TUZLARIJE - VIJESTI

01.09.2008. u 11:57 Broj citanja: 3879
Na Kolegiju kod općinskog načelnika
Predstavljeno Idejno rješenje natkrivenog kupalištaNa danas održanom Kolegiju kod općinskog načelnika predstavljeno je Idejno rješenje natkrivenog kupališta u kompleksu Panonskih jezera sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice.

Tuzlarije


Izvjestioci, UO Zavod za urbanizam Tuzla i Služba za komunalne poslove, izgradnju i pitanja MZ, objasnili su osnovne karakteristike Projekta. Nakon prikazane prezentacije bilo je jasno da Tuzla vrlo hrabro kreće prema novim projektima u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, a širenje kompleksa ujedno je i prilika za otvaranje novih radnih mesta.

Tuzlarije


S obzirom na konfiguraciju tretiranog terena uz problem slijeganja tla, ovaj projekat će biti veliki izazov za struku. Direktorica Zavoda za urbanizam Selma Pašić rekla je danas da su Panonska jezera dokaz da se od močvare i smetljišta može napraviti nešto po čemu je Tuzla postala prepoznatljiva.

Bazen nepravilnog oblika, dimenzija 50 x 24 metra će biti natkriven staklenom kupolom čiji se dijelovi po potrebi mogu spuštati. Predviđen je i sanitarni čvor, ugostiteljski dio, kao i prostorije za hidro - mašinske instalacije. U ljetnjem periodu bi se koristio kao otvoreni bazen, a zimi natkrivao čime bi građanima i gostima tokom cijele godine, bez obzira na vremenske uslove, bila omogućena rekreacija i liječenje.

Tuzlarije


Prvobitna ideja je bila da se gradski park poveže sa jezerskim kompleksom pomoću pasarele iznad sjeverne saobraćajnice, međutim, prevagnula je ideja da se taj problem riješi spuštanjem sjeverne saobraćajnice u tunel. Od Gradskog parka, u dijelu gdje izlazi na nekadašnju Kajmak stanicu pa do kompleksa Panonike će biti izgrađen tunel sa četiri saobraćajne trake od po četiri metra, u dužini od 350 do 400 metra. Gornji dio bi bio uređen za pješake čime bi se uže gradsko jezgro pješački povezalo sa jezerima, a i zaštitili kupači od aerozagađenja uzrokovanog frekventnim saobraćajem na sjevernoj saobraćajnici.

Tuzlarije


Od 2003. godine je počelo uređenje ovog dijela grada. Uz ono što je već izgrađeno uskoro će građani Tuzle vidjeti i slapove, uređeni ZOO vrt, Geološki muzej, a realizacija projekta sa slika planirana je za 2010 godinu.

Tuzlarije


Nakon razmatranja Idejno rješenje natkrivenog kupališta sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice je prihvaćeno te proslijeđeno Općinskom vijeću Tuzla na usvajanje. Na današnjem Kolegiju još je rečeno da su svi dosadašnji projekti realizovani bez zaduženja pa se očekuje da će i ovaj projekat biti realizovan iz Budžeta.

S.Mešić

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar U središtu Moskve:
S četiri metka u leđa likvidiran glavni Putinov politički protivnik
Bio gost na inauguraciji predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović
Podignuta optužnica protiv Olivera Knezovića zbog ubistva Vedrana Puljića
Haos u Atini:
Protestanti protiv Ciprasove vlade napali policiju

28.02.2015. u 23:14 Broj citanja: 1775
˝Zvezde Granda˝:
Azra Husarkić još jednom oduševila žiri i publiku


TuzlarijeSedamnaestogodišnja Azra Husarkić iz Tuzle pjesmama "Ne dam ovo malo duše" i "Srdo moja, ne srdi se na me", oduševila je žiri, ali i milionski auditorijum pored malih ekrana svojim večerašnjim nastupom u popularnom show programu „Zvezde Granda“.

OPŠIRNIJE


28.02.2015. u 20:01
Crveno - crni deklasirali Vezire!


TuzlarijeCrveno - crni su ponovo na pobjedničkom kolosijeku! U protekloj polusezoni publika na Tušnju gotovo da je i zaboravila šta znači radovati se pobjedi svojih ljubimaca, no fudbaleri Husrefa Musemića vratili su im osmjehe na lica. Otvaranje proljetne polusezone nije moglo biti bolje, nego što su to danas učinili naši fudbaleri. Sa visokih 4:0 (2:0) savladali su Travnik i već sada donijeli optimizam u Rudarsku 2.

OPŠIRNIJE


28.02.2015. u 19:14 Broj citanja: 809
OŠ „Novi Grad“
Održano Općinsko takmičenje iz matematike za učenike osnovnih školaUčenici, nastavnici i menadžment naše škole bili su domaćini Općinskog takmičenja iz matematike za učenike osnovnih škola, te su ugostili 214 mladih matematičara iz 23 osnovne škole, koji su u pratnji svojih nastavnika i roditelja danas došli pokazati svoje znanje.

OPŠIRNIJE


28.02.2015. u 16:26 Broj citanja: 2008
Behram-begova medresa bogatija za dvije nove hafizeTuzlarijeU Behram-begovoj medresi u Tuzli, u prisustvu mnogobrojnih vjernika, danas je proučena svečana hafiska dova za dvije učenice ove škole. Naime, Behija Spahić iz Tuzle i Amina Orlović iz Tešnja su stekle zvanje hafize Kur´ana. Ove dvije učenice su 39. i 40. hafiza Behram-begove medrese u periodu obnovljenog rada ove škole.

OPŠIRNIJE


28.02.2015. u 16:15 Broj citanja: 519
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Kod nas narod nema osjećaj da vlastitim parama izdržava skupu administraciju jer se porezi ne plaćaju posebno. Plaćanjem robe na kasi plaća se ukupna cijena pa malo ko razmišlja o tome koliko je u okviru te cijene dao za PDV kojim se finansira državna uprava. Kada bi se sve što se tako plati sabiralo i moralo platiti odjednom na kraju godine, druga bi priča bila. Svi bi bili puno osjetljiviji šta se sa tim novcem radi.

OPŠIRNIJE


28.02.2015. u 15:09
U povodu Dana nezavisnosti BiH
Čestitka predsjednika Skupštine TK Senada Alića


Neka ovaj izuzetno važan dan u novijoj historiji Bosne i Hercegovine bude podstrek svima nama da damo svoj doprinos daljem razvoju, jačanju i izgradnji naše države, za dobrobit svih njenih građana. Vratimo samopouzdanje, imajmo povjerenja jedni u druge, budimo ustrajni u izgradnji stabilne i moderne BiH

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Jedino obilježavanje 1. marta u Kantonu 10: Svečana akademija u Livnu povodom Dana nezavisnosti BiH

VIDEO: Završeno zasjedanje HNS-a, Čović ponovo predsjednik : HNS deklaracijom traži federalni ustroj BiH

VIDEO: Sudske mjere uhapšenima u akciji "Čekić": Jednomjesečni pritvor Azri Miletić, Rami Brkiću i Senadu Š abiću

VIDEO: Dodik ne odustaje - Republika Srpska je država: Beograd bio domaćin proslave Dana RS-a

Iz Mreže: Rudarsko–energetska zajednica: Ugljenom prašinom skrivan organizirani kriminal

Iz Mreže: Raspodjela pozicija: Dodik i Čović bi i dalje da kontrolišu sav državni novac

Iz Mreže: Advokatsko-sudijska zavjera: Sve sumnjive odluke Azre Miletić

Lijekovi za plućnu hipertenziju nisu na esencijalnoj listi: U Evropskoj uniji do 8% stanovnika boluje od neke rijetke bolesti

VIDEO: Počeo proljetni dio BH Telecom Premijer lige BiH: Sarajevo rutinski u Gradačcu, pobjede Zrinjskog i Š irokog

Takmičari nestrpljivo čekaju svoj red da izađu na binu: Počelo snimanje audicija - X Factor Adria

AMERIKA ZBOG RATNIH ZLOČINA DEPORTIRA 150 IZBJEGLICA IZ BIH

FOTOGRAF UBIJEN U SUKOBU NA ISTOKU UKRAJINE

POROŠENKO: NEMCOV JE UBIJEN JER JE IMAO DOKAZE DA JE RUSIJA UMIJEŠANA U SUKOBE U UKRAJINI

U BREMENU POJAČANA SIGURNOST ZBOG MOGUĆE ISLAMISTIČKE OPASNOSTI

HRVATSKI NARODNI SABOR DEKLARACIJOM TRAŽI FEDERALIZACIJU BIH

RUSKA POLICIJA: IZA LIKVIDACIJE PUTINOVOG POLITIČKOG PROTIVNIKA MOGLI BI BITI ISLAMISTI

GRČKI MINISTAR FINANCIJA: NEĆEMO IMATI MILOSTI PREMA BOGATAŠIMA KOJI NE PLAĆAJU POREZ