TUZLARIJE - VIJESTI

01.09.2008. u 11:57 Broj citanja: 3942
Na Kolegiju kod općinskog načelnika
Predstavljeno Idejno rješenje natkrivenog kupalištaNa danas održanom Kolegiju kod općinskog načelnika predstavljeno je Idejno rješenje natkrivenog kupališta u kompleksu Panonskih jezera sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice.

Tuzlarije


Izvjestioci, UO Zavod za urbanizam Tuzla i Služba za komunalne poslove, izgradnju i pitanja MZ, objasnili su osnovne karakteristike Projekta. Nakon prikazane prezentacije bilo je jasno da Tuzla vrlo hrabro kreće prema novim projektima u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, a širenje kompleksa ujedno je i prilika za otvaranje novih radnih mesta.

Tuzlarije


S obzirom na konfiguraciju tretiranog terena uz problem slijeganja tla, ovaj projekat će biti veliki izazov za struku. Direktorica Zavoda za urbanizam Selma Pašić rekla je danas da su Panonska jezera dokaz da se od močvare i smetljišta može napraviti nešto po čemu je Tuzla postala prepoznatljiva.

Bazen nepravilnog oblika, dimenzija 50 x 24 metra će biti natkriven staklenom kupolom čiji se dijelovi po potrebi mogu spuštati. Predviđen je i sanitarni čvor, ugostiteljski dio, kao i prostorije za hidro - mašinske instalacije. U ljetnjem periodu bi se koristio kao otvoreni bazen, a zimi natkrivao čime bi građanima i gostima tokom cijele godine, bez obzira na vremenske uslove, bila omogućena rekreacija i liječenje.

Tuzlarije


Prvobitna ideja je bila da se gradski park poveže sa jezerskim kompleksom pomoću pasarele iznad sjeverne saobraćajnice, međutim, prevagnula je ideja da se taj problem riješi spuštanjem sjeverne saobraćajnice u tunel. Od Gradskog parka, u dijelu gdje izlazi na nekadašnju Kajmak stanicu pa do kompleksa Panonike će biti izgrađen tunel sa četiri saobraćajne trake od po četiri metra, u dužini od 350 do 400 metra. Gornji dio bi bio uređen za pješake čime bi se uže gradsko jezgro pješački povezalo sa jezerima, a i zaštitili kupači od aerozagađenja uzrokovanog frekventnim saobraćajem na sjevernoj saobraćajnici.

Tuzlarije


Od 2003. godine je počelo uređenje ovog dijela grada. Uz ono što je već izgrađeno uskoro će građani Tuzle vidjeti i slapove, uređeni ZOO vrt, Geološki muzej, a realizacija projekta sa slika planirana je za 2010 godinu.

Tuzlarije


Nakon razmatranja Idejno rješenje natkrivenog kupališta sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice je prihvaćeno te proslijeđeno Općinskom vijeću Tuzla na usvajanje. Na današnjem Kolegiju još je rečeno da su svi dosadašnji projekti realizovani bez zaduženja pa se očekuje da će i ovaj projekat biti realizovan iz Budžeta.

S.Mešić

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Nepalski premijer:
Broj mrtvih mogao bi narasti do 10.000
Cijeli grad pomjeren:
Zemljotres u Nepalu pomaknuo Katmandu za tri metra
Teroristički napad u Zvorniku:
Naoružani muškarac vičući ˝Allahu ekber˝ upao u postaju i ubio policajca

28.04.2015. u 13:40
Sindikat solidarnosti
Otvoreno pismo Senadu Aliću


Sindikat Solidarnosti vas ovim putem javno poziva da stavite van snage odluku Administrativne komisije Skupštine TK, čiji ste predsjednik, o povećanju paušala skupštinskim poslanicima u iznosu od 20%.Ovu odluku smatramo drskom, nemoralnom i provokativnom, obzirom na tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi naš kanton, kao i većina njegovih građana.

OPŠIRNIJE


28.04.2015. u 13:34
Protiv četiri osobe sa područja Tuzle, Kalesije i Sapne
Optužnica zbog obmane pri dobijanju kredita i povlastica


Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je podiglo optužnice protiv četiri osobe s područja Tuzle, Kalesije i Srebrenika zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, a koje su vezane za isplate poticaja u poljoprivredi po javnom pozivu

OPŠIRNIJE


28.04.2015. u 12:16
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaTuzlarijeGledajući tu djecu, koja imaju silne probleme, pomislila sam da su mnogi zdravi kao prokleti kad se jedva nečemu i obraduju nego samo po cijele dane kukaju. Neka od djece koja uz muziku cupkaju u invalidskim kolicima, posebno su me ganula. Nadam se da će se ova tradicija druženja gradonačelnika i djece nastaviti i kad neko drugi bude na čelu grada.

OPŠIRNIJE


28.04.2015. u 12:07 Broj citanja: 343
Na kompleksu Panonskih jezera
Prvomajsko druženje djece i gradonačelnika uz muziku i roštilj


Opšte veselje karakteriše tradicionalno prvomajsko druženje gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića i djece sa posebnim potrebama kao i djece smještene u Domu bez roditeljskog staranja. U restoranu Panonski lovac, koji se nalazi na kompleksu Panonskih jezera, odjekuje pjesma i smijeh. Muzika, roštilj i prelijepo vrijeme doprinose dobroj atmosferi.

OPŠIRNIJE


28.04.2015. u 11:38
Sedma klupska izložba fotografija Foto kino kluba TuzlaTuzlarijeFoto kino klub Tuzla vas poziva u Galeriju fotografija (Ulica Džafer mahala 13), na 7. Klupsku izložbu fotografija, koja će biti otvorena u srijedu, 29.4.2015. godine u 19:00h. Posjetitelji će moći pogledati 83 fotografije od 11 autora. Fotografije nisu tematski određene, stoga će svatko moći pronaći nešto „za svoj ukus“.

OPŠIRNIJE


28.04.2015. u 10:06
70 godina od osnivanja GKUD ˝Bosna˝
˝Kulturni vojnici˝ u Beogradu

Odlomak iz Monografije ˝Bosne˝ (˝Učo˝)


TuzlarijeVečeras će u BKC-u Tuzla biti održana svečana akademija i postavljena izložba dokumenata povodom 70-godišnjice osnivanja Gradskog kulturno umjetničkog društva "Mitar Trifunović Učo", sada GKUD "Bosna". Pridružujući se ovom jubileju "Tuzlarije" objavljuju odlomak iz rukupisa pod nazivom "Hronologija jedne ljubavi" čiji je autor Sinan Alić, a koji će kao monografija "Uče"/"Bosne" iz štampe izaći u augustu ove godine.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Ibrić povezan sa sirijskim borcima: Uhapšen Avdulah Hasanović zvani Fatih

VIDEO: Nakon ubistva i ranjavanja policajaca u Zvorniku: Situacija u Zvorniku mirna, policajci na svakom koraku

VIDEO: Predsjedništvo BiH: Najoštrija osuda terorističkog napada, građani pozvani na mir

Zajednička osuda terorističkog čina u Zvorniku: Dodik i Salkić pozvali građane na mir i toleranciju

Premijer Zvizdić pozvao na očuvanje reda: Hitna sjednica Vijeća ministara BiH

Nigerijski predsjednik neće štedjeti napore protiv islamista: Boko Haram masakrirao 400 osoba u gradu Damasku

VIDEO: Aktivirana i Nacionalna garda: Vanredno stanje u Baltimoru nakon ubistva mladog crnca

Strahuje se da bi broj poginulih mogao dostići 10.000: Broj stradalih od razornog potresa porastao na 4.349

VIDEO: Iz Mostara prema Vukovaru: Krenula treća Međunarodna biciklistička karavana prijateljstva

"Njuške" najbolja predstava festivala: Dodjelom nagrada završena "Mostarska liska 2015."

FINCI OTKRILI "PODVODNU METU", MORNARICA BACILA UPOZORAVAJUĆE DUBINSKE BOMBE

DVOJE MATURANATA U OSIJEKU ZAVRŠILO U BOLNICI ZBOG PUŠENJA OSVJEŽIVAČA ZRAKA

RUSHDIE UKORIO PISCE KOJI "OHRABRUJU ZASTRAŠIVANJE" I ODBIJAJU DATI POČAST CHARLIE HEBDOU

FREE MARKET ROAD SHOW: SOCIJALNA DRŽAVA JE MRTVA, A POLITIČARI NE ŽELE REĆI DA NOVCA NEMA

MINISTAR VANJSKIH POSLOVA BIH: STANJE JE POSTALO OPASNO, MORAMO DOBITI BITKU PROTIV TERORIZMA

NEPALSKI PREMIJER: BROJ MRTVIH MOGAO BI NARASTI DO 10.000

NAPAD U ZVORNIKU: UHIĆEN AVDULAH HASANOVIĆ ZA KOJEG SE SUMNJA DA JE PRIPADNIK IS-A

ZA DAN POBJEDE NAJAVLJENO PREDSTAVLJANJE T-14 ARMATE, NAJBOLJEG TENKA U SASTAVU RUSKE VOJSKE

GOOGLE OSNIVA FOND ZA POTICANJE VISOKOKVALITETNOG NOVINARSTVA U EU

OTELI 15-GODIŠNJAKA NA BRDIMA I PRISILILI GA DA KRADE PARFEME?!

TRAŽENJE POSLA NA HRVATSKI NAČIN: RADILI BI U INOZEMSTVU, ALI 59% IH NIJE POSLALO NITI JEDNU PRIJAVU

JEAN-MARIE LE PEN SAKRIO 2.2 MILIJUNA EURA NA TAJNIM RAČUNIMA U ŠVICARSKOJ

TUŽITELJSTVO BIH POKRENULO ISTRAGU: JE LI TERORIST IZ ZVORNIKA DJELOVAO SAM?