TUZLARIJE - VIJESTI

01.09.2008. u 11:57 Broj citanja: 3599
Na Kolegiju kod općinskog načelnika
Predstavljeno Idejno rješenje natkrivenog kupalištaNa danas održanom Kolegiju kod općinskog načelnika predstavljeno je Idejno rješenje natkrivenog kupališta u kompleksu Panonskih jezera sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice.

Tuzlarije


Izvjestioci, UO Zavod za urbanizam Tuzla i Služba za komunalne poslove, izgradnju i pitanja MZ, objasnili su osnovne karakteristike Projekta. Nakon prikazane prezentacije bilo je jasno da Tuzla vrlo hrabro kreće prema novim projektima u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, a širenje kompleksa ujedno je i prilika za otvaranje novih radnih mesta.

Tuzlarije


S obzirom na konfiguraciju tretiranog terena uz problem slijeganja tla, ovaj projekat će biti veliki izazov za struku. Direktorica Zavoda za urbanizam Selma Pašić rekla je danas da su Panonska jezera dokaz da se od močvare i smetljišta može napraviti nešto po čemu je Tuzla postala prepoznatljiva.

Bazen nepravilnog oblika, dimenzija 50 x 24 metra će biti natkriven staklenom kupolom čiji se dijelovi po potrebi mogu spuštati. Predviđen je i sanitarni čvor, ugostiteljski dio, kao i prostorije za hidro - mašinske instalacije. U ljetnjem periodu bi se koristio kao otvoreni bazen, a zimi natkrivao čime bi građanima i gostima tokom cijele godine, bez obzira na vremenske uslove, bila omogućena rekreacija i liječenje.

Tuzlarije


Prvobitna ideja je bila da se gradski park poveže sa jezerskim kompleksom pomoću pasarele iznad sjeverne saobraćajnice, međutim, prevagnula je ideja da se taj problem riješi spuštanjem sjeverne saobraćajnice u tunel. Od Gradskog parka, u dijelu gdje izlazi na nekadašnju Kajmak stanicu pa do kompleksa Panonike će biti izgrađen tunel sa četiri saobraćajne trake od po četiri metra, u dužini od 350 do 400 metra. Gornji dio bi bio uređen za pješake čime bi se uže gradsko jezgro pješački povezalo sa jezerima, a i zaštitili kupači od aerozagađenja uzrokovanog frekventnim saobraćajem na sjevernoj saobraćajnici.

Tuzlarije


Od 2003. godine je počelo uređenje ovog dijela grada. Uz ono što je već izgrađeno uskoro će građani Tuzle vidjeti i slapove, uređeni ZOO vrt, Geološki muzej, a realizacija projekta sa slika planirana je za 2010 godinu.

Tuzlarije


Nakon razmatranja Idejno rješenje natkrivenog kupališta sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice je prihvaćeno te proslijeđeno Općinskom vijeću Tuzla na usvajanje. Na današnjem Kolegiju još je rečeno da su svi dosadašnji projekti realizovani bez zaduženja pa se očekuje da će i ovaj projekat biti realizovan iz Budžeta.

S.Mešić

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar


Žestoki rat se nastavlja:
Šestero mrtvih u Gazi, Izrael ubio suprugu i kćer vođe Hamasa
Poplave i odroni tla na zapadu Japana:
Poginulo najmanje 27 osoba, deset nestalih
UZNEMIRUJUĆI VIDEO:
Ekstremisti ISIL-a brutalno pogubili američkog novinara

20.08.2014. u 16:29
Premijer FBiH Nikšić sutra u posjeti Tuzlanskom kantonu


TuzlarijePremijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Nermin Nikšić posjetit će sutra Tuzlanski kanton (TK). Povod za posjetu je, između ostalog, i sagledavanje mogućnosti za pomoć općini Gračanica koja je u elementarnoj nepogodi i poplavama imala velike štete.

OPŠIRNIJE


20.08.2014. u 13:55 Broj citanja: 1420
Zajednička akcija policije i motorista
Učinimo saobraćaj sigurnijim


Tuzlarije U cilju povećanja stepena sigurnosti u prometu i smanjenja broja stradalih osoba, članovi Moto kluba „Salines“ iz Tuzle su u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona organizovali akciju o bezbjednosti u saobraćaju na nekoliko punktova u gradu. Akcija je bila usmjerena prije svega na vozače motora, ali i ostale učesnike u saobraćaju.

OPŠIRNIJE


20.08.2014. u 12:06 Broj citanja: 489
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeNa web stranici ove naše, ne znam više koje po redu kantonalne vlade, ima program šta će oni kao da urade. Ima toga na tridesetak strana, sumnjam da je to iko pročitao ko nije morao. Nebitno, ako je od toga 15 % urađeno dobro bi bilo. Kad bi se našao neko da podvuče crtu i kaže, hajde da napravimo popis konkretno urađenog, mislim da bi se sve završilo na razrješenjima i imenovanjima.

OPŠIRNIJE


20.08.2014. u 11:20
Mirni protesti radnika nekoliko uništenih firmi sa područja TK


TuzlarijeViše od stotinu radnika nekadašnjih tuzalnskih giganata, okupilo su se jutros ispred zgrade Suda i Tužilaštva TK. Radnici traže veći angažman sudova u našoj zemlji, rješavanje sudskih sporova na osnovu tužbi radnika i brže okončanje stečajnih postupaka, koji se godinama vode u pojedinim firmama.

OPŠIRNIJE


20.08.2014. u 06:10
Vlada TK
Podrška povratku progranih lica


Vlada TK donijela je Odluku o utvrđivanju programa, uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona za 2014. godinu sa pozicije «Podrška povratku prognanih lica». Za pomoć drugim nivoima vlasti u slučaju potreba za hitnim intervencijama u zonama povratka i kolektivnim centrima predviđeno je 11.000,00 KM

OPŠIRNIJE


20.08.2014. u 00:45 Broj citanja: 605
Ovjerene liste
Imena ukupno 952 kandidata za Opće izbore 2014. godineCentralna izborna komisija BiH ovjerila je 80 kandidatskih listi za dodjelu kompenzacijskih mandata sa ukupno 952 kandidata. Do isteka roka 74 ovjerena politička subjekta su dostavili navedene liste i sve su ispunile uslove za ovjeru.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Za krivično djelo nesavjestan rad u službi: Goran Zubac se izjasnio da nije kriv

Sjednica Vlade Federacije: Ukinuto stanje prirodne nesreće na području Federacije

VIDEO: Saradnja dviju zemalja glavna tema razgovora: Lagumdžija se odvojeno sastao sa Dačićem, Vučićem i Ljajićem

VIDEO: Traže smjenu aktualne Vlade: Mirni protesti radnika nekoliko uništenih firmi sa područja TK-a

Osumnjičen za ratne zločine u općini Zavidovići: SIPA na području Bijeljine uhapsila Dragana Glogovca

Zločin masovnog i sistematskog silovanja djevojčica i žena: Obilježavanje 22. godišnjice genocida u Foči

VIDEO: Nestao u Siriji prije skoro dvije godine: Militanti Islamske države pogubili američkog novinara

Vladine trupe kontrolišu polovinu grada Ilovjaska: U sukobima kod Donjecka poginula 34 civila, 29 ranjeno

Među poginulima supruga i dijete jednog od lidera Hamasa: Najmanje 11 osoba poginulo u zračnom napadu Izraela na Gazu

VIDEO: Jedna od najvažnijih utakmica u novijoj historiji kluba: Sarajevo sutra na Koševu dočekuje Borussiju Mönchengladbach

GLISER NALETIO NA 16-GODIŠNJU NJEMICU I UBIO JE

VELIKI POŽAR NA JARUNU: VATRA BUKNULA U NOĆNOM KLUBU RAY I PROŠIRILA SE NA RESTORAN LIDO

TIJEKOM VOJNE VJEŽBE SUDARILA SE I SRUŠILA DVA TALIJANSKA VOJNA AVIONA, PILOTI POGINULI

NJEMAČKI MINISTAR OPTUŽUJE KATAR ZA FINANCIRANJE DŽIHADISTA U IRAKU

UZNEMIRUJUĆI VIDEO EKSTREMISTI ISIL-A BRUTALNO POGUBILI AMERIČKOG NOVINARA: "OVO JE PORUKA SAD-U"

KOMŠIĆEVA STRANKA SVE POPULARNIJA U BIH

PAKISTANCI POKUŠALI BLOKIRATI ZGRADU PARLAMENTA: ZASTUPNICI BJEŽALI KROZ STRAŽNJI IZLAZ

HRABRA VLASNICA KONOBE LOVILA LOPOVE PO ZADRU: "UKRAO MI JE 10 TISUĆA KUNA, A SAD SE ŽALI DA SAM GA TUKLA"

ISKORIŠTENOST HRVATSKIH KAMPOVA SAMO 19 POSTO

TVRDILA JE DA IMA MOĆ IZLJEČENJA EBOLE: ZA MASOVNO ŠIRENJE BOLESTI KRIVA "TRADICIONALNA IZLJEČITELJICA"

EVAKUACIJA U STRAHU OD ERUPCIJE: AKTIVIRAO SE JEDAN OD NAJVEĆIH VULKANA NA ISLANDU

ERDOGANOV NASLJEDNIK NA PREMIJERSKOJ POZICIJI TURSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA AHMED DAVUTOGLU

SLOVENAC POGINUO U PREVRTANJU TRAKTORA KOD BUZETA