TUZLARIJE - VIJESTI

17.10.2011. u 13:23 Broj citanja: 1193
Internacionalni žiri XIV INTERBIFEP-a stigao u Bosnu i Hercegovinu
Posjete ambasadama Francuske i Velike Britanije


Tuzlarije


Internacionalni žiri XIV Internacionalnog bijenalnog festivala crteža i grafika – INTERBIFEP koji će zasjedati od 18. do 20. oktobra 2011. godine, kada je planirana i završna ceremonija na kojoj će biti objavljena imena nagrađenih umjetnika, stigao je u Bosnu i Hercegovinu.
Radi se o eminentnim imena iz svijeta umjetnosti i to o Tanji Gangar, kustosici Nacionalne galerij portreta London, Sylvie Gonzalez, direktorici Muzeja umjetnosti i istorije Saint-Denis iz Francuske i Ismaru Mujezinoviću akademskom slikaru iz Bosne i Hercegovine.

Tokom svoje posjete Bosni i Hercegovini i Tuzli, Internacionalni žiri zajedno sa Dženanom Jusufovićem, direktorom Međunarodne galerije portreta Tuzla u ponedjeljak 17. oktobra 2011. godine, održao je niz protokolarnih posjeta i sastanaka. Tom prilikom posjetili su Akademiju likovnih umjetnosti Sarajevo i održali sastanak sa Amelom Hadžimejlić-Kečo dekanesom akademije i članicom Selekcione komisije XIV INTERBIFEP-a i Admirom Mujkićem predsjednikom Udruženja likovnih umjetnika BiH. Nakon Akademije likovnih umjetnosti organizovana je i posjeta Gradskoj galeriji Collegium Artisticum kada su članovi Žirija i Jusufović upriličili i sastanak sa Strajom Krsmanovićem direktorom Galerije i Jasminom Durakovićem predsjednikom Fondacije za scensku, likovnu i muzičku umjetnost Federacije BiH.

Protokolarna posjeta nastavljena je u francuskoj Ambasadi/Francuskom Institutu i to članice žirija Sylvie Gonzalez i direktora Galerije Dženana Jusufovićasa Dominique Geslin direktorom Instituta, Catherine Constant atašeom za tehničku saradnju i Miom Komljenović saradnicom za kulturu. Posjeta internacionalnog žirija za ponedjeljak završena je sastankom u Ambasadi Velike Britanije, članice žirija Tanje Gangar, direktora Galerije Jusufovića sa ambasadorom Nj.E. gosp.Nigel Casey i Samirom Avdibegovićem iz British Council.
Internacionalni žiri XIV INTERBIFEP-a u utorak, 18. oktobra 2011. godine boravit će u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, kada će se uraditi finalne pripreme i definisati način bodovanja pristiglih djela na ovogodišnju smotru crteža i grafike. Načenik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, u 12.00 sati upriličit će prijem za članove Žirija i direktora Međunarodne galerije portreta Tuzla.

(tuzlarije.net - BMG)               

 Bivši šef CIA-e John Brennan
Trump je SAD uvukao u krizu, Kongres ga treba zaustaviti
Zaustavljeno širenje požara u borovu šumu
Požarište na planini Čvrsnici puno dima
Snažan zemljotres u Egejskom moru
Poginule dvije osobe, veliki broj povrijeđenih

22.07.2017. u 21:11 Broj citanja: 8569
Od 1. augusta:
Prugom od Tuzle do Sarajeva, iz Doboja ˝talgo˝ vozomOd 1. augusta 2017. godine putnički voz koji saobraća na relaciji Doboj – Tuzla, saobraćat će sa polaskom iz Doboja u 19:28 sati i dolaskom u Tuzlu u 21:04 sati.
Voz koji saobraća na relaciji Petrovo Novo – Doboj od 2. augusta saobraćat će na relaciji Tuzla – Doboj sa polaskom iz Tuzle u 04:52 i dolaskom u stanicu Doboj u 06:28 sati.

OPŠIRNIJE


22.07.2017. u 16:33 Broj citanja: 1315
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Vrijeme je odmora ali je nakon pritiska javnosti zbog požara u Hercegovini Vlada FBiH održala tematsku sjednicu na kojoj je zadužila Federalnu upravu civilne zaštite da kontinuirano prati stanje izazvano požarima. Ovo je isto kao da su zadužili vozače autobusa da voze autobuse. Za one koji ne znaju, uključujući i Vladu FBiH, od 2009. godine zaštita od požara i vatrogasci su pod patronatom civilne zaštite pa ispada da je Vlada zadužila CZ da radi ono što je dužna po zakonu, blago nama.

OPŠIRNIJE


22.07.2017. u 16:27 Broj citanja: 9045
Romantična prosidba
Fejsal zaprosio djevojku Jani na Panonici


Fejsal Kasami je Tuzlak Koji je davno otisao u Njemačku gdje i sada živi. Sa djevojkom Jeni je u vezi 9 godina. Želio ju je zaprositi baš u svom gradu ali nije imao ranije priliku. Želja mu se sinoć ostvarila, uz pomoć rodbine i kolektiva Panonike uspio je! Jeni je iz Bugarske, a živi u Njemačkoj. Još jedan dokaz da ljubav zaista postoji i da se suđeni nađu i spoje

OPŠIRNIJE


22.07.2017. u 12:25 Broj citanja: 1630
Delegacija Vlade TK na ˝19. Teočanskim danima otpora˝Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić sa ministrom za boračka pitanja Fahrudinom Skopljakom i ministrom finansija Jakubom Suljkanovićem prisustvovao je tradicionalnoj manifestaciji "Teočanski dani otpora" kojom je i ove je godine obilježeno herojstvo Teočana u proteklom ratu.

OPŠIRNIJE


22.07.2017. u 12:04 Broj citanja: 5550
BOSS - saopštenje:
Ajanović opet predlaže da se za gašenje požara nabave avioni Dromader M-18


BOSS ponovo predlaže da se nabave avioni Dromader M-18 koji su izrazito povoljni i koštaju oko 250.000 KM. Znatno su efikasniji od Kanadera jer se pune i na sportskim aerodromima, i to 2.500 litara vode putem vatrogasnih vozila za 50 sekundi a hidrantom za 20 sekundi, a koriste se i u poljoprivredi za zaštitu usjeva.

OPŠIRNIJE


22.07.2017. u 11:24 Broj citanja: 1175
Vlada TK: Novčana odobrenja


Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je na sjednici održanoj 18.jula 2017. 3.000,00 KM KUD „Osman Alibašić" Mala Brijesnica Doboj Istok povodom sufinansiranja 7. međunarodne smotre folklora i sevdaha „Brijesnica Mala 2017". Vlada je odobrila iznos od 3.000,00 KM Organizaciji demobilisanih boraca općine Teočak, na ime refundacije izdataka za obilježavanje manifestacije "Teočanski dana otpora" od 17. do 21. jula 2017. godine.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
O potencijalima Ilidže za F+ govorio je načelnik Senaid Memić: Termalni izvori nedovoljno su iskorišteni

Podigli su svoj kamp i vratili se u baze: FUCZ: Uspješno završena akcija gašenja požara na Čvrsnici

Nakon odbijanja optužnice u vezi s referendumom u RS-u: Petković bi mogao tužiti BiH zbog povrede ugleda

Državni parlamentarci iduće sedmice o Vijeću ministara BiH: Je li izvjesno izglasavanje nepovjerenja?

VIDEO: Najavljena privremena sanacija: Gradska deponija od centra Brčkog udaljena samo kilometar

Demonstrant pogođen u grudi u gradu al-Eizariyja: Palestinac ubijen u novim neredima na Zapadnoj obali

Bivši šef CIA-e John Brennan: Trump je SAD uvukao u krizu, Kongres ga treba zaustaviti

Projekt italijanskog umjetnika Emanuela Mascionija: U Sarajevu otvorena izložba \'Muzej je zatvoren\'

Izabranici Duška Vujoševića izgubili u Skoplju od Makedonije: Prvi poraz nakon četiri pobjede u pripremnim utakmicama

Počela nova sezona BH Telecom Premijer nogometne lige BiH: Remi Radnika i Krupe, Mladost pobijedila Vitez
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 6 sati
BREIVIK JE PRIJE ŠEST GODINA POBIO 77 LJUDI Najmlađa žrtva je imala 14 godina
Objavljeno prije 6 sati
PROŠAO JE S TRI 10-godišnjak htio pobjeći iz zemlje zbog loših ocjena
subota, 22.7.2017. 16:26
Havaji se pripremaju za raketni napad iz Sjeverne Koreje
subota, 22.7.2017. 14:58
VIDEO Turisti i stanovnici Turske prisiljeni spavati na otvorenom nakon smrtonosnog potresa
subota, 22.7.2017. 14:02
Američke zračne snage u Afganistanu zabunom ubile 12 policajaca: "Izražavamo sućut obiteljima"
subota, 22.7.2017. 13:30
Policajac muslimanske vjeroispovijesti u Njemačkoj odbio pružiti ruku kolegici jer je žena