TUZLARIJE - VIJESTI

01.09.2008. u 11:57 Broj citanja: 3972
Na Kolegiju kod općinskog načelnika
Predstavljeno Idejno rješenje natkrivenog kupalištaNa danas održanom Kolegiju kod općinskog načelnika predstavljeno je Idejno rješenje natkrivenog kupališta u kompleksu Panonskih jezera sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice.

Tuzlarije


Izvjestioci, UO Zavod za urbanizam Tuzla i Služba za komunalne poslove, izgradnju i pitanja MZ, objasnili su osnovne karakteristike Projekta. Nakon prikazane prezentacije bilo je jasno da Tuzla vrlo hrabro kreće prema novim projektima u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, a širenje kompleksa ujedno je i prilika za otvaranje novih radnih mesta.

Tuzlarije


S obzirom na konfiguraciju tretiranog terena uz problem slijeganja tla, ovaj projekat će biti veliki izazov za struku. Direktorica Zavoda za urbanizam Selma Pašić rekla je danas da su Panonska jezera dokaz da se od močvare i smetljišta može napraviti nešto po čemu je Tuzla postala prepoznatljiva.

Bazen nepravilnog oblika, dimenzija 50 x 24 metra će biti natkriven staklenom kupolom čiji se dijelovi po potrebi mogu spuštati. Predviđen je i sanitarni čvor, ugostiteljski dio, kao i prostorije za hidro - mašinske instalacije. U ljetnjem periodu bi se koristio kao otvoreni bazen, a zimi natkrivao čime bi građanima i gostima tokom cijele godine, bez obzira na vremenske uslove, bila omogućena rekreacija i liječenje.

Tuzlarije


Prvobitna ideja je bila da se gradski park poveže sa jezerskim kompleksom pomoću pasarele iznad sjeverne saobraćajnice, međutim, prevagnula je ideja da se taj problem riješi spuštanjem sjeverne saobraćajnice u tunel. Od Gradskog parka, u dijelu gdje izlazi na nekadašnju Kajmak stanicu pa do kompleksa Panonike će biti izgrađen tunel sa četiri saobraćajne trake od po četiri metra, u dužini od 350 do 400 metra. Gornji dio bi bio uređen za pješake čime bi se uže gradsko jezgro pješački povezalo sa jezerima, a i zaštitili kupači od aerozagađenja uzrokovanog frekventnim saobraćajem na sjevernoj saobraćajnici.

Tuzlarije


Od 2003. godine je počelo uređenje ovog dijela grada. Uz ono što je već izgrađeno uskoro će građani Tuzle vidjeti i slapove, uređeni ZOO vrt, Geološki muzej, a realizacija projekta sa slika planirana je za 2010 godinu.

Tuzlarije


Nakon razmatranja Idejno rješenje natkrivenog kupališta sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice je prihvaćeno te proslijeđeno Općinskom vijeću Tuzla na usvajanje. Na današnjem Kolegiju još je rečeno da su svi dosadašnji projekti realizovani bez zaduženja pa se očekuje da će i ovaj projekat biti realizovan iz Budžeta.

S.Mešić

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Čovjek koji je natjerao Francuze da prestanu bacati hranu:
Taj zakon treba čitavom svijetu
Temperature dostižu i do 48 stepeni
Ekstremne vrućine u Indiji odnijele više od 500 života
Nema mjesta panici - poručuju nadležni
Izlile se Spreča i Lukavica, stanovništvo uznemireno

26.05.2015. u 00:04 Broj citanja: 5920
Dogodilo se u svijetu na današnji dan


TuzlarijeTuzlarije su na netu od 2001. godine. Gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Iako se bavimo isključivo lokalnim i bh. temama, rubriku "Vijesti iz svijeta" objavljujemo od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta je to u svijetu bilo aktuelno na današnji dan desetak godina ranije.

OPŠIRNIJE


25.05.2015. u 23:05
Video: Kapija noćas u 20:55Tuzlarije


U 20:55 oglasile su se sirene kao podsjetnik na vrijeme kada je agresor, na Kapiji, 25. maja 1995. godine, usmrtio tuzlansku mladost.

OPŠIRNIJE


25.05.2015. u 21:26 Broj citanja: 301
Gradonačelniku uručena ˝Knjiga žalosti˝

Maratonci istrčali ˝1. Memorijalni maraton – Kapija 2015˝


TuzlarijeU okviru obilježavanja 20 godina sjećanja na žrtve tragedije na Kapiji i sjećanje na sve civilne žrtve rata u Tuzli, danas je "Inicijativa mladih za ljudska prava Srbije" gradonačelniku Jasminu Imamoviću uručila Knjigu žalosti potpisanu od građana u Beogradu, Novom Pazaru, Novom Sadu i Nišu.

OPŠIRNIJE


25.05.2015. u 20:02 Broj citanja: 382
Najava RTV SLON
Programski sadržaji posvećeni 25.maju 1995.godineTuzlarijeRadio televizija Slon je kao i svake godine povodom 25. maja 1995. godine kada se obilježava godišnjica krvavog zločina na Kapiji, pripremila određene programske sadržaje, kojima žele domaću, ali i svjetsku javnost podsjetiti na veliki zločin i najbolniju ranu u novijoj istoriji Tuzle.

OPŠIRNIJE


25.05.2015. u 18:33 Broj citanja: 401
Pravni fakultet
Održana tribina ˝Tuzlanska Kapija - Miris pokošene mladosti˝


TuzlarijePovodom obilježavanja 20. godišnjice od stradanja na Tuzlanskoj kapiji, Asocijacija studenata Pravnog fakulteta u Tuzli je organizovala tribinu pod nazivom "Tuzlanska Kapija- Miris pokošene mladosti". Na tribini, koja je bila otvorena za sve studente ali i širu javnost, prisjetili smo se pomenutog događaja pri cemu su izlagači, kroz pravnu prizmu.

OPŠIRNIJE


25.05.2015. u 18:26
Ministarstvo poduzetništva i razvoja TK
Potpisivanje memoranduma za podršku malim i srednjim preduzećima


TuzlarijeMemorandum o razumijevanju za uspostavu Partnerstva za razvoj sistema i definiranje potrebnih usluga malim i srednjim preduzećima na području sjeveroistočne Bosne i Hercegovine bit će potpisan sutra u Tuzli. Partnerstvo će biti formirano kao neformalna grupa čiji će rad koordinirati Nezavisni biro za razvoj

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Nema mjesta panici - poručuju nadležni: FUCZ: Nivoi rijeka u opadanju, stanje se normalizira

VIDEO: Dan kada je ubijena 71 mlada osoba, oko 150 ranjeno: Dvadeset godina od zločina na Tuzlanskoj kapiji

VIDEO: Radi izgradnje demokratskog entiteta i države: Salkić u parlamentarnu proceduru uputio Rezoluciju o genocidu

VIDEO: Cvijeće na spomen-obilježje položio i Mladen Ivanić: Obilježena 23. godišnjica stradanja u Bradini

Neću dobrovoljno u Haag, a neću ni bježati, poručio Š ešelj: Ministarstvu pravde Srbije iz Haaga stigao dopis o Š ešelju

Grad na granici sa SAD-om zahvatilo jako nevrijeme: Najmanje 10 osoba poginulo u tornadu u Meksiku

Temperature dostižu i do 48 stepeni: Ekstremne vrućine u Indiji odnijele više od 500 života

Selektor Marković pozvao 19 igrača: Objavljen spisak igrača za utakmice protiv Bjelorusije i Danske

LAŽNE DOJAVE O BOMBAMA U LISINSKOM I BANDIĆEVOJ BUŽANOVOJ ULICI

NAJBOGATIJI KINEZ SE "OKLADIO" DA ĆE IZGUBITI 15 MILIJARDI DOLARA

GDJE HDZ-OVAC GORAN MARIĆ U HRVATSKOJ VIDI LIBERALNI KAPITALIZAM?

LIJEČNICI: BAKA KOJA JE U 65. GODINI RODILA ČETVORKE UGROZILA DUGOROČNO ZDRAVLJE POTOMSTVA

BOKO HARAM MAČETAMA SASJEKAO DESET LJUDI

IRANSKI GENERAL: OBAMA NIJE NAPRAVIO NITI JEDNU PROKLETU STVAR, IRAN JE SAM U BORBI PROTIV IS-A

ČOVJEK KOJI JE NATJERAO FRANCUZE DA PRESTANU BACATI HRANU: TAJ ZAKON TREBA ČITAVOM SVIJETU

KUĆA CVIJEĆA: TISUĆE ŠTOVATELJA IZ SVIH DIJELOVA BIVŠE JUGOSLAVIJE PROSLAVILO TITOV ROĐENDAN

POGLEDAJTE KAKO UHLJEBI TROŠE: OD 2008. ZA ŽELJEZNICE STE DALI 18.800, HAC 6400, A POLJOPRIVREDU 3900 KUNA