TUZLARIJE - VIJESTI

25.09.2013. u 22:11 Broj citanja: 774
Najava OSD INFO-dana!TuzlarijeCentar za njemački jezik OSD u Tuzli će u saradnji sa Centrom za poslovnu edukaciju u subotu, 05.10.2013. godine sa početkom u 11:00 sati u Centru za poslovnu edukaciju (BIT Centar u Tuzli) održati info-dan, na kojem će se svi zainteresovani moći informisati o polaganju ispita njemačkog jezika za dobijanje diploma OSD, kao i izvršiti besplatno probno testiranje.

Centar za njemački jezik OSD u Tuzli je licencirani centar za održavanje ispita njemačkog jezika za dobijanje međunarodno priznatih OSD diploma. OSD je austrijska jezička diploma, bazirana na Evropskom referentnom okviru, i potrebna je u Austriji, Njemačkoj, i Švicarskoj za dobijanje dozvole boravka, radne dozvole, te kod upisa na fakultete.

Sve dodatne informacije možete dobiti na osdtuzla@gmail.com.

(tuzlarije.net)               

 Čelnici EU zaprijetili novim sankcijama Rusiji
Obama želi povećati pritisak na Moskvu
Nađi drugi ˝posao˝:
Ovo je najgora pljačkašica na svijetu
Svijet živi bolje nego ikad:
Ekstremno siromaštvo ubrzano nestaje

25.01.2015. u 17:15 Broj citanja: 412
Mojoj dragoj BiH, nesuđena himna naše države


TuzlarijePjesma „Mojoj dragoj BiH“, snimljena ratne 1992. godine, jedna je od najljepših pjesama posvećenih jedinoj nam domovini. Njen kompozitor je Ismet Kurtović, dugogodišnji frontmen nekadašnje rock grupe „Drugi način“. Nedavno je, kao vođa zbora „Bulbuli“ iz Zagreba, nastupio u Tuzli, a mi smo iskoristili njegov boravak u gradu soli da ga upitamo, o pjesmi koja je dala najbolje stihove o BiH.

OPŠIRNIJE


25.01.2015. u 15:06 Broj citanja: 505
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeDanas imam zadatak da čuvam jednu slatku curicu pa ću da napunim baterije. Ma djeca su super, igraju se i baš im je lijepo. Nedavno se netom proširila vijest da su u Srbiji izglasali da tetke dobiju status trećeg roditelja. Čim se vijest koja se tiče odluka nekog vijeća, parlamenta, plasira u nedjelju to odmah treba provjeriti ali zvučalo je zanimljivo. Tekst je navodno napisan nakon analiza društvenih mreža, odnosno broja fotografija koje tetke stavljaju.

OPŠIRNIJE


25.01.2015. u 13:40
Grupa Osvajači 7. februara nastupa u Tuzli


TuzlarijeOsvajači će 7. februara ponovo nastupiti u Tuzli, u Domu mladih, kultnom mjestu gdje su proteklih decenija nastupili brojini muzički velikani iz regiona. Grupa Osvajači nastala je 1990. godine i već u proljeće 1991. godine objavljuju svoj prvi album Krv i led u izdanju PGP-RTS. Club Palma (Dom mladih) / Početak: 21.00 / Ulaznice 10 KM, u predprodaji 8 KM.

OPŠIRNIJE


25.01.2015. u 13:00 Broj citanja: 761
Humana akcija za Dragana Tešića Tešu
Samostalna izložba fotografija Amara Mehmedinovića


TuzlarijeU sklopu akcije „Spasimo vid našem Teši“ u Ateljeu Ismet Mujezinović 27.01.2015 (utorak) u 19h, bit će upriličena samostalna izložba fotografija Amara Mehmedinovića. Uz izložbu fotografija bit će upriličeno i donatorsko veče uz mogućnost kupovine fotografija, a sav prihod ide za liječenje Dragana Tešića Teše.

OPŠIRNIJE


25.01.2015. u 11:06 Broj citanja: 455
Počela rekonstrukcija BP INA u Solani


TuzlarijePrije par dana počela je rekonstrukcija benzinske pumpe INA u Solani. Ako je vjerovati izvođačkoj tabli, korisnici ove pumpe bi trebalo da se strpe dva mjeseca dok izvođač radova Tom-Cat ne završi radove. O izgledu nove pumpe ne treba puno nagađati jer i INA, kao i drugi lanci pumpi, ima standardni izgled pumpi, a ova će se od drugih razlikovati jedino po dimenzijama jer je plac na kojem se nalazi dosta manji u odnosu na druge pumpe

OPŠIRNIJE


25.01.2015. u 10:46
Izvještaj Kantonalnog operativnog štaba civilne zaštite
Stanje na putevima


M – 18 Tuzla – Bijeljina u mjestu Požarnica zbog klizišta, saobraća se usporeno-jednom trakom, u mjestu Seljublje, zabrana prolaska za teretna vozila preko 3,5 tone.M – 4 Tuzla – Šićki Brod u naselju Drežnik, radi izvođenja sanacionih radova otežano saobraćanje, u upotrebi obilaznica u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
SYRIZA ODNIJELA POVIJESNU POBJEDU U GRČKOJ

BAKIĆ: TSIPRAS JE MAČKICA KOJA JEDE IZ RUKE ANGELE MERKEL

ZBOG POBJEDE SYRIZE ŠTEDNJA BJEŽI IZ GRČKIH BANAKA, SRUŠIO SE I EURO

"NADA DOLAZI, STRAH BJEŽI. SYRIZA, PODEMOS, MI ĆEMO POBIJEDITI"

MASOVNA OTPUŠTANJA U RUSIJI

PROTUISLAMSKI PROSVJED U DRESDENU: "ONI KOJI ŽELE ŽIVJETI U NJEMAČKOJ MORAJU SE PRILAGODITI STVARNOSTI U ZEMLJI"

NAJMANJE 30 POLICAJACA UBIJENO U SUKOBU S MUSLIMANSKIM POBUNJENICIMA NA JUGU FILIPINA

WHO PRIZNAJE DA JE PREKASNO REAGIRALA NA EPIDEMIJU EBOLE

SYRIZA DANAS SPREMNA ZAUZETI VLAST U GRČKOJ: SRUŠIT ĆEMO POSTOJEĆI SISTEM I TRAŽITI UKIDANJE DUGA

ČELNICI EU ZAPRIJETILI NOVIM SANKCIJAMA RUSIJI, OBAMA ŽELI POVEĆATI PRITISAK NA MOSKVU

BILL GATES: DVA "ČUDA" U BORBI PROTIV HIV-A DO 2030. GODINE

JAKA BURA OTEŽAVA GAŠENJE POŽARA KOD SMOKOVIĆA