TUZLARIJE - VIJESTI

01.09.2008. u 11:57 Broj citanja: 3726
Na Kolegiju kod općinskog načelnika
Predstavljeno Idejno rješenje natkrivenog kupalištaNa danas održanom Kolegiju kod općinskog načelnika predstavljeno je Idejno rješenje natkrivenog kupališta u kompleksu Panonskih jezera sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice.

Tuzlarije


Izvjestioci, UO Zavod za urbanizam Tuzla i Služba za komunalne poslove, izgradnju i pitanja MZ, objasnili su osnovne karakteristike Projekta. Nakon prikazane prezentacije bilo je jasno da Tuzla vrlo hrabro kreće prema novim projektima u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, a širenje kompleksa ujedno je i prilika za otvaranje novih radnih mesta.

Tuzlarije


S obzirom na konfiguraciju tretiranog terena uz problem slijeganja tla, ovaj projekat će biti veliki izazov za struku. Direktorica Zavoda za urbanizam Selma Pašić rekla je danas da su Panonska jezera dokaz da se od močvare i smetljišta može napraviti nešto po čemu je Tuzla postala prepoznatljiva.

Bazen nepravilnog oblika, dimenzija 50 x 24 metra će biti natkriven staklenom kupolom čiji se dijelovi po potrebi mogu spuštati. Predviđen je i sanitarni čvor, ugostiteljski dio, kao i prostorije za hidro - mašinske instalacije. U ljetnjem periodu bi se koristio kao otvoreni bazen, a zimi natkrivao čime bi građanima i gostima tokom cijele godine, bez obzira na vremenske uslove, bila omogućena rekreacija i liječenje.

Tuzlarije


Prvobitna ideja je bila da se gradski park poveže sa jezerskim kompleksom pomoću pasarele iznad sjeverne saobraćajnice, međutim, prevagnula je ideja da se taj problem riješi spuštanjem sjeverne saobraćajnice u tunel. Od Gradskog parka, u dijelu gdje izlazi na nekadašnju Kajmak stanicu pa do kompleksa Panonike će biti izgrađen tunel sa četiri saobraćajne trake od po četiri metra, u dužini od 350 do 400 metra. Gornji dio bi bio uređen za pješake čime bi se uže gradsko jezgro pješački povezalo sa jezerima, a i zaštitili kupači od aerozagađenja uzrokovanog frekventnim saobraćajem na sjevernoj saobraćajnici.

Tuzlarije


Od 2003. godine je počelo uređenje ovog dijela grada. Uz ono što je već izgrađeno uskoro će građani Tuzle vidjeti i slapove, uređeni ZOO vrt, Geološki muzej, a realizacija projekta sa slika planirana je za 2010 godinu.

Tuzlarije


Nakon razmatranja Idejno rješenje natkrivenog kupališta sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice je prihvaćeno te proslijeđeno Općinskom vijeću Tuzla na usvajanje. Na današnjem Kolegiju još je rečeno da su svi dosadašnji projekti realizovani bez zaduženja pa se očekuje da će i ovaj projekat biti realizovan iz Budžeta.

S.Mešić

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar


Reakcije na odluku Disciplinske komisije UEFA-e
Odlukom ogorčeni i Srbi i Albanci
Uhapšeni u akcijama pod nazivom Brand i Meso
Lijanovići i ostali pušteni iz pritvora nakon 45 dana
Nokia odlazi u povijest:
Nostalgična evolucija ˝neuništivih˝ mobitela

24.10.2014. u 20:06
Međunarodni neuroonkološki simpozij
Tuzla u znaku neurohirurške edukacijeTuzlarije
Tuzlanski neurohirurzi
Simpozij, koji je namjenjen ljekarima različitih specijalnosti, zapravo je nastavak jučerašnjeg radnog dijela manifestacije kojom se obilježava jubilej tuzlanske neurohirurgije kada su tokom neurointerventnog kursa izvršena i dva operativna zahvata.

OPŠIRNIJE


24.10.2014. u 20:00
Casimiro:
Učinićemo sve da prekinemo seriju Borca"Protivnik je za svaki respekt, jer se radi o ekipi koja u posljednjih šest utakmica ne zna za poraz. Upisali su četiri pobjede i dva remija, no mi ćemo učiniti sve da pokušamo prekinuti njihovu seriju. Dva kola smo sa ekipom Slobode, još nismo pobijedili, ali nismo ni izgubili. U Banjaluci ćemo probati nadoknaditi bodove

OPŠIRNIJE


24.10.2014. u 19:40
Elektroprivreda BiH:
Promjene u periodima primjene većih i manjih tarifnih stavovaPrelaskom na zimsko računanje vremena u noći sa 25. na 26. oktobar 2014. godine, dolazi i do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova, odnosno perioda jeftine i skupe električne energije, saopćila je JP Elektroprivreda BiH.

OPŠIRNIJE


24.10.2014. u 17:16 Broj citanja: 423
Zajednička akcija policijskih službenika MUP-a TK i MUP-a ZDK, uz podršku službenika CJB Bijeljina
Uhapšeno 12 lica


TuzlarijeU toku akcije "Golf", koju od ranih jutarnjih sati po naredbama Kantonalnih sudova TK i ZDK, provode policijski službenici MUP-a TK i MUP-a ZDK, uz podršku službenika CJB Bijeljina, izvršeni su pretresi na više lokacija, te uhapšeno 12 lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo Organizovani kriminal u vezi s izvršenjem krivičnih djela Teške krađe, Iznude i Krivotvorenja javnih isprava.

OPŠIRNIJE


24.10.2014. u 16:23 Broj citanja: 485
Tanja Fajon se susrela sa studentima u Tuzli
„Što prije formirati vlast u BiH“


TuzlarijeTanja Fajon, slovenačka zastupnica u Evropskom parlamentu, boravila je danas u posjeti Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Ona se susrela sa studentima i prvim ljudima Univerziteta i Prirodno-matematičkog fakulteta. U izjavi za medije je kazala da je u ovom trenutku najbitnije da se implementiraju rezultati izbora i da se formira vlast u našoj zemlji.

OPŠIRNIJE


24.10.2014. u 15:32 Broj citanja: 427
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeŠto se tiče druge peticije hoću bar jedan stub ulične rasvjete na potezu od pošte do mosta kod Filozofskog, na stazi pored Jale. Zadovoljna ću biti i običnom sijalicom. Staza mala ali dosta skraćuje put i vrlo je prometna. Koriste je svi, puno je tu i učenika, studenata, prolaznika, a noću ima dosta onih koji šetaju pse. Imaju tu i klupe pa kad je lijepo vrijeme može se sjesti ali se s prvim mrakom ne vidi ništa. Bilo bi i ljepše i sigurnije da se osvijetli.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Uhapšeni prije dva mjeseca u akciji SIPA-e "Brend": Lijanovićima, Bahilju i Galiću ukinut pritvor

VIDEO: Sud BiH će odluku donijeti naknadno: Tužilaštvo traži mjesec pritvora za uhapšene u akciji Gibraltar

VIDEO: Protest pred ambasadom Hrvatske u Sarajevu: Peti dan štrajka radnika Gredelj-Revoma iz Dobošnice

VIDEO: Hapšenja u ZDK-u, SBK-u, TK-u i Zvorniku: U akciji "Golf" uhapšeno 25 osoba

Autobombom napadnut vojni položaj na sjeveru poluotoka: Poginulo 25 egipatskih vojnika u napadu na Sinaju

Imenovan evropski koordinator protiv ebole: Evropska Unija izdvaja milijardu eura za ebolu

Nastupa večeras zalaskom sunca u 17:55: Večeras nastupa Nova 1436. hidžretska godina

Čeka se službena potvrda odluke: Srbiji pobjeda protiv Albanije, ali joj se oduzimaju tri boda

PUCNJAVA U ŠKOLI KRAJ SEATTLEA

KORISTE I KEMIJSKO ORUŽJE? SAD PROVJERAVA JE LI IS NAPAO IRAČKE POLICAJCE KLOROM

LE PEN OPET "UDARA" POPULISTIČKOM RETORIKOM: VRIJEME JE DA EU VRATI UNUTARNJU KONTROLU GRANICA

TRI NAJVEĆE RUSKE BANKE ZBOG SANKCIJA ULOŽILE TUŽBE SUDU PRAVDE EU

PLAN SRPSKOG PREMIJERA: 100 TISUĆA MANJE UHLJEBA, 100 TISUĆA VIŠE ZAPOSLENIH

LIJANOVIĆI PUŠTENI IZ PRITVORA NAKON 45 DANA

VAN ROMPUY: NEZAPOSLENOST MLADIH POTKOPAVA BUDUĆNOST, RISKIRAMO IZGUBLJENU GENERACIJU

RODITELJI OSAM GODINA TRAŽE ISTINU: JE LI SIN RIJEČKOG MOĆNIKA UBIO AUTOMOBILOM SESTRE FILIPOVIĆ?

PERKOVIĆEVA OBRANA: PRESUDA PRATESU JE PUNA NETOČNOSTI

ŠEST OSOBA OZLIJEĐENO U EKSPLOZIJI U TVORNICI ORUŽJA U CRNOJ GORI