TUZLARIJE - VIJESTI

03.07.2012. u 20:38 Broj citanja: 1559
Galerija GM
Različitost zajedništva kroz figurativno slikarstvo


Međunarodna izložba slika pod nazivom "Različitost zajedništva" otvorena je u Galeriji GM u Tuzli. Organizator izložbe je internet galerija ArtSrbija, a izloženi radovi obuhvataja djela 63 autora iz 11 zemalja.- Sama ideja je nastala prošle godine kada smo organizovali prvu izložbu. Cilj nam je da okupimo i povežemo umjetnike iz regiona oko ideje zajedništva, kako bi se što bolje upoznali, razmjenjivali iskustva i na kraju međusobono povezivali. Među nama je i nekoliko umjetnika iz BiH, pa smo iz tog razloga odlučili da napravimo izložbu u Tuzli. Tema ovogodišnje izložbe bila je figurativno slikarstvo. Zanimljivo je da je izložba nagradnog karaktera, pa su umjetnici svojim glasovima izabrali najbolji rad. Tako je prvo mjesto osvojio Momčilo Macanović sa slikom "biciklista", rekao je za Tuzlarije Radiša Brković, vlasnik ART galerije iz Beograda dodavši da će izložba biti prezentovana u još 11 galerija zemalja u regionu.Svi koji su došli u Galeriju GM uživali su u prostoru oplemenjenim umjetničkim djelima nekim od najznačajnijih savremenih umjetnika sa naših prostora. U katalogu za ovu izložbu navodi se ocjena da sve slike prati snažan vizuelni doživljaj koji otkriva različite poetike i različite individualne temperamente.

Izložba ostaje otvorena do 19.07.2012.godine.

S.P.

(tuzlarije.net)               

 Eksplodirao je bez ikakvog upozorenja
VIDEO Nakon erupcije vulkana nestalo 389 turista
Gordana Tadić obavljaće dužnosti do okončanja postupka
Suspendovan glavni tužilac Goran Salihović
SDP BiH predao krivičnu prijavu zbog prodaje dionica FDS-a

28.09.2016. u 21:49 Broj citanja: 13145
Tragedija u Lipnici
Otac ubio kćerku (12) i sina (5) pa pucao u sebe


TuzlarijeU Lipnici se dogodilo dvostruko ubistvo i pokušaj samoubistva. Stradalo je dvoje djece, a prema prvim informacijama na njih je pucao otac, koji je kasnije pokušao izvršiti samoubistvo. Osoba koja je pokušala izvršiti samoubistvo u vrlo je teškom zdravstvenom stanju i ljekari se u tuzlanskom Kliničkom centru bore za njegov život.

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 21:25 Broj citanja: 1458
Komemorativni centar Tuzla
Identifikacija Kjašifa Smajlovića prve novinarske žrtve rata


U četvrtak u 12,00 u Komemora tivnom centru Tuzla biće obavljena jidentifikacija posmrtnih ostataka novinara Kjašifa Smajlovića ubijenog prvih dana rata u Zvorniku, dok je diktirao svoju zadnju vijest. Dolaze i po mene, čujem njihove korake, bojim se da je ovo moj zadnji izvještaj, javljao je Smajlović.

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 21:12 Broj citanja: 1444
Udruženje Roma “Euro Rom˝
Stipendije učenicima romske nacionalne manjine


U okviru Projekta „Podrška Romima, učenicima srednjih škola kroz stipendije, mentorstvo i tutorstvo“ koji finansira i tehnički podržava Romski obrazovni fond (REF), a koji implementira Udruženje Roma “Euro Rom” dodjeljene su stipendije učenicima romske nacionalne manjine koji redovno pohađaju trogodišnju ili četvorogodišnju srednju školu u školskoj 2016/17 godini na području Tuzlanskog kantona.

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 20:07 Broj citanja: 764
Najava
Obilježavanje Svjetskog dana srca


Klinika za kardiovaskularne bolesti UKC Tuzla se pridružuje obilježavanju Svjetskog dana srca. Svjetski dan srca se obilježava svake godine 29. septembra, u organizaciji Svjetske federacije za srce . Uposlenici Klinike za kardiovaskularne bolesti, u četvrtak 29.09.2016. godine, od 10 do 12 sati, na Trgu Slobode organizirat će druženje i neposredni kontakt sa pacijentima.

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 16:16 Broj citanja: 3879
Centralno grijanje
Informacija o aktivnostima na pripremi sezone grijanja


TuzlarijeIz Centralnog grijanja obavještavaju da je ovo preduzeće danas, 28.09.2016. godine, u u koordinaciji sa Termoelektranom "Tuzla" Tuzla započelo aktivnosti na provjeri ispravnosti sistema daljinskog grijanja. Ove aktivnosti uključuju pokretanje pumpi mrežne vode u Termoelektrani "Tuzla", ostvarivanje cirkulacije mrežne vode kroz cijeli sistem daljinskog grijanja.

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 15:35 Broj citanja: 3199
Gradska uprava
Sanacija i asfaltiranje ceste u naselju Krojčica-MZ KrekaJutros su počeli završni radovi na sanaciji ceste u ulici Krojčica do broja 101, u mjesnoj zajednici Kreka. U toku je asfaltiranje predmetne saobraćajnice, te se mole građani i učesnici u saobraćaju, da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i koriste alternativne putne pravce, ukoliko je to potrebno.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Tragedija kod Tuzle: Otac ubio dvoje djece pa pokušao izvršiti samoubistvo

VIDEO: Vršilac dužnosti Gordana Tadić: Suspendiran glavni državni tužilac Goran Salihović

VIDEO: Rezultat temeljite i dugotrajne istrage: Optužnica u predmetu Bobar banke uskoro na potvrđivanju

VIDEO: Sljedeći krug konsultacija 10. oktobra: Grabar-Kitarović: Niko nema većinu za sastavljanje Vlade

VIDEO: Sud BiH nije dostavio svu traženu dokumentaciju: Odgođeno izjašnjenje o priznavanju presude Đukiću

Dogovor proizvođača nafte na forumu u Alžiru: OPEC smanjuje proizvodnju nafte

Velikom većinom - 97 naprema jedan: Senat oborio Obamin veto na zakon o tužbi protiv S. Arabije

Indirektno optužuje Rusiju i vlasti u Damasku za ratne zločine: Ban Ki-moon: Alep je gori od klaonice

VIDEO: Izvještaj međunarodnog tima istražitelja: Malezijski avion oboren je iznad Ukrajine ruskom raketom

Drugo kolo Lige prvaka u grupama A, B, C i D: Arsenal bolji do Basela, Atletico Madrid savladao Bayern Munich