TUZLARIJE - VIJESTI

21.07.2009. u 14:05
Rješavanje radno pravnog statusa radnika KHK LukavacVlada Tuzlanskog kantona danas je u skladu sa Zaključkom Skupštine donesenim 15.7.2009. godine usvojila Informaciju o realizaciji radno-pravnog satusa radnika Koksno-hemijskog kombinata Lukavac. U Informaciji je naglašeno da će Vlada Tuzlanskog kantona dati garanciju za realizaciju Sporazuma koji KHK treba sačiniti sa Zavodom PIO/MIO, a u skladu sa Programom za rješavanje radno-pravnog statusa zaposlenika.

Sporazumom bi se regulisale obaveze KHK prema ovom Fondu do 1.10.2009. godine koje iznose oko 2,3 miliona KM i bile bi reprogramirane na 4 godine. Ovim Sporazumom bi bile obuhvaćene i obaveze prema Službi za zapošljavanje od 195 000,00 KM. Navedeni Sporazum bi bio urađen u skladu sa Zakonom o naplati i djelimičnom otpisu dospjelih, a nenaplaćenih doprinosa za socijalno osiguranje i izmjenama koje je prihvatio Parlament Federaciji BiH.

Programom koji je uradila Komisija za rješavanje radno-pravnog statusa radnika KHK planirana je isplata otpremnina radnicima od 571,20 KM po svakoj godini provedenoj u KHK. Obaveze po ovom osnovu iznose 2 980 000,00 KM. Kako prodaja 16% kapitala ovog privrednog društva nije uspjela resorno Ministarstvo je predložilo da visina otpremnina iznosi 500 KM za svaku godinu radnog staža u KHK i da se isplati u 12 rata počev od oktobra 2009. godine uz potpisivanje pojedinačnih ugovora. Ukupne obaveze bi u tom slučaju iznosile 2 miliona KM, za što bi Vlada Kantona dala pozajmicu poslodavcu. Vlada bi ovu Odluku donijela u roku od 10 dana, ali će za nju saglasnost trebati dati i Skupština Tuzlanskog kantona s obzirom na to da sredstva za sve navedene obaveze Vlade podrazumijevaju i sredstva u Budžetu Tuzlanskog kantona za narednu godinu.

U današnjoj Informaciji je navedeno da će se do 7.8.2009. godine isplatiti jednokratna novčana pomoć od 100 M po radniku za mjesec juni ove godine, a nakon usvajanja rebalansa Budžeta bit će nastavljeni i razgovori o načinu raspodjele materijalne pomoći radnicima KHK. Informacija Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, koju je Vlada danas usvojila, bit će proslijeđena Kolegiju Skupštine Tuzlanskog kantona.

Odjeljenje za informisanje

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Sedmo kolo B-grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016
Nogometaši BiH večeras protiv Belgije
Svjetska meteorološke organizacija
Pogledajte fotografije koje su izabrane za kalendar za 2016. godinu
U najhladnijem gradu na svijetu:
Rusija otvorila laboratoriju za kloniranje izumrlih životinja

03.09.2015. u 15:46
Podrška domaćim proizvođačima u Živinicama i Kalesiji


TuzlarijeKampanja „Prepoznaj svoje - budi ponosan - Made in BiH“ prezentirana je jučer u općinama Živinice i Kalesija. Delegacija Vlade ovim povodom susrela se sa općinskim načelnicima Asimom Aljićem i Nedžadom Džafićem i njihovim saradnicima, te poduzetnicima sa područja ovih općina. Na sastanku su također prezentovane i druge tekuće aktivnosti Vlade usmjerene na osnaživanje lokalne privrede.

OPŠIRNIJE


03.09.2015. u 15:28 Broj citanja: 1177
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaNa Bulevaru je opsadno stanje, dobro eto, malo pretjerujem, ali na sve strane su neke trake, saobraćaj je obustavljen jer se radi na saniranju asfaltnih oštećenja, farbaju se stubovi ulične rasvjete, podrezuje drveće, a sve to jer se sutra otvara Bingo u prostoru nekadašnje Robne kuće Bulevar. U blizini rade i na mijenjaju dotrajalih cijevi Centralnog grijanja tako da se jedva nađe mjesto za parkiranje.

OPŠIRNIJE


03.09.2015. u 13:45 Broj citanja: 989
Robna kuća Bulevar ponovo će postati mjesto ugodne kupovineNakon uspjeha Bingo Plus formata u Kolodvorskoj u Sarajevu i u Tuzli će biti otvoren market u kojem će kupci imati priliku uživati u drugačijem ugođaju. Na dobro poznatoj lokaciji nekadašnje Robne kuće Bulevar, u petak 4. septembra u 14 sati, Tuzlacima ćemo otvoriti vrata našeg centra Bingo Plus.

OPŠIRNIJE


03.09.2015. u 12:51 Broj citanja: 1173
Pratimo rušenje stare Gradske kućeTuzlarijeIako se čini da rušenje napreduje brzo ostalo je još dosta posla. Danas je na redu rušenje krila zgrade prema Gradskoj ulici kroz koju je zatvoreno kretanje za pješake. Mi ne bi bili mi kada bi poštovali crvene trake, table upozorenja, pa se ljudi provlače ali se nadamo da će biti ozbiljniji kada rušenje počne.

OPŠIRNIJE


03.09.2015. u 12:51
Najava Sportsko – rekreativnog projekta
„Pokret za radost - fitnes dan“ Tuzla


U saradnji sa Gradom Tuzla, zahvaljujući podršci Coca-Cole HBC B-H i brojnih partnera, u okviru projekta promocije aktivnog životnog stila „Pokret za radost“, Radničko sportsko društvo „Sloboda“ Tuzla, kao i prošle godine organizuje manifestaciju „Pokret za radost - Fitnes dan“. Muzički dio programa će biti vođen od strane FM JAM a specijalni gost programa je FRENKIE.

OPŠIRNIJE


03.09.2015. u 12:24
Karatisti TK u MONKS-u


Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona mr.sc. Izet Jagodić i pomoćnik ministra za kulturu i sport Zlatko Dukić danas su u Ministarstvu održali sastanak sa delegacijom Karate saveza Tuzlanskog kantona koju je predvodio Fikret Selman. Razgovarano je o svim aktuelnim pitanjima, redovnim aktivnostima i realizaciji projekata, ali i o problemima sa kojima se susreću u radu, te su tražili sigurnije finansiranje i izdvajanje većih sredstava za sport.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Kako tumačiti ono što su građani rekli popisivačima?: Ni nakon dvije godine rezultata popisa stanovništva još nema

VIDEO: Sve ozbiljne promjene ostale na pokušaju: BiH 13 godina u Vijeću Evope - ostali neispunjeni mnogi zadaci

VIDEO: Zloupotreba na konkursima u obrazovanju: TK: Nepotizam, stranačko zapošljavanje i skrivene norme

Zahtjev OSCE-a u skladu je s Općim okvirnim sporazumom BiH: VSTV: Tužilaštvo BiH treba OSCE-u staviti spise na uvid

Priča o Sadan i Shems, ali i tragediji malenog Aylana: Svi vijekovi humanosti nestali su u pijesku na ručicama malenog

Izbjeglice se protive slanju u prihvatni centar: Mađarske željeznice suspendovale sve linije ka zapadnoj Evropi

Odluka Poslovodnog odbora Radio-televizije Federacije BiH: Aleksandar Marković v.d. urednik Informativnog programa FTV-a

Nova Opel Astra predstavljena na Jahorini: Opel Astra nove generacije pretpremijerno u BiH

Na stadionu \'Kralja Boduena\' od 20:45: Nogometaši BiH večeras protiv Belgije

Predstavljamo Grupu C na Eurobasketu: Hrvatska i Grčka žele medalju, Slovenija prolazak dalje

BRITANSKOG POLITIČARA NIJE ZGROZILA SMRT MALOG AYLANA: "UMRO JE ZBOG POHLEPE RODITELJA"

TIJELA MALOG AYLANA, NJEGOVOG BRATA I MAJKE BIT ĆE POKOPANA U SIRIJI

MAKEDONIJA: STEKLI SMO NEGATIVNI PUBLICITET ZBOG NAVODNE POLICIJSKE BRUTALNOSTI PREMA IZBJEGLICAMA

VELEPOSLANICA SAD-A U BIH: ŠKOLSTVO JE OVDJE ISPOLITIZIRANO

POTVRĐENO JE: ZAKRILCE PRONAĐENO NA LA REUNIONU PRIPADA MH370

SLOVENSKI NOVINAR KAŽE DA TREBA PUCATI PO IZBJEGLICAMA, OSTAJE BEZ NAGRADE ZA PROMICANJE DEMOKRACIJE

KAOS U MAĐARSKOJ: IZBJEGLICE LEŽE NA TRAČNICAMA, POLICIJA POTJERALA NOVINARE

KONOBAR KOJI JE PRONAŠAO NESRETNOG DJEČAKA: "ČINILO SE KAO DA SU ŽIVI, KAO DA SPAVAJU NASMIJEŠENI"

NE ZATVARAJTE OČI, SMRT OVOG DJEČAKA POSRAMILA JE EUROPSKU CIVILIZACIJU

JEB BUSH I DONALD TRUMP DOBRO SE "ČASTE", BUSH: TRUMP IMA POGANI JEZIK

VIDEO ZA ZAMISLITI SE: ŽRTVA NAPADA KISELINOM POSLALA VAŽNU PORUKU

ORBAN: IZBJEGLICE UGROŽAVAJU KRŠĆANSKI IDENTITET EUROPE, ŠALJEM VOJSKU NA GRANICU SA SRBIJOM