TUZLARIJE - VIJESTI

10.09.2016. u 14:25 Broj citanja: 2231
Visoka škola za finansije i računovodstvo Tuzla
Počeo 20. ciklus edukacije kandidata za sticanje zvanja Certificirani računovođa
Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli je otvorila svoja vrata i prije početka akademske godine, a razlog je početak edukacije za sticanje zvanja u finansijsko-računovodstvenoj profesiji u BiH za sticanje zvanja Certificirani računovođa.

Tuzlarije


Pored Tuzle ova edukacija će se provesti u Sarajevu koja počinje 11.09.2016. godine (nedjelja) i u Bihaću čiji početak je planiran 17.09.2016. godine (subota).

Cilj ovih edukacija je pripremiti kandidate za uspješno polaganje ispita, te ih osposobiti za obavljanje finansijsko-računovodstvenih i menadžerskih poslova.

Tuzlarije


Ova 20. generacija ima privilegiju da bude prva koja će se educirati u moderno opemljenim učionicama i na savremenoj IT opremi koju posjeduje Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli.

Certifikat računovođe je postao standard za sve one koji su u biznisu, a posebno za one koji se bave finansijsko-računovodstvenim i menadžerskim poslom i nosi višestruke koristi:

1. Konkurentniji ste na tržištu rada ( prema zvaničnim podacima na biroima rada nema osoba koji imaju certifikat Certificiranog računovođe).
2. Bolji i plaćeniji poslovi.
3. Mogućnost otvaranja vlastiith računovodstvenih servisa.

Tuzlarije


Na pres konferenciji upriličenoj ovim povodom, a imajući u vidu veliko interesovanje za upis u prvu godinu studija redovnih i vanrednih studenata na Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli, novinare je zanimalo po čemu se to ova visokoškolska ustanova razlikuje od drugih i koje su koristi upisa na FINra.

Na ovo pitanje odgovorio je direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli gospodin doc. dr. Ismet Kalić koji je istakao:

- U nastavnom planu i programu Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra napravili smo jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina. Takav odnos teorije i praktičnih znanja i vještina čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenu u regionu. Naime Ekonomski fakulteti i ostale škole iz oblasti ekonomije nemaju zastupljenu praktičnu komponentu i uglavnom dominira teorija. Studenti Visoke škole za finansije i računovodstvo će biti osposobljeni za vođenje poslovnih knjiga i izradu finansijskih izvještaja, izradu poreznih prijava, te će steći i druga praktična znanja i vještine za obavljanje finansijsko-računovodstvenih poslova.
Naši studenti će steći certifikat računovođe po završetku fakulteta bez dodatnog polaganja ispita.
Našim studentima ćemo obezbijediti stipendije, praksu tokom studiranja i posao kod poznatog poslodavca po završetku studija. Za one koji imaju poduzetničkog afiniteta pomoći ćemo da otvore svoje računovodstvene servise.
Ističem to da će osnivač ove visokoškolske ustanove Finconsult davati podršku našim studentima kroz omogućavanje prisustva na seminarima kontinuirane profesionalne edukacije, gdje će naši studenti zajedno sa računovođama i revizorima pratiti stručne teme i biti u toku sa svim dešavanjima i pratiti poslovnu problematiku finansijsko-računovodstvene profesije.
FINconsult će omogućiti pristup e-izdanjima međunarodno indeksiranog časopisa Poslovni konsultant u kojima se objavavljuju naučni i stručni radovi iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, poreza, međunarodnih standarda".
Veliko interesovanje za upis na Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli, kako redovnih tako i vanrednih studenata iniciralno je pitanje do kada traje upis i kada počinje nastava.
U toku su prijave kako za redovno tako i za vanredne studente. Za sada nam prednjače vanredni studenti za koje smo pripremili nastavan plan i raspored časova održavanja nastave van radnog vremena i u danima vikenda, što je svakako posebna pogodnost za one koji su uposleni, a koji imaju želju unaprijediti svoja znanja u finansijsko-računovodstvenoj profesiji i steći akademsku diplomu.

Prijave će se primati do 30.09.2016. godine, a upis na licencirani studijski program Finansije i računovodstvo će trajati od 20.09.-30.09.2016. godine.
S obzirom na brojna pitanja oko prelaska sa drugih fakulteta na Visoku školu za finasije i računovodstvo Finra u Tuzli naša ustanova je obezbijedila prelazak sa drugih fakulteta.
Početak nastave je planiran za 10. oktobar kada će naša ustanova upriličiti i svečanost tim povodom.
Dodatne pogodnosti koje FINra nudi svojim potencijalnim studentima je i plaćanje školarine koja na godišnjem nivou iznosi 2.500 KM u 10 rata.
Više informacija u vezi studiranja na Visoko školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli i prijave za upis možete pogleati na našoj web stranici www.finra.ba.(tuzlarije.net)               

 VIDEO Snimke pokazuju strašno stanje na Grenlandu:
"Ovo smo očekivali tek 2070."
Izvještaj organizacije Border Violence Monitoring
Hrvatska u BiH u junu i julu nezakonito prebacila 438 migranata
FOTO: Pawlikowskom i Inarrituu uručeno Počasno Srce Sarajeva
Bh. filmom ˝Sin˝ počeo 25. SFF

18.08.2019. u 14:01
Pokaznom vježbom završena Ljetna škola crvenog križa


U periodu od 13. do 18. augusta na obroncima Majevice u organizaciji Crvenog križa grada Tuzla održana je Ljetna međunarodna škola mladih. Bila je ovo prilika da se mladi iz Tuzle, Lukavca, Živinica, Gradačac, Osijeka, Novog Sada, Sombora i Brčko Distrikta BiH međusobno druže, nauče i usvoje nove vještine iz prve pomoći.

OPŠIRNIJE


18.08.2019. u 12:01
Stare slike pričaju:
Gimnazijalke iz šezdesetih godina prošlog vijeka


Tuzlarije
Na slici su gimanzijalke Željka Kaloci, Najla Azapagic Susic, Branka Joketović i Teodora Mićić Seka. Odjevene gotovo isto, nose mantile koji su tada bili moderni, karirane haljine, cipele u spic, tu su i frizure šezdesetih i knjige u ruci da upotpune dojam.

OPŠIRNIJE


18.08.2019. u 11:12
Najava Kolegija gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića


U ponedjeljak, 19.08.2019. u zgradi Gradske upave u 11,00 održat će se Kolegij gradonačelnika Tuzle. Dnevnim redom predviđeno je razmatranje Izvještaja o radu i poslovanju javnih i drugih preduzeća čiji je osnivač ili suosnivač Grad Tuzla

OPŠIRNIJE


18.08.2019. u 10:44
Problemi za Slobodu i Velež na istoj poziciji

Na Koševu će dvojica igrača morati igrati s dozom opreza


I Sloboda i Velež ostali su bez igrača na poziciji lijevog beka, pošto su standardni prvotimci protiv Željezničara, odnosno Širokog Brijega dobili treće žute kartone i morat će da pauziraju 6. kolo.

OPŠIRNIJE


18.08.2019. u 10:33
Mladi volonteri iz Evrope u akciji očuvanja Jevrejskog groblja u Tuzli

Foto/video


U Tuzli ovih dana borave volonteri iz Evrope. Oni su vođeni željom da upoznaju više o našoj tradiciji i kulturi, posebno o tradiciji Jevreja na našim prostorima, odlučili svoje slobodno vrijeme posvetiti čišćenju i uređenju Jevrejskog groblja u Tuzli, koje je proglašeno nacionalnim spomenikom BiH.

OPŠIRNIJE


17.08.2019. u 15:55 Broj citanja: 592
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Tuzlarije
Kad se u nešto ne razumije najbolje je ništa ne raditi, posebno kada su u pitanju struja i plin. Imaju stručnjaci pa neka se bave svojim poslom. Najgore je što većina ljudi kada koristi autobus, brod ili neko drugo prevozno sredstvo privatnika, misli da se podrazumijeva da je sve ok. Tako bi i trebalo biti, da se poštuju standardi i posjeduju potrebne dozvole ali

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Iñárritu održao masterclass predavanje: \'Nadam se da moje filmove neće biti moguće uklopiti u algoritam\'

Talibani negirali odgovornost: Bombaš-samoubojica na afganistanskom vjenčanju ubio 63 osobe

VIDEO: Medeno polje sporna lokacija: Lokacije prihvatnih centara za migrante još nisu definirane

Barikade u Srinagaru: Indija ponovno uvela ograničenja kretanja u Kašmiru nakon sukoba

Organizatori se nadaju da se neće ponoviti neredi: Desetine hiljada demonstranata preplavile centar Hong Konga

Nedaleko od granične ograde: Izraelska vojska ubila troje Palestinaca

Nakon novih američkih sankcija Karakasu: Maduro ponovo uporedio Trumpa s Hitlerom

Premijer Pakistana upozorio međunarodnu zajednicu: Khan: Indijsko nuklearno oružje je u rukama fašista i rasista

Evakuirano 2.000 mještana: Veliki požar bukti na Kanarskim otocima

Nasilje prije utakmice između momčadi Motague i Olimpije: Tri mrtva u sukobima navijača na nogometnom stadionu u Hondurasu

Novi masovni prosvjedi u Hong Kongu, na ulicama deseci tisuća ljudi
Poplave u Indiji u dva mjeseca ubile više od tisuću ljudi. Stiže još kiše
Rusija: Nećemo raspoređivati nove rakete po Europi, ali samo uz jedan uvjet
VIDEO Snimke pokazuju strašno stanje na Grenlandu: "Ovo smo očekivali tek 2070."
Gost u Parizu ubio konobara jer je predugo čekao sendvič
Indija opet uvela ograničenja kretanja u Kašmiru
Bombaš samoubojica na afganistanskom vjenčanju ubio 63 i ranio 182 osobe
Kava je druga najtraženija roba na svijetu, evo koliko je konzumiraju Hrvati
Hong Kong se priprema za novi masovni prosvjed
Svjetske burze pale treći tjedan zaredom, svi strahuju od recesije
Procurili dokumenti o Brexitu bez dogovora. Britanija će imati ogromne probleme
Dolar ojačao, euro pod pritiskom
VIDEO Istanbul paraliziran, cijeli je pod vodom, jedna osoba poginula
U velikom požaru u Bangladešu izgorjelo 15.000 domova
Par desetaka aktivista prosvjeduje u Moskvi, traže pravedne izbore
Juncker ide na hitnu operaciju
U zračnom napadu u Siriji poginula sedmeročlana obitelj
Indijska vlada tvrdi da je u Kašmiru jako napeto: "Traje intenzivna paljba"
Sudanske frakcije potpisale sporazum o prijelaznoj vladi
Hrvat koji živi u Njemačkoj došao u Poreč pa krao po autima turista
SVAŠTARIJE

Gost u Parizu ubio konobara jer je predugo čekao sendvič

Bombaš samoubojica na afganistanskom vjenčanju ubio 63 i ranio 182 osobe

U velikom požaru u Bangladešu izgorjelo 15.000 domova

VIDEO Istanbul paraliziran, cijeli je pod vodom, jedna osoba poginula

Osmero poginulo u požaru u hotelu u Odesi

"Holivudski Trbosjek" proglašen krivim, ubio djevojku Ashtona Kutchera i susjedu

Žena u Kanadi skočila iz aviona, nije se otvorio padobran. Čudom je preživjela

Na Novom Zelandu ubijen surfer iz Australije

Martina Mlinarević izbačena s festivala u Čitluku: "Ko vas je** majmuni"

Uhapšeni vlasnik i kapetan broda na kojem su otrovani Italijani