TUZLARIJE - VIJESTI

01.09.2008. u 11:57 Broj citanja: 4946
Na Kolegiju kod općinskog načelnika
Predstavljeno Idejno rješenje natkrivenog kupalištaNa danas održanom Kolegiju kod općinskog načelnika predstavljeno je Idejno rješenje natkrivenog kupališta u kompleksu Panonskih jezera sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice.

Tuzlarije


Izvjestioci, UO Zavod za urbanizam Tuzla i Služba za komunalne poslove, izgradnju i pitanja MZ, objasnili su osnovne karakteristike Projekta. Nakon prikazane prezentacije bilo je jasno da Tuzla vrlo hrabro kreće prema novim projektima u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, a širenje kompleksa ujedno je i prilika za otvaranje novih radnih mesta.

Tuzlarije


S obzirom na konfiguraciju tretiranog terena uz problem slijeganja tla, ovaj projekat će biti veliki izazov za struku. Direktorica Zavoda za urbanizam Selma Pašić rekla je danas da su Panonska jezera dokaz da se od močvare i smetljišta može napraviti nešto po čemu je Tuzla postala prepoznatljiva.

Bazen nepravilnog oblika, dimenzija 50 x 24 metra će biti natkriven staklenom kupolom čiji se dijelovi po potrebi mogu spuštati. Predviđen je i sanitarni čvor, ugostiteljski dio, kao i prostorije za hidro - mašinske instalacije. U ljetnjem periodu bi se koristio kao otvoreni bazen, a zimi natkrivao čime bi građanima i gostima tokom cijele godine, bez obzira na vremenske uslove, bila omogućena rekreacija i liječenje.

Tuzlarije


Prvobitna ideja je bila da se gradski park poveže sa jezerskim kompleksom pomoću pasarele iznad sjeverne saobraćajnice, međutim, prevagnula je ideja da se taj problem riješi spuštanjem sjeverne saobraćajnice u tunel. Od Gradskog parka, u dijelu gdje izlazi na nekadašnju Kajmak stanicu pa do kompleksa Panonike će biti izgrađen tunel sa četiri saobraćajne trake od po četiri metra, u dužini od 350 do 400 metra. Gornji dio bi bio uređen za pješake čime bi se uže gradsko jezgro pješački povezalo sa jezerima, a i zaštitili kupači od aerozagađenja uzrokovanog frekventnim saobraćajem na sjevernoj saobraćajnici.

Tuzlarije


Od 2003. godine je počelo uređenje ovog dijela grada. Uz ono što je već izgrađeno uskoro će građani Tuzle vidjeti i slapove, uređeni ZOO vrt, Geološki muzej, a realizacija projekta sa slika planirana je za 2010 godinu.

Tuzlarije


Nakon razmatranja Idejno rješenje natkrivenog kupališta sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice je prihvaćeno te proslijeđeno Općinskom vijeću Tuzla na usvajanje. Na današnjem Kolegiju još je rečeno da su svi dosadašnji projekti realizovani bez zaduženja pa se očekuje da će i ovaj projekat biti realizovan iz Budžeta.

S.Mešić

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Eksplodirao je bez ikakvog upozorenja
VIDEO Nakon erupcije vulkana nestalo 389 turista
Gordana Tadić obavljaće dužnosti do okončanja postupka
Suspendovan glavni tužilac Goran Salihović
SDP BiH predao krivičnu prijavu zbog prodaje dionica FDS-a

29.09.2016. u 10:02 Broj citanja: 3235
Anketa Tuzlarija
Izbori za Gradsko vijeće Tuzle


TuzlarijeOstala su tri dana do izbora, krajnje je vrijeme da kroz anketu vidimo kakvo je raspoloženje čitalaca Tuzlarija kada se radi o izborima za Gradsko vijeće. Za ovu priliku prepravili smo i naš anketni program da bi mogli uvrstiti svih 18 stranaka i jednog nezavisnog kandidata koji se nadmeću za ulazak u Gradsko vijeće.

OPŠIRNIJE


29.09.2016. u 09:21 Broj citanja: 4764
Saopštenje Tužilaštva TK
Nesad Djedović iz Lipnice osumnjičen za dvostruko ubistvo


TuzlarijeDvoje maloljetne djece, jedanaesto godišnja djevojčica i sedmogodišnji dječak, ubijeni su sinoć oko 19 sati u automobilu u zaseoku Repuševac na putu Lipnica-Obodnica kod Tuzle. Osumnjičeni za dvostruko ubistvo je njihov otac, Nesad Djedović iz Lipnice

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 21:49 Broj citanja: 19998
Tragedija u Lipnici
Otac ubio kćerku (12) i sina (5) pa pucao u sebe


TuzlarijeU Lipnici se dogodilo dvostruko ubistvo i pokušaj samoubistva. Stradalo je dvoje djece, a prema prvim informacijama na njih je pucao otac, koji je kasnije pokušao izvršiti samoubistvo. Osoba koja je pokušala izvršiti samoubistvo u vrlo je teškom zdravstvenom stanju i ljekari se u tuzlanskom Kliničkom centru bore za njegov život.

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 21:25 Broj citanja: 2910
Komemorativni centar Tuzla
Identifikacija Kjašifa Smajlovića prve novinarske žrtve rata


U četvrtak u 12,00 u Komemora tivnom centru Tuzla biće obavljena jidentifikacija posmrtnih ostataka novinara Kjašifa Smajlovića ubijenog prvih dana rata u Zvorniku, dok je diktirao svoju zadnju vijest. Dolaze i po mene, čujem njihove korake, bojim se da je ovo moj zadnji izvještaj, javljao je Smajlović.

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 21:12 Broj citanja: 2272
Udruženje Roma “Euro Rom˝
Stipendije učenicima romske nacionalne manjine


U okviru Projekta „Podrška Romima, učenicima srednjih škola kroz stipendije, mentorstvo i tutorstvo“ koji finansira i tehnički podržava Romski obrazovni fond (REF), a koji implementira Udruženje Roma “Euro Rom” dodjeljene su stipendije učenicima romske nacionalne manjine koji redovno pohađaju trogodišnju ili četvorogodišnju srednju školu u školskoj 2016/17 godini na području Tuzlanskog kantona.

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 20:07 Broj citanja: 1305
Najava
Obilježavanje Svjetskog dana srca


Klinika za kardiovaskularne bolesti UKC Tuzla se pridružuje obilježavanju Svjetskog dana srca. Svjetski dan srca se obilježava svake godine 29. septembra, u organizaciji Svjetske federacije za srce . Uposlenici Klinike za kardiovaskularne bolesti, u četvrtak 29.09.2016. godine, od 10 do 12 sati, na Trgu Slobode organizirat će druženje i neposredni kontakt sa pacijentima.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
Ljekari se i dalje bore za život Nesada Djedovića: Još nije poznat motiv ubistva dvoje djece u Lipnici

U identifikacijskom centru Podrinje u Tuzli: Potvrđivanje identifikacije posmrtnih ostataka Kjašifa Smajlovića

Može trajati i godinu dana: Počinje disciplinski postupak protiv Gorana Salihovića

Prvi put poništeno predsjedničko ovlaštenje da koristi veto: Obama: Odbijen veto greška Kongresa, zakon opasan presedan

Drugi dan nevremena u Južnoj Australiji: Padali komadi leda, gromovi udarali 80.000 puta

Evakusiano stanovništvo: Bijesni požar u Kaliforniji, hiljadu vatrogasaca na terenu

Granicu čuva desetine hiljada vojnika sa obje strane: Sjevernokorejski vojnik pješke prebjegao u Južnu Koreju

Protesti na mjestu ubistva: Policajac ubio Afroamerikanca u San Diegu

Drugo kolo Lige prvaka u grupama A, B, C i D: Arsenal bolji do Basela, Atletico Madrid savladao Bayern Munich