TUZLARIJE - VIJESTI

01.09.2008. u 11:57 Broj citanja: 4575
Na Kolegiju kod općinskog načelnika
Predstavljeno Idejno rješenje natkrivenog kupališta



Na danas održanom Kolegiju kod općinskog načelnika predstavljeno je Idejno rješenje natkrivenog kupališta u kompleksu Panonskih jezera sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice.

Tuzlarije


Izvjestioci, UO Zavod za urbanizam Tuzla i Služba za komunalne poslove, izgradnju i pitanja MZ, objasnili su osnovne karakteristike Projekta. Nakon prikazane prezentacije bilo je jasno da Tuzla vrlo hrabro kreće prema novim projektima u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, a širenje kompleksa ujedno je i prilika za otvaranje novih radnih mesta.

Tuzlarije


S obzirom na konfiguraciju tretiranog terena uz problem slijeganja tla, ovaj projekat će biti veliki izazov za struku. Direktorica Zavoda za urbanizam Selma Pašić rekla je danas da su Panonska jezera dokaz da se od močvare i smetljišta može napraviti nešto po čemu je Tuzla postala prepoznatljiva.

Bazen nepravilnog oblika, dimenzija 50 x 24 metra će biti natkriven staklenom kupolom čiji se dijelovi po potrebi mogu spuštati. Predviđen je i sanitarni čvor, ugostiteljski dio, kao i prostorije za hidro - mašinske instalacije. U ljetnjem periodu bi se koristio kao otvoreni bazen, a zimi natkrivao čime bi građanima i gostima tokom cijele godine, bez obzira na vremenske uslove, bila omogućena rekreacija i liječenje.

Tuzlarije


Prvobitna ideja je bila da se gradski park poveže sa jezerskim kompleksom pomoću pasarele iznad sjeverne saobraćajnice, međutim, prevagnula je ideja da se taj problem riješi spuštanjem sjeverne saobraćajnice u tunel. Od Gradskog parka, u dijelu gdje izlazi na nekadašnju Kajmak stanicu pa do kompleksa Panonike će biti izgrađen tunel sa četiri saobraćajne trake od po četiri metra, u dužini od 350 do 400 metra. Gornji dio bi bio uređen za pješake čime bi se uže gradsko jezgro pješački povezalo sa jezerima, a i zaštitili kupači od aerozagađenja uzrokovanog frekventnim saobraćajem na sjevernoj saobraćajnici.

Tuzlarije


Od 2003. godine je počelo uređenje ovog dijela grada. Uz ono što je već izgrađeno uskoro će građani Tuzle vidjeti i slapove, uređeni ZOO vrt, Geološki muzej, a realizacija projekta sa slika planirana je za 2010 godinu.

Tuzlarije


Nakon razmatranja Idejno rješenje natkrivenog kupališta sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice je prihvaćeno te proslijeđeno Općinskom vijeću Tuzla na usvajanje. Na današnjem Kolegiju još je rečeno da su svi dosadašnji projekti realizovani bez zaduženja pa se očekuje da će i ovaj projekat biti realizovan iz Budžeta.

S.Mešić

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar







 



Zadnje pojeftinjenje prije ukidanja
Od danas jeftiniji roaming u Europskoj uniji
Stil nema nikakve veze sa godinama, već sa stavom
Stariji ljudi koji dokazuju da su godine samo broj
Najgori filmski klišei
Kad je frka auto ne pali od prve, bombe imaju brojčanike

30.04.2016. u 21:05 Broj citanja: 4078
Verica Šerifović gost na koncertu Marije Šerifović u Tuzli


Manje od petnaest dana je ostalo do prvog samostalnog koncerta Marije Šerifović u Tuzli. Interesovanje koje je publika pokazala za ovaj koncert najbolje se može opisati činjenicom da je karata u slobodnoj prodaji još sasvim malo ostalo. Ipak mi smo uspjeli saznati da će sigurno te noći zajedno sa Marijom na stageu se pojaviti i njena mama.

OPŠIRNIJE


30.04.2016. u 20:46 Broj citanja: 2347
Sloboda - Drina 0:2
Veliki kiks Slobode na Tušnju



TuzlarijeČitalac, koji nam često salje slike Tušnja, uključujući i ovu, početak utakmice protiv Drine, predosjetio je mogući kiks Slobode baš protiv ekipe koja je s Tušnja otišla neporažena davne 1997. godine. Na žalost, kada je Slobodi pobjeda bila važnija nego ikad, Zvorničani se vraćaju kući s tri boda koja su u Slobodi već bila ukalkulisana u bodovni saldo.

OPŠIRNIJE


30.04.2016. u 16:35 Broj citanja: 1640
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeIako nije u njegovoj nadležnosti gradonačelnik je pomogao u iznalaženju rješenja, pa je još iz Tekuće rezerve, kojom on raspolaže, obezbjedio po 250 KM za 35 radnika. Naredni dan je i premijer Bego Gutić primio direktora "Tehnograda company" da bi bilo obznanjeno da je postignuti dogovor rezultat ranije započetih razgovora između premijera Gutića i gospodina Šarića. Tako su premijer i gradonačelnik bratski podijelili političke poene na ovom slučaju. Možda nisam u pravu ali tako sam to vidjela.

OPŠIRNIJE


30.04.2016. u 15:54 Broj citanja: 1536
˝Neki novi klinci˝:
Tuzlanka Belma Huseinefendić prošla u četvrti krug takmičenja


Talentovana Tuzlanka, Belma Huseinefendić, prošla je u četvrti krug takmičenja u muzičkom showu „Neki novi klinci“ izvrsnim interpretacijama pjesama „Ah, šta ćemo ljubav kriti“ i „Luče" od Milene Vučić. Voditelj ove muzičke emisije kazao je u najavi da je nedavno bio u gradu soli u kojem je jedan od najveselijih naroda na čitavom svijetu.

OPŠIRNIJE


30.04.2016. u 15:44 Broj citanja: 463
Centralno grijanje
Obavještenje o radovima u obuhvatu ulica dr. Milana Jovanovića i Klosterska


TuzlarijeObavještavaju se stanari i korisnici parkinga na adresi Dr. Milana Jovanovića i Klosterska da zbog vremenskih uslova u protekloj sedmici i tehnologije građevinskih radova planirani radovi nisu završeni do petka 29.04.2016. godine. Radovi će se nastaviti nakon praznika. Molimo građane za strpljenje i razumijevanje.

OPŠIRNIJE


30.04.2016. u 14:00 Broj citanja: 452
Za ljubitelje elektronske muzike
Zabava Deep Horizons i humanitarni workshop party


Proteklih dana, u Tuzli su boravili poznati producenti i Dj-i elektronske muzike, Addam Collins (SAD) i Eddie Richards (UK), koji su nastupili u klubu Palma.Riječ o događaju koji nije konvencionalnog tipa, tokom kojeg su učesnici razgovarali o različitim temama iz oblasti elektronske muzike, tačnije o produkciji, poslovnoj komunikaciji među potencijalnim saradnicima, saradnji sa medijima, o trendovima u organizaciji događaja i potrebama publike.

OPŠIRNIJE












OSTALE VIJESTI
Migracije zdravstvenih profesionalaca odavno su realnost: U protekle tri godine iz BiH je otišlo oko 400 ljekara specijalista

VIDEO: Kriminalist koji je naučio izrađivati namještaj: Prekvalifikacija je rješenje za visoku stopu nezaposlenosti

VIDEO: Akademska zajednica u Tuzli se pobunila: Upozoravaju da Vlada TK-a ruši Univerzitet

Uz 17% PDV-a, za alkoholno piće 5%, a bezalkoholno 3%: U ZHK-u deset godina plaćaju dvostruki porez

Zbog, kako tvrde, izborne krađe: Opozicija u Srbiji održala protest ispred sjedišta RIK-a

VIDEO: Poručili lovokradicama - za nas je to bezvrijedno: Kenija: Uništeno 105 tona slonovače

VIDEO: U Federaciji plus Amer Bukvić o Sarajevo biznis forumu: Velika su očekivanja od saradnje Kine i evropskih zemalja

VIDEO: YouTube emisija Life Noggin pokušava dati odgovor: Koliko Zemlja još može izdržati?

U programu aukcijske kuće Arcturial: Originalna ilustracija \'Malog princa\' u prodaji

VIDEO: Utakmice 27. kola Premijer lige BiH: Važna pobjeda Olimpica za opstanak, poraz Slobode na Tušnju
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 6 sati
Indijske vlasti zabranile ljudima da kuhaju po danu kako bi zaustavili brojne smrti od vrućina
Objavljeno prije 8 sati
Oštra reakcija na provokacije: NATO šalje još 4000 vojnika na granicu s Rusijom
Objavljeno prije 8 sati
Policija bacila suzavac na prosvjednike u Zelenoj zoni u Bagdadu, pucala u zrak
Objavljeno prije 8 sati
Britanski ministar pravosuđa: Mislite da je u EU sada loše? Čekajte da u nju uđe Albanija
Objavljeno prije 9 sati
Nova tragedija kod libijske obale: Nakon potonuća gumenjaka nestalo 84 migranata
Objavljeno prije 9 sati
Više od 80 posto Sirijaca živi ispod praga siromaštva