TUZLARIJE - VIJESTI

01.09.2008. Broj citanja: 3414
Na Kolegiju kod općinskog načelnika
Predstavljeno Idejno rješenje natkrivenog kupalištaNa danas održanom Kolegiju kod općinskog načelnika predstavljeno je Idejno rješenje natkrivenog kupališta u kompleksu Panonskih jezera sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice.

Tuzlarije


Izvjestioci, UO Zavod za urbanizam Tuzla i Služba za komunalne poslove, izgradnju i pitanja MZ, objasnili su osnovne karakteristike Projekta. Nakon prikazane prezentacije bilo je jasno da Tuzla vrlo hrabro kreće prema novim projektima u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, a širenje kompleksa ujedno je i prilika za otvaranje novih radnih mesta.

Tuzlarije


S obzirom na konfiguraciju tretiranog terena uz problem slijeganja tla, ovaj projekat će biti veliki izazov za struku. Direktorica Zavoda za urbanizam Selma Pašić rekla je danas da su Panonska jezera dokaz da se od močvare i smetljišta može napraviti nešto po čemu je Tuzla postala prepoznatljiva.

Bazen nepravilnog oblika, dimenzija 50 x 24 metra će biti natkriven staklenom kupolom čiji se dijelovi po potrebi mogu spuštati. Predviđen je i sanitarni čvor, ugostiteljski dio, kao i prostorije za hidro - mašinske instalacije. U ljetnjem periodu bi se koristio kao otvoreni bazen, a zimi natkrivao čime bi građanima i gostima tokom cijele godine, bez obzira na vremenske uslove, bila omogućena rekreacija i liječenje.

Tuzlarije


Prvobitna ideja je bila da se gradski park poveže sa jezerskim kompleksom pomoću pasarele iznad sjeverne saobraćajnice, međutim, prevagnula je ideja da se taj problem riješi spuštanjem sjeverne saobraćajnice u tunel. Od Gradskog parka, u dijelu gdje izlazi na nekadašnju Kajmak stanicu pa do kompleksa Panonike će biti izgrađen tunel sa četiri saobraćajne trake od po četiri metra, u dužini od 350 do 400 metra. Gornji dio bi bio uređen za pješake čime bi se uže gradsko jezgro pješački povezalo sa jezerima, a i zaštitili kupači od aerozagađenja uzrokovanog frekventnim saobraćajem na sjevernoj saobraćajnici.

Tuzlarije


Od 2003. godine je počelo uređenje ovog dijela grada. Uz ono što je već izgrađeno uskoro će građani Tuzle vidjeti i slapove, uređeni ZOO vrt, Geološki muzej, a realizacija projekta sa slika planirana je za 2010 godinu.

Tuzlarije


Nakon razmatranja Idejno rješenje natkrivenog kupališta sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice je prihvaćeno te proslijeđeno Općinskom vijeću Tuzla na usvajanje. Na današnjem Kolegiju još je rečeno da su svi dosadašnji projekti realizovani bez zaduženja pa se očekuje da će i ovaj projekat biti realizovan iz Budžeta.

S.Mešić

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar


Padavine ne prestaju
Ako ne morate ne krećite na put
Kompilacija više kućnih videa
Reakcije beba kada vide svoje očeve
Iz uglednog francuskog instituta:
Nestalo 26 kutija s više od 2300 uzoraka smrtonosnog virusa

17.04.2014. u 16:54
Ministar Kunić primio predstavnike Plenuma građana TK


Ministar Kunić primio je članove Radne grupe za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Plenuma građana Tuzlanskog kantona Na sastanku je, sa obje strane iskazana spremnost za saradnju i direktno uključivanje u koncipiranje određenih izmjena i dopuna zakona ili podzakonskih akata, te je dogovoreno da se saradnja nastavi kroz redovne buduće sastanke.

OPŠIRNIJE


17.04.2014. u 15:33
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeHronični bolesnici trebaju da se paze, posebno oni koji imaju problema sa plućima i srcem, tako kažu doktori ali nisam čula kako to da se čuvaju. Inače to "čuvaj se" se često čuje i kod nas je postalo kao neki dobronamjerni, prijateljski pozdrav, pozdravljamo se s nekim pa kažemo hajde vidimo se, čuvaj se. Kako se sačuvati? I dok ja filozifiram i planiram ostatak dana, konekcije mi nema. Snijeg pade i na behar i na voće i na kablove, nije šala, čim snijeg padne nastaju problemi.

OPŠIRNIJE


17.04.2014. u 15:11 Broj citanja: 670
Kantonalno tužilaštvo
Predložena mjera pritvora za Hasana Hodžića (70)


Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Kantonalnom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za bivšeg direktora Kazneno popravnog zavoda Tuzla Hasana Hodžića (70) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja u vezi sa nezakonitim zapošljavanjima u ovom Zavodu.

OPŠIRNIJE


17.04.2014. u 15:07
Održan Seminar za stvaratelje arhivske građe iz oblasti obrazovanjaOd 15. do 17. aprila 2014. godine, održan je Seminar iz oblasti kancelarijskog i arhivskog poslovanja, za stvaratelje arhivske građe (registrature) iz oblasti obrazovanja sa područja Tuzlanskog kantona. Organizatori seminara su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i JU Arhiv TK Tuzla.

OPŠIRNIJE


17.04.2014. u 14:59
NUB ˝Derviš Sušić˝ Tuzla
Upriličena promocija knjiga „Izabrana djela“ dr. Špire Matijevića


U organizaciji NVO „Dr. Špiro Matijević“ i Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla, povodom obilježavanja dvadesetjedne godine od stradanja dr. Špire Matijevića, i njegovog sina Gorana, sinoć su javnosti predstavljene tri knjige koje su uvrštene u projekat „Izabrana djela“ dr. Špire Matijevića.

OPŠIRNIJE


17.04.2014. u 14:28
Centar za turski jezik i kulturu ˝Levent˝ Tuzla
Najava promocije knjige ˝Merdžan-kaduna˝Tuzlarije Centar za turski jezik i kulturu "Levent" Tuzla organizuje promociju knjige ˝MERDŽAN-KADUNA / Male priče o velikim ljudima“, autora Mirsada Mirze Sinanovića. Promocija će se održati 18. aprila 2014.godine sa početkom u 18:00 sati, u plavoj sali BKC Tuzla, Mije Keroševića 3.Tuzla.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Ako ne isplate postojeći dug Elekroprivredi HZHB-a: Mostarski Aluminij ostaje bez električne energije

Identifikacija žrtava nastavlja se sutra: Identificirano devet žrtava iz grobnice Tomašica

Sjednica Vlade Federacije BiH: Utvrđena lista sumnjivih privatizacija

Uvod u masovne proteste: Završen mirni protest Sindikata BH Pošta

Ograničen ulazak ruskih muškaraca u Ukrajinu: Tri proruska separatista poginula u Mariupolju

Nastavljena potraga za nestalim u Južnoj Koreji: Kapetan i šest članova posade prvi napustili brod

Na početku meča Argentine i BiH: Voda će poteći za Hasiba, Vildana i Almira

Putevi prohodni, turisti se očekuju tokom vikenda: Snježno proljeće na bh. ljepoticama

FOTO: Promociji prisustvovale brojne ličnosti iz bh. javnog i...: Promovirana knjiga "Sto faca i Aca" Aleksandra Stankovića

Zmaj sve bliže Staroj dami: Lulić pred vratima Juventusa, čeka se odobrenje Lotita

PAPA: CRKVU TREBA OTVORITI BOLESNIMA I BESKUĆNICIMA

PUTIN: NE BOJIM SE NATO-A I NITKO NE BI SMIO, MOŽEMO IH SAMI SVE UGUŠITI!

SKANDAL S IZRUČENJEM ZVORNIMIRA RILOVIĆA: NJEMAČKI SUD ODBIO UHIDBENI NALOG ZBOG - ZASTARE!

KAPETAN I ČLANOVI POSADE PRVI POBJEGLI S BRODA I OSTAVILI NEMOĆNE PUTNIKE?

UBRZANA PRODAJA: HYPO BI JOŠ OVE GODINE MOGAO PRODATI PODRUŽNICE U JUGOISTOČNOJ EUROPI

PANIKA ZBOG ROJEVA GOLEMIH STRŠLJENA: U FRANCUSKOJ VEĆ UBILI ŠEST OSOBA, KRENULI PREMA VELIKOJ BRITANIJI?

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD RAŽANCA, POGINULA JEDNA OSOBA

LABRADOR DUŠKO UGINUO NAKON ŠTO GA JE ZLOSTAVLJAO CIJELI ŠTITAR: IMAO OZLJEDE OD METKA, NOŽA I PREMLAĆIVANJA!