TUZLARIJE - VIJESTI

01.09.2008. u 11:57 Broj citanja: 3844
Na Kolegiju kod općinskog načelnika
Predstavljeno Idejno rješenje natkrivenog kupalištaNa danas održanom Kolegiju kod općinskog načelnika predstavljeno je Idejno rješenje natkrivenog kupališta u kompleksu Panonskih jezera sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice.

Tuzlarije


Izvjestioci, UO Zavod za urbanizam Tuzla i Služba za komunalne poslove, izgradnju i pitanja MZ, objasnili su osnovne karakteristike Projekta. Nakon prikazane prezentacije bilo je jasno da Tuzla vrlo hrabro kreće prema novim projektima u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, a širenje kompleksa ujedno je i prilika za otvaranje novih radnih mesta.

Tuzlarije


S obzirom na konfiguraciju tretiranog terena uz problem slijeganja tla, ovaj projekat će biti veliki izazov za struku. Direktorica Zavoda za urbanizam Selma Pašić rekla je danas da su Panonska jezera dokaz da se od močvare i smetljišta može napraviti nešto po čemu je Tuzla postala prepoznatljiva.

Bazen nepravilnog oblika, dimenzija 50 x 24 metra će biti natkriven staklenom kupolom čiji se dijelovi po potrebi mogu spuštati. Predviđen je i sanitarni čvor, ugostiteljski dio, kao i prostorije za hidro - mašinske instalacije. U ljetnjem periodu bi se koristio kao otvoreni bazen, a zimi natkrivao čime bi građanima i gostima tokom cijele godine, bez obzira na vremenske uslove, bila omogućena rekreacija i liječenje.

Tuzlarije


Prvobitna ideja je bila da se gradski park poveže sa jezerskim kompleksom pomoću pasarele iznad sjeverne saobraćajnice, međutim, prevagnula je ideja da se taj problem riješi spuštanjem sjeverne saobraćajnice u tunel. Od Gradskog parka, u dijelu gdje izlazi na nekadašnju Kajmak stanicu pa do kompleksa Panonike će biti izgrađen tunel sa četiri saobraćajne trake od po četiri metra, u dužini od 350 do 400 metra. Gornji dio bi bio uređen za pješake čime bi se uže gradsko jezgro pješački povezalo sa jezerima, a i zaštitili kupači od aerozagađenja uzrokovanog frekventnim saobraćajem na sjevernoj saobraćajnici.

Tuzlarije


Od 2003. godine je počelo uređenje ovog dijela grada. Uz ono što je već izgrađeno uskoro će građani Tuzle vidjeti i slapove, uređeni ZOO vrt, Geološki muzej, a realizacija projekta sa slika planirana je za 2010 godinu.

Tuzlarije


Nakon razmatranja Idejno rješenje natkrivenog kupališta sa Idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice je prihvaćeno te proslijeđeno Općinskom vijeću Tuzla na usvajanje. Na današnjem Kolegiju još je rečeno da su svi dosadašnji projekti realizovani bez zaduženja pa se očekuje da će i ovaj projekat biti realizovan iz Budžeta.

S.Mešić

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Varoufakis: ˝Odbijamo suradnju s tripartitnim povjerenstvom˝
Grčka odbila ˝veliku trojku˝
Vujadin Popović i Lubiša Beara proglašeni su krivim
Oficirima Vojske RS-a izrečena pravosnažna presuda za genocid
Reis Kavazović:
Oni koji odlaze na strana ratišta trebali bi ostati bez državljanstva

31.01.2015. u 00:10 Broj citanja: 2638
Dogodilo se u svijetu na današnji dan


TuzlarijeTuzlarije su na netu od 2001. godine. Gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Iako se bavimo isključivo lokalnim i bh. temama, rubriku "Vijesti iz svijeta" objavljujemo od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta je to u svijetu bilo aktuelno na današnji dan desetak godina ranije.

OPŠIRNIJE


30.01.2015. u 23:12
Selimović: Stanje u poljoprivredi je alarmatno


TuzlarijeUdruženje za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam i Udruženje za tekstil, kožu i obuću Kantonalne privredne komore Tuzla organizovali su danas zajedničku sjednicu odbora udruženja u proširenom sastavu, a tema je bila i prijedlog mjera za poboljšanje stanja privrede Tuzlanskog kantona. Posebno je skrenuta pažnja na PDV koji se u svim državama regije plaća po naplati potraživanja dok u BiH time kreditiramo državu.

OPŠIRNIJE


30.01.2015. u 21:29
Da li će zaživjeti “Tuzlanska inicijativa”?
Formiran tim koji će koordinirati aktivnosti u vezi sa Inicijativom


TuzlarijeDanas je održan sastanak na kojem su predstavnici kantonalnih organizacija političkih stranaka koje imaju poslanike u Parlamentu FBiH i Skupštini TK, predstavnici Skupštine TK, sindikata budžetskih korisnika, organizacija i udruženja korisnika budžeta iz oblasti BIZ-a, jednoglasno podržali Inicijativu Vlade TK-a za izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH.

OPŠIRNIJE


30.01.2015. u 19:46
NUB ˝Derviš Sušić˝
Održan sastanak inicijalne grupe za formiranje Društva bibliotekara TK


U NUB „Derviš Sušić“ Tuzla, održan JE sastanak inicijalne grupe bibliotekara, za formiranje Društva bibliotekara TK. Prisutnima se obratio direktor Biblioteke zaželivši dobrodošlicu i uspješan rad predstavnicima biblioteka TK, koji su se ovom prilikom okupili kako bi dali svoj doprinos u donošenju određenih metodologija rada pri osnivanju Društva bibliotekara TK.

OPŠIRNIJE


30.01.2015. u 19:32
MZ Bukinje
Nastavak toplifikacije stambenih objekata u Tuzli


U okviru projekta toplifikacije stambenih objekata u Tuzli, nastavljaju se intenzivni radovi na širenju mreže vrelovodnog sistema i priključenja domaćinstava na sistem daljinskog grijanja u MZ Bukinje.Ovim projektima se nastavlja strateško opredjeljenje grada Tuzle za stvaranja što boljih uslova života u gradu, afirmacija daljinskog grijanja kao najboljeg načina zagrijavanja

OPŠIRNIJE


30.01.2015. u 19:21
Na prijedlog akademika Husrefa Tahirovića
BiH dobila još jednog Pravednika među narodima


Na prijedlog akademika Husrefa Tahirovića od jula 2013. godine Memorijalna ustanova za žrtve i heroje holokausta „Jad Vašem“iz Izraela je 2014. godine dr. Stanku Sielskom posthumno dodijelila medalju „Pravednik među narodima“ jer je kao kao ravnatelj Zavoda za suzbijanje endemskog sifilisa u Banjaluci, u toku II svjetskog rata, učestvovao u spašavanju ljekara Jevreja

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Ukoliko BiH proda oružje Ukrajini: Rusija zaprijetila BiH obustavom isporuke plina

Zbog tragične nesreće u središtu Sarajeva: Privedeni rukovoditelji firme Famus gradnja 3

Haški tribunal potvrdio prvostepene presude Popoviću i Beari: Oficirima Vojske RS-a izrečena pravosnažna presuda za genocid

VIDEO: Porodice žrtava djelimično zadovoljne: Reakcije na presudu Popoviću i drugima

Mreža objavljuje detalje izvještaja Finansijske policije: Neracionalni troškovi za bogaćenje uprave Aluminija

U pitanje dovedene sve funkcije lokalne administracije: Općini Vareš blokirani računi

Djeca bila neuhranjena, bolesna i traumatizirana : Indijska policija spasila više stotina djece iz ropstva

Napad izveden usred molitve : U napadu na šiitsku džamiju u Pakistanu 60 mrtvih

\'Crna je zlokobna - bijela donosi sreću\': Predsjednik Turkmenistana zabranio automobile crne boje

Francuzi idu na 5. trofej protiv iznenađenja šampionata: Katar i Francuska u finalu Svjetskog rukometnog prvenstva

NAKON PROMETNE NESREĆE U SPLITU PJEŠAKINJA SE BORI ZA ŽIVOT

PROSVJEDI LJEVIČARA U BEČU PROTIV GODIŠNJEG BALA KRAJNJE DESNICE

NAKON TRI I POL GODINE ISTRAŽNOG ZATVORA, SPLITSKI SUD PUSTIO FATALNU UJNU NA SLOBODU

NIJE OŠTETIO HT: OBUSTAVLJENA ISTRAGA PROTIV JURAJA BUZOLIĆA

HOLLANDE I MERKEL U STRASBOURGU NA NESLUŽBENOJ VEČERI O "AKTUALNIM TEMAMA"

SEPARATISTI U UKRAJINI PRIJETE PROŠIRENJEM OFENZIVE

NEVRIJEME U BIH UNIŠTAVA KUĆE I ČUPA STABLA

PREDSJEDNICI FRANCUSKOG SENATA I NARODNE SKUPŠTINE POSVAĐALI SE "NA NOŽ"

U UKRAJINI UHIĆENE DVIJE NOVINARKE RUSKE TELEVIZIJSKE MREŽE