TUZLARIJE - VIJESTI

01.09.2008. u 11:57 Broj citanja: 4622
Na Kolegiju kod općinskog načelnika
Predstavljeno Idejno rješenje natkrivenog kupalištaNa danas održanom Kolegiju kod općinskog načelnika predstavljeno je Idejno rješenje natkrivenog kupališta u kompleksu Panonskih jezera sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice.

Tuzlarije


Izvjestioci, UO Zavod za urbanizam Tuzla i Služba za komunalne poslove, izgradnju i pitanja MZ, objasnili su osnovne karakteristike Projekta. Nakon prikazane prezentacije bilo je jasno da Tuzla vrlo hrabro kreće prema novim projektima u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, a širenje kompleksa ujedno je i prilika za otvaranje novih radnih mesta.

Tuzlarije


S obzirom na konfiguraciju tretiranog terena uz problem slijeganja tla, ovaj projekat će biti veliki izazov za struku. Direktorica Zavoda za urbanizam Selma Pašić rekla je danas da su Panonska jezera dokaz da se od močvare i smetljišta može napraviti nešto po čemu je Tuzla postala prepoznatljiva.

Bazen nepravilnog oblika, dimenzija 50 x 24 metra će biti natkriven staklenom kupolom čiji se dijelovi po potrebi mogu spuštati. Predviđen je i sanitarni čvor, ugostiteljski dio, kao i prostorije za hidro - mašinske instalacije. U ljetnjem periodu bi se koristio kao otvoreni bazen, a zimi natkrivao čime bi građanima i gostima tokom cijele godine, bez obzira na vremenske uslove, bila omogućena rekreacija i liječenje.

Tuzlarije


Prvobitna ideja je bila da se gradski park poveže sa jezerskim kompleksom pomoću pasarele iznad sjeverne saobraćajnice, međutim, prevagnula je ideja da se taj problem riješi spuštanjem sjeverne saobraćajnice u tunel. Od Gradskog parka, u dijelu gdje izlazi na nekadašnju Kajmak stanicu pa do kompleksa Panonike će biti izgrađen tunel sa četiri saobraćajne trake od po četiri metra, u dužini od 350 do 400 metra. Gornji dio bi bio uređen za pješake čime bi se uže gradsko jezgro pješački povezalo sa jezerima, a i zaštitili kupači od aerozagađenja uzrokovanog frekventnim saobraćajem na sjevernoj saobraćajnici.

Tuzlarije


Od 2003. godine je počelo uređenje ovog dijela grada. Uz ono što je već izgrađeno uskoro će građani Tuzle vidjeti i slapove, uređeni ZOO vrt, Geološki muzej, a realizacija projekta sa slika planirana je za 2010 godinu.

Tuzlarije


Nakon razmatranja Idejno rješenje natkrivenog kupališta sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice je prihvaćeno te proslijeđeno Općinskom vijeću Tuzla na usvajanje. Na današnjem Kolegiju još je rečeno da su svi dosadašnji projekti realizovani bez zaduženja pa se očekuje da će i ovaj projekat biti realizovan iz Budžeta.

S.Mešić

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Početak kraja ISIS-a?
Iračke snage ušle u Faludžu, u toku žestoke ulične borbe
Neda Arnerić prvi put progovorila o padu s balkona:
˝Mali nesretni slučaj˝
Haos u Njemačkoj:
Blatna bujica zastrašujućom brzinom nosila sve pred sobom

30.05.2016. u 15:05 Broj citanja: 530
Skupština TK:
Usvojene izmjene i dopune zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju


TuzlarijeIzmjenama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju se popunjavaju pravne praznine u vezi s društvenom opravdanosti osnivanja škola te predviđeno brisanje odredbi u vezi sa školovanjem odraslih, jer je ovo pitanje regulirano posebnim zakonom.

OPŠIRNIJE


30.05.2016. u 15:03
Usvojen Nacrt izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prijevozu u TKTuzlarijeSkupština Tuzlanskog kantona usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu na području Tuzlanskog kantona, koji bi trebalo da poboljša funkcioniranje drumskog saobraćaja na području ovog kantona s posebnim akcentom na taksi prijevoz.

OPŠIRNIJE


30.05.2016. u 14:47 Broj citanja: 963
Mjesec posta, milosti i oprosta:
Ramazan počinje 6. junaTuzlarijePrema takvimu Rijaseta Islamske zajednice u BiH prvi dan ovogodišnjeg ramazanskog posta 1437. hidžretske godine je u ponedjeljak, 6. juna. Ove godine, odnosno hidžretske 1437. godine, po islamskom kalendaru Ramazan ima 29 dana, a prvog dana vjernici će postiti čitavih 18 časova.

OPŠIRNIJE


30.05.2016. u 12:56 Broj citanja: 428
Završen Prvi internacionalni horski šampionat ˝LegeArtis˝


U Bosanskom kulturnom centru sinoć je održano posljednje finalno takmičenje u C kategoriji -Mještoviti horovi, kojim je ova manifestacija privedena kraju. Grand Prix u ovoj kategoriji osvojio je AKUD “Sonja Marinković” iz Novog Sada. U protekla tri dana kroz ovu manifestaciju prošlo je šesnaest horova iz BiH, Srbije i Slovenije.

OPŠIRNIJE


30.05.2016. u 12:46 Broj citanja: 1339
Teddy Bear Hospital:
Radionica za najmlađe u vrtiću ˝Aladin˝TuzlarijeČlanovi BoHeMSA LC Tuzla, posjetili su danas predškolsku ustanovu Aladin gdje su održali radionicu pod nazivom Teddy Bear Hospital. Teddy Bear Hospital je jedan od projekata koji se nalazi u kalendaru aktivnosti svih članica IFMSA (svjetska federacije udruženja studenata medicine), čiji je BoHeMSA punopravan član.

OPŠIRNIJE


30.05.2016. u 12:26 Broj citanja: 400
Najava:
Maturski koncert pijanistice Amile RančićTuzlarijeMaturski koncert pijanistice Amile Rančić, učenice završnog razreda Srednje muzičke škole u klasi profesorice Slađane Dedić, biće održan u utorak, 31. maja u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Koncert počinje u 19:30h, a ulaz za posjetioce je slobodan.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Nedostaju informacije iz Vijeća ministara BiH: Prekinuta hitna sjednica o popisu stanovništva

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH: Usvojene izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti

Stečajna upravnica preduzeća održala sastanak sa radnicima: Radnici TTU-a odustali od podizanja šatorskog naselja

Prijava i protiv direktora i nadzornog odbora: Radnici Hidrogradnje podnijeli krivičnu prijavu protiv Vlade FBiH

Efendić: Otvaraju se nove mogućnosti za saradnju: U Sarajevu počeo Samit lokalnih vlasti Evrope i Azije

Za zločine protiv čovječnosti, ubistva, silovanja...: Bivši predsjednik Čada osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Dodatna prepreka za isplatu sljedeće tranše iz zajma: Atina ne može da ispuni dodatne zahtjeve kreditora

Ispunjen veliki cilj međunarodne antidžihadističke koalicije: Iračke snage ušle u Faludžu

Prošle noći kiša bila neuobičajeno jaka: Olujno nevrijeme i poplave u Njemačkoj, tri osobe stradale

Utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo : Marković odabrao 19 rukometaša za operaciju Š vedska
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Erdogan pozvao žene da rađaju: Kontracepcija nije za muslimane
Objavljeno prije sat vremena
Turska prijeti Njemačkoj zbog glasanja o genocidu nad Armencima: "Neka vode računa o našim odnosima"
Objavljeno prije 2 sata
Juncker putuje u Moskvu, Rusija skeptična: "Nismo previše optimistični oko odnosa s EU"
Objavljeno prije 6 sati
Početak kraja ISIS-a? Iračke snage ušle u utvrdu džihadista, u tijeku žestoke ulične borbe
Objavljeno prije 7 sati
Turska sve oštrija prema EU: Odustat ćemo od sporazuma o migrantima ako se ne ukinu vize
Objavljeno prije 9 sati
Kaos u Njemačkoj: Blatna bujica zastrašujućom brzinom nosila sve pred sobom