TUZLARIJE - VIJESTI

01.09.2008. u 11:57 Broj citanja: 3660
Na Kolegiju kod općinskog načelnika
Predstavljeno Idejno rješenje natkrivenog kupalištaNa danas održanom Kolegiju kod općinskog načelnika predstavljeno je Idejno rješenje natkrivenog kupališta u kompleksu Panonskih jezera sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice.

Tuzlarije


Izvjestioci, UO Zavod za urbanizam Tuzla i Služba za komunalne poslove, izgradnju i pitanja MZ, objasnili su osnovne karakteristike Projekta. Nakon prikazane prezentacije bilo je jasno da Tuzla vrlo hrabro kreće prema novim projektima u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, a širenje kompleksa ujedno je i prilika za otvaranje novih radnih mesta.

Tuzlarije


S obzirom na konfiguraciju tretiranog terena uz problem slijeganja tla, ovaj projekat će biti veliki izazov za struku. Direktorica Zavoda za urbanizam Selma Pašić rekla je danas da su Panonska jezera dokaz da se od močvare i smetljišta može napraviti nešto po čemu je Tuzla postala prepoznatljiva.

Bazen nepravilnog oblika, dimenzija 50 x 24 metra će biti natkriven staklenom kupolom čiji se dijelovi po potrebi mogu spuštati. Predviđen je i sanitarni čvor, ugostiteljski dio, kao i prostorije za hidro - mašinske instalacije. U ljetnjem periodu bi se koristio kao otvoreni bazen, a zimi natkrivao čime bi građanima i gostima tokom cijele godine, bez obzira na vremenske uslove, bila omogućena rekreacija i liječenje.

Tuzlarije


Prvobitna ideja je bila da se gradski park poveže sa jezerskim kompleksom pomoću pasarele iznad sjeverne saobraćajnice, međutim, prevagnula je ideja da se taj problem riješi spuštanjem sjeverne saobraćajnice u tunel. Od Gradskog parka, u dijelu gdje izlazi na nekadašnju Kajmak stanicu pa do kompleksa Panonike će biti izgrađen tunel sa četiri saobraćajne trake od po četiri metra, u dužini od 350 do 400 metra. Gornji dio bi bio uređen za pješake čime bi se uže gradsko jezgro pješački povezalo sa jezerima, a i zaštitili kupači od aerozagađenja uzrokovanog frekventnim saobraćajem na sjevernoj saobraćajnici.

Tuzlarije


Od 2003. godine je počelo uređenje ovog dijela grada. Uz ono što je već izgrađeno uskoro će građani Tuzle vidjeti i slapove, uređeni ZOO vrt, Geološki muzej, a realizacija projekta sa slika planirana je za 2010 godinu.

Tuzlarije


Nakon razmatranja Idejno rješenje natkrivenog kupališta sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice je prihvaćeno te proslijeđeno Općinskom vijeću Tuzla na usvajanje. Na današnjem Kolegiju još je rečeno da su svi dosadašnji projekti realizovani bez zaduženja pa se očekuje da će i ovaj projekat biti realizovan iz Budžeta.

S.Mešić

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar


Odlučeno na sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH:
Safet Sušić ostaje selektor reprezentacije BiH
Škoti izglasali ˝NE˝ neovisnosti!
Škotska ostaje u Ujedinjenom Kraljevstvu, objavio je BBC
Masakr na Floridi:
Amerikanac ubio kćer i šestero unučadi , među njima i 3-mjesečna beba

20.09.2014. u 15:09
Ako niste dobrovoljni davalac, razmislite, možda je vrijeme da to postanete
Plan dobrovoljnog darivanja krvi od 23. do 26. septembra


Ako niste do sada dobrovoljno darivali krv, razmislite, možda je vrijeme da to uradite. Ne čekajte da Vama ili Vašem bližnjem zatreba krv! Darivanjem pomažete u ostvarenju cilja da krv čeka bolesnika, a ne obrnuto!

OPŠIRNIJE


20.09.2014. u 13:56
Javljanje čitateljke:
Izgubljen novčanik u blizini Lutrije BiH na KapijiPrenosimo mail čitateljke u kojem piše: Izgubljen novčanik i dokumenti na ime Selimčehajić Zejfa u blizini Lutrije BiH na Kapiji.

Kontakt telefon:
061 988-62420.09.2014. u 12:22 Broj citanja: 658
Dom za djecu bez roditeljskog staranja
Tuzlanski bajkeri uručili hranu i odjećuTuzlarijeČlanovi Udruženja građana Moto klub „Salines“ Tuzla danas su organizovali humanitarnu akciju “Bajkeri, prijatelji djece”" i druženje sa štićenicima u Domu za djecu bez roditeljskog staranja. Ovom prilikom uručena je i vrijedna donacija u hrani i odjeći.

OPŠIRNIJE


20.09.2014. u 11:52
Promocija turističke ponude Tuzle
Počeli susreti raftera na Panonskim jezerima


TuzlarijeRaft-eko klub „Accent” iz Tuzle domaćin je VII Međunarodnih susreta raftera i raft klubova koji se ovog vikenda održavaju na Panonskim jezerima. Cilj susreta je prvenstveno promocija ekološko-turističkog potencijala BiH, a potom i prilika da se kroz razne igre demonstriraju rafterske vještine, prezentira oprema, rekapitulira godišnji učinak klubova i planira daljnja saradnja.

OPŠIRNIJE


20.09.2014. u 10:22
1. Memorijalni šahovski turnir ˝Sjećanje na Hamzu Mujića˝Šahovski klub „Inzio-Tušanj“ iz Tuzle u subotu 20. septembra 2014. godine u motelu „Rudar“ u Tuzli, organizira 1. Memorijalni međunarodni šahovski turnir „Sjećanje na Hamzu Mujića“. Igrat će se 9 kola po švicarskom sistemu, uz tempo igre 11 minuta po igraču

OPŠIRNIJE


20.09.2014. u 10:08
Na Evropskim olimpijskim igrama
Osvojene medalje u atletici i stonom tenisu


Sportisti Specijalne olimpijade BiH su danas na Evropskim olimpijskim igrama u Antwerpu imali najuspješniji dan. Osvojeno je čak pet medalja od čega četiri u atletici i jedan u stonom tenisu.Prvak Evrope za 2014 godinu na Evropskim olimpijskim igrama Specijalne Olimpijade postao je MERSAD REDŽIĆ koji je u disciplini 100 m grupa M09 osvojio I mjesto sa rezultatom 14:34 s.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
Meteoalarm izdao narančasto upozorenje za područje Hercegovine: Kišno nevrijeme zahvatilo jug zemlje, ulice Mostara pod vodom

Cvijanović i Vučić zadovoljni učincima zasjedanja: U Beogradu održana zajednička sjednica vlada Srbije i RS-a

VIDEO: Memorijalni pohod Marš povratka putem spasa: Obilježavanje 22. godišnjice zatvaranja logora Sušica

Terete se za zločine nad hrvatskim i srpskim civilima: Podignuta optužnica protiv dviju osoba za ratni zločin u Konjicu

U Minsku sastanak Kontakt grupe za Ukrajinu: Potpisan memorandum o provođenju prekida vatre u Ukrajini

Otimcu izveli ekstremisti iz grupe "Islamska država": Oslobođena grupa od 49 Turaka otetih u junu u Mosulu

Š est MiG-ova 35 napustilo je oblast bez incidenata: Američki i kanadski borbeni avioni presreli ruske kod Aljaske

Najveće narodno slavlje na svijetu: U MĂĽnchenu otvoren 171. Oktoberfest

U planu nabavka novih životinjskih vrsta: Mladunče lavice Sarajčice dobro je i zdravo

Sarajevo se sastaje sa Olimpicom, Željezničar gostuje u Tuzli: Prvog dana vikenda sedam utakmica osmog kola

PILOTI AIR FRANCEA PRODULJILI ŠTRAJK DO 26. RUJNA

NOVOZELANDSKI PREMIJER JOHN KEY OSIGURAO TREĆI MANDAT

OŠTETILI DRŽAVU ZA VIŠE OD 5,5 MILIJUNA EURA: POLICIJA U ŠIROKOM BRIJEGU ISTRAŽUJE LIJANOVIĆE

DESECI TISUĆA SIRIJSKIH KURDA SPAS OD DŽIHADISTA PRONAŠLI U TURSKOJ

VIŠE OD 120 SVJETSKIH ČELNIKA U UTORAK U NEW YORKU: KAKO SE BORITI PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA?

POLICIJA POTVRDILA: BMW X6 REDARA VEDRANA VUJEVIĆA JE NAMJERNO ZAPALJEN

PIJANI DIVLJAK NA PLOČAMA IZVRIJEĐAO KONOBARICU I UDARIO JE U NOS

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVOJICE PRIPADNIKA ARMIJE BIH ZBOG MUČENJA HRVATA I SRBA U KONJICU

POJAČANA SIGURNOST NA TRGU SV. PETRA: VATIKANU PRIJETI NAPAD?

TADIĆ: SRBIJA NEĆE PODUPIRATI PODJELU BIH

BRATUŠEK ZBOG ODLASKA U BRUXELLES INTENZIVNO UČI ENGLESKI