih godišnjih aktivnosti Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, održana je prva sjednica Odbora Udruženja u 2023. godini.

Okupljeni članovi ovog komorskog Udruženja sa predstavnicima svih grupacija, stava su da u odborima, Udruženja i grupacija, i u narednom periodu trebaju ostati isti predstavnici, predsjednici odbora sa svojim zamjenicima. Također, zaključeno je da je u narednom periodu neophodno raditi na animiranju privrednika, predstavnika firmi članica Udruženja, na aktivnijem učešću u radu odbora i svim ostalim aktivnostima koje se poduzimaju u okviru planiranog i usvojenog Programa rada za 2023. godinu.

Na sastanku u Komori nije bilo novih dopuna i izmjena već usvojenog Plana i programa rada Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla za 2023. godinu.

Značajna je rasprava bila vezana za sajamske nastupe. Uz isticanje zahvalnosti Komori na obezbjeđenju izložbenog prostora na brojnim, velikim i značajnim sajamskim manifestacijama a što je i direktna ušteda firmama članicama koje su u svom planu rada imaju sajamske promocije, dogovoreno je i aktivnije učešće i predstavljanje na sajmovima koji predstoje.

Tako se u prvi plan stavlja izuzetno značajan, jedan od najkvalitetnijih sajmova u ovom dijelu Evrope a iz oblati turizma. Riječ je o 44. sajmu turizma koji se u Beogradu tadicionalno održava u februaru. Za ovaj sajam, na kojem je Komora obezbijedila izložbeni prostor potpuno besplatno za svoje članice zahvaljujući izuzetno kvalitetnoj saradnji sa menadžerima Beogradskog sajma, vlada veliko interesovanje. Posebno zbog činjenice da je u prethodnih nekoliko godina ostvareno niz kontakata upravo na ovom sajmu, na prostoru koji Komora organizuje kao "Privredu TK" a koji su rezultirali izuzetno kvalitetnom poslovnom saradnjom koja još uvijek traje. Sajam u Beogradu će biti prilika da se ta sradnja učvrsti, proširi i da se ostvare novi kontakti na koje računaju članice Komore iz oblasti turizma.

Tuzlarije


Očekuje se i da se turističke agencije i zajednice, članice Komore, upravo počev od ovog sajma u Beogradu, aktivnije uključe u promociju turističkih destinacija i potencijala sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona, da se intenzivnije i kvalitetnije posvete segmentu tzv. "incoming turizmu" te da se u narednom periodu, uz pomoć i saradnju relevantnih gradskih i kantonalnih institucija, strateški pristupi razvoju domaćeg turizma kako bi ova industrijska grana bilježila značajnije rezultate.

Ukazano je na potrebu proširenja tržišta na kojem se mogu ponuditi i predstaviti domaće turističke destinacije pa je tako, uz još jednu pohvalu tradicije nastupa na sajmu u Beogradu, pohvaljen napor Komore u obezbjeđenju još jednog prostora za promociju domaće turističke ponude u kojoj je novitet kompleks "Muška voda" Kladanj.

Riječ je o 31. sajmu turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i 48. sajmu hrane koji će se u Budvi održati od 29.3. do 1.4. a na kojem je, za potrebe svojih članica, Komora obezbijedila izložbeni prostor.

(tuzlarije.net - kpktz.ba)               

Rat u Ukrajini 30.03.2023:
Najnovija dešavanja
Rat u Ukrajini 29.03.2023:
Pregled dešavanja 399-og dana rata
Amnesty International:
Odgovor Zapada na Ukrajinu razotkriva dvostruke standarde

30.03.2023. u 16:29
Erasmus program međunarodne mobilnosti


Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli realizraju se aktivnosti međunarodne mobilnosti studenata i nastavnika, te su u posjeti Fakultetu predstavnici Univerziteta iz Kassela. U toku boravka je organizirano nekoliko sastanaka i prezentacija, tako da se može konstatirati da Fakultet realizira jedan od zacrtanih ciljeva u 2023. godini, a to je povećanje obima međunarodne mobilnosti nastavnika i studenata.

OPŠIRNIJE


30.03.2023. u 15:48
74 godine Narodnog pozorišta TuzlaTuzlarijeDanas je svečan dan u Narodnom pozorištu Tuzla. Pozorište je otvoreno 30. marta 1949. godine. Od tada do danas, Narodno pozorište Tuzla je produciralo 499 predstava, a narednog mjeseca će doživjeti i svoju jubilarnu 500. premijeru – “Macbett”, autora Eugenea Ionescoa i u režiji Davida Alića.

OPŠIRNIJE


30.03.2023. u 15:33
JKP „Pannonica“ Tuzla:
Konkurs za izbor i prijem sezonskih radnika za ljetnu sezonu 2023


TuzlarijeU sklopu priprema za predstojeću sezonu, shodno unutrašnjoj organizaciji rada u ljetnom periodu, JKP Pannonica d.o.o. Tuzla će tokom aprila i maja izvršiti prijem radnika za ljetnu sezonu u 2023. godini na raznim
poslovima.

OPŠIRNIJE


30.03.2023. u 15:03 Broj citanja: 320
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaSve u vezi religije treba da bude u sferi ličnog i da se drugih puno ne tiče. Jučer čitam da je u Kantonu Sarajevo usvojeno da u toku ramazana bude skraćena nastava. Zašto se to uradilo, zbog prosvjetnih radnika koji poste ili djece? Šta god je, nepotrebno je i u sekularnoj državi pogrešno.

OPŠIRNIJE


30.03.2023. u 14:59
Ekonomski fakultet i Turistička zajednica Tuzle potpisali Sporazum o saradnji


Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli i Turistička zajednica grada Tuzle su danas potpisali Sporazum o saradnji, čiji je predmet razmjena znanja i uspostava stručne, obrazovne i naučne saradnje između ove dvije institucije.

OPŠIRNIJE


30.03.2023. u 13:36
Jučer u Tuzli:
Pješak zadobio tešku tjelesnu povredu


TuzlarijeJučer oko 11,20 sati u Tuzli, na raskrsnici ulica M.H.Uskufija, Univerzitetska i Slatina, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. "VW Caddy" kojim je upravljao M.M., rođen 1989.godine iz Tuzle i pješak D.T., rođen 1937.godine iz Tuzle.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Jak potres u Čileu
Amerika poziva svoje građane da odmah napuste Rusiju
Rusi uhitili američkog novinara. Reagirala Bijela kuća: To je neprihvatljivo
Putin pozvao 147.000 Rusa na obavezno služenje vojnog roka
SAD je ilegalno zamrznuo iransku imovinu, presudio je Međunarodni sud pravde
Bijela kuća osudila rusko uhićenje američkog novinara: To je neprihvatljivo
Deutsche Bahn: Lani smo imali dobit od 1.3 milijarde eura, sad ćemo biti u minusu
Vatikan osudio zločine nad domorocima: "Više ne priznajemo dokument koji to odobrava"
Europski povjerenik: Podržat ćemo ograničenje uvoza jeftinog ukrajinskog žita
Švedska više nije sigurna da će se pridružiti NATO-u do srpnja
Raiffeisen: Zbog velikog pritiska tražimo način za odlazak iz Rusije
Šef Olimpijskog odbora: Ruski sportaši smetaju, ali ne i oni iz drugih zemalja u ratu
Započeo štrajk u portugalskoj novinskoj agenciji, traže prvu povišicu u 12 godina
Bankari u Švicarskoj pomagali "Putinovom novčaniku", moraju platiti velike kazne
U SAD-u se srušila dva vojna helikoptera Black Hawk, devet poginulih
Cijene nafte ostale blizu 79 dolara
Još jedan vlak s opasnim kemikalijama iskočio s tračnica u SAD-u, zatvoren grad
Rusija: Nastavit ćemo obavještavati SAD o svojim nuklearnim aktivnostima
EK upozorava Kinu: Vaš odnos prema Ukrajini ključan je za odnose s EU
Rusija o uhićenom američkom novinaru: Prerano je govoriti o razmjeni zatvorenikaSVASTARIJE

Ukrajinske žitarice ruše cijenu onih u Poljskoj. Premijer: EU mora blokirati uvoz

Srpska pravoslavna crkva: Ukrajina provodi državni teror i progoni pravoslavlje

Američki Senat ukinuo odobrenja za ratove u Iraku

Ukrajina napala okupirani grad daleko od bojišnice. Rusima je jako važan

Nizozemci lansirali kampanju, Britancima poručuju: ˝Klonite se Amsterdama˝

Brojne kritike na povratak ruskih sportaša: ˝Ruski režim ne zna što je fair play˝

Škotska dobila prvog muslimana za premijera

Najmanje 37 migranata poginulo u požaru u Meksiku

AI slika Pape je zabrinula stručnjake: ˝Ovo je prijetnja demokraciji˝

Mađarska pušta Finsku u NATO, ali ne i Švedsku


osmrtnicama basmrtovnice